Gå til innhold

Nukleosid

Medlemmer
 • Innlegg

  2 003
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Nukleosid vant dagen sist 2. januar 2015

Nukleosid hadde mest likt innhold!

Nylige profilbesøk

5 648 profilvisninger

Nukleosid sine prestasjoner

2,5k

Nettsamfunnsomdømme

4

Hjelpsomme svar

 1. For noen måneder siden, var Bulder Bank marginalt bedre enn SBanken på boliglån (effektiv rente). Men det ser ut som SBanken veldig nylig "hoppet over" en renteøkning (ut fra meldingene jeg har fått i innboksen min, ser det slik ut) og er nå bedre enn Bulder (5,20% mot 5,41% for min del) og blant de klart rimeligste i Norge. Forhåpentligvis beholder de denne gode trenden. Men jeg følger med. Til sammenligning, skulle jeg hatt tilsvarende boliglån hos DnB, hadde den effektive renten vært 6,52%
 2. Er ikke farlig så lenge det ikke varmes opp til over 260 grader celsius, da kan det avgi røyk som om den innåndes kan føre til at man føler seg forbigående dårlig. Normal temperatur ved bruk av airfryer ligger på i underkant av 200. En stekepanne kan bli mye varmere enn det om man er litt uforsiktig. Men det er da høyere temperatur enn man trenger. Får man i seg biter av et ødelagt non-stick belegg, vil det passere rett gjennom tarmsystemet, og tas ikke opp av kroppen. I tillegg er moderne non-stick belegg laget av langt mindre skadelige stoffer enn før, og det skal "godt gjøres" å behandle det på en måte som er helsefarlig.
 3. Har ikke forsøkt akkurat det selv, men i følge andre så kan man varme frosne rundstykker på 180 grader i 6-10 minutter, sikkert avhengig av størrelsen på rundstykkene. Jeg har 5-liters utgaven av den, og er veldig godt fornøyd med den. Har riktignok ikke testet så mange andre airfryere, men jeg har ikke opplevd noe negativt med denne.
 4. Da faller flere av fordelene med en airfryer bort. Det at de er så små, gjør de raskere og mer energieffektive. Jo større rom som må varmes opp, jo tregere blir de, og jo mer energi (strøm) bruker de. Varmelementet kommer heller ikke så nær maten i en stor ovn, slik at de ikke så lett blir "fried" som i en airfryer. Å varme opp gårsdagens pizzarester, for eksempel; i en arifryer smaker de bedre enn når de kom nystekt fra en vanlig varmluftsovn dagen før. Jeg har både airfryer og en ovn med varmluftfunksjon, og noen ting bare "funker" bedre i en airfryer.
 5. Nukleosid

  Elbil-tråden

  Jeg aner ikke hvordan Audi'en måler det. Antakeligvis bare en sensor i rattstammen. Hadde jo vært behagelig om de hadde brukt samme teknikk som BMW.
 6. Nukleosid

