Gå til innhold

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 25. aug. 2023 i alle områder

 1. https://www.vg.no/nyheter/i/4oJe1a/norge-oppretter-beredskapslager-for-korn-vi-maa-tenke-det-utenkelige Det var på tide, det var idioti på olympisk nivå å avvikle beredskapslager for korn i utgangspunktet.
  10 poeng
 2. "Dette var ingen flykræsj. Dette var en spesiallanding."
  7 poeng
 3. Din påstand er altså at India har mottatt MINST 100.000.000 millioner kroner i året fra Norge. Det tilsvarer i overkant 57 ganger statens samlede utgifter i 2023, så din påstand faller på sin egen urimelighet. Ifølge Norad ble det i 2022 utbetalt 106,9 millioner kroner i øremerket bistand til India fra Norge. Det fordeler seg slik: Miljø og energi: 50,2 mill Helse og sosial sektor: 22,3 mill Multisektor og annet: 18,6 Styresett, konfliktforebygging, sivilt samfunn: 12,7 mill Utdanning: 2,4 mill Produksjon og handel: 743.129 Populasjonen av India er på ca 1408 millioner mennesker, og norsk bistand blir da på rundt regnet 7,6 øre per indiske innbygger. Eller 19 kroner og 77 øre per norske innbygger. Brutto nasjonalprodukt per capita i India var i 2021 på rundt 2256 USD. Til sammenligning var den i Norge litt over 89.000 USD. For øvrig har Indias suksess i rommet vært enormt billig, sammenlignet med hva andre bruker på noenlunde tilsvarende prosjekter, så der har de noe å lære både oss og verden.
  7 poeng
 4. At Russland eksporterer olje kan være et nødvendig onde, ellers blir det mer energikrise. Trikset er at sanksjonene spiser av profitten deres. All omlastingen og skipstrafikken til andre land koster penger. Og dessuten kjøper man billig råolje og raffinerer den selv, i stedet for å kjøpe dyr bensin. Spørsmålet er ikke om oljeeksporten er redusert, men om Russlands profitt av denne er redusert.
  6 poeng
 5. Bra han endelig er arrestert. Noen husker kanskje at Frp og deres justispolitiske talsmann Jan Arild Ellingsen omfavnet den nynazistiske/høyreekstreme gruppa "Odins soldater" i 2016. Noe som var helt sinnsykt at de gjorde. Da var Yan Petrovskiy medlem av Odins soldater, og det var heller ingen hemmelighet. Skulle likt å vite hva Frp og Ellingsen sier nå egentlig.
  5 poeng
 6. Det er ikke helt riktig at de selger like mye olje som før. Produksjonen er kuttet, de har også kuttet i eksporten med 500.000 fat daglig fra nå i august og har sagt de skal kutte med 300.000 fat per dag i september. Volum er én ting, inntekt en annen. I første halvår i år falt de russiske inntektene fra olje- og gasseksport med 47% sammenlignet med fjoråret. Pristaket fra G7 har effekt. Inntektene økte noe igjen i juli, men utsiktene er ikke så gode for russisk eksport.
  5 poeng
 7. Noen husker kanskje denne karen? Høyreekstremisten Yan Petrovskiy som har kjempet for både Wagner, utbryterrepublikkene i Donbass, samt Russland og som er terrorstemplet av flere vestlige myndigheter med bånd til Norge (han ble senere utvist fra Norge som en trussel mot rikets sikkerhet), har nå blitt arrestert og anholdt i Finnland. Ukraina krever utlevering: https://www-mtvuutiset-fi.translate.goog/artikkeli/mtv-n-tiedot-wagneriin-liitetyn-sotajoukon-johtaja-on-otettu-kiinni-suomessa/8764510?_x_tr_sl=fi&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=fi (google oversatt lenke til Finsk nettavis)
  5 poeng
 8. Godt innlegg @Aetius. Man kan også ta med at mye av disse pengene, som tilsvarer fire stupetårn på Hamar, er norske investeringer, energisamarbeid og forskning som vi nyter godt av. Bistand er ikke ensbetydende med å bare "gi" penger.
