Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Regenburg skrev (3 minutter siden):

Russisk avis avslører putins hemmelige plan: ifølge kilder til det uavhengige russiske nettstedet Meduza har Russlands president Vladimir Putin ingen planer om å avslutte krigen i Ukraina, og pønsker isteden på en avledningsmanøver for å forbedre en ny offensiv.

Ny offensiv

Men Putin har imidlertid ingen planer om å avslutte krigen, ifølge avisa. Forsøkene på å få til en våpenhvile sies å være en avledningsmanøver for å vinne tid.

Det russiske håpet skal nemlig være at en ny fullskala offensiv kan settes i gang i februar eller mars neste år - med trente soldater og etterfylte våpenlagre.

Overfor avisa avviser Mykhailo Podoljak, rådgiveren til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, Russlands ønske om en våpenhvile.

- Tror de virkelig vi ville gå med på det, spesielt med tanke på motoffensiven? En pause for de brutalt knuste russiske styrkene slik at de kan trene noen raskt mobiliserte soldater og sende flere dødsdømte menn til slagmarken? Hvorfor skulle vi ønske det?
 

Russisk avis: Avslører Putins plan (dagbladet.no)


Putin drømmer altså om en ny offensiv i februar-mars. Det ryktes også at han er villig til å oppgi Kherson for å få i gang våpenhvile som kan gi pusterom til en slik offensiv. Tankene går til Østfronten i ww2, som var ganske stille i et halvår også, skjønt våpenhvile aldri var i nærheten av bordet der heller. Ukrainerne vinner frem, de må bare få all hjelp de kan. 

 

 

Putin satser på at trump kommer tilbake. Det gjelder for putin å holde ut til januar 2025.  Da slutter usa (trump) å støtte Ukraina. 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Stålkjerne skrev (1 minutt siden):

Putin satser på at trump kommer tilbake. Det gjelder for putin å holde ut til januar 2025.  Da slutter usa (trump) å støtte Ukraina. 

 

Du tenker at Putin håper å krige i to og et halvt år til, fordi Trump kanskje vinner neste presidentvalg? En president hvis periode han valgte å ikke invadere Ukraina under?

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Elon Musk-dramaet fortsetter. Han gjør null kritiske vurderinger av det som skrives i sosiale medier (eller han får andre twitter-krigere til å gjøre det for seg?), så jeg skjønner godt at han ender på "feil" side av krigen.

Husk normal folkeskikk slik at poster ikke blir slettet igjen! Eller bare absorber informasjonen under, og ikke skriv noe.
Ha denne informasjonen i bakhodet hvis Starlink plutselig er deaktivert i hele Ukraina.

Eva Karene er tydelig mot NATO når du klikker på profilen hennes. Så her kunne Musk trukket en sterkere konklusjon enn den han viser. Wikipedia-artikkel
Musk er jo et lukrativt mål til russiske troll så det er jo litt forståelig at han blir angrepet ganske mye igjennom dagene.

 

 

Tweeten under er en minitråd, så klikk inn og les resten.

 

 

Lenke til kommentar

putin tenker ikke fredsavtale, han fortsetter terrorbombing av sivile. 

Quote

Rakettangrep i Nikopol: To personer ble skadet av russiske raketter i byen Nikopol i Dnipropetrovsk regionen i Ukraina natt til lørdag.

Russisk bombeangrep skal ha rammet byen Zaporizjzja: Russisk bombeangrep skal ha truffet byen Zaporizjzja natt til lørdag, det skriver guvernøren i regionen Oleksandr Starukh på Telegram

 

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Saken om den lappen på gravplassen til foreldrene til putin..

https://www.dagbladet.no/nyheter/ny-utvikling-etter-putin-stunt/77468816
 

dama fikk husarrest - vel verdt noen dager i fengsel det der.. bra at vanlige folk reagerer..

image.thumb.jpeg.285027776610d35b1652348b3b25b3c3.jpeg
 

https://zona.media/article/2022/10/12/zapiska

det som at på lappen:

«Foreldre til en gærning, ta ham med dere. Han forårsaker så mye smerte og lidelse. Hele verden ber for hans død. Død over Putin, du oppdro en morderisk jævel.»