  Elbil-tråden

  Ser det skrives om mye pling og plong og pip i bilene om alt mulig rart. Jeg har ikke så mye lyder i min bil (en Audi), selv ikke om jeg kjører over fartsgrensen. Bortsett fra hvis den tror jeg ikke styrer selv på en stund, så piper det så jeg skvetter til. Og den fortsetter å pipe til jeg viser med en liten rykning i rattet at jeg faktisk holder i det. Men jeg har styrt selv, men antakeligvis så har også bilen gjort det så samtidig at verken jeg eller bilen har merket at vi hjelper hverandre. Det skjer heldigvis ikke så ofte, men det er likevel irriterende når det skjer. På min gamle Audi så kom det i det minste opp en varsling på skjermen bak rattet før den begynte å pipe. Og der kunne man i tillegg slå av funksjonen (men da slo man jo av hele filassistenten da, forsåvidt). Ja, og hvis jeg kommer for nær noe når jeg skal parkere da, men det synes jeg er helt greit. I tillegg viser faktisk fartsgrensen i bilen riktig hastighet. Kun en gang har jeg opplevd at den har vist feil. Men i min foreldres Toyota er den bare å drite i, den kan vise 90 på en landevei med 50 km/t selv om det ikke er snurten av en annen vei med andre fartsgrenser i mils omkrets. Er sjelden den viser riktig hastighet i mer enn noen hundre meter. Toyotaen er også veldig glad i å pipe for alt mulig rart.
 7. Jeg fikk melding fra tannlegen min i dag at hun pensjonerer seg fra nyttår. Det er skikkelig trist (og irriterende) ettersom hun er en utrolig dyktig, og veldig ålreit tannlege som jeg har fått full tiltro til. Jeg hatet tannleger før, kanskje litt vonde minner fra skoletannlegen. Men med henne gruer jeg meg ikke det minste. Hun var litt over gjennomsnittet i pris etter hva jeg har skjønt, men det var det verdt. Det er en yngre kvinne som tar over, men jeg gir henne selvsagt en sjanse.
 8. Nukleosid