  5 poeng
 9. De som lar seg provosere vil også alltid finne på noe. Hvem er du til å bestemme hvilke ytringer som teller som ytringer? Hvis jeg vil ytre at jeg tar så sterk avstand fra Muhammeds skrifter at jeg setter fyr på dem, er det ingen annen måte å gjøre det på.
  4 poeng
 10. Så du skal bestemme hva man skal være enig og uenig i? Det er vel ikke akkurat særlig ytringsfrihet.
  4 poeng
 11. Vet ikke om dette er så lurt. Tror wagner er sinna nok som de er nå, og å asfaltere de døde vekk vil tirre dem enda mer. Heldigvis.
  4 poeng
 12. Minner om at trådens tema er Elon Musks kjøp av Twitter. Generell prat om amerikansk politikk kan tas i dertil egnede tråder.
  4 poeng
 13. Det var snakk om idrettsanlegg lengre opp. Jeg ser ikke at noen av disse prosjektene du lister opp er idrettsanlegg..? Så det du gjør er omtrent som å svare på et innlegg om fotball med noe greier om buljongterninger. De prosjektene der er derimot nødvendig infrastruktur, som også hadde flertall i forrige bystyre, har flertall nå og vil ha flertall dersom det blir skifte. Karbonfangst-prosjektet ble for eksempel startet av Høyre, Venstre og Krf. At de "ikke har noen styring" faller på sin egen urimelighet. Oslo kommune ble i både 2022 og nå i 2023 kredittvurdert til toppkarakter hos S&P, det får man ikke uten sterk budsjettdisiplin og risikostyring med tett grep om gjeld og likviditet, selv nå i en vanskelig makroøkonomisk situasjon. Av hovedsteder i Europa er det bare Oslo og Stockholm som har høyeste karakter (AAA with stable outlook). S&P sier også at framtidsutsiktene er stabile, som betyr at de forventer at Oslo vil beholde den høyeste karakteren framover.
  4 poeng
 14. Trump er svært upopulær, det viser målingene. https://www.pbs.org/newshour/politics/trump-boasts-strong-support-among-republicans-the-general-election-could-be-a-different-story https://www.pewresearch.org/short-reads/2023/07/21/little-change-in-americans-views-of-trump-over-the-past-year/ Han er dog den klart mest populære blant de republikanske kandidatene. Trump ligger ganske stabilt der, men DeSantis gjør det enormt dårlig slik at Trumps ledelse øker. https://projects.fivethirtyeight.com/polls/president-primary-r/2024/national/
  4 poeng
 15. Det var ingenting som var banebrytende ved Trumps politkkk er mitt poeng, det som var forskjellen fra de andre kandidatene var at Trump skøt fra hofta med god suksess, og med et publikum som ikke kan eller vil stille spørsmål vedrørende uttalelser som "No one has done more for the black community than me". Da blir du stående igjen med et publikum som faktisk tror det, etterhvert. Det var ikke meg som uttrykte at Trump var eneste valget, det var deg. Så du trenger ikke belære meg om den amerikanske valgprosessen, jeg etterlyste hvorfor du mente det var slik at det sto imellom to kandidater. Det gjør det til slutt. Og hvorfor blir ikke Cornel vurdert? Vi nærmer oss innledende innlegg fra meg her nå. Jeg mener det er fordi befolkningen ikke vet sitt eget beste og har fått et skjevt syn på hvordan landet bør styres. Store interessegrupper har for mye makt og klarer å holde den relativt dumme befolkningen i sjakk, målet deres er å gjøre de enda dummere. Hvordan? F.eks ved å være abortmotstander. Barn som blir født i familier som ikke ønsker de har en stor sjanse for å bli samfunnstapere aka GOP velgere. Et annet eksempel er å gjøre det vanskeligere å gjennomføre utdanning, dette vil også bedre fremtidige valg for Republikanerne. Ved å konstant printe inn i hodene til amerikanske velgere at helsereform, våpenreform og andre tiltak som hadde forbedret situasjonen vil gjøre de til kommunistiske land med for mye makt - ja det beviser bare hvor ekstremt lite informerte de amerikanske velgerne har blitt. De sjekker ikke faktiske forhold lenger.