Endret av Kjell Iver
Det som sto på lappen
  • Liker 2
  • Hjerte 7
Lenke til kommentar
Serpentbane skrev (7 minutter siden):

Det er naturligvis en selvfølge at noen tjener penger på at våpen sendes. Men, skal vi også kritisere bandasjeindustrien? 

Det er ganske innsiktsløst å kritisere at noen tjener penger her. Hva slags incentiv skulle man ellers ha for å produsere dem i utgangspunktet ? Under 2. verdenskrig hadde USA og England en fenomenal produksjon av krigsmidler, hovedsaklig fordi de rette folkene innenfor industrien ble tildelt store kontrakter som alle lag av produksjonen tjente penger på. Tyskerne derimot, klarte aldri å komme i nærheten av behovet mht. produksjon, de valgte en tvangsmetode der kvoter måtte fylles, arbeidere fikk lengre arbeidsdager og lavere lønn, og alt fungerte etter et straffesystem som skapte motstand, hat og sabotasje. Siden krig i stor grad er et spørsmål om ressurser, blir det for dumt å tro at krig kan drives uten at noen tjener penger på det.

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Casey skrev (6 timer siden):

En kompis la det ut.

Det virker som delingen er inspirert av delelinjer på hav. Merkelig at Sverige ikke får tilbake sitt gamle territorium med St Petersburg og den delelinjen mellom "Norge" og "Finland" ikke dras mellom Kola og Karelia som har vært Finsk før og har gjenlevende røtter i Finsk kultur. En annen ting er hva atomvåpen-amatøren Norge skal med Russlands viktigste atomvåpenområde Kola. En annen ting er hva godt det vil gjøre å plassere USA på Asia-siden av Beringstredet. Farlig galskap! Og hvor i all verden skal man gjøre av erke-russere (homo sovjeticus)? De er jo ikke akkurat ønsket som statsborgere hos sine naboer i det antallet det er snakk om. Det samme med Kina med grense til nordpolen.. Nei, la Russland forbli Russland og heller la de få ordne opp sine interne forhold selv, med mindre det blir så vanvittig at noen må gripe inn. Handel med omverden må sanksjoneres forholdsmessig etter hvor ille det er der (menneskerettigheter, demokrati etc)

Skjønner det var humoristisk ment, men liker ikke om dette kartet sprer seg og blir brukt som russisk propaganda mot "vestens angreps-motiver". De kan fort vri det om til "Se her, vestens onde imperialistiske planer er avslørt" ovenfor egen befolkning og øke oppslutning om mobiliseringer, spionasje, sabotasje og annet faenskap. Humor som blir til reelle konsekvenser for oss.

Endret av Simen1
  • Liker 1
Lenke til kommentar
4 hours ago, Regenburg said:

Putin drømmer altså om en ny offensiv i februar-mars. Det ryktes også at han er villig til å oppgi Kherson for å få i gang våpenhvile som kan gi pusterom til en slik offensiv. Tankene går til Østfronten i ww2, som var ganske stille i et halvår også, skjønt våpenhvile aldri var i nærheten av bordet der heller. Ukrainerne vinner frem, de må bare få all hjelp de kan.



Jeg synes i det hele tatt det er uuutrolig merkelig hvor mange paralleller Putin har til Hitler - retorisk og strategisk men også i økende grad personlig.

Det sies at Putin er fanatisk opptatt av historie. Jeg lurer på om dette er noe underbevisst manifesterer, eller om det er noe han gjør med vilje.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
superrhino skrev (9 minutter siden):

Strelkov skal ha værvet seg til fronten.