  Elbil-tråden

  Kan kanskje være forskjeller mellom de forskjellige Møller-filialene? Jeg har hatt tre Audi, to av de kjøpt som nybil av Møller. Det var noe småknirk i forbindelse med utleveringen av siste bil, på grunn av forhold utenfor deres kontroll, men jeg ble likevel godt kompensert. Og ellers er jeg godt fornøyd med behandlingen begge gangene. Men nå har jeg ikke hatt noen store problemer eller feil på bilene, så min erfaring med verkstedet er begrenset til EU-kontroll, vanlig service, et par ting som har vært min egen feil, samt to steinsprutskader i frontruta. Har ikke vært borte i noe jeg anser som negativt. Kan tidvis være noe ventetid for å få time på verkstedet, men ellers føler jeg meg godt ivaretatt. Blir også spurt hver gang jeg henter bilen om jeg er fornøyd med servicen den dagen, og om det er noe jeg har å tilføye. Skulle det eventuelt bli noe feil med en bil, kan det hende jeg møter en annen tone. Men det får tiden vise.
 9. Jeg må innrømme at jeg ikke har lest nok om ivermectin til å komme med påstander. Men jeg er nysgjerrig så jeg spør deg ettersom du virker å vite mye om det. Det jeg har fått med meg, er at ivermectin er harmløst og uten alvorlige bivirkninger med de dosene man tar ved vanlig bruk, men at en del av bivirkningene er plagsomme (f.eks. svimmelhet, diare, forvirrethet, utslett). Men jeg har også lest at for at ivermectin skal ha noen effekt mot covid-19, må det gis i større doser, og at større doser i verste fall kan føre til leverskade og koma. Og at det ikke vil hjelpe med mindre man tar det forebyggende. I og med at covid-19 nå er en så uskyldig sykdom (mot normalt friske mennesker), vil det ikke være en større risiko å ta ivermectin forebyggende, enn å få covid-19? Bivirkninger av ivermectin
 10. Media burde respektere at noen ikke ønsker å ta vaksinen, på samme måte som de respekterer at andre tar den. Jeg regner med at de fleste kan ta et reflektert valg, om de får muligheten. Sannheten er nok at både media, bekjente, kollegaer, venner og familie, flere sikkert ubevisst, presser i den ene eller andre retningen.
 11. Du skrev "pysjen", mens jeg skrev "psyken". Om du fortsetter et forhold med henne, må du regne med at det kan slite på psyken din både på grunn av at du vil ha større vanskeligheter med å stole på henne, og hvis hun ender opp med å være utro om for eksempel et år, vil det være en større psykisk belastning på deg enn om du velger å bryte med henne nå. I sistnevnte tilfelle kan en uheldig bieffekt også være at du vil ha problemer med å stole på fremtidige kjærester. Men er du klar over denne faren, og du vet at du vil angre om du bryter med henne, så kan du selvsagt gi det litt tid og se hvordan ting utvikler seg og hvordan du takler det at hun var utro.
 12. Jeg ønsker å snu den der andre veien. De fleste som har tatt vaksinen(e), lever helt som før i dag. De ofrer ikke vaksinen en tanke lenger, og med mindre man er over en viss alder, eller har underliggende sykdommer, er ikke boosterdoser et tema lenger. At noen mener at vaksinene er farlige, er noe man registrerer også går man videre. De som fortsatt tenker mye på dette hver dag, er vaksineskeptikere. Sjekker man en tilfeldig kommentartråd under en hvilken som helst artikkel om covid-19 eller vaksinen, florerer det av vaksineskeptikere og de mer fanatiske antivaxerne (uten videre sammenligning for øvrig). Det virker derfor som disse synes det er mer ukomfortabelt at deres syn blir utfordret. De er fortsatt redde for at vaksinen skader og dreper mennesker i stor grad, til tross for at seriøs forskning gjentatte ganger viser det motsatte. Hvis man er redd for at vaksinen er skadelig, så er det bare å velge å ikke ta den, og gå videre med livet. Akkurat som de som har tatt vaksinen. Jeg skummer gjerne gjennom diskusjonene på diskusjon.no, fordi jeg synes det er et interessant tema, og fordi her er vaksineskeptikerne langt mer oppegående enn antivaxerne som det er mange av på Facebook. Jeg har vært åpen for å lese linker, og søke meg opp om påstander om vaksinen, men jeg er fortsatt ikke redd for at de tre dosene jeg har tatt skal være mer skadelige for meg, enn det covid-19 ville vært om jeg fikk det mens sykdommen fortsatt var litt skummel. Det skal også sies at jeg har vært mindre aktiv enn før, fordi jeg føler diskusjonen går rundt i ring. Det virker ikke som noen av sidene har så mye mer å komme med. De som har tatt vaksinen(e), har tatt sitt valg. Og de som ikke har tatt vaksinen, har også tatt sitt valg. Og jeg støtter begge valgene. Det jeg derimot ikke støtter, er at noen enten forsøker å presse noen til å ta vaksinen, eller å skremme folk fra å ta vaksinen.
 13. En person forandrer seg ikke mye på en uke. I beste fall har hun skjønt hva hun har gjort, og ønsker ikke å gjøre det igjen. Men om det varer, er vanskelig å si. Hun spiller på din samvittighet. Det er et faretegn. Kanskje forandrer hun seg når hun blir mer voksen, spørsmålet er når det skjer. Kanskje var det en engangshendelse, men når en person kan gjøre dette en gang, er det en stor sjanse for at det kan skje igjen. Og om dere fortsetter, vil du kunne ha problemer med å stole på henne. Det kan uansett bety at et forhold er dømt til å feile. Ingen kan velge dette for deg. Bryter du med henne nå, er det lettere for dere å komme over hverandre enn om det samme skjer om ett år. På den andre siden, kan det være at dere har det så fint nå at du vil lure på hva som ville skjedd om dere prøvde. Spørsmålet er hvor mye av psyken din du er villig til å satse på henne videre.
 14. Gjør de det, er Sbanken historie for min del. Har allerede forberedt meg og laget samme kontostruktur på Bulder Bank som jeg har i Sbanken, så jeg kan flytte alle pengene i løpet av få minutter. Det som kan ta litt tid, er at jeg må søke om lån i Bulder for å få flyttet boliglånet. Hvorfor jeg ikke flyttet 100% enda, er fordi jeg ser fordeler med Sbanken kontra Bulder, så lenge forskjellene ikke er større enn i dag. Men jeg har faktisk flyttet mesteparten av sparepengene til de allerede, der er de overlegne Sbanken.
×
×
 • Opprett ny...