Jump to content

Noxhaven

Medlemmer
 • Content Count

  4820
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Noxhaven last won the day on May 9 2018

Noxhaven had the most liked content!

Community Reputation

4327 :)

About Noxhaven

 • Birthday 01/01/1986

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

12094 profile views
 1. Jeg vil gjette på at denne diskusjonen vil ende på at de kristne anser seg selv som tjenere av gud på den samme måten som tjenere av mennesket beskrevet i bibelen og at denne type tjener ikke er en slave. Eller at på den tiden så var det treller og det var helt normalt. Gud hadde ikke makt nok til å endre på eller motsi dette som en moralsk autoritet. Det å ta ifra mennesker sin frihet, det var ikke så viktig for Gud.. det som var viktig for den moralske autoriteten var at ingen skulle ha andre guder enn seg selv.. han skulle være den eneste i rampelyset. Det nest viktigste var at ingen måtte si noe stygt om ham. En usikker og sjalu psykopat. Man har altså normalisert det å adlyde og gi fra seg sin frihet til et annet menneske helt blindt. Man har normalisert det å være en tjener av noe som man anser som høyere enn seg selv. Man rettferdiggjør det og sier at det er ok. Det var sånn det var den gangen. Bibelen sier jo ikke "slave", men "tjener" eller "trell".. ikke sant? Og det at tjenere/treller faktisk hadde de samme rettighetene eller lettere sagt et fravær av rettigheter, som afrikanere som ble fraktet til USA, det er irrelevant siden salver er slaver og slaver er ikke bra, mens tjenere/treller er tjenere/treller og det å tjene herren sin det ER bra! Det å sette regler rundt hvordan man skal tjene sin herre er det ingenting i veien med, hvordan man som en mester skal behandle sin tjener, hvor man skal straffe sin tjener om tjeneren ikke adlyder, det er bra! Det at man skal adlyde sin mester når man er en tjener uavhengig av hvor ondskapsfull mesteren din måtte være og opptre, det er ok! Fordi det står jo tjener eller trell.. ikke salve. Bibelen må jo settes i kontekst.. at man tar fra mennesket sin frihet og kan slå dem med en stokk om de ikke adlyder deg til de grader at de blir sengeliggende i dagevis helt ustraffet.. det.. det er ok.. så lenge de ikke dør på flekken når du gir dem juling Når godheten og moralen til mennesket altså gud, sier at det er ok, så er det ok. Om Gud sier at det er moralsk.. da må det jo være moralsk. 2. Mos 20 Når en mann slår sin trell eller trellkvinne med en stokk så de dør under hans hånd, da skal han straffes for det. 21 Men dersom trellen blir i live en eller to dager, skal han ikke straffes, siden han er hans eiendom. 2. Peter 18 Dere tjenere: underordne dere under herrene deres og vis dem respekt - ikke bare de gode og rimelige, men også de vrange.
 2. Haha mhm. Woke er det far right kaller folk de anser som far left (veldig engasjerte demokrater) og anti-woke er det far left kaller de dem anser som far right (veldig engasjerte republikanere). Det hele er bare tåpelig.
 3. Sikkert det motsatte av fellestrekkene til anti-woke bevegelsen >.<
 4. Om jeg liker å sette folk i båser som denne her muslim boksen hvor det er over 2.000.000.000 mennesker så lage meg forutbestemte meninger om hva disse tenker og mener så ER det hva disse tenker og mener! Blå tekst er forresten bare fakenews eller idiotiske påstander fra folk som har en agenda.. Det er veldig viktig å sortere folk på denne måten. Samme om det er kristne, muslimer, jøder, ateister, republikanere, demokrater, homofile, heterofile, transpersoner, MDG velgere, FRP velgere, kvinner, menn eller noe der midt i mellom en plass. Woke, anti-woke, rema1000 kunder, kiwi kunder, xbox brukere, playstation brukere eller folk som bruker sokker sammen med sandaler. Da er det så mye lettere å finne noen ekstreme eksempler fra individer ifra en gitt gruppe så stemple dem alle basert på min egen gruppetilhørighets meninger. Og det er så mye lettere å finne min egen gruppetilhørighet hvor jeg har likesinnede som kan bekrefte mine egne tanker opp og i mente og som jeg kan forsvare med nebb og klør med den største bias om noen skulle våge kritisere den. Å vurdere samt skape seg meninger om folk på individnivå som baserer seg på faktiske handlinger og meninger tilhører tydeligvis fortiden. Gruppe tilhørighet, forsvar av grupper, hat og angrip mot grupper er inn om dagen. Alle gjør det, selv lovverket blir laget basert på grupper nå i dag. Det at det faktisk deler oss, at det skaper splid og hat mot gruppene man er uenig med, det at det polariserer og eskalerer irrasjonelle holdninger mot folk som man ikke har en verdens kjennskap til det er ikke så viktig, det er bare en liten bieffekt. Heldigvis så blir det i allefall lettere for politikere å fri til bestemte grupper som i USA der det bortimot kun er 2 enorme grupper som inneholder en drøss av mindre grupper, og det blir lettere for selskap å selektere ut grupper som blir gitt den reklamen som fungerer best på dem for å få dem til å kjøpe det dem ikke visste at de trengte. Rant.. 😕
