Jump to content

SilverShaded

Medlemmer
 • Content Count

  1141
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1908 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne

Recent Profile Visitors

2637 profile views
 1. Syns ikke egentlig hun har gått helt over streken her, men hun har tærne tett inntil. I prinsipp får folk kle seg som de vil. Det jeg derimot syns er stygt, er at i en tid hvor mange mennesker har store vansker med å klare å bare overleve, og ønsker seg viskelær til jul, paraderer våre folkevalgte sin status og rikdom på denne måten. Det smaker vondt for meg.
 2. Det er riktig som Paladin sier. Imidlertid mangler det info om at HDMI 2.x også klarer ARC (men ikke eARC).
 3. Haha....skjønner at det etterforskes. Men det må da være umåtelig vanskelig for dem, siden de er homofobiske selv ? Er det ecuadorianske forbundet ansvarlige for ecuadorianske supportere ? (jeg er ikke så vel bevandret mht. slikt).
 4. Hva i all verden kan Fifa gjøre mot noen ecuadorianske privatpersoner...ekskludere laget ? Selvfølgelig bør fotball-supportere oppføre seg skikkelig, men Fifa burde også ta til seg all den vreden de selv har forårsaket. Hele Fifa er jo råttent fra innsiden, og burde feies bort. Skulle ønske alle "normale" land bare pakket sammen og reiste hjem. Hele VM er et stort tilbakeskritt for frihet og likhet.
 5. Denne damen dekker VM for CNN. Lurer på hvor lenge hun hadde på seg den kjplen...
 6. Krigen mellom Japan og Kina startet i 1937, før WWII egentlig hadde beynt...man kan igrunnen si det var der den startet. Japan er et ressursfattig land mht. råmaterialer, og Japans imperialistiske planer begynte med å sikre seg kilder, i Kina. Ufattelige grusomheter ble begått, også med tilsnitt av genocide, i de 4 årene krigen pågikk frem til 1941.Da USA gikk med i krigen etter Pearl Harbour, ble krigen i Kina en del av WWII. Resultatet var at Kina er det land i verden som mistet flest innbyggere i krigen, rundt 20 millioner.
 7. Alexander var noe ganske annet enn Hitler, han var ikke en folkemorder. Han sloss når han måtte, og vant geniale seire i slag hvor han var undertallig. Hans ønske var integrasjon...de som godtok hans styre ble ikke rørt, de ble en del av hans rike og fikke de fordelene det medførte. Han oppmuntret sine menn til å ta lokale hustruer og dermed influere samfunnet. Temmelig ulikt Hitler ! Vikingene har vi egentlig grunn til å være stolte av, deres etterkommere finnes overalt i Europa etter at de beveget seg fra å være plyndrere og mordere til å bli både resiende og fastboende handelsmenn. Ja, de var grusomme fra starten av og tenkte bare på å samle rikdom, men ting endret seg og de ble adskillig mer hederlige menn. Som krigere fungerte de som leiesoldater for mange store herskere, f.eks i Konstatinopel. Også en helt annen type gruppe enn Hitlers nazister, selv om fellestrekk finnes.
 8. "Vi må huske alt det gale og fæle som skjedde....slik at vi kan gjenta det helt perfekt" ? Jødene (i Israel) har desverre blitt mye av det de kjempet mot i 30- og 40-årene. Holocaust var fryktelig, en evig skamplett for Tyskland. Det bør huskes, på linje med andre viktige 'høydepunkter' i historien. (Interessant å følge med på NRK's serie om holocaust i Norge, "Last : jøder") Men det skal sies at jødehat er noe som aldri har forsvunnet, det har eksistert siden romer-tiden. Pogromer har funnet sted med jevne mellomrom. Og i dag er desverre jødehatet stigende, sammen med hat mot alle mulige andre "annerledes-grupperinger". Det du sier om dagens offer er klima-flyktingene : doesn't make sense.
 9. NATO vegrer seg i det lengste, og det begynner å bli smertefullt å se på. Jeg syns det minner om den gang russerne rykket frem mot Warzava under WWII, og motstandsbevegelsen satte i gang et opprør. De håpet selvsagt på hjelp fra russerne, men de slo seg ned utenfor byen og satt og så på. Enklere for russerne å la tyskerne utrydde det de kallte "banditter", så ble de kvitt det meste av demokrater uten å behøve å løfte en finger.Nå sitter alle NATO-landene og ser på at Ukraina ødelegges.
 10. Mener du altså at dette er noe RuSSland har gjort med overlegg ? Hvis den kom fra dem, var det sannsynligvis et mistak. Det ville neppe utløse artikkel 5. Men...det går en gang, men ikke flere.
 11. Litt OT...men i dag ble det ny TV, gitt ! Ble som jeg sa, en LG OLED C2. Av mange ansett som årets beste "folke-TV".
 12. Ja, dette er Telias android-boks.
 13. Usikker på om du mener den gamle receiveren...nå ? Nei, den vil selvsagt ikke støtte hverken de nye lydformatene eller bildestandardene...er derfor jeg sier det er uaktuelt å kjøre bildet gjennom den. Er litt inne på å spandere en LG C2 TV nå hvis prisen går litt ned til Black Friday, 19k er litt over budsjett. Alternativt en LG CS.
 14. Helt latterlig hvordan de holder på. I tillegg til å bashe de demokratiske vinnerne, blir det nå full støtte til gorillaen Herschel Walker (R) mot Raphael Warnock i Georgia. Trump har selvsagt allerede gått sterkt ut og bedt alle stemme på Walker...både en fordel og en ulempe, vil jeg si. Warnock fikk 36K stemmer mer enn Walker, men siden ingen kom over 50% blir dette det eneste omvalget.
 15. Jeg har en Onkyo TX-SR807 som jeg betalte 7 lapper for i 2009 stående her....en diger svart klump som bare har stått i mange år. Den ga seg etter få år, antagelig er HDMI-kortet røket. Dermed har også 5.1 høyttalerne mine stått ubrukt like lenge. Den gangen var det enkelt, jeg tok signalet fra dekoderen til receiveren og derfra til TV. Veldig bra den gangen, siden begge deler da var helt moderne. Nå lurer jeg på om jeg faktisk skal prøve å reparere Onkyo'n, om ikke annet så for få å liv i høyttalerne. Aner ikke hva det eventuelt ville koste....noen som vet ? Å kjøre bildet gjennom den nå er selvsagt uaktuelt. Siden TV'n heller ikke er moderne har den ikke HDMI-ARC, og jeg måtte i så fall kjøre lyden optisk fra dekoderen eller TV'n til Onkyo. Har dette noe for seg, eller er det mere lønnt å kvitte seg med alt sammen og kjøpe en brukbar lydplanke ? Alternativt, dumpe Onkyo'n og skaffe en grei moderne receiver ?
×
×
 • Create New...