Jump to content

henrikwl

Moderatorer
 • Content Count

  5291
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4597 :)

About henrikwl

 • Birthday 06/01/1982

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er det i det hele tatt mulig for en sexarbeider å betale skatt?
 2. Ja, jeg er ikke motstander av diskusjonen. Men, som sagt, den er et tidsfordriv og ikke noe annet. Jeg skjønner at folk er redde i en usikker tid, og vi mennesker liker å føle at vi har kontroll. Å føle at vi sitter med svarene, og løsningen. Men i akkurat slike tilfeller som dette her, hvor det står potensielt millioner av liv på spill, er jeg ekstremt glad for at det er dyktige fagfolk som står tett på der beslutningene tas – og når det til og med er uenighet blant dem så tenker jeg som så at dette her ligger så langt utenfor vårt kompetanseområde at man for eget blodtrykks og mentale helses skyld tidvis bør ta seg en tur ut på terrassen, riste litt løs, gi kona en klem og prøve og koble av litt. For det er faktisk ingenting man kan gjøre.
 3. "Å finne ut av ting kollektivt" fører til at vi forklarer lyn og torden med at en kar er ute og rir over himmelen i ei vogn trukket av geiter, og smeller med hammeren. På samme måte som at vi nå er avhengig av arbeidsdeling (det er ikke mulig for ett enkelt menneske å besitte alle ferdighetene som skal til for å være helt selvberget med den levestandarden som er normalen i dag) så er vi også avhengig av kunnskapsdeling fordi det er ikke mulig for ett enkelt menneske å lære seg alt her i verden. Grunnen til at en utdanning for alltid vil være overlegent googling er at den beste måten å lære noe på er å lære av noen som kan det før. Det er det utdanning er – man lærer hos noen som allerede kan det – og kan vise til hvorfor. Googler du finner du bruddstykker og løse tråder i øst og vest og har ikke forutsetninger for å klare å sette alle enkeltdelene sammen til et helhetlig bilde. Prøv å pusle sammen et puslespill uten å ane noe som helst om hvordan det skal se ut når det er ferdig. Blind høne finner også korn. Her i tråden bruker vi en god blanding av etterpåklokskap og skråsikkerhet og, koblet med god gammeldags menneskelig psykologi så husker vi alle tingene vi fikk rett i og glemmer glatt alle de punktene vi tok feil på.
 4. Jeg skulle ønske at vi kunne slutte å overvurdere Google College. Smittevern er ikke strikkeoppskrifter. Sistnevnte kan man utmerket godt google og få nytte av, men for kompliserte fagfelt vil ingen mengde med googling kunne komme i nærheten av årevis med målrettede studier ved et studiested som har et pedagogisk og faglig opplegg etterfulgt av årevis med felterfaring. Hverken min, eller din, eller noen her i denne trådens mening om smitteverntiltak er noe annet enn tidsfordriv og det er definitivt ikke noe som bør tas alvorlig på noe nivå. Med mindre en av oss her har relevant utdanning og erfaring, så klart.
 5. Du skaper deg det livet du selv vil ha. Du kan ha så mye frihet du bare ønsker i et forhold, du må bare finne personen(e) som matcher dine behov og kommunisere frem en løsning som fungerer for alle involverte.
 6. Som ikke-monogam er jeg så "heldig" at jeg får kjenne på et utvalg av fordeler og ulemper. Jeg bor med kona og selv om det er veldig fint å få mye tid til å pleie hjem og hverandre, så er det også en utfordring å gå oppå hverandre hele tiden. Vi har også hver vår partner som bor et stykke unna og som vi ikke får truffet på ubestemt tid, og det er jo så klart noe man kjenner på. På den positive siden er ingen av oss permittert og vi har helsa i behold så man skal ikke klage for mye. 😅
 7. Jeg jobber som IT-konsulent (systemutvikler) og har hatt muligheten til å jobbe hjemmekontor i store deler av min karriere. Det er en veldig praktisk mulighet å ha, selv om det blir litt mye av det nå om dagen. I utgangspunktet skulle jeg jo tro at de fleste jobber som primært dreier seg om kontorarbeid skulle være mulig å gjøre hjemmefra. Men det de gjerne forskjellig kultur der fra bransje til bransje.
 8. Da skjønner du også hvorfor FHI sin mening om hytteforbudet ikke er relevant, da hytteforbudet hjemles i beredskapsloven og ikke smittevernloven.
 9. Å ha ansvar for egen orgasme betyr ikke at den andre partneren kan si "jeg driter i deg, fiks deg sjæl". Det betyr at en har ansvar for å kjenne seg selv godt nok og vite hva en liker og ikke liker, slik at man kan kommunisere sine ønsker til den andre parten. Det er noe helt annet enn å bare bruke dama som runkesokk, slik som TS ser ut til å ha gjort her. Det er i beste fall egoistisk og hensynsløst – hvis mine sexpartnere ikke brydde seg noe om min egen trivsel og nytelse under akten så ville det ikke blitt mye sex på dem, for å si det sånn.
 10. Emnet er flyttet til forbrukerrett, da det vel passer bedre der enn under politikk og samfunn.
 11. En rekke innlegg som omhandlet overvekt og hvor farlig det er har blitt splittet ut i en egen tråd her:
 12. Noe sier det vel. Det er jo ikke sånn at historien overhodet ikke kan brukes for å gjøre kvalifiserte anslag.
 13. Det er ikke hverken unormalt, eller tegn på at du er en dårlig person. Monogami faller slett ikke naturlig for alle. Du velger selv hvilket liv du vil leve. Mange her fremstiller det som om livet nødvendigvis er nødt til å bestå av mange oppofrelser av den typen du her sitter og sliter med, men det stemmer ikke. Etisk ikke-monogami er alltid et alternativ, men det kan tenkes at det ikke er et alternativ i akkurat din situasjon. Du har, slik jeg ser det, to valg: Lev med det slik det er nå. Lær deg teknikker for å undertrykke følelser som dette når de dukker opp (for dette blir helt garantert ikke siste gangen). Rigg livet ditt slik at du har friheten til å få utløp for slike følelser kombinert med den tryggheten og stabiliteten du opplever i ditt nåværende samliv, med alle involverte parters visshet og samtykke. Det er på ingen måte sikkert at din nåværende partner vil være med på valg nummer 2 her, så hvis du velger å gå den veien så må du være forberedt på at det kan ryke. Det kan hende hun er åpen for tanken, men det kan også hende det betyr slutten for forholdet å en gang ta det opp. Så, spørsmålet blir hvilken pris du er villig til å betale – for det blir en pris å betale uansett hvilket av disse valgene du gjør.
 14. Ja, det er jo samme logikken.
 15. Sånn rent bortsett i fra at det ikke gjør det. Antibac er mye mindre effektivt enn vanlig håndsåpe mot virus.
×
×
 • Create New...