Jump to content

MailMan13

Medlemmer
 • Content Count

  2453
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

186 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

10143 profile views
 1. Aksjer er direkte eierskap virksomheteni. Når man eier noe kan man bestemme over det. Bestemmelsesrett betyr mulighet til å ta valg som andre er uenige i. Er det kjeltringstreker å ta valg du er uenig i?
 2. Kanskje et litt teknisk spørsmål, men... https://www.datatilsynet.no/rettigheter-og-plikter/den-registrertes-rettigheter/rett-til-innsyn/ Her står det å lese: Virksomheten skal i deg innsyn uten ugrunnet opphold og normalt senest innen en måned. Hva menes med opphold her? Et antall dager? Eller? Når skal eventuellt opphold begrunnes, og hvordan skal en begrunnelse vurderes?
 3. Er nok i samme situasjon som flyselskapene. De har nok valgt å holde egenkapitalen lav, og heller betalt ut utbytte. Så har de sikkert, som flyselskapene, store faste leasingkostnader på bilflåten som forfaller til betaling hver uke/måned/kvartal uavhengig av bilene står eller ikke. Fullt ut kalkulerbart på forhånd. Det er en risko man har tatt for å unngå at store pengebeløp står på bankkonto og taper seg i verdi i gode/normale tider. Nei, ingenting tyder på kriminalitet eller lureri. Bare at styret i Hertz har vurdert av at penger i banken gir vesentlig mindre avkastning for aksjonærene enn å få de utbetalt i utbytte, så pengene kan plasseres andre steder. Det er ikke ulovlig å ta risiko.
 4. Elever og foreldre i grunnskolen får sine rettigheter tråkket på. Derfor får kommunen bot, som gjør at skolen får mindre penger å bruke elevene. Man kunne vel knapt ha konstruert et dårligere system.
 5. Er det bare en snuoperasjon og en del meter, ikke kilometer, er det bare å henge på bremsene. Er det lang nedstinging (flere km) med fullastet bil eller tilhenger begynner det å bli viktig å bremse på motor, men har ikke inntrykk av at det er det som er tilfelle her.
 6. Uten å vite hva slags sett du har, så pleier det å være et kilo ekstra, utover settet. Slik brygging kalles gjerne "kit & kilo" av den grunn. Jeg vil tippe du hadde et kilo for mye oppi. Da vil du ende opp med ca 2% høyere alkoholinnhold, og en litt annen smak, avhengig av hvordan gjæren trives med så mye rent sukker. Gjær trenger et balansert kosthold, for mye "sukkertøy", i form av rene sukker, kan gi negative konsekvenser, og gjøre at gjæen produsere mer fusel, og estere og sånt som ender smak og aroma på ølet. Du ender nok opp opp med øl til slutt, men litt anerledes enn settet var ment å produsere.
 7. Fremstår her som OP den eneste som har forgrepet seg på noen, ved å krenke broren til leieboers rett til privatliv ved å misbruke tilgang til folkeregisteret. Heldigvis loggføres all slik tilgang, så det er dokumentert dersom det skulle oppstå problemer med det i ettertid. Personlig ville jeg nok sagt ifra om det, bare for å demonstrerer et minimum av folkeskikk, om ikke annet. Dersom noen av disse besøkende er strid med ordensregler eller leiekontrakt må man selvfølgelig varsle leietaker, men utover det er det all grunn til å puste med magen...
 8. Har eiendommene det er snakk om veirett her? Ser ikke på kartet at det finnes annen adkomst, så det virker naturlig at de har det om den ligger på privat grunn. Har de det så skal vel besøkende til dem normalt ha anledning til å bruke veien selv om den er privat.
 9. Et produkt for de prissensitive kundene, og et for de som ikke er det er jo som regel god butikk.
 10. Er det noe forpliktelse på tid her? Om ikke er jo risiko liten siden du kan si opp avtalen når som helst om det skulle oppstå noe. Men formuleringen "Ved uenighet skal kravet avgjøres ved skjønn" er altfor vag om avtalen ikke kan sies opp løpende.
 11. Nei, mindre. Fordi utstyret sender med lavere effekt når dem er nærme hverandre. Det følger invers kvadratisk funksjon. Kutter man avstanden mellom mobiltelefonen du har i lommen og basestasjonen til halvparten, trenger telefonen din å sende signaler med en fjerdedel av effekten for å oppnå samme signalstyrke hos basestsjonen. Hadde det f.eks vært en basestasjon hver 10 meter ute, hadde ingenting trengt å sende signaler på mer enn et par milliwatt.
 12. Forstår heller ikke frontend-miljøts insistens på å ikke låse ned versjonene på avhengighetene sine. Vilkårlige endringer på npm-pakker, ofte enkeltpersoners hobbyprosjekter, dras ukritisk ned compile-time. Vet jo aldri når nye bugs kommer inn, eller bygget ryker i et node-prosjekt.
 13. Har du byttet et hjullager i veikanten fikser du det som nevnes her selv for et par-tre tusenlapper. Med mindre du har lyst på ny bil av andre grunner da. Ville uansett fikset den før salg om du klarer det selv, og få det igjen på salgsprisen. Blir fort 10' å bytte både bremser og støtdempere på verksted.
 14. Hvor lenge forvarmer du stenen? Edit: Har litt samme issue med ovnen vår, den har 250 som høyeste innstilling, men sliter med å bli så varm på de fleste innstillinger Ville prøvd litt forskjellig og brukt den innstillingen som gir høyest varmeeffekt. Oppvarmingsfunksjon eller tilsvarende hvis ovnen har det kan være best.
×
×
 • Create New...