Jump to content

Heradon

Medlemmer
 • Content Count

  3139
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1632 :)

About Heradon

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

22671 profile views
 1. Er det bemerkelsesverdig at de som er 34+, og har sannsynligvis jobbet med samme yrke i 10-20 år gir bedre kundeservice? Kontra unge nyutdannede som bare tar på seg supportjobben for å få lønn og jobberfaring?
 2. Han er en lydtekniker. Lønnen hans er fullstendig innenfor. Ingeniør er ingen beskyttet tittel, så man bør ikke legge så mye vekt på enkelte ingeniørtitler. Hadde jeg vært like gammel som ham og enslig. Så ville jeg ha sittet med minst 2-3 millioner kroner i formue i form av bolig. Jeg ville ikke hatt problemer med å leve nokså romslig med 520 000 kroner i lønn. Tar vi for oss et annet scenario. Si at jeg har kjøpt en leilighet nå nylig i Oslo for på litt over 30kvm til 3 mil ca. og har 2.5mil i lån + felles kostnader (inkl. vannbåren varme). Så har vi boutgifter på ca. 12,000 kroner. Elbil til 100k ca. Betaler 400-500 kroner i forsikring og kanskje 200 kroner i "drivstoff". En liten leilighet i Oslo har du knapt 1000 kroner i strømregninger. Men la oss si at det er 1500 kroner i mnd. Bolig 12.000 Elbil 700, forsikring inkl. Parkering 1200 Strøm 1500 Mat 4000 Andre forsikringer 1000 Faste utgifter 21,400 kroner. Lønn etter skatt ca. 32,466 kroner. Har igjen 12,066 kroner. Det burde i det minste være rom for en ny treningsmatte eller abonnement på et treningssenter 😄
 3. Du burde kanskje ikke uttale deg om whataboutism. Når hele premisset for innlegget ditt var whataboutism.
 4. 1. Land som Finland har permanent løsning for dette. 2. Kjernekraftverk eller ikke. Det er mange land med atomvåpen. Hvorfor skal vi være spesielt skeptisk til kjernekraftverk når bomber utgjør større skade?
 5. Heradon

  Elbil-tråden

  Det overrasker meg isåfall om han ikke klarer å selge den for nypris eller høyere. Generelt sett så har selv eldre elektriske bruktbiler gått opp i pris siden ifjor sommer. Uavhengig av merke burde det være mulig å selge bilen for en god pris nå.
 6. Heradon

