Jump to content

Noxhaven

Medlemmer
 • Content Count

  4274
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Noxhaven last won the day on May 9 2018

Noxhaven had the most liked content!

Community Reputation

3790 :)

1 Follower

About Noxhaven

 • Birthday 01/01/1986

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

9928 profile views
 1. Selv om barn ikke blir rammet i det hele tatt så kan de ta med seg viruset hjem til de som faktisk blir rammet av det.
 2. Nå i dag av nye tilfeller så er importerte tilfeller i desidert mindretall og en eksponensiell intern smitte vekst en realitet. Om man kun ser på registrerte smittede så ser man ganske greit hvordan utviklingen går. Man ser dette ganske tydelig den siste uken hvor den lilla rekken vokser i stor grad kontra den grønne. Men totalt av tilfeller så er fortsatt registrerte importerte tilfeller i flertall. Jeg vet ikke helt hva en fullstendig lockdown innebærer. Om det er bokstavelig ment, så nei. Jeg har heller ingen tro på at det vil stanse viruset eller være mulig, og vi vil fortsatt ha et behov for at visse er i arbeid. Det jeg kan se for meg er at alle som var i inkubasjonstiden ville blitt ferdig med den og alle som ville fått symptomer etter denne som hoste/feber/ømhet i brystet og tung pust ville kunne merke det og fortsatt å holde seg hjemme. Inkubasjonsgruppen er smittsomme før de vet eller kan vite at de er syke som er med på å spre viruset. Angående dødelighet i Italia og tall som tilsier 6-7% så blir det lett å ta dette ut av kontekst uten å vite hva hun faktisk sa. Men uten å vite det så er jeg enig i at å si at Coronaviruset har en 6-7% dødelighet er en absurd påstand.
 3. Du virker oppriktig forvirret. Du forstår at dette er ordninger opprettet av staten selv ikke sant? At staten krever at jeg betaler inn skattepenger fra og med første arbeidsdag sånn at disse ordningene skal være tilgjengelig til situasjoner som dette? Om det var en mulighet, eller et valg som du sier å betale en god del mindre skatt i bytte mot at jeg ikke kunne benytte meg av NAV når ulykken var ute hadde du hatt et poeng, men sånn er det ikke. Så klart etter å ha betalt NAV uten å benyttet meg av ordningene en eneste gang på 17 år så bryr jeg meg om at systemet faktisk fungerer den ene gangen jeg faktisk har behov for det.
 4. Bare av nysgjerrighet, hva er argumentene hennes og hva er de logiske bristene?
 5. Informasjonen har gått ut er vel at man helst ikke skal bruke munnbind med mindre man er syk, og er man syk så skal man ikke sitte i kassa og behandle varene til folk. Angående hansker så setter det seg like mye smitte på de som på hendene dine bare at man vasker hendene oftere enn man vasker hanskene sine så ser heller ikke helt poenget med dette med mindre man skal bruke et par nye hansker pr. kunde eller lignende.
 6. Nei. Og sammenligningene dine bommer totalt. Sosialsystemet i Norge, skatte pengene vi betaler, alt sammen er bestemt av staten som også er NAV. Hadde staten lagt opp til at alt man BARE kunne drikke var vann fra puber. Alle andre alternativ var ikke-eksisterende, du hadde ikke vann i krana og kuer fantes ikke , da ville jeg trodd og håpet at statens puber hadde satt igang tiltak for at man ikke trengte 5 ulike personer til å godkjenne en rekke papirene staten og puben krevde for å dele ut vann til folket. Og jeg ville tro at var skrekkelig klar over at når en krise som dette (en pandemi) oppstår så vil det bli en ekstrem belastning. Jeg har blitt permittert og benyttet meg av NAV for første gang nå i dag. Alt de egentlig trenger fra meg er dokumentet som sier at jeg er permittert fra arbeidsgiveren min og så klart informasjon om meg og min stilling. Men nei, jeg my fylle ut et 7 siders skjema og melde meg som arbeidssøkende, noe jeg ikke er, bare for å kunne søke om dagpenger som er utbetalingen under permitteringsperioden i systemet deres. Og i tillegg må jeg sende inn et nytt skjema hver andre uke. Det er regelrett galskap. Jeg begynner å lure på om de har gjort ting mest mulig tungdrevent for å holde flest mulig folk i arbeid/aktivitet på skattebetalernes regning som NAV ansatte for å holde igang galskapen.
