Jump to content

henrikwl

Forumveiledere
 • Content Count

  5189
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4489 :)

About henrikwl

 • Birthday 06/01/1982

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Denne påstanden ser jeg støtt og stadig, men jeg ser aldri noe dokumentasjon på at det faktisk skjer. Bedrifter ansetter de menneskene de vil, av de grunnene de vil. Det er stort sett aldri slik når man har en stilling utlyst at man får en og bare en kandidat som skiller seg soleklart ut kompetansemessig. Som regel så er kompetansenivået veldig jevnt, slik at man da velger basert på helt andre kriterier: trynefaktor, hvor godt man tror vedkommende vil passe inn, etc… Når man sier "<minoritet> oppfordres til å søke" er det et virkemiddel for å få folk inn på intervju, slik at man i utvelgelsesprosessen slipper å sitte med kun én type mennesker.
 2. Dere har sex og kysser og klemmer? Tror ikke du har så mye å tape på å fortelle hvordan du føler her altså. 😄 Det er dessverre ikke mulig å gardere seg mot. Du kommer garantert til å bli masse såra i løpet av livet. Det er vi alle nødt til å gå gjennom. Men du kan ikke la det hindre deg i å leve, og akkurat her ser det jo veldig lovende ut da.
 3. Og da er det datacenter-folka som håndterer det. Det er med IT som med alle andre fagområder: det blir mer og mer arbeidsdeling der også. Det er ikke lenger sånn at "IT-folk" er folk som kan alt i fra stålet og helt opp til browseren. HW-folk og nettverksfolk jobber på datacenter og håndterer alt fra stål og opp til OS, og utviklerne jobber fra OS-et og oppover. Så har man selvsagt en liten undergruppe av hver som jobber sammen for å lage interfacene i mellom som gjør at disse tingene fungerer sammen, men det er som sagt veldig, veldig mange år siden HW-kunnskap var relevant for utviklere, og utvikling var relevant for HW-folk.
 4. Hmm… 🤔 Da lærte jeg noe nytt i dag også.
 5. Jeg har jobbet som utvikler i 15 år som konsulent hos flere konsulenthus, og vært hos flere kunder, men jeg kan telle på én hånd alle kollegene jeg har hatt som har vært interessert i HW. Det er og blir en nisje for spesielt interesserte, og har overhodet ingenting å si på hvor godt man klarer å forstå en kundes behov, konkretisere det ned til en kravspesifikasjon, bestemme en arkitektur og implementere den. Hele softwarebransjen er faktisk gira på å løsrive seg helt fullstendig fra HW, med PaaS og Cloud Native som er i vinden er jo stålet helt fullstendig uinteressant. Med mindre man er assembly-programmerer, jobber med å skrive drivere til ett eller annet i C eller et lignende lavnivåspråk eller skriver avanserte renderingbiblioteker vil jeg faktisk si at det ikke er nødvendig å kunne en eneste tøddel om HW. Det er hele poenget med OS-et og alt vi har bygget oppå det – å abstrahere bort HW og eksponere et interface som er uniformt på tvers av et utall tenkelige HW-konfigurasjoner.
 6. Tusen takk for hyggelige ord! 😊
 7. Da bruker du ikke mollypluggen riktig. Man skal ekspandere mollypluggen med en mollytang. Det du snakker om skjer kun hvis du ekspanderer pluggen ved å skru inn skruen – spesielt hvis du bruker drill. Jeg har sett flere enn en person skru mollypluggen rett gjennom veggen på denne måten, men det er altså fordi det gjøres feil.
 8. Jeg har masse silikonting og har aldri opplevd lignende. Det kan være at du har hatt uflaks og fått ting produsert med silikon av dårlig kvalitet, eller så er det rett og slett fett og skitt fra nevene dine som bygger seg opp på silikonen over tid.
 9. Igjen, takk for tilliten! Hyggelig å kunne være med og bidra!
 10. Da er det nok det at de vil at Apple skal gjøre det enkelt for dem: "Regardless, the government still appears to prefer that Apple simply put a backdoor in its platform for law enforcement to access during criminal investigations."
 11. Folkens! Ingen vits i å rakke ned på noen fordi de har valgt å kjøpe en samleversjon av et spill! Hva folk synes er verdt å bruke penger på er forskjellig, og det er helt greit! Jeg skjønner også frustrasjonen. Jeg hadde gledet meg til dette spillet selv, og for de som har forhåndsbetalt er det selvsagt irriterende å ikke få varen til avtalt tid. Hadde dette gjeldt en hvilken som helst annen vare så hadde man vært i harnisk over å ikke få den til avtalt tid.
 12. Hadde de hatt den muligheten ville vel ikke amerikas president kritisert Apple for å ikke gi dem muligheten? Alternativt så kan ikke påtalemyndigheten benytte etterretningstjenesten for å skaffe seg tilgang til telefonene. Secret Service kan nok gjøre mye snadder som ikke FBI kan. Apple har dog vært i hardt vær for dette før, og de nektet den gang også å lage en bakdør. Håper de ikke gir etter for presset nå heller.
 13. Apple leverte de data de hadde på iCloud. De låste ikke opp telefonen, da de ikke har muligheten. Myndighetene vil at Apple skal lage en bakdør sånn at de får denne muligheten, men det nekter Apple.
×
×
 • Create New...