Gå til innhold

Runar

Administratorer
 • Innlegg

  13 073
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  10

Runar vant dagen sist 13. november 2019

Runar hadde mest likt innhold!

1 følger

Nylige profilbesøk

75 137 profilvisninger

Runar sine prestasjoner

7,5k

Nettsamfunnsomdømme

6

Hjelpsomme svar

 1. https://www.kode24.no/artikkel/bare-kina-har-lyktes-med-aldersgrensen-regjeringen-vil-innfore-i-norge/81665868 Og denne godbiten:
 2. Det er mange lovlige grunner til å ha kontanter hjemme, så hold deg til temaet.
 3. Har du lest på nettsidene til Statens vegvesen, Skatteetaten og Tolletaten, eller prøvd å kontakte en av etatene?
 4. Hvor mye koster et hus? Det du spør om har ikke et konkret svar. Men det du kan gjøre er å søke opp bensinstasjoner (firmaene bak) i nærområdet og se hva regnskapene deres sier, eventuelt se om du er heldig nok til å finne noen som har blitt solgt.
 5. Det går ikke. Du får ikke bygget om en gammel telefon til å støtte ny teknologi.
 6. Da har forsvarsministerens Facebook-konto blitt hacket. Jeg vil påstå det er grunn til oppsigelse å bli hacket i 2024, spesielt når man innehar en så offentlig og kjent stilling som minister, da det skal veldig lite til for å gjøre det så å si umulig å bli hacket. Lærer ikke våre folkevalgte, og da spesielt ministere, om grunnleggende datasikkerhet? Hvor er Stortingets IT-avdeling? Hva med Forsvarsdepartementet? NSM? Har ingen lært noe av de siste årens flauser? Jeg blir direkte dårlig og flau av å tenke på hva uvedkommende kan få tilgang til på Grams Facebook-konto.
 7. Du får ikke modifisert den. Det er ikke nok å «bytte ut» modemet inne i telefonen, det er sannsynligvis nødvendig med store endringer i operativsystemet i tillegg. Det blir som å bygge om en elbil til å gå på bensin, det er nok teoretisk mulig men ikke i praksis, og det er langt billigere og enklere å kjøpe ny bil. Jeg forstår ønsket om å bruke telefonen du har og ikke bli tvunget til å kjøpe en ny, men noen ganger er det den beste, enkleste og eneste løsningen.
 8. De snur i den forstand at de refunderer enkelte av kundene sine, men de snur ikke på det viktigste punktet: å åpne enhetene for andre (operativ)systemer så de kan brukes til andre formål og man unngår store mengder unødvendig elavfall.
 9. Runar

  Apple CarPlay problem.

  Denne artikkelen lister opp flere ting du kan prøve hvis CarPlay ikke fungerer. Har du for eksempel prøvd å slette telefonen fra bilens system og legge den til på nytt, ikke bare koble den til og fra?
 10. Jeg klarer ikke helt se for meg planløsningen din, men jeg er overbevist om at det holder med ett aksesspunkt i hver etasje, selvsagt avhengig av materialer og annet utstyr som kan skape forstyrrelser for aksesspunktene. Det er nesten bedre med få enn mange aksesspunkter, så de ikke påvirker hverandre. Hvis du vil ha et mer konkret forslag (fra en ikke-ekspert), så kan du jo tegne en meget enkel plantegning. Ubiquitis aksesspunkter må festes på veggen eller i taket for optimal dekning, så hvis du legger den opp ned i tv-benken vil den stråle oppover, og gi dårlig dekning. Men så lenge taket ditt er hvitt er de like like merkbare som røykvarslere. Har du et budsjett, forresten? Du skriver du vil ha det så billig som mulig men fortsatt bra nok. Hva er billig og hva er bra nok?
 11. Jeg fylte huset mitt med utstyr fra Ubiquiti, og fikk flere familiemedlemmer til å gjøre det samme. Som @tommyb skriver betaler man gjerne litt ekstra, men jeg mener man tjener det inn igjen med grensesnittet, enkeltheten og at «alt bare fungerer». Du kan sikkert spare noe på å plukke ut enkeltkomponenter og -enheter selv, eller bare kjøpe alt fra Ubiquiti. Kan du beskrive ditt ønskede oppsett i litt mer detalj? Med mindre du har et enormt hus holder det med ett eller to aksesspunkt, så lenge du velger et med god styrke. Jeg klarte meg med ett i mitt hus på 140 kvm og to etasjer.
 12. Samfunnet gikk vekk fra den tankegangen allerede på slutten av 1800-tallet, for fra 1876 ble alle dødsdommer automatisk omgjort til straffearbeid på livstid. Dødsstraff ble også avskaffet i straffeloven av 1902. Men, og dette er fritt fra hukommelsen, regjeringen mente landssviket og forbrytelsene som ble utført under krigen var så alvorlige at det ville være i strid med den alminnelige rettsfølelsen om de ble straffet kun med fengsel, og derfor ble dødsstraff gjeninnført i 1941. Det samme ville nok ikke vært mulig i dag, da Norge med menneskerettsloven har forpliktet seg til å avskaffe dødsstraff selv i krigstider.
 13. Emnet ligger i Politikk så jeg vil ikke gjøre det til en jus-diskusjon, men strafferammen for grovt landssvik er 21 års fengsel, ikke livstid: https://lovdata.no/dokument/NL/lov/2005-05-20-28/KAPITTEL_2-2#§120 Det er meg bekjent kun enkelte paragrafer i militær straffelov som åpner for å dømme noen til fengsel på livstid uten at det er snakk om forvaring som forlenges.
 14. Og der setter vi strek for i kveld, takk for deltakelsen så langt. Vi er nå på god vei til å spore av, så jeg vil dere bruker resten av kvelden, natten og morgendagen til å tenke gjennom hva dere ønsker med dette emnet og deres deltakelse. Les de siste sidene om igjen, med litt ekstra fokus på hverandres innlegg, og prøv å forstå hverandre. Kanskje vi da klarer å unngå persondiskusjonen og avsporingene. God kveld!
 15. Det er litt morsomt at du bruker akkurat den saken som eksempel, for den ble anket til Høyesterett hvor privatpersonen ble frifunnet og banken dømt til å betale alle saksomkostninger: https://www.domstol.no/no/hoyesterett/avgjorelser/2020/hoyesterett-sivil/hr-2020-2021-a/
×
×
 • Opprett ny...