Gå til innhold

henrikwl

Moderatorer
 • Innlegg

  6 539
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

henrikwl vant dagen sist 16. juni 2022

henrikwl hadde mest likt innhold!

Om henrikwl

 • Bursdag 01. juni 1982

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

henrikwl sine prestasjoner

6,3k

Nettsamfunnsomdømme

 1. Det høres ut som om det du lengter tilbake til er tiden hvor du var for ung, uerfaren og naiv til å plukke opp de politiske budskapene i spillene du spilte, fordi denne mytiske «tiden da ingen spill hadde politiske budskap» har aldri eksistert. At så og si alle hovedkarakterer var hvite, mannlige og hetero var også et politisk budskap, nemlig.
 2. «Felles økonomi» betyr på folkemunne bare at man har en (eller flere) felles konto hvor daglige utgifter og regninger til husholdningen trekkes fra i stedet for at man fordeler regninger og utgifter fra sine respektive egne kontoer. Jeg har aldri hørt om, eller møtt noen par som praktiserer, «felles økonomi» som en hive mind hvor begge to er 100% påkoblet alt den andre driver med, helt ut i selskapsdrift og investeringsaktivitet. Det er det som høres søkt ut.
 3. Hvis jeg oppretter er holdingselskap så er det mitt, med mindre jeg eksplisitt oppretter det sammen med min kone. Det er ingen automatikk i at min kone har innsyn der nei. Hvis han har investert 3600 ganger i løpet av de siste 8 årene så regner jeg med at han har en rimelig greit komplisert selskapsstruktur hvor denne investeringen foregår ja. At Erna skulle ha innsyn i det ville overrasket meg.
 4. Tja. Jeg og min kone har felles økonomi. Hvordan ser du for deg at min kone skal ha oversikt over hva jeg driver med i mine hypotetiske holdingselskaper?
 5. Ahh, ja da skjønner jeg billånet. Å ta ut av fond for å kjøpe bil er jeg enig i ikke er spesielt lurt. 😅 Og hvis det er sånn det sies over her, at man kan få billån ned i 0,25% (hvor, forresten? Det er jo helt magisk bra rente i dagens marked) så ville jeg faktisk også valgt det over å ta det ut av boligkreditten, men det er kun under den forutsetning.
 6. Med 1,4mill på konto vil jeg si at det er galskap å ta opp et billån i det hele tatt. Hvis du vil ha en bil, cash den ut. I det prisområdet du ser på så er det jo ikke snakk om mer enn en tredel av sparekontoen. I din økonomiske situasjon kan en jo argumentere for at å ha penger på konto i det hele tatt er lite lurt, og man bør heller sette dem i fond – det er veldig sjelden man trenger penger så fort at man ikke kan vente de 3-4 dagene det tar å hente dem ut av fondet, og hvis du har et rammelån på boligen din så fungerer jo det i praksis som en bufferkonto.
 7. Minner om at trådens tema er Elon Musks kjøp av Twitter. Generell prat om amerikansk politikk kan tas i dertil egnede tråder.
 8. Tråden er ryddet for personangrep og OT. Vennligst hold en vennlig og saklig tone, og hold tråden til tema. Moderering skal ikke kommenteres her i tråden, det skal enten tas i tilbakemeldings-delen av forumet eller på e-post til [email protected]
 9. Gratulerer! Jeg har enda til gode å senke en HIO jeg. 😅 Så kjekt! 😄 Golf er en veldig fin «gjøre noe sammen»-hobby ja.
 10. For meg ser det ut til at det kan være perlemor eller lignende?
 11. Hvordan går det med spillet til folka her da? Etter en lang periode hvor spillet mitt bare ikke har fungert og rundene har endt på 23-26 poeng har jeg den siste tiden hatt flere i øvre del av 30-tallet. Det er digg! 😄
 12. Joda, den funker den, men i et ITX kabinett er hver cm ekstra kabel som må håndteres en hodepine. 😅 Jeg visste ikke om dette på forhånd, ellers hadde jeg kjøpt en PSU som hadde 12VHPWR utgang. 🙈 Jaja, jeg får leve med det litt trangt inni der.
 13. Jeg bygga meg en gamingrigg her for en måned siden, for første gang siden 00-tallet, og ble satt ut av den 12VHPWR kontakten. Men da trenger jeg altså ikke stresse med å finne en bedre løsning enn den adapteren som fulgte med 4080-kortet, siden nyere kort antakelig ikke kommer til å ha sånn kontakt?
 14. Capisco kan også fåes med ekstra lang gasspatron så den kan brukes stående. Det fungerer veldig bra på grunn av sadelsetet, og er gull verdt i kombinasjon med hev/senk pult. Da kan man variere mellom alt fra stående på egne ben, til «sittende» i stolen i diverse høyder. Jeg har ikke vært borti noen stol som gir meg muligheten til alt fra helt avslappet sitting til varierende grader av aktiv sitting.
 15. Jeg bør jo nevne at min bruk av stolen er primært kontorjobbing da. Det betyr for meg en relativt aktiv bruk av stolen med hyppig endring av stilling. Gaming foregår i sofaen for min del, så det farger jo mine preferanser for stol.
×
×
 • Opprett ny...