Jump to content

henrikwl

Moderatorer
 • Content Count

  6439
 • Joined

 • Days Won

  1

henrikwl last won the day on June 16

henrikwl had the most liked content!

Community Reputation

6049 :)

About henrikwl

 • Birthday 06/01/1982

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Stokastisk terrorisme? Tjomlid har jo allerede anvendt det begrepet.
 2. Midgard er full av drager, alver og andre overnaturlige vesner, men hvis folka ikke er blendahvite så er det «for urealistisk»? Dette gir ingen mening. «Der de ikke passer». Problemet er jo bare at for den gjengen som driver med denne typen argumentasjon så finnes det ikke noe sted de passer. 🤷🏼‍♂️ For øvrig litt tidlig å erklære serien en flopp flere uker før den er lansert. Skulle nesten tro du prøvde så godt du kunne å så et frø.
 3. Det vitner om alvorlig mangel på empati, så ja, jeg vil kalle det rasshøl. Er man like realitetsorientert alltid, eller gjør man et unntak for akkurat transpersoner? Når et barn peker på deg med fingrene og sier «stopp, jeg er politi!» korrigerer man dem da med selvgod skråsikkerhet? «Nei, du er ikke det, rent faktisk er du bare et barnehagebarn». Hvis en steril person, i møte med spørsmål om barn bruker hvite løgner for å skjule sin sterilitet fordi det er for ubehagelig å snakke om sin sterilitet, kontrer man da med «nei nei, rent faktisk er du steril. Ikke velt dine problemer over på andre og forvent at vi skal ta del i dine fantasier»? Som sagt: rasshøl. Det koster ingenting å ikke være rasshøl, det er helt gratis. Bare vis omtanke for folk, det påvirker ikke en selv det skapte grann.
 4. Dette er mennesker som er dømt for grove forbrytelser og som prøver å bruke disse beskrivelsene for å dekke over assosiasjonene med forbrytelsene sine. Så, hvilke groteske forbrytelser er det transpersoner har gjort og prøver å dekke over, som gjør at de fortjener å bli «satt på plass» og ydmyket ved at folk driter i å omtale dem slik de selv innstendig ber om?
 5. Fin stråmann, men svaret er uansett det samme som reelle tilfeller: de forteller deg hvordan de vil omtales, og siden du ikke er et rasshøl så respekterer du det. «Hei, jeg heter Bob Kåre, og liker ikke å bli kalt rævsleiker, kjøtthue eller bytting». Så kaller man vedkommende Bob Kåre og lar være å kalle dem de de har gitt beskjed om at de ikke liker. «Folkeskikk» kalte man det i gamle dager.
 6. En ting som fascinerer meg endeløst med anti-woke brigaden er den helt forkvaklede logikken de bruker som gjør at hvis ikke en film, en serie eller et spill er helt fullstendig blenda-hvitt, så er det rasistisk. Det er hinsides min fatteevne. 😅
 7. henrikwl