Fordi han er en meget intelligent mann med sterk logisk sans, som er i stand til å se hvor det bar an, og er klart over at alt synes å være tapt; dermed ønsker han å komme seg bort og eventuelt søke en tidlig død, ettersom alle hans drømmer om et russisk imperium er brent opp, og vil ikke se etterdønningene av dette. Han er en krigsforbryter som hadde sett "lyset" i slutten etter å ha vært utsatt for hjernevasking i lang tid, og sett den grufulle virkeligheten. Mange millioner andre kommer til å gjøre det samme. Selv krigstilhengere er nå i åpen krangel med hverandre, det merkes at Putin vil ikke ha disses lojalitet og bidrag, bloggere og andre som fulgt med i krigen, i stigende grad utsettes for forfølgelse, uten å ense at dette bare svekke moralen. Putin som vanlig forstår ikke menneskelig natur. 

Den stygge gnomen som levende skildres i Borchgrevinks bok, har mistet appellen i det russiske folket som i slutten er kommet i samme situasjon som Strelkov, de hadde latt seg manipuleres og forledes inntil punktet at man ikke lenge er herre over egne skjebne i hender på en stadig mer motbydelig og frastøttende mann som har fått ansiktsmasken revet bort i alles påsyn. Altfor sent innser de at de har gjort en korrupt og amoralsk rotte til deres "lille far" med mer makt enn selv de siste tsarene i Russlands historie, de ser nå uniformerte menn bortfører ukjente, at disse som protestere slås ned med brutalitet og at mange etter hvert begynner å leve i voksende redsel for et ondsinnet og ukontrollert regime som er så dypt korrupt, at ingen kan stole på hverandre mer. Alt kjøpes. Og alt er til salg. 

Hvi Putin hadde håpt på at gassprisen skulle stige, ser det ikke ut til å være tilfelle, politiske samtaler lot til å ha hatt en meget sterk dempende virkning på markedskreftene, spesielt på spekulantene som mer og mer holdt seg i ro, og etter hvert som flere brønn åpnes, nå som det er klare signaler på restarting av gassproduksjon i Storbritannia og Norge for tiden mot 2030 - samtidig som infrastruktur bygges eller utbedres - kan gasstilgjengeligheten forberedes. Selv om gassprisen forbli høy, er det en tendens for at den vil falle, fordi gasskjøperne nå heller lagre fremfor kjøp-og-forbruk. 

Og det virker som at det internasjonale sinnet mot OPEC ikke har fulgt til sterk oljeprishopp med en gang, selv ikke markedskreftene er i stemning for det, det er en voksende mulighet at bin Salman kan ha avlivet OPEC fordi om USA og EU eniges om en NOPEC-avtale ved å forby kjøp fra kartellorganisasjoner innenfor energimarkedet - kan dette få meget drastiske virkninger. Selv om eksperter mener dette er en "salgøkonomi" der selgerne bestemte, er det voksende tegn mot en retur av "kjøpøkonomi" som i tiden før 1973, etter hvert som markedslover og legale reguleringsinngrep utvikles. Biden må bare få ut fingeren og åpne helt opp for oljeutvinning i USA, og EU burde gjøre likedan. Små og sårbare OPEC-medlemmer kan få problemer; i Nigeria er det tegn på voksende fattigdom og matmangel fordi inflasjonen var for høy, disse realisert ikke at økte oljepris ikke kan hjelpe dem, da de må ha finansiell stabilitet. 

Nye og ganske godt gjennomtenkte sanksjoner mot kinesisk industri fra USA hvor man valgt kjøpeforbud og tjenestenekt som er mye mer effektivere og mindre legalt kontroversielt, skal ha sjokkerte store deler av verden fordi disse med amerikansk statsborgerskap kan miste dette om de yter tjenester for firmaer satt på amerikanernes svartelister. Det er trolig slutt på den idiotiske ideen om å ramme finansielle virksomheter i andre land og tredjeparter med eksterritoriale sanksjoner, da dette bare gjør det veldig vanskelig for alle, og svekket USAs troverdighet. Dette høyaktualisere avhengigheten mellom Vesten og resten av verden ettersom EU og USA er høyteknologiens borg. 

