Jump to content

trikola

Medlemmer
 • Content Count

  2452
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2648 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

7547 profile views
 1. Produksjonmengden av batterier måles i kWh 😴
 2. Avgift på eksport vil kanskje bli et problem med WTO og mye annet fordi det er aldri skatter på eksport - begynner jo med Taxfree. Men vi kan kanskje melde oss ut av WTO også 🙄. Spørs hva som skjer da med eksport av den 'foredlede' strømmen. Husholdninger er nok enklest å gjøre noe med - sosial støtte, 2-pris-system, kutte avgifter totalt etc. (Går det i nord, så kan det ikke være så vanskelig i resten av landet heller.)
 3. Ville det ikke gi fordeler med dagens system også - i alle fall til de som ligger over 5000 kWh/mnd?
 4. Så enig... Leste i dag at Norge har tjent 27 milliarder kroner ekstra så langt i år og det etter at strømstøtten på 11 milliarder er utbetalt. (Tallene etter hukommelsen). Og da er det staten og noen kommuner som kasserer, ikke Røkke, Thon, Hagen eller andre kjendiser i denne leiren. Det er definitivt en ekstraskatt og derfor for meg helt uforståelig at man har problemer med å gjøre noe mer virkningsfullt/fremtidsrettet enn støtten som jo bare er nødhjelp. Brorparten av disse 27 milliardene skulle etter min mening omgående ha gått til enøktiltak eller fremme ny elproduksjon. Ideen som andre har presentert her, at støtten skulle fordeles med et fastbeløp til hver og en med en månedlig strømregning synes jeg også er bedre. Så kan NAV tar seg av de helt store personlige problemene.
 5. Joda, men det er likevel ikke sammenlignbar med sommer/vinterforskjellen her hjemme.
 6. Men forbruksøkningen i land som ikke varmer opp elektrisk er ikke så stor som her på berget - en sirkulasjonspumpe som går litt oftere, en fyringsoljepumpe som pumper mer om vinteren enn på sommeren, en gassventil som åpner lenger etc er vel det eneste som skiller sommerdrift og vinterdrift for en gass- eller oljefyrt kjele.
 7. Takk. Jeg fant da forøvrig i Lovdata den sannsynlige årsaken hvorfor de må sende oss en faktura på 0.00 kr: det heter i loven at stønaden skal utbetales 'senest ved fakturaforfall'. Følgelig må det etableres en forfallsdag om så det fakturerte beløp er null.
 8. Min egen beregning (for måneden så langt): 1 krone forskjell i støtte, 6 når det gjelder kostnad
 9. Skal altså tas hensyn til i skatteoppgjøret? Og nettselskapet rapporter til skatteetaten? Skulle vi i samme slengen ta med handlingen hos Kiwi og Rema? (ironi kan forekomme)
 10. Hva slags tall er det? 8.6 kWh forbruk for hele Finland? Pris/kWh i norske kroner? Kan du utdype? Hva mener du? Skal hele beregningen (spotpris, grensen på 70 øre) utføres inkludert mva?
 11. Man kjenner den altså først i ettertid... Men får underveis en indikasjon.
 12. Altså støtten regnes ut for hver time enkeltvis? Eksempel: mitt månedsforbruk ligger under 5000 kWh i time X er spotpris kr 2.50 og jeg forbruker 1 kWh, støttegrensen er kr 0.70, støttesats (snart) 90 % (2.50-0.70) * 90 % = 1.62 kr støtte får jeg for denne kWh brukt i time X Er dette korrekt? Hvordan kommer moms/avgifter inn der?
 13. 😁 Det er vel et spørsmål om preposisjoner. å øke 62 med 226 % gir 202 å øke 62 til 326 % gir 202 men hva er en økning på? I alle fall slik jeg forstår det. Men det er lett å snuble der
 14. Ingenting som er patentert er hemmelig! Det er grunnlaget for patentprinsippet i hele verden: patent gis som motytelse for at oppfinnelsen blir publisert. Om det pga saksbehandlingsfeil likevel skulle skje er patentet ugyldig - enhver (som kanskje har fått kjennskap til oppfinnelsen på andre veier) kan bruke oppfinnelsen og trenger ikke frykte en rettsak.
×
×
 • Create New...