Jump to content

Runar

Administratorer
 • Content Count

  12978
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Runar last won the day on November 13 2019

Runar had the most liked content!

Community Reputation

7299 :)

2 Followers

About Runar

 • Rank
  Administrator

Recent Profile Visitors

72215 profile views
 1. Nettopp. Det tar ikke lang tid å finne de seriøse VPN-tjenestene, og da kan man heller ta en vurdering av disse. Det viktigste er å holde seg langt unna alle gratistjenestene, samt de mindre kjente tjenestene.
 2. Takk for bildene! Jeg endret nøkkelordet i det ene emnet ditt til å starte med en liten «d» (altså «diskusjon om/rundt» i stedet for «Diskusjon om/rundt»), og nå dukker det opp når man trykker på nøkkelordet: https://www.diskusjon.no/tags/diskusjon om/rundt/ Problemet du opplever skyldes trolig en teknisk feil/innstilling, og jeg skal undersøke om det er mulig å slå sammen nøkkelordene og gjøre alt om til små bokstaver.
 3. Jeg er dessverre litt usikker på hva du mener. Har du mulighet til å formulere spørsmålet/saken på en annen måte, eller forklare hva det nederste bildet skal vise og hvorfor noen emner er markert med en rød sirkel?
 4. Det er ikke så vanskelig å få til i et land hvor korrupsjon er mer utbredt enn i Norge: Ivan jobber som innkjøper i den russiske stat, mens hans bror, Vladimir, eier et firma som importerer dekk fra Kina. Ivan sørger for at kontraktene for kjøp av nye dekk går til Vladimirs firma. Vladimir legger på et lite familietillegg på 50 % i prisen, som han deler med Ivan. Russland har ingen eller få krav til anbudsprosesser og offentlig åpenhet, så ingen tenker over at prisen er litt vel høy.
 5. To innlegg som diskuterte drivstoffprisene har blitt fjernet. Det finnes mer egnede emner for den diskusjonen. Tilbakemeldinger tas på PM.
 6. Lyst til å gi en kort oppsummering for de av oss som ikke kan eller ønsker å se hele videoen?
 7. Kanskje man bør vurdere å ikke ha noen permanente medlemmer, eller i det minste fjerne vetoretten.
 8. Det er da ikke et vanskelig spørsmål å besvare? Tale fungerer helt fint over 2G, noe som godt fortsatt kan være i drift selv om 3G og 4G er nede.
 9. Natt til 8. mars i Kyiv var første natten siden krigen startet hvor ukrainsk luftvern skjøt ned alle russiske missiler. Det er visstnok ikke registrert noen treff i Kyiv. Kilder: https://nitter.net/mrkovalenko/status/1501071619439087617
 10. Ukraina har visstnok tatt livet av enda en russisk general[1]. Denne gangen er det snakk om generalmajor Vitaly Gerassimov[2], sjef for 41. kombinerte armé[3]. Noe annet interessant som kommer frem fra samme Twitter-tråd, er at russerne ser ut til å ha mistet muligheten for kryptert kommunikasjon[4], slik at meldingen om generalmajorens dødsfall ble sendt ukryptert med et lokalt SIM-kort. Det krypterte systemet Era bruker 3G og 4G, men russerne har tatt ut så mange av basestasjonene at systemet deres ikke virker. Kilder: https://nitter.net/christogrozev/status/1500959074653024259 https://en.wikipedia.org/wiki/Vitaly_Gerasimov https://en.wikipedia.org/wiki/41st_Combined_Arms_Army https://nitter.net/christogrozev/status/1500970445889327118
 11. Ifølge Wikipedia[1] er nestemann i arverekkefølgen lederen for Verkhovna Rada[2], Ukrainas parlament, frem til ny president blir valgt. Per dags dato er dette en mann med navn Ruslan Stefanchuk[3]. Den midlertidige presidenten har begrenset makt, og har blant annet ikke myndighet til å adressere nasjonen eller parlamentet. Kilder: https://en.wikipedia.org/wiki/President_of_Ukraine#Succession https://en.wikipedia.org/wiki/Chairman_of_the_Verkhovna_Rada https://en.wikipedia.org/wiki/Ruslan_Stefanchuk
 12. Hvordan kan USA og Vesten velge en amerikansk statsborger (og en svært omstridt en) til president i Ukraina? Det høres ut som oppskriften på kaos.
 13. Hadde du sett på det som en fordel hvis bilen din fikk full ytelse på testbanene til produsenten, men redusert ytelse på offentlige veier? Hvis den hos produsenten har ubegrenset toppfart, men på offentlige veier er sperret på 70 km/t?
 14. Jeg vet ikke om dette har blitt postet her allerede, men et brev fra en angivelig varsler (whistleblower) fra FSB ble nylig publisert[1]. I brevet skriver varsleren om hvor ille det har gått militært for Russland i Ukraina, og spår en katastrofe for Russland de neste ukene og månedene. Brevet er oversatt til engelsk[2] og er absolutt verdt å lese. Som Christo Grozev (daglig leder for Bellingcat) skrev[3]: «I showed the letter to two actual (current or former) FSB contacts, and they had no doubt it was written by a colleague. They didn't agree with all of his conclusions, but that's a different story.» Kilder: https://nitter.net/christogrozev/status/1500196510054637569 https://old.reddit.com/r/UkrainianConflict/comments/t7j4lw/fsb_whistleblower_letter_published_online_we_have/ https://nitter.net/christogrozev/status/1500197460626624513
×
×
 • Create New...