  4 poeng
 16. Det er nok langt mer enn det som har blitt fjernet. All the ways Ron DeSantis is trying to rewrite Black history Vel, nei, årsaken til konflikten er at Disney gikk offentlig ut mot DeSantis sin "don't say gay"-politikk, og DeSantis svarte med trusler om å trekke tilbake statusen som spesialdistrikt. Det står faktisk i lenken din? Når DeSantis oppdaget at Florida da ville ta over ansvaret for brann, politi og en haug med annet, som Disney i dag selv finansierer, i tillegg til at det finnes en gjeldsobligasjon på svimlende summer som Florida må ta over ... så gikk man bort fra dette. I stedet valgte smålige DeSantis å endre loven, slik at han selv kunne utnevne styret som holder oppsyn med spesialdistriktet til Disney, og dermed påvirke deres drift negativt. DIsney har med det saksøkt DeSantis, ettersom det er kontraktsbrudd ... og smålig. Det er også verdt å merke seg at dette er et "spesialdistrikt" som gjør at Disney i stor grad kan gjøre som de vil på egen eiendom, uten å gå gjennom lokale myndigheter, men det er på ingen måte noen skattefritak. Disney er den desidert største skattebetaleren i Florida, og betalte i fjor $1,146 milliarder i skatt. Skatten vil ikke øke selv om "spesialskattedistriktet" oppløses, det eneste DeSantis oppnår er at lokale myndigheter plutselig er ansvarlige for å tilby alle mulige tjenester som Disney tidligere har betalt selv, som brannvesen, veivedlikehold og annet, og at de må overta store mengder gjeld. Ingen konsekvensutredning eller økonomisk analyse ble foretatt før DeSantis forsøkte å banke dette imellom, åpenbart, ellers ville det aldri en gang blitt vurdert. Dette var kun en hevnaksjon, hvor DeSantis ønsket å ramme Disney, fordi de var for "woke".
  4 poeng
 17. Reports of many Russian soldiers killed in a Ukrainian missile strike against Tokmak today.
  4 poeng
 18. Dette bildet avslører en veldig overraskende nyhet; ER-utstyret har blitt sterkt forenklet ved å se at glidevingemonteringen har blitt forenklet og selve halen som rommet navigasjonsutstyret så ut som det hadde bare blitt hamret og boltet sammen på et vanlig verksted. Og selve bomben er uvanlig, for det er en gammel Mk 82-bombe fra Vietnamkrigens tid, ved å se på spisseenden. Dette tyder da på at amerikanerne nå kan produsere billige JDAM-ER utstyr og gjenbruke gamle våpen - som USA har hundretusener av. Og dette kan gjøres uten å offentligjøre det, for utstyret for JDAM-ER er ikke militærsgradert mens gamle bomber kan fritt selges for en skikk og ingenting. Får bare håper på 1 tonns JDAM-ER ganske snart. For bildet har vist at amerikanerne hadde lært.
  4 poeng
 19. YouTube sitt krav til hva som teller som en visning er langt, langt strengere enn på X og ikke sammenlignbart. På YouTube må man aktivt trykke på en video og se minst 30 sekunder før det telles en visning. På X derimot regnes bare det å scrolle forbi posten med videoen som en visning. Jeg for eksempel, som ikke har sett videoen vil telles som en visning fordi jeg har scrollet forbi den på tidslinja siden den dukket opp der. Og scroller jeg forbi den igjen senere vil det telles enda en visning. Så visninger her sier svært lite om hvor mange som faktisk har sett videoen. Trolig er det langt, langt, langt færre enn for eksempel den musikkvideoen du nevner. https://www.thewrap.com/trump-tucker-carlson-interview-100-million-views-misleading/
  4 poeng
 20. Jeg tenker på David Goldberger, som selv var jøde, som forsvarte naziene i USAs rett til å marsjere og protestere. Det fordi om man skulle kunne forby dette kunne man i teorien forby all ytring. Viktige prinsipper på spill her (Personlig mot brenning av bøker da jeg er veldig glad i å lese) https://www.acluohio.org/en/david-goldberger
  3 poeng
 21. Jeg skulle ønske at muslimenes uinnskrenkede politiske makt kunne brukes til noe nyttig. Hvis det for eksempel fantes en sure i koranen som sier at bomstasjoner er haram, kunne vi blitt kvitt galskapen en gang for alle.
