Jump to content

Nukleosid

Medlemmer
 • Content Count

  1667
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Nukleosid last won the day on January 2 2015

Nukleosid had the most liked content!

Community Reputation

1770 :)

Recent Profile Visitors

4769 profile views
 1. Jeg merker en økt hyppighet av at jeg ligger bak en bil som plutselig mister litt fart (til kanskje 10 km/t under fartsgrensen) og vingler litt en liten stund, før den faktisk får opp farten igjen og kjører like strakt fremover som før. Mon tro hva det kommer av 😉 Dette er ikke noe jeg merket så mye til før, men det var en økning allerede før covid-19, så det har ut fra mine erfaringer ingen direkte tilknytning til det. Lå nylig også bak en yngre kvinne som drev og tok selfier mens hun kjørte, og var plutselig godt utenfor veimerkingen (tutet og blinket det jeg kunne på henne, og da sluttet hun og kom seg inn i veibanen igjen). Så tror nok det at ungdommen er blitt veldig utålmodig de siste årene har en langt større innvirkning enn en hvilken som helst sykdom (eller vaksine).
 2. Men hvor nyttige er disse tallene, hvor stor nytteverdi har de, når man ikke lenger oppfordres til å teste seg (bare bli hjemme hvis man er syk) og størsteparten av hjemmetester ikke rapporteres noe sted? Kan uansett ikke sammenlignes med fjorårets tall da test og rapportering var mer eller mindre obligatorisk (i hvert fall for å få sykemelding) og å sammenligne uke for uke/måned for måned er også vanskelig da hvor mange som tester seg/rapporterer kan variere sterkt.
 3. Det kom nok frem som noe mer spydig og sarkastisk enn det som var meningen. Beklager det. Det er bare det at i alle diskusjoner rundt covid-19 bruker mange personlige erfaringer for å understreke at vaksinen virker/ikke virker/er skadelig/dødelig..., og derfor understreket jeg hvorfor det ikke er et gyldig argument (er nok noe lei av av ekspertene på facebook som har tatt sin medisinske utdanning på "livets harde skole", selv om jeg vet at du så absolutt ikke er i den kategorien, og derfor tar unødvendig hardt i). Men jeg sier igjen; vi er fortsatt enige om at koronapass har liten eller ingen nytteverdi. Det samme gjelder ytterligere vaksinedoser for normalt friske mennesker under pensjonsalder. Jeg har tatt mine tre doser, og selv om jeg ikke har noe i mot en fjerde dose, kommer jeg nok ikke til å stille meg først i køen selv om det kan tenkes jeg tar den en gang i fremtiden hvis den rettes spesielt mot omikron (hater å være syk/være borte fra jobb).
 4. Det er ikke sånn at man kan bestille de bildene man vil ha, og at firmaet da må ha filnavnet?
 5. Status pr. mars 2022, når det stort sett var omikron som herjet i landet (riktignok BA.1 og BA.2, mens BA.5 er på sterkt fremgang nå): "Alvorlig covid-19 rammer nå særlig uvaksinerte personer og vaksinerte personer med høy alder eller underliggende sykdommer." https://sykepleien.no/2022/03/fhi-epidemien-bremses-og-r-tallet-synker-raskt Ellers imponerende at du har kartlagt symptomer, alvorlighetsgrad og sykdomsvarighet på 100 av dine bekjente, og sammenlignet og sett de i forhold til vaksinert med 1, 2 og 3 doser, uvaksinert, alder, underliggende sykdommer og lignende. Må ha vært en stor jobb, spesielt ettersom dette må studeres nøye for å kunne komme frem til en form for vitenskapelig konklusjon. Også imponerende at du i din bekjentskapskrets har så mange i hver av de forskjellige gruppene at de kan sammenlignes med hverandre. Men ser ut som du mangler tilsvarende tall på de som ikke har vært syke. Jeg kjenner (naturligvis) også en del som har hatt covid-19, de fleste i nyere tid har sikkert hatt omikron. Noen snufser et par dager, andre blir slått ut en uke. Min oppfatning er at de fullvaksinerte med booster har sluppet rimeligere unna enn andre, men det er langt fra et representativt utvalg av befolkningen på noen som helst måte. Edit: ikke meningen å være frekk, vil bare understreke at vi har alle forskjellige opplevelser, og at verken din eller min bekjentskapskrets er et variert og stort nok tverrsnitt av befolkningen til å konkludere med noe.