Vesten fullfører snart sine forberedelsene for den tøffeste vinteren siden 1973-74, og det er tegn på at det vil bli en varm vinter i store deler av Europa, med mulig unntak av Skandinavia kan det først bli kaldt i november-desember, deretter relativt varmt i resten av vinteren. Og i EU legges det planer for å fortsette oppkjøpet i samme tempo som nå, fram til den neste vinteren 2023-24. 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (24 minutter siden):



Jeg synes i det hele tatt det er uuutrolig merkelig hvor mange paralleller Putin har til Hitler - retorisk og strategisk men også i økende grad personlig.

Det sies at Putin er fanatisk opptatt av historie. Jeg lurer på om dette er noe underbevisst manifesterer, eller om det er noe han gjør med vilje.

Tenker det har noe med visse fellestrekk i personlighet/mentalitet som man finner hos diktatorer av denne typen. Nederlag er for dem ikke et eksisterende alternativ, å innrømme tap/nederlag er rett og slett ikke forenlig med opprettholdelse av jeg'et og et liv generelt. Da Hitler til sist måtte innse at han hadde tapt, vet vi hvordan det endte, og samme sak med Joseph Goebbels som drepte sine 6 barn før han og kona Magda begikk selvmord "fordi livet ikke lenger hadde noen verdi".

Endret av SilverShaded
  • Liker 1
Lenke til kommentar
JK22 skrev (18 timer siden):

Et veldig viktig funn var hendt utenfor Mykolaiv som kan bli av meget stor geopolitisk verdi, Iran nektet for å ha solgt dronefly til Russland og amerikanerne har lenge vært mektig frustrert over at de ikke kunne sabotere produksjonen av disse selvmordsdroneflyene ettersom de vet ikke hvilken komponenter finnes i innsiden av en S-136. Nå er dette hendt; en intakt S-136 har blitt berget av den myke sanden da den mistet motorkraften, og kan dermed plukkes fra hverandre. 

https://twitter.com/UAWeapons/status/1580894247082815489

Nå er det mulig for amerikanerne å spore ned komponentprodusentene og deretter kartlegge konstruksjonen av S-136, for det vist seg at delene er sterkt standardisert ment for masseproduksjon - og det er allment kjent at Iran hadde smuglet inn mye for sin egne våpenproduksjon. Så det er nærmest garantert at en del utenlandske selskaper også i EU/EØS kommer til å få det meget ubehagelig. Og man vet nå hvordan S-136 styres, blant annet en GNSS-mottaker som formodentlig kan jammes. Om nødvendig må all sivil GPS-signalisering kanselleres i hele Ukraina. 

 

superrhino skrev (18 timer siden):


 

Har chip-leveransene fra Kina til Iranske S-136 noen direkte sammenheng med USAs nye linje i eksportkontrollen ovenfor Kina?

Lenke til kommentar
Thor. skrev (22 timer siden):

Statistikk på stridsvogner Russland har tapt basert på tall fra Oryx:

bfgpcogolmt91.png

Jeg har lurt på hvor godt minusrus sine tall stemmer? Det er Ukrainske tall. Spesielt antall stridsvogner de startet med:

1692643484_Screenshot2022-10-15at11-11-12TotalcombatlossesofRussiasincethebeginningofthewarwithUkraine.png.e99d611179f435f53a3f82fad9ecac69.png

Det fører jo fram til tallet 76,5% hittil. Et helt vanvittig tall som antagelig er for godt til å være sant både fordi 3300 er for lavt og fordi 2524 er for høyt. I følge tallene fra Oryx så er tapet "bare" 1322.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...