  3 poeng
 22. Forbud mot brenning, men hva med å rive i stykker? Tråkke ned i en søledam? Helle griseblod over? Tullete forbud. Det kommer aldri til å bli "bra nok". De som vil provosere finner en måte å gjøre det på.
  3 poeng
 23. 3 poeng
 24. Et sjusifret beløp er mellom 1 mill og 9999999,- Et sjusifret milionbeløp er antall millioner.
  3 poeng
 25. "Dragsug", eller "slipstream" på utenlandsk, er et området bak kjøretøyet hvor luften er i bevegelse etter kjøretøyet. Sånn sett er dragsug i dette tilfelle det samme som et område med mindre (relativ) motvind. Energibesparelsen når to kjøretøy kjører nær hverandre kommer i form av at det bakerste ikke produserer like mye eget dragsug, siden luften allerede beveger seg i kjøreretningen, og dermed blir det totalt mindre luft i bevegelse enn om man hadde hatt mer avstand.
  3 poeng
 26. Wagners dokumenterte krigsforbrytelser og ekstreme fremferd på linje med IS gjør dette etter mitt syn og forståelig nok helt urealistisk. Det blir litt som å tenke seg et hypotetisk historisk scenario der Waffen SS hadde fått gå over og kjempet på alliert side. Helt utenkelig all den tid hatet mot nazistene senere i krigen var så sterk at standardprosedyre for alle SS krigsfanger var avretting på stedet (en uoffisiell politikk som var stilletiende godtatt helt opp til Bradley og Ike). Ikke at jeg anklager Ukraina for å drive slikt, men hatet er så uforsonlig vil jeg tro at det ville skapt ganske negative ringvirkninger på moralen blant egne rekker.
  3 poeng
 27. Vel, det er dopmisbrukere. Wyoming har et stort problem med trafikksikkerhet, og har landets mest dødelige veier. Staten er republikansk. https://worldpopulationreview.com/state-rankings/most-republican-states ( 1. Wyoming ) Wyoming er også den staten med dårligst helsevesen. https://www.onlyinyourstate.com/wyoming/13-troubling-facts-about-wy/ Man må vel være litt desillusjonert dersom man tror alt er bare fryd og gammen i stater som er styrt av republikanere, mens kriminalitet og dopmisbruk er ute av kontroll i stater styrt av demokrater. Det spiller stort sett ingen rolle.
  3 poeng
 28. Ser ut til at ukrainerne også har dyttet artilleri fremover mot Tokmak, som nå treffes ikke bare av HIMARS, men også 155mm. Det er 20-22km fra Robotyne til Tokmak. Men artilleriet står nok på kanskje 25-30km, men mye nærmere russiske flanker. Da ser det ut til at fokuset på russisk artilleri, kontraartilleri, og det å utbedre flankene begynner å gi resultater. Russerne ser ikke ut til å sende Ka-52 heller. Kanskje pga. RBS-70?
  3 poeng
 29. Har vært der, sett det, og vandret der på nattestid. Jeg mener rusbruk ikke er kriminelt, og det er ikke gitt at det fører til annen kriminalitet. Så jeg er mer interessert i virkelig kriminalitet. Byen føltes ikke utrygg.
  3 poeng
 30. For Russland har det en enorm symbolsk verdi og Ukraina kan binde ned mye ressurser delegert fra andre frontavsnitt ved å legge press på Bakhmut. Den eneste fremgangen Russland har hatt på over et år er Bakhmut og Soledar (og det var ikke engang den Russiske hæren som stod for den fremgangen, men Wagner gruppen). Taper Russland Bakhmut vil det være et enormt prestisjenederlag.