 7. Da kan det kan også være tiden for å endre litt på rutinene for å gjøre ting litt mindre byråkratisk om de ikke har tid til å behandle sakene grunnet unntakstilstanden som er i landet. Det er tross alt en unntakstilstand, så det er absolutt tiden for å gjøre unntak. NAV burde så klart sette inn ekstra midler for å klare å håndtere situasjonen, enkelte skjønner ikke hva som foregår nei, men det kan vel også blant annet NAV klandres for. De er en statlig instans og burde hatt mer tid en mannen i gata til å forberede seg på hva som var i vente.
 8. Harry-handlerne og turister blir møtt med våpen av ubevæpnede heimvernssoldater som har begrenset politimyndighet.
 9. Globalt sett så tok det ca. 6 uker og gå fra 0 til 90.000 registrerte tilfeller, nå de 2 siste ukene har vi doblet dette og er på ca. 180.000 registrerte tilfeller.
 10. Og igjen så spør jeg deg hva denne statistikken er god for? Hva kan man bruke den til? Hva tilsier den? Ingenting, ingenting og ..trommevirvel.. ingenting?
 11. Problemet på denne tiden var at det var få tiltak og oppfordringer rundt det å redusere smitte. Så f.eks det Kinesiske ekteparet som var ute og reiste og tok med seg smittet før Wuhan var stengt ned inn ta Italia la trolig igjen smitte på flyplasser som er som knyttepunkter mellom ulike destinasjoner samt andre som tok samme fly som dem. Jeg regner med disse det er snakk om mellomlandet i før de reiste videre til Europa, på dette flyet så var sikkert de fleste Italienere og trolig ble mange smittet på reisen. (Jeg tror samtlige fly fra Kina til Italia har en mellomlanding.)
 12. Utreise fra Wuhan/Hubei var umulig langt før tiltaket til Italia om innreise fra Kina ble innført, så indirekte gjelder dette samtlige land. (23. Januar vs 31. Januar) Kina satt 50.000.000 mennesker i karantene og nektet all trafikk ut og inn til provinsene 23. januar. Det å nekte alle i Kina fra å reise høres sikkert effektivt ut, men hadde tilnærmet ingen effekt. På den tiden så var det ekstremt mye større sjanse for at noen fra Japan, Malaysia eller Singapore hadde viruset enn noen fra Kina utenfor det lukkede karantene området var smittet. Utenom tiltaket om innreise fra Kina så har Norge vært tidligere ut på så å si alt sammenlignet med Italia.
 13. Ja, jeg har fult ganske godt med siden 20. januar. Jeg er ikke uenig med deg i at vi kunne og burde vært tidligere ute med diverse tiltak, men nå var det vel ikke det jeg sa? Altså at Norge har vært tidlig ute? Jeg sa at vi var tidlig ute i forhold til Italia når de var i samme fase av pandemien, ikke sant? Og jeg regner med at du ikke er uenig i dette siden du valgte å svare på noe jeg ikke sa istedenfor det jeg faktisk sa. De vurderte tiltak langt før vi lå på andre plass på cases/1 mil population, men de ble ikke enig og de ble ikke offentliggjort noen tiltak som du sier før vi lå veldig langt oppe på listen. (ser man bort ifra Island og andre mindre nasjoner som ikke er inkludert så var vi på andre plass) En annen grunn til at vi kanskje lå så langt oppe på listen kan være at vi faktisk testet veldig mange i forhold til 1 mil population på den tiden. (Uten at jeg har noen tall på at det faktisk er tilfelle) Angående flyene så var det en katastrofe i tidsperioden vi hadde mye å tjene på å behandle disse seriøst. Nå i dag som vi alt er langt inne i fase 2 der smitten er ute av kontroll så er det marginalt hvor mye man tjener på innreisende, men det er uansett bra at de nå tar denne gruppen mer seriøst og har satt inn et kriseteam.
 14. Vi har da gjort enorme tiltak langt tidligere i prosessen enn det Italia gjorde nettopp fordi regjeringen ikke driter i rådene til WHO og hva som skjer i resten av verden.
×
×
 • Create New...