Jump to content

trikola

Medlemmer
 • Content Count

  1754
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1833 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

5457 profile views
 1. Lykke til. En stirling-motor/generator i stuen altså med 4 ulike vanntilkoblinger for å generere sånn ca 30-50 W el. Det visste jeg ikke
 2. https://techcrunch.com/2021/06/01/tesla-files-trademark-hinting-at-elon-musks-restaurant-concept-plans/
 3. Der hvor dine 70 % også ville ha gått Termoelementer (thermo couples) er to ulike metalltråder sveiset sammen på et punkt. Peltier er en type dioder.
 4. Nei Hvis ditt varmelager har 100 °C og stirlingmotorens kjølevæske er på 10 °C er det Carnot som begrenser virkningsgraden til ca 24 %. Og det er før aller pumper etc tar sin del og etter at alle varmetap er isolert bort og alle mekaniske tap er trimmet ned til null. Alle som har prøvd med stirlingmotorer til slike anvendelser gjør det enten som hobby/leketøy eller har gått konk eller driver på offentlige midler. Som kryo-kjølemaskin er motoren vel utmerket. Om Peltierelementer vet jeg ikke flere detaljer, men de overbeviser i alle fall ikke med virkninggrad. Sikkert derfor at termoelektriske generatorer i romfarten ikke bruker peltierelementer, men termoelementer. Forøvrig heter det ikke sterlingmotor, men stirlingmotor - stirling-venner er da veldig nøye
 5. Bare realistisk? Nei: nødvendig - olje er en begrenset ressurs og så snakker jeg ikke om andre aspekter
 6. Bilen min er jo allerede 'våken' når jeg nærmer med mobilen i lomma, riktignok er det ganske ofte at jeg åpner en dør for å kaste inn ryggsekken e.l. og senest da er bilen klar slik at ladekabelen løser ut uten venting. Fob har jeg aldri sett behov for. Noen ganger går jeg i garasjen gjennom porten istedenfor gjennom en inngang i overetasjen- Da bruker jeg homelink fra appen på vei til garasjen for å åpne porten. Da er bilen også helt våken når jeg ankommer. Så skal jeg gjerne innrømme at connectivity fra app til bil kan være en PITA, men det er et annet problem. Vet ikke hvordan det er med FOB
 7. De som 'gir bort' arealet får økt omsetning igjen for det av de som venter på ladingen. I Vestby er SuC bygget på arealet til Vestby Storsenter, kanskje 70 m til nærmeste inngang. De fleste andre steder jeg kjenner tilhører arealet en veikro, stor bensinstasjon, McDonalds eller liknende.
 8. Jo, lagring ved ikke å ta ut strøm fra kraftnettet og å ta den strømmen ut senere er mindre effektivt enn å lagre i lokal batteri. Men jeg skal gi deg et poeng som jeg glemte først: nettleien kan ødelegge dette regnestykket - sånt sett kan du ha rett.
 9. Dette gjør man ved at huset er nettilkoblet og derfor ikke trenger batterier. Vannkraften regulerer dette. Kun dersom du insisterer at du bare skal bruke din egenprodusert strøm trenger du batteri. Om det er bra nok at du produserer like mye eller mer energi enn du forbruker selv er nettilkoblingen bra nok.
 10. En selvfølge? Neppe, men mulig. Også varmelager kan brukes. Solceller på hustak idag er ikke der for at huset skal gå off-grid. Hytter kan være noe annet.
 11. Det er vel sjeldent at det er Vy sin skyld egentlig, men heller den offentlige monopolbedriften BaneNord. Hvis bare Vy kunne klargjøre det bedre ...: "Vi beklager at vi i øyeblikk ikke kan kjøre tog mellom .... og .... fordi BaneNord jobber med å rette en feil der". En privat bedrift hadde forlengst bytte sin underleverandør, men det fungerer ikke sånn med offentlige monopolbedrifter som har fått tildelt sine budsjetter. Derfor må Vy hjelpe seg med ikke-monopolistiske busser og veier.
 12. Du kan ha ladekabelen bak førersete Du kan (i Norge i alle fall) parkere mot kjøreretning og dermed ha førerdøren, ladeporten, ladekabelen, ladestolpen og fortauet på samme side Om du har privat ladeplass (garasje, carport) som da typisk er plassen hvor du lader oftest, kan du legge opp til at ladekabelen er plassert på venstre side av bilen når den er parkert der. Har selv gjort det (ladekabelen henger ned fra taket rett ved ladeporten) og til-/frakoblingen koster ikke mer en 3...5 sekunder ekstra
 13. Kan også ha noe å si hvor lang produksjonserfaring produsenten har. Man lærer over tid - også som organisasjon.
 14. Vet ikke hvor mange ganger dette har kommet opp før 🤪, men la gå: ved for lite produksjon brukes vann- og vindkraft, ved for mye produksjon selges kraften til naboen eller utlandet. Det diskuteres ikke om vannmagasiner i fjellet skal fylles igjen med stein og elvekraftverk skal sprenges.
×
×
 • Create New...