  3 poeng
 31. Et veldig interessant opptak fra nordre Bakhmut (Zaliznyanskoe) vist hvordan en kombinerte gruppe av stridsvogner, BMP, en UR-77 (som aktuelt skjøt sitt våpen rett over de fremrykkende stridsvognene!!!) og droneoperatører desimerte en russisk forsvarslinje med suksess. Dette viser at Svenskebrigaden har blitt erstattet med ferske trente styrker. Men det er dronene som er av størst interesse, de sluppet forskjellige last tilpasset de taktiske forholder som vanlige bomber på åpen lend, håndgranater i skamferte terreng og sist uidentifiserte eksplosiver i selve skyttergraver. De siste var regelrett morderisk for russerne. Annetsteds vist det seg at dette er amerikanske klaseladninger tatt fra 155mm DPICM granater. Disse er veldig kraftig i trang rom og kan skape dødelige splintregn langs en skyttergrav. Fra felten er det ikke mye nytt, utover en merkelig tendens med færre og færre rapporterte drepte russiske i de daglige tapsrapportene på ukrainsk hold. Men det er sett økt bruk av JDAM-ER som slippes av MiG-29, Su-27 og Su-24 og det er sett nedslag i selve Novoprokopivka som er i bunnen av et fremspring på 10 km + 20 km, de var treffsikkert til tross for at flyene ikke kunne være nærmere enn 30 km fra den opprinnelige linjen før motoffensivens start. Det er mulig at amerikanerne er ikke lite småfrustrert over at russerne kunne produsere glidebomber raskere enn dem, og dermed levert mange flere JDAM enn tidlig, med modifisering som tiltak mot ekstrem jamming. Det er 3 km mellom Robotyne og Novoprokopivka og det meldes at ukrainske styrker hadde vært i stand til å avansere i dette mellomrommet. De er nå i fysisk kontakt med "Surovikin-linjen" og har allerede en taktisk fordel; i vest finnes det to elveløp, den ene i nord i vinkel mot nordvest, og den andre i vest med vinkel mot sørvest - disse har mykjord, små innsjøer og bekkeløp som gjør dem ugjennomtrengelige for begge sider. I selve Novoprokopivka er det et ekstra elveløp som gjør at man må omgå den til vest og til øst. Med andre ord, det er ikke godt egnet for et forsvar når flanken i vest kompliseres av elveløpene, når man har sårbare kommunikasjoner og våtmark i egne rygg med en åpen flanke i øst hvor det er et synkested som forvandles til en innsjø i regntiden. Ikke rart at russerne gjort alt de kunne for å holde Robotyne. Ukrainerne ved å avansere øst for byen har tvunget seg fram til et landskap hvor trelinjene ikke gikk på tvers, men på langs pga. skrentene og åssider. Da innbar det at russerne øst for Novoprokopivka kunne bare komme fra Verbove. Det er gammelt elvebunnsterreng mellom frontlinjen der og Ocheretuvate - som i muddertiden kan bli marerittaktig for begge sider. Dermed vet begge at Novoprokopivka er essensielt for å bryte seg gjennom til Tokmak. Men dette er ikke anbefalt, med mindre ukrainerne vet hvordan å rulle opp flankene av hele frontlinjen, for jo dypere og trangere et fremspring bli, jo mer sårbart vil de angripende styrker bli. Uansett, Novoprokopivka kan ikke holdes fordi terrenget ikke er til fordel for de russiske forsvarerne som har funnet seg utsatt for DPICM og JDAM, mens HIMARS tok bort deres SAM og tungt artilleri. Dessuten rotere ikke russerne sine soldatene i tilstrekkelig styrke, de gjør det nemlig i kompaninivå. Dette anbefales ikke i et aktiv forsvar.
