Gå til innhold

Ting som irriterer så grenseløst v2.0!


Runar

Anbefalte innlegg

Simen1 skrev (10 minutter siden):

Kan bare si meg 50% enig. Det er mye hos NAV som ikke er i orden og burde forbedres. Derav andelen enighet. Men det er også en del folk som setter seg i en dårlig økonomisk situasjon selv og ikke ønsker å rydde opp i det, fordi de har det for komfortabelt, og ser NAV som et sikkerhetsnett mot dumme kjøp. Noen bør faktisk selge bobilen de kjøpte i fjor på kreditt, for å betale regningene i år - selv om de har lite lyst og kanskje allerede lagt planer for neste tur med den. Eller andre verdier som de er glade i men ikke egentlig hadde råd til med god nok margin til å egentlig klare renteoppgangen som låneforskriften forutsetter.

Uten at jeg kjenner disse folkene personlig, så virker det ikke som det er dårlige vurderinger som ligger til grunn. Det er folk i lavtlønte stillinger, eller på diverse stønader, som sliter med generelt økt kostnadsnivå og plutselige uforutsette utgifter. Og som sagt, det sikkerhetsnettet vi tenker skal være der, det har store hull. Det er noe fundamentalt feil når folk må opprette spleis for å få råd til å gå til tannlegen, fordi det offentlige fant en eller annen bagatell fra langt tilbake og bruker det for å avslå søknad om støtte. 

Mulig i det er i henhold til regelverket, men det er for jævlig likevel. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jepp, der er jeg enig.

Ville bare nyansere og si at ikke alle avslag skyldes at NAV svikter sitt samfunnsoppdrag. Noen ganger er det riktig å avslå. Jeg vil anta at de som får innvilget støtte ikke går til sosiale media for å tigge om mer. Dvs. at de som tigger i sosiale media har en høyere rate av avslag med gode grunner. De som tigger på sosiale media vil nok fortelle historien sin fra en bestemt vinkel, uten at leserne har samme muligheter som NAV til å sjekke omstendighetene og om historiene stemmer og om vedkommende har gjort nok for å frigi kapital (ref bobileksemplet).

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Kommunen asfalterer gata her. På hjemmesidene står det at arbeidet skal foregå "dagtid", men nå klokka 21 fyrte de i gang et eller annet beist av en maskin som tygger asfalt og bråker som et helvete. De holder på fortsatt. Nattero i et boligstrøk, avslapping og soving og sånn, det er tydeligvis ikke så nøye. Det er sikkert en eller annen saksbehandler som har gitt "dispensasjon" til å lage leven. 

Bah.

Lenke til kommentar
:utakt skrev (4 timer siden):

Kommunen asfalterer gata her. På hjemmesidene står det at arbeidet skal foregå "dagtid", men nå klokka 21 fyrte de i gang et eller annet beist av en maskin som tygger asfalt og bråker som et helvete. De holder på fortsatt. Nattero i et boligstrøk, avslapping og soving og sånn, det er tydeligvis ikke så nøye. Det er sikkert en eller annen saksbehandler som har gitt "dispensasjon" til å lage leven. 

Bah.

 

oOF skrev (3 timer siden):

De kan vel i utgangspunktet holde på til 2300? Eller tar jeg feil? 

Bane Nor varslet at de ville jobbe nattes tid på jernbanen fra 1-4 september.

De kom 5, 6 og 7 også, og innimellom andre dager. 
De var nettopp utenfor her, rett utenfor et boligområde. (Klokken 2 på natten)

Jeg legger ikke merke til toget lengre, men disse la jeg merke til.

Lenke til kommentar
Gargantua skrev (5 timer siden):

Det er absurd tidlig. 30. november bør være absolutt første dagen med julepynt.

Ja, det irriterer meg også. Dette er gjerne de som tar ned julepynten sist også, gjerne ikke før langt uti mars. Greit at det er koselig med jul altså, men er det virkelig noen som synes det er så koselig at de må ha jul 6 måneder i året?

Det er jo verre enn handelsstanden.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Opsat500 skrev (På 13.9.2023 den 11:04 PM):

Når jeg parkerer bilen på en parkeringsplass som er helt tom for biler. Og når jeg skal tilbake til bilen så har det parkert en bil til, og den er da parkert helt inntil min bil. Altså selv om det er ledige plasser over alt med masse plass rundt. Dette skjer ofte, hva feiler det folk?

Flokkmentalitet. De vil ikke parkere der det ikke er biler fordi da er de ustikkeren i den sammenhengen. Når først du står der er det «lov».

Parkerer lengst mulig unna av flere grunner, går litt mer, plass til barnefamilier og eldre som kanskje ikke vil gå så langt. Og selvfølgelig så holder bilen seg fin og ripefri.

På lite belasta p-plasser tar jeg to plasser, gjerne i hjørnet lengst unna. 

Lenke til kommentar
15 minutes ago, Gouldfan said:

Windows oppdateringer som tar så lang tid når jeg vil lytte på musikk fra laptop.

Har blåtann hodetelefoner til hjelp, men tar meg i å stirre inn i skjermen som en Zombie i en halvtime mens installasjonen står på 20%.

Blir det bedre om man har en data med bedre ram eller en MacBook?

Macbook har jo ikke windows update i det hele tatt, men om en slår av maskinen hver kveld (eller ihvertfall hver uke eller så), så er det bare å be windows update om å oppdatere neste gang en slår av når den spør. Trenger ikke vente til windows insisterer på å kjøre oppdatering.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...