 5. Jeg undrer litt over valget om å kansellere Pride. Det viser vel motstandere at slike handlinger fungerer? Kommer det til å stå en ny person der neste år for å prøve å få Pride 2023 kansellert også? Det fungerte jo i 2022.. Hvorfor ikke bare vise et enda sterkere samhold, ennå sterkere feiring med større jubel og oppmøte en noen gang for feire hverandre og for å hedre de som tragisk mistet livet utenfor London pub.
 6. Visst Donald Trump blir mobbet av folket, der blant annet du går rundt og forteller alle kor teit denne personen er, og sprer falske narrativ om vedkommende er du delaktig i å nøste oppunder hatet mot denne personen. I ein allerede sårbar tid for vedkommende etter et valg tap. Isteden for å faktisk prøve å stoppe retorikken, hatet mot vedkommende, har du vert delaktig i å hakke på vedkommende. Det er fortsatt ikke greit, er det? Det er fortsatt ikke oppførsel som vi ønsker i samfunnet vårt.. Men folk tenker forskjellig. Folk er tilhengere av ulike politiske holdninger. Hva en synes er teit kan en annen synes er greit og vis versa.
 7. Kan du utdype dette med at å godta tro også er å godta undring? Det er ingenting som forhindrer ikke-troende å undre, utforske, filosofere og undersøke. Jeg vil nesten påstå det motsatte. (nesten fordi det er far fetched, det er en trend, ikke en regel) Å være troende er å akseptere en doktrine. Man TROR PÅ en ubekreftet påstand. Man har altså konkludert og man er "ferdig" med å undre. Ikke troende - alle som ikke har konkludert eller tror på - samme om det er kristendom, islam, hinduisme eller annet, de undrer fortsatt og holder konklusjonen åpen frem til man faktisk har gode grunner til å bli overbevist. "Faith" eller religiøs tro er tross alt grunnen folk gir når man ikke har noen reelle og gode grunner til å tro på gitt påstand. Hadde man hatt gode grunner så ville man oppgitt dem og man ville ikke lenger behøvd å ha religiøs tro. ed: skriveleif og en omformulering
 8. Enten så tar vi valgene vi tar, eller så er vi bare en del av en ekstremt kompleks kjedereaksjon hvor alt utspiller seg basert på tidligere hendelser helt tilbake til den første hendelsen - og vi som selvbevisste kjemiske sammensettinger på vår lille planet av kjemiske sammensetninger gjør det vi gjør og tenker hva vi tenker basert på hva som har hendt fra tidens morgen, men samtidig tror vi at vi velger det vi gjør på grunn av at vi gjør det som vi tror vi har valgt. Vi har den graden av fri vilje som vi har. Om vi faktisk tar valgene eller om vi kun erfarer at valget blir tatt og vi tror at vi tar valget så er det egentlig irrelevant. Det er hva det er, og vi må bare forholde oss til vår felles virkeligheten slik den objektivt oppfattes i fellesskap av oss selvbevisste mennesker. Og vi er jo bortimot alle enige i at vi kan kan velge hva vi vil innenfor rimelighetens grenser? (naturlovene osv.) Vi har jo ikke noe annet valg, har vi? Uavhengig av om vi har fri vilje.
 9. Helt enig med dette! Til TS: Flere våpen ute blant folk er så klart ikke veien til et tryggere samfunn. Vi lever i et av verdens tryggeste land. Vi trenger ikke ta etter et av vestens mest utrygge land. https://www.bbc.com/news/world-us-canada-41488081 How many guns are there in the US? While calculating the number of guns in private hands around the world is difficult, figures from the Small Arms Survey - a Swiss-based leading research project - estimate that there were 390 million guns in circulation in 2018. The US ratio of 120.5 firearms per 100 residents, up from 88 per 100 in 2011, far surpasses that of other countries around the world. More recent data also suggests that gun ownership grew significantly over the last several years. One study, published by the Annals of Internal Medicine in February, found that 7.5 million US adults - just under 3% of the population - became first new gun owners between January 2019 and April 2021. This, in turn, exposed 11 million people to firearms in their homes, including 5 million children. About half of new gun owners in that time period were women, while 40% were either black or Hispanic. A separate study, published by the American Academy of