  3 poeng
 32. Den Ukrainske regjeringen har laget takkevideoer til mange land, inkludert Norge for å hedre deres støtte. Jeg legger ved noen av disse under. Resten finner dere her: https://twitter.com/DefenceU/media
  3 poeng
 33. Tja, dette har vært nøye etterforsket og gransket, og man kom til at Biden riktignok måtte ta noe av skylden for katastrofen i Afghanistan, men den som bærte det største ansvaret var presidenten som startet det hele ... Donald Trump. Trump inngikk en avtale med Taliban i februar 2020 om å trekke alt personell ut av landet innen mai 2021. Selv gjorde han fint lite for å møte den tidsfristen, utover å trekke ut noen få styrker, men overlot det til Biden, som overtok som president 20. januar 2021, bare måneder før alle styrker i følge avtalen skulle være ute av Afghanistan. Biden forlenget avtalen med Taliban til september samme år, men var fremdeles for rask til å trekke ut styrkene, uten å ha alt på plass først, slik at Taliban fikk mulighet til å ta over landet. Dog, det er helt åpenbart at Donald Trump er den som er hovedansvarlig, som inngikk avtaler med Taliban, som han så ikke gjorde noe for å overholde.
  3 poeng
 34. For noen dager siden ble jeg "overfalt" av en INP-representant idet jeg tilfeldigvis gikk forbi en av deres valgboder. Vedkommende snakket om "klimahysteriet" og hvordan den beste løsningen for Norge er å kjøpe klimakvoter framfor å redusere egne utslipp. Grunnen er visstnok at det er billigere for oss å la andre redusere sine utslipp framfor å gjøre det selv. Jeg kommenterte at det nok kom til å bli enda dyrere på sikt når vi MÅ redusere egne utslipp og ikke lengere bare kan kjøpe avlat, og ikke har gjort noe for å forberede oss på utslippsreduksjon. Dette ville hen ikke kommentere, og jeg ble avfeid med en gjentakelse av at det er billigere for oss NÅ å kjøpe avlat i form av klimakvoter. Det oste ikke akkurat troverdighet av argumentene INP presenterte for meg.
  3 poeng
 35. Nei. De fleste er nok enig at å dra på besøk uten sokker er uvanlig og dermed sært. Jeg hadde muligens ikke sagt noe, for å være hyggelig, men hadde synes det var rart. I alle fall hvis du ikke hadde god unnskyldning som at sokkene var våte eller noe.
  2 poeng
 36. Her er min birthyear, 36mm som sitter som et skudd! Elsker denne klokken, og synes kanskje den er dressy nok. Så om du har budsjett til noe sånt er det en no-branner IMO.
  2 poeng
 37. Vin, det er ei slags tåteflaske for sutrete kvinnfolk. Bortimot det eneste det duger til.
  2 poeng
 38. CC, banner dere for de skal på matbutikken i dag, med mindre de ikke allerede har vert der da. 😃😃
  2 poeng
 39. Jepp, vet du om Easee faktisk har denne oppkobligen? Men som sagt, dette spiller vel ca null rolle. Det blir uansett bare en teoretisk øvelse. Dette er ikke en løsning noen burde gå god for. Og hvordan blir dette feks. på en stamkabel hvor man har satt inn mange ladebokser på felles kurs i skap. I følge denne (usikker på hvor moderne den er) https://lumier.no/storage/007BC44E8D4D53B0919B547BDC9E3AB2F7AEED4AD71B0C0B102B5479F6A9324C/1ab04afd1b3843c18c9c277a044de2b8/pdf/media/44f6e198f2344d8c9c2b2a8191322b6e/NO_Easee_HomeCharge_Guide.pdf støttet de opp til 80A kurs, med maks 10kA kortslutningsstrøm. Hvordan blir det når det (tvilsomme) releet skal kortslutte en 80A forankoblet type-A RCD innenfor utløsningskravene jordfeilbryter standarder krever? Det er vel bare å ta frem kalkulatoren, for det kan regnes på, men det bruker ikke jeg energi på fordi magefølelsen min sier at dette ikke går, spesielt når man faktorerer inn alle de praktiske elementene: Hvordan mitigerer man for eksempel risikoen for støt (og da worst-case død, jordfeilbrytere er tross alt ca utelukkende for HMS) opp mot potensiell dårlig kobling i et skjøtepunkt som gjør at man ikke slår ut forankoblet A-vern raskt nok for man ikke oppnår høy nok kortslutningsstrøm.... Eller hva med anlegg hvor man har lokal sol-produksjon også slår hovedvern mot nett ut først, da det er en kilde med typisk høy kortslutningsstrøm, men kursen fra inverter/solcelle fortsetter å gi strøm litt til før det oppdager at nettspenning er gått (er tross alt en del kapasitans her og). .......det er drøssevis slike scenario..... Altså Easee burde ikke finne på å lage en slik løsning og mene den er trygg, isåfall må de stille noen helt andre krav til større deler av installasjonen og ikkeminst dokumentere dette fra vest til øst samtidig som vinden er perfekt rettet mot nord. Jeg tipper også at elektrikere/installatører ikke ville vurdert en slik løsning ett sekund mtp. ekstraarbeid for de under installasjon for å kompansere for et dårlig rele.