  Elbil-tråden

  Du mener det ja... Bilen her ble solgt i august.
 7. Hvorfor sette opp møller? Et enkelt tysk kjernekraftverk (Isar 2). Produserer 19TWh i året. 91% av tiden. Dekker 0.5km2. Alle 6200 danske fastlandsvindturbiner. Produserer 16TWh i året. 25% av tiden. Dekker 842 km2.
 8. Hvor stor prosentandel utgjør norsk strømeksport av EUs energiforbruk? Er det riktig at vi skal betale tre ganger så mye for strømmen som andre EU-borgere?
 9. Nei, du har ikke tråkket på noens tær her. Angående uran så er det estimert at vi har reserver nok for ca. 100 år frem i tid med de tallene vi har i dag. De tallene du ser i Wikipedia er de reservene vi vet om og som er økonomisk hensiktsmessig å hente ut per i dag. Så har du mange flere lokasjoner med uran hvor de forekommer i lavere konsentrasjoner, og med dagens teknologi vil det bli for dyrt å utvinne. Nå var det sånn at skiferolje heller ikke ble ansett så økonomisk, men i statene har de hatt en revolusjon på den fronten siden tidlig 2000-tallet, og utvinningen av skiferolje. I 2010 så var det lite utvinningen av skiferolje, og i dag utvinnes det i stor stil. Det har bidratt til at USA har blitt en oljegigant. Det er ikke sikkert det vil skje med uran, men det er bare for sette perspektiv på hva teknologi og etterspørsel kan få noe som ikke ser lukrativt ut i dag, til å blir svært lukrativt i ettertid. Vi ser allerede en utvikling i dag uran hvor lavere forekomster av uran begynner å bli lønnsomt å utvinne. Jeg tror ikke uranreservene vil være til bekymring, fordi man vil alltids kunne lete etter mer, og teknologien blir stadig bedre. Dersom etterspørselen er stor nok og man ønsker å forsikre seg at man har tilgang til nok uran. Vil de nok bare lete og bore etter mer uran. Igjen se på utviklingen av olje, de har stadig funnet nye oljefelt, og slik vil det nok være med uran også. Nuclear Energy Agency (NEA) har beregnet at vi har uran for minst 200 år fremover i tid.
 10. Ikke åff tåpikk. Poenget mitt er at de stadig jobber med nye løsninger, også innen kjernekraft. I likhet med kobolt, så kan uran erstattes. I Frankrike bygges det et kjernekraftverk basert på fusjon, for å si det enkelt så skal det benyttes hydrogen som drivstoff. Får man til det, så har man en uendelig kilde på kraft. Det er riktignok ikke klartgjort før i 2035 eller litt senere. Om vi har 50 eller 100 år med uran, så bør det være mer end god tid til å finne nye løsninger. Jeg er ikke bekymret for at vi skal gå tom for det ene eller andre, stort sett finner man en løsning. Jeg synes det er mye whataboutism rundt fissilt, med tanke på potensielt farer. Så langt har jeg kun vært vitne til hvordan gass, olje, kull, vindturbiner, med vannkraft har påvirket miljø og klima. Det er hovedsakelig fossilt som tar liv, men alle kildene har en påvirkning på miljøet. Kullkraft sørger alene for at 34,500 dødsfall hvert år her i Europa. Jeg sier ikke at kjernekraft er risikofritt. Jeg mener at det er den beste løsningen vi har i dag, og den raskeste veien å ta dersom har en nullvisjon er i tankene. Ellers så kan vi alltids bruke tid på finne alternative-løsninger. Bygg fissilt i dag, erstatt det senere med andre løsninger når tiden er moden for det. Det er mange land hvor det er krangel om vann. Det er en ganske stor konflikt mellom Egypt, Sudan og Etiopia også. Hvor de har nå bygget en stor demning i Etiopia for å produsere strøm, konsekvensen av det kan være at Egypt ikke får vann. Pick your poison, sier nå jeg.
 11. Visste du at vi vil slite med forsyningen av kobolt allerede i 2030 med dagens produksjon av elbiler? Og hvordan tror du bil og batteriindustrien håndterer dette?
 12. Da er nesten halve befolkningen uenig med deg Knut. Har man en huskatt er man sannsynlig skyldig i både punkt. 1 og 2. Ca. 40% av norske husstander har huskatt. Over 7 millioner fugler blir drept av katter her i landet hvert år. Katten tar også livet av ekorn, flaggermus, frosk, vel egentlig alt av smådyr. Vi vet at katter er lystmordere, og vi vet at de en trussel mot norsk natur. Minst 7000 katter er hjemløse fordi folk har kvittet seg med koronakatten sin. Veldig mange mener de er opptatt av dyr, men det er et selvbedrag dessverre.
 13. Det stemmer ikke. For det første så har vi faktisk radioaktivt avfall lagret her i landet. Det er lagret på to lokasjoner, Kjeller og Halden. For det andre så skal du ikke lengre enn til Finland hvor de har en permanent løsning for håndtering av radioaktivt avfall.
 14. Jeg ville ikke påstå at disse angrepene er sofistikert nok til å kalles for et hackeangrep. Ingeting tyder på at de har klart å bryte seg inn på et nettverk, det eneste de har oppnådd er å finne IP-adresser og pinge (DDOS) dem med et bot-nettverk. Hvilket som helst script kiddie kan gjøre et DDOS-angrep.
×
×
 • Create New...