Pediatrics in 2021, linked a rise in gun ownership during the pandemic to higher rates of gun injuries among - and inflicted by - children. How do US gun deaths break down? According to the US Centers for Disease Control and Prevention (CDC), a total of 45,222 people died from gun-related injuries of all causes during 2020, the last year for which complete data is available. And while mass shooting and gun murders generally garner more media attention, of the total, 54% - about 24,300 deaths - were suicides. A 2016 study published in the American Journal of Public Health found there was a strong relationship between higher levels of gun ownership in a state and higher firearm suicide rates for both men and women. Advocates for stricter gun laws in the United States often cite this statistic when pushing lawmakers to devote more resources to mental health and fewer to easing gun restrictions. How do US gun killings compare with other countries? In 2020, 43% of the deaths - amounting to 19,384 people - were homicides, according to data from the CDC. The figure represents a 34% increase from 2019, and a 75% increase over the course of the previous decade. Nearly 53 people are killed each day by a firearm in the US, according to the data. The data also shows that the vast majority of murders, 79%, were carried out with guns. That's a significantly larger proportion of homicides than is the case in Canada, Australia, England and Wales, and many other countries.
 10. Jeg er generelt sett enig i at folk må få tro, mene og si hva man vil. Men man kan ikke handle basert på visse tanker og man kan ikke direkte oppfordre til handlinger. Om Bhatti hadde skrevet 100.000 kr til den som angriper utestedet eller bedt han som gjorde det til å gjøre det så har man krysset grensen. Vi har noen her på forumet som mener at verden hadde vært et bedre sted uten Trump. Det samme mener ekstreme islamister om homofile. Burde man få lov til å tenke og mene sånt?
 11. Om det var 5.000 mennesker som leste innleggene til Bhatti og 500.000 mennesker som leste innleggene til Bhatti når NRK gjentok dem. Og om ytringene er eller bør være ulovlige eller feil grunnet mulighet for tolkning og radikalisering. Er da NRK 100 ganger mer skyldig enn Bhatti i å spre sånt?
 12. Contraceptive ring. Vet ikke hvilket merke det er.
 13. En bekjent i SC USA fortalte i dag at hun ble kontaktet av legen sin som informerte om at prevensjonen hennes har økt i pris til 600 dollar i måneden, eller ca 6000 kr i måneden. Tidligere var det inkludert i sykeforsikringen hennes via jobben, så det var gratis. Hun har ikke råd lenger til å ikke bli gravid.. 72.000 kr i året for prevensjon. Jeg tipper etterspørselen har skutt i været da alle er livredde for å bli uønsket gravide.
 14. Om du ser kolonne B som er år 0 så ser du produksjonsutslippet. Han i videoen du postet la inn 10.400 (KG CO2e) på elbil, 9000 på ny bensinbil og 0 på brukt elbil. Jeg la inn 11.000 på ny elbil og ser at jeg la inn 10.000 på ny bensinbil og 9.000 på gammel bensinbil. Disse to på bensinbilene skulle vært motsatt. Uansett grafene deres vil bare ligge litt nærmere verdandre. (år minus 1000 på ny bensin og år +1000 på brukt bensin) Disclaimer, jeg har ikke søkt opp noen av tallene - kun brukt tall fra videoen din. Jeg aner ikke hva tallet på å produsere en elbil faktisk er. Han sa han hadde hentet tall fra tesla sin hjemmeside både for elbil som var en model 3 og for bensinbiler som var snitt forurensning. Edit: At politikere og deres forskere land seg imellom er uenige om hvem som skal ta produksjonsutslippet på sitt utslippsbudsjett er egentlig likegyldig for miljø forurensning. Politisk vissvass. Om en Tesla Model 3 forurenser 10.400 KG CO2e når den produseres så er det vel av lite betydning om Kina skal sette det på seg eller om vi skal ta på vår kappe når den er produsert i Kina og solgt til Norge. Produksjonsutslippet er hva det er.
 15. Lurer på hvor mange som hadde blitt skutt på utestedet om 50 personer hadde tatt frem våpen i skuddstøy og panikk og tømt et magasin for å skyte gjerningsmannen etter han hadde tømt et magasin i folkemengden.. Og hvor mye PTSD det ville blitt etter at folk hadde avfyrt skudd i seg selv, venner og andre uskyldige når de trakk våpenet, og når folk var mellom, rundt eller bak dem og gjerningsmannen. For det er vel det som er tanken? At om alle har våpen så kan alle forsvare seg selv mot sånne episoder som dette, at det er bedre i det store og hele. Flere skytevåpen og mer kuler i samfunnet = færre skutte personer og et tryggere samfunn.
×
×
 • Create New...