Gå til innhold

Kjell Iver

Medlemmer
  • Innlegg

    255
  • Ble med

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Kjell Iver sine prestasjoner

541

Nettsamfunnsomdømme

  1. Den Kommuna som nå er ødelagt ble bygget i 1915 https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_salvage_ship_Kommuna Om man leser artikkelen i Wikipedia så er fartøyet i det siste brukt for å redde utstyr etc fra Moskva, så i aller høyeste grad et aktivt fartøy med en lang levetid. Nå hardt skadet. Ser det er en del bilder på X på et skadet fartøy, men usikker på om det er bekreftet.
  2. Det høres merkelig ut - fikk hun tinglyst veirett? Det er regler for hvor nært en naboeiendom man kan bygge så sånn sett burde kommunens eiendomsavdeling kunne hjelpe.
  3. Om naboen krever eiendomsrett over hennes tomt klin inntil husvegg virker dette urimelig. Vil tro dette kunne løses i minnelighet - de må jo uansett samarbeide om den felles veien. Var kravet om eiendomsrett et forsøk på å stoppe jobben? Det er ellers veldig mye feil i SeNorge. Om man oppdager feil må man selv kreve retting mhp grenser - slik at det elektroniske kartet blir korrekt i henhold til gamle avtaler
  4. Det var mange folkelige boikotter av Sør-Afrika helt fra 60 tallet og fremover. Fagbevegelsene var sentrale i en del av disse boikottene. Sett i ettertid er det rett og slett utrolig merkelig at ikke boikotten var mer omfattende støttet av alle stater i verden fra et tidig tidspunkt. Jeg kjenner en som ikke besøker/handler på Shellstasjoner grunnet Shell sin støtte til regimet så sånne boikotter kan vare lenge, men i realiteten er det vel heller unntaket. Det var mange Norske redere som skodde seg på oljefrakt til Sør-Afrika - sett i ettertid ganske kynisk. Boikott av USA mener jeg er en avsporing i denne saken. Om det hadde kommet en massiv boikott - f.eks. fra LO eller internasjonale fagforbund ville dette fort blitt fyrt oppunder av Putin og det ville virket i mot sin hensikt. Hver enkelt får ta sine valg når det gjelder produkter man handler osv, men å komme unna amerikanske selskap er vanskelig. Facebook, google, instagram, amazon er bare noen av de selskapene mange ikke klarer seg uten, for eks.
  5. Ganske sykt egentlig - den 19 januar fikk jeg beskjeden: Basert på produktene du har i dag, har vi gitt deg tilhørighet i Sbanken-konseptet. Nå er status at alle kontoene mine allikevel har blitt flyttet til DNB! Om jeg starter Sbanken appen står det bare at jeg må kontakte kundeservice. Største krisen er at alle kontoutskriftene fra juni 2000 nå er historie - hadde jeg visst at jeg mistet sbanken hadde jeg lastet de ned. De har rota det helt forferdelig til for mange mennesker..
  6. Oppsettende virkning?
  7. Putin falsk flag operasjon for å starte mobilisering? Han har vel gjort noe lignende før..
  8. Bare så man er oppmerksom på Nordea sitt tilbud her ( de som evt tok det). De sendte brev om at tilbudet om fastrente med klimafokus blir automatisk fornyet om man ikke tar kontakt med de på telefon. De gir flere alternativ men om man ikke gir beskjed blir det automatisk 3 mnd med ny bindingstid til 5% rente - dette er jo en god del dårligere.
  9. Jeg tror ikke akkurat de har mottoet "By og land - hand i hand!" De som byr i de største byene har vært forskånet for krigen og det er på landsbygda befolkningen blir ofret. Avstandene er enorme, folkegruppene er mange og gammelt fiendskap mellom regionene ulmer nok, noe som gjør at solidariteten mellom de som er rammet er helt fraværende.
  10. Litt rart at Ukraina fortsatt tillater at Russland eksporterer gass i gjennom Ukraina. Såvidt meg bekjent er det ikke skjedd noe på det området i det siste selv om det er mye lavere enn det en gang var. Kan det være at Ukraina selv er avhengige av billig russisk gass? Står mer om det her - ikke helt up-to date men allikevel... https://www.energypolicy.columbia.edu/qa-russian-gas-transit-through-ukraine/
  11. Ja - får vel sannheten senere - men det kan vel se ut som at flyet faktisk ble skutt ned - ref 20 sekunder ut i den videoen ser man det henger noe røyk i luften.. Vi får stole på at Russerne er seg selv lik og lyver igjen..
  12. Saken er trist - var Ukrainske krigsfanger om bord....? https://www.nrk.no/urix/russisk-militaerfly-har-styrtet-1.16730479 Skal man stole på Russerne?
  13. Er denne kanskje? Russian Telegram channels report that a Russian Il-76 airlifter crashed in Belgorod region. Upd. According to some reports of Russian media, all 63 people on board died.
  14. Jeg ser ikke helt sammenhengen mellom støtte til Russland i sammenheng med afd. Jeg kjenner ikke problemstillingen, men er det faktisk slik? Det har jo vært reportasjer fra Tyskland tidligere om at de savnet Øst-Tyskland tiden, men jeg er litt usikker på om de også savner Russland, selv om de var allierte med Sovjet i sin tid.
×
×
  • Opprett ny...