 6. Jeg er enig med deg i at vaksinen har en begrenset effekt mot omikron enn tidligere varianter, men den har fortsatt en effekt. Blant annet er sjansen for å få milde og kortvarige symptomer betydelig større enn om man er uvaksinert. Det betyr at man er smittsom i en kortere periode, og har en mindre mengde virus i luftveiene. Derimot er nok denne effekten i ferd med å avta for fullvaksinerte, og de som tok boosterdosen tidlig, har nok også en redusert effekt per i dag. Så selv om jeg forstår at noen land ønsker å holde på koronapass, så er jeg likevel enig med deg i at det antakeligvis ikke gjør den store forskjellen.
 7. For det første reduseres tross alt faren litt for å bli syk om man som vaksinert blir smittet. Skulle man likevel være smittsom, vil viruset være ute av kroppen i løpet av kort tid. For det andre, om man som vaksinert blir syk så vil kroppen bekjempe viruset raskere slik at man, om man er smittsom, er det i en langt kortere periode enn om man var uvaksinert og ble syk. Jeg vet også at mange som er mot vaksinen mener at man som smittet uten symptomer vil smitte lettere fordi man ikke selv vet at man er smittet og smittsom, og dermed ikke isolerer seg (virker ikke som folk bryr seg for tiden uansett). Men hvis en uvaksinert blir smittet, er tiden fra man blir smittsom til man får symptomer minst like lang, som perioden fra en vaksinert blir smittet og uten symptomer til han/hun er kvitt smitten. Så hvis et land har valget mellom å stenge landet fullstendig, og å innføre koronapass for å redusere smitte fra utlandet, så velger nok flere land det siste.
 8. Ja, foreldrene min var med på et arrangement der det var både italienere og kinesere (blant annet) noen dager før de ble syke. Og mens Kina i desember hadde hatt covid-19 i spredning en stund allerede, så har de funnet spor av det i kloakkprøver fra høsten 2019 fra Italia også. Når de har lest om symptomer på covid-19 i ettertid, så stemmer det perfekt, både symptomer og sykdomsforløp. I tillegg var faren min vaksinert mot influensa, men han ble like syk som moren min, så det var nok ikke årets influensa de hadde. Men de har vel bevist at covid-19 var i sirkulasjon i Norge allerede i november 2019, så vi skal ikke automatisk gi kineserne eller italienerne på det arrangementet skylden. Tror nok det var ganske mye smitte i det meste av verden før Kina valgte å fortelle verden om det.
 9. Apekopper er ikke direkte farlig. Men bare vent; snart kommer sugekopper som utvikles på et laboratorium i Kina as we speak. Covid-19 var litt for lite virksomt, og å spre apekopper var ikke så vellykket, så nå utvikler de det svært dødelige sugekopp-viruset med alle verdens lederes godkjennelse. Dr. Ing Ling ved det kinesiske laboratorium for utvikling av virus (KLUV) har lekket denne svært troverdige informasjonen. Jeg har ikke noe dokumentasjon på det, søk selv. (Obs! alt dette er selvsagt reinspikka tøv. Virker kanskje unødvendig å måtte skrive det, men enkelte er troende til å faktisk tro det).
