Gå til innhold

Runar

Administratorer
  • Innlegg

    13 076
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    10

Runar vant dagen sist 13. november 2019

Runar hadde mest likt innhold!

1 følger

Nylige profilbesøk

75 424 profilvisninger

Runar sine prestasjoner

7,5k

Nettsamfunnsomdømme

6

Hjelpsomme svar

  1. Ja, for hvis en angriper får fysisk tilgang til sikkerhetsnøkkelen din så har du sannsynligvis større problemer enn at nøkkelen teoretisk kan kopieres.
  2. Spørsmålene dine er litt uklare, hva lurer du egentlig på? Det at Edge sier nettsiden er «farlig» betyr ikke nettsiden får kontroll over alt du gjør bare ved at du besøker den. Nettsiden kan regnes som «farlig» ved at den f.eks. utgir seg for å være en annen nettside for å lure deg til å gi fra deg brukernavn og passord.
  3. Hvis jeg forstår spørsmålet ditt riktig, så kommer det an på nettsiden du endrer passord på. Noen (forhåpentligvis de fleste) vil automatisk logge deg ut fra alle enheter hvis du bytter passord, men jeg kan tenke meg flere ikke gjør dette. Men hvis du endrer passord på en nettside så vil det jo oppdateres i passorddatabasen din, og deretter fylles ut automatisk neste gang du logger inn. Du skal derfor slippe å skrive inn det nye passordet manuelt.
  4. https://www.kode24.no/artikkel/bare-kina-har-lyktes-med-aldersgrensen-regjeringen-vil-innfore-i-norge/81665868 Og denne godbiten:
  5. Det er mange lovlige grunner til å ha kontanter hjemme, så hold deg til temaet.
  6. Har du lest på nettsidene til Statens vegvesen, Skatteetaten og Tolletaten, eller prøvd å kontakte en av etatene?
  7. Hvor mye koster et hus? Det du spør om har ikke et konkret svar. Men det du kan gjøre er å søke opp bensinstasjoner (firmaene bak) i nærområdet og se hva regnskapene deres sier, eventuelt se om du er heldig nok til å finne noen som har blitt solgt.
  8. Det går ikke. Du får ikke bygget om en gammel telefon til å støtte ny teknologi.
  9. Da har forsvarsministerens Facebook-konto blitt hacket. Jeg vil påstå det er grunn til oppsigelse å bli hacket i 2024, spesielt når man innehar en så offentlig og kjent stilling som minister, da det skal veldig lite til for å gjøre det så å si umulig å bli hacket. Lærer ikke våre folkevalgte, og da spesielt ministere, om grunnleggende datasikkerhet? Hvor er Stortingets IT-avdeling? Hva med Forsvarsdepartementet? NSM? Har ingen lært noe av de siste årens flauser? Jeg blir direkte dårlig og flau av å tenke på hva uvedkommende kan få tilgang til på Grams Facebook-konto.
  10. Du får ikke modifisert den. Det er ikke nok å «bytte ut» modemet inne i telefonen, det er sannsynligvis nødvendig med store endringer i operativsystemet i tillegg. Det blir som å bygge om en elbil til å gå på bensin, det er nok teoretisk mulig men ikke i praksis, og det er langt billigere og enklere å kjøpe ny bil. Jeg forstår ønsket om å bruke telefonen du har og ikke bli tvunget til å kjøpe en ny, men noen ganger er det den beste, enkleste og eneste løsningen.
  11. De snur i den forstand at de refunderer enkelte av kundene sine, men de snur ikke på det viktigste punktet: å åpne enhetene for andre (operativ)systemer så de kan brukes til andre formål og man unngår store mengder unødvendig elavfall.
  12. Runar

    Apple CarPlay problem.

    Denne artikkelen lister opp flere ting du kan prøve hvis CarPlay ikke fungerer. Har du for eksempel prøvd å slette telefonen fra bilens system og legge den til på nytt, ikke bare koble den til og fra?
  13. Jeg klarer ikke helt se for meg planløsningen din, men jeg er overbevist om at det holder med ett aksesspunkt i hver etasje, selvsagt avhengig av materialer og annet utstyr som kan skape forstyrrelser for aksesspunktene. Det er nesten bedre med få enn mange aksesspunkter, så de ikke påvirker hverandre. Hvis du vil ha et mer konkret forslag (fra en ikke-ekspert), så kan du jo tegne en meget enkel plantegning. Ubiquitis aksesspunkter må festes på veggen eller i taket for optimal dekning, så hvis du legger den opp ned i tv-benken vil den stråle oppover, og gi dårlig dekning. Men så lenge taket ditt er hvitt er de like like merkbare som røykvarslere. Har du et budsjett, forresten? Du skriver du vil ha det så billig som mulig men fortsatt bra nok. Hva er billig og hva er bra nok?
  14. Jeg fylte huset mitt med utstyr fra Ubiquiti, og fikk flere familiemedlemmer til å gjøre det samme. Som @tommyb skriver betaler man gjerne litt ekstra, men jeg mener man tjener det inn igjen med grensesnittet, enkeltheten og at «alt bare fungerer». Du kan sikkert spare noe på å plukke ut enkeltkomponenter og -enheter selv, eller bare kjøpe alt fra Ubiquiti. Kan du beskrive ditt ønskede oppsett i litt mer detalj? Med mindre du har et enormt hus holder det med ett eller to aksesspunkt, så lenge du velger et med god styrke. Jeg klarte meg med ett i mitt hus på 140 kvm og to etasjer.
  15. Samfunnet gikk vekk fra den tankegangen allerede på slutten av 1800-tallet, for fra 1876 ble alle dødsdommer automatisk omgjort til straffearbeid på livstid. Dødsstraff ble også avskaffet i straffeloven av 1902. Men, og dette er fritt fra hukommelsen, regjeringen mente landssviket og forbrytelsene som ble utført under krigen var så alvorlige at det ville være i strid med den alminnelige rettsfølelsen om de ble straffet kun med fengsel, og derfor ble dødsstraff gjeninnført i 1941. Det samme ville nok ikke vært mulig i dag, da Norge med menneskerettsloven har forpliktet seg til å avskaffe dødsstraff selv i krigstider.
×
×
  • Opprett ny...