  2 poeng
 40. Flere og flere sykepleiere, som skaper masse verdi, har ikke lenger råd til å bo i Oslo og det er et problem.
  2 poeng
 41. Gå til krig? Det er lov å kritisere gamle filmer og deres gammeldags verdier som er ganske annerledes idag. Ellers promoterer vi verdier som kan skade samfunnet. En også får lov til å kritisere kritikken hvis det er noe galt med det. Disney vet , som de aller fleste stor selskapene i USA at 50% av barn født idag i USA ikke har et snøhvit hud (et symbol på renhet og skjønnhet i filmen) og mange av deres foreldrene ikke mener at kvinner trenger å bli "saved" av hvite prinser. Noe unge foreldrer vil ikke lese boken til deres barn. Skal man tjene penger så må man passe på slike demografiske trender selv om det også kan få motstand blant andre grupper. En må velge hvilke grupper er viktigst for dine produkter. Unge høyutdannete foreldrer er kanskje viktigere for Disney enn eldre lavutdannede kunder som er mindre interserte i Snøhvit.
  2 poeng
 42. Lastebilen har allerede pløyd vei gjennom lufta og skapt turbulens. Det spiller ingen rolle for lastebilen hva som ligger bak. Fugler benytter jo noe av det samme prisippet når de flyr i formasjon. Det optimale er å ligge så nære som overhodet mulig..... hvis man ser bort i fra at man da fort kan bli drept. Det er ikke så veldig optimalt.
  2 poeng
 43. Spre-M, banner deg for å ønske @Entern godmorgen. Som jeg også gjør.
  2 poeng
 44. Tipset er å finne fellesaktivitetar. Det treng ikkje å være ein dyr hobby, du kan f.eks. være frivillig i ein veldig organisasjon utan å være betalande medlem. Eit anna tips til aktivitetar som er heilt gratis er interesseorganisasjonar som f.eks. turgrupper og liknande som gjer aktivitetar saman.
  2 poeng
 45. Det er heller ikkje umogleg at ein kan nå disse krava på andre måtar. Energiklasse D kravet på 135 kWh per m² oppvarma BRA, treng ikkje nødvendigvis å bli oppfylt gjennom etterisolering, ein kan også redusere energibruken på andre måtar. Å bytte ut dårlege vindauger kjem dykk kanskje ikkje unna uansett sidan det er vanskeleg å redusere oppvarmingsbehovet om varmen får gå nesten uhindra gjennom vindauge/karm og ut, men etterisolering av veggar kan ein kanskje sleppe ved å gjere andre tiltak. Vel så viktig som å isolere er det å gå over til meir effektive oppvarmingskjelder; varmepumpe, solfangar, sentralevarme, og liknande kan bidra til å redusere energibehovet ved å bruke varmeenergien meir effektivt.
  2 poeng
 46. Fikk igjen pengene plus en unnskyldning for at det tok så lang tid. Han er et surrehue så slår meg med ro til det.
  2 poeng
×
×
 • Opprett ny...