 10. Noen er tilsynelatende "immune". Selv har jeg en jobb der jeg er i nærkontakt med mange forskjellige mennesker hele dagen, og selv i 1/2-meter perioden var det ofte nødvendig å være nærmere, og der det ikke var nødvendig så brydde folk seg ikke. Men jeg har så langt holdt meg frisk (for de som følger tråden så trodde jeg at jeg hadde covid-19 tidlig i år, men det viste seg senere at var en allergisk reaksjon på noe som ikke har noe med covid å gjøre). Foreldrene mine hadde nesten helt sikkert covid-19 før vi i det hele tatt visste at det var en greie (julen/romjulen 2019), og de var midt i "den verste influensaen de noen gang hadde hatt" når jeg var hjemme noen dager den julen. Jeg satt midt mellom de i sofaen i flere dager, men hadde ikke antydning til sykdom etterpå. En venninne jeg bodde sammen med og delte bad/kjøkken/stue med, fikk det i februar 2020 før alle tiltakene. Så vi tok ikke spesielle forholdsregler. Men jeg ble ikke syk da heller. Så det kan være at noen er immune, men mest sannsynlig har det med at man har et sterkt immunforsvar. Jeg tar trankapsler hver dag, og har senere hørt at D-vitaminer (som det er mye av i tran) er effektivt mot covid-sykdommer. Jeg har tatt mine tre vaksinedoser også, men det er jo i senere tid. Ja, også kan det jo ha med flaks å gjøre også da.
 11. På en ti år gammel bil, må man regne med at det kan oppstå feil. Det er ikke gitt at denne feilen var tilstede da du kjøpte bilen, ettersom det er 8 måneder siden du kjøpte den. Når det er sagt, så har du fem års reklamasjonsrett på bruktbil kjøpt fra forhandler. Det må imidlertid ses i sammenheng med hva du kan forvente av en ti år gammel bil som har gått 130.000 kilometer. 5 års reklamasjon betyr altså ikke det samme som at alle feil som oppstår på bilen i løpet av disse fem årene skal rettes kostnadsfritt for deg. Garantien hadde mest sannsynlig dekket dette, men da det er 3 måneder eller 5000 km, så er det altså hva som inntreffer først av disse to som gjelder. Ellers er det som zanta sier, at du burde kontaktet forhandler før du leverte bilen til verksted. De kan avvise kravet ditt fordi de ikke kunne finne en løsning på egen hånd, kanskje med et verksted som er langt rimeligere enn dem selv. Eller så hadde de bare renset ventilen fremfor å bytte hele greia. Som en sammenligning kjøpte jeg en 10 gammel bil for noen år siden, der AC'en ikke fungerte. Å bytte AC hos merkeforhandler kostet 20.000, men bilselgeren ønsket å bruke et annet verksted som tok 10.000 for jobben. AC'en fungerte etter det like fint som om merkeforhandleren hadde gjort det, også da jeg solgte bilen noen år senere.
 12. Så status er nå at du har mottatt varen, og samtidig fått pengene for kjøpet tilbake?
 13. Fengsel er i mange tilfeller utelukkende ment som et preventivt tiltak. Både for å (prøve å) unngå at gjerningspersonen gjentar handlingen, og for å (prøve å) skremme andre fra å gjøre det samme.
 14. En liten skrivefeil der, jeg glemte å legge til "enn". Det jeg mente å skrive var "er det ikke noe mindre farlig enn å ta med en pistol på Karl Johan..." så jeg forstår at du misforsto meg.
 15. Plumbo har også et flytende middel (heavy gel) som jeg har benyttet et par ganger. Denne skal ikke ha de samme ulempene som pulveret, som for eksempel kan gjøre ting mye verre om man ikke får skylt godt og lenge nok. Mudin, på sin side, er ikke like kraftig og derfor ikke like god til å løse opp propper fullstendig, slik at selv om man får løsnet den, kan den sette seg fast lenger inn i rørsystemet og på sikt skape en større propp på et mye mindre gunstig sted.
×
×
 • Create New...