  Trafikalsk klagemur

  Nei, det er nok snakk om en god, gammeldags brainfart. 😅
 8. henrikwl

  Trafikalsk klagemur

  Det hørtes ut som om du drev og kjørte forbi på høyresiden? Jeg vet ikke om det er egne MC-regler, men for bil så er i hvert fall forbikjøring på høyre side generelt ikke innafor.
 9. Jeg kjenner meg ikke igjen i virkeligheten som du beskriver. Videoavspilling på iPad har alltid fungert ved å trykke på skjermen, helt fra den første iPad-en som kom. Filutforsker var riktignok fraværende på tidligere iPads, og muligheten for å koble til ekstern harddisk kom riktignok relativt sent. Men nå når det er der så er den feature complete hva gjelder filutforskere: du kan browse rundt, klippe, kopiere og rename, og du kan søke. Hvis du har noen behov ut over det må du nesten bli mer spesifikk for jeg klarer ikke forestille meg noe man ikke får til med en iPad av nyere dato. Studenter en en av kjernemålgruppene til iPad.
 10. Det enkle svaret på dette spørsmålet er jo at den tolkningen er riv, ruskende gal. Fordi hvis det faktisk var sånn du snakker om så ville det vært helt absurd. Hverken videoavspilling eller filutforsking er noe som helst problem. Man styrer videoavspillingen ved å trykke på skjermen akkurat sånn som du ønsker, og for å bla seg rundt i en katalog av videofiler er det bare å koble til en hvilken som helst ekstern hardisk og bla seg rundt i den eller kopiere den inn på iPad-en med filutforskeren – som for øvrig er akkurat lik alle andre filutforskere. 🙄 Jeg skulle ønske folk kunne forholde seg noenlunde til realitetene i det minste.
 11. Som det står i linken: da må det stå spesifikt i leieavtalen at den ikke kan sies opp før leietiden utløper. Gjør det ikke det, så er det husleielovens standardvilkår som gjelder, altså 3 måneders oppsigelsestid. En tidsbestemt avtale betyr bare at avtalen automatisk utløper etter en gitt tid. Skal den i tillegg være uoppsigelig i perioden så må det altså spesifiseres.
 12. Den kan sies opp hvis det er avtalt, eller hvis huseier har glemt å opplyse skriftlig om at avtalen er uoppsigelig i leietiden. https://lovdata.no/lov/1999-03-26-17/§9-2
 13. Det blir jo ikke riktig å bare betale ut halvparten heller. Sett at huseier stiller krav mot depositumet når den tid kommer – det kravet må jo også deles på de to som har bodd der. Det riktigste blir vel å si opp hele avtalen, få utbetalt hele depositumet minus eventuelle krav, dele gjenværende på to og så at TS inngår en ny avtale alene, betaler fullt depositum alene og videre bærer alle eventuelle krav mot depositumet alene.
 14. Får man tak i hovedkort uten WiFi i det hele tatt nå om dagen? 🤔
 15. Dette eksempelet føler jeg er flåsete, av to grunner. For det første: seter er vel en rimelig essensiell greie ved bilen. Vi kan jo holde oss til eksempelet med navigasjon da. Og for det andre: evig tid? En bil har vel, hvis jeg er generøs, en levetid på, si rundt 15-20 år? Ja, det finnes fullstendig avhengslede entusiaster som holder biler gående i tiår etter tiår, men det er unntaket. Så, hvis jeg er på jakt etter en rimelig bruktbil så si den er mellom 5 og 10 år gammel et sted. Jeg vil ha navigasjon, og en rekke andre funksjonaliteter. Da må jeg pr. i dag enten finne en bil som matcher på alle (eller tilstrekkelig mange) av disse kriteriene, eller så må jeg velge å avstå fra noen av dem. Det er det reelle valget. Hvis jeg visste at jeg kunne, uansett hvilken bruktbil jeg kjøpte, få navigasjon aktivert (enten ved en engangssum eller ved et abonnement) så hadde det vært en enorm fordel. Abonnementstjenester har også den fordelen at du kan bruke dem når du trenger dem, og la være når du ikke gjør det. Rattvarme kun i de kaldeste månedene, for eksempel. Matrix-LED frontlykter trengs ikke på sommeren, så da kan man pause abonnementet på dem. Men hvis vi kommer tilbake til navigasjon, så vil det til 129 kroner måneden over 20 år beløpe seg til totalt ~30k kroner, og det er ikke så langt unna den prisen det koster i dag å få det installert fra fabrikk – og da har man i tillegg den fordelen jeg nevnte med at man kan la være å betale for det når man ikke trenger det, og man trenger ikke når man bestiller bilen tenke på hvilket funksjonssett som gjør bilen enklest å videreselge siden. Jeg ser ærlig talt ikke ulempene med dette, bortsett fra for folk som lider av den tankefeilen at «så lenge noe er nært nok innen rekkevidde så er jeg berettiget det». 🤷🏼‍♂️
×
×
 • Create New...