Gå til innhold

Krigen mellom Israel og Hamas


Melding lagt til av Uderzo,

Vennligst ikke post politiske memes, det har kun en negativ effekt på diskursen, gjentagelser kan føre til advarsler.

Anbefalte innlegg

Opsat500 skrev (5 minutter siden):

Norske medier skriver hva de vil. De har ingen mulighet til å vite med sikkerhet hva som har skjedd her.

På videoen av angrepet hørte man tydelig lyden av rakettmotor. Om raketten kom fra Hamas, Israel eller noen andre vet ikke Aftenposten.

Israelerne bruker ikke rakettmotor på langtrekkende våpen fra fly som bakkevåpen. Alle artillerirakettene i innkommende fase har deres rakettmotor avslått. Og IAF flyvåpenet bruker kryssermissiler med turbojetmotor eller presisjonsstyrte artilleriraketter som har deres motor avslått i den siste fasen av angrepet.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis det stemmer at angrepet på et sykehus og en FN-skole er gjort av Israel med viten og vilje så minner om da russerne angrep et teater og et sykehus i Mariupol tidlig i 2022. Da bør det fordømmes på det sterkeste fra et samlet vesten og de ansvarlige bør få en arrestordre fra domstolen i Haag, i likhet med Putin.

Mange kommuner/byer i Norge har sagt opp eller vurderer å si opp vennskapsavtaler med Gaza, Hamas osv. Hvis det som sies stemmer blir det på tide å vurdere å si opp vennskapsavtaler med Israel også. Argumentet er akkurat det samme: Vi kan ikke være venner med terrorister.

Denne likeverdigheten bør sende et tydelig signal om at det er terrorisme vi ikke tåler. De sedvanlige beskyldninene om antisemittisme eller anti-islam bør falle på sin egen urimelighet når fordømmelsen av terror gjøres raskt og direkte etter terrorhandlingene fra begge sider.

Endret av Simen1
Forbehold
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

En israeler (veldig partisk, det må sies) hadde sett på livestream-TV formidlet av Hamas da han så oppskytning av en enslig rakett (med samme fargepreg på rakettutblåsningen som i et annet opptak) på vei opp - før den "forsvant" i skyene. Så ble videokameraet flyttet ned til horisontal stilling med vinkel mot Gaza by, og ikke lenge etter så man eksplosjonen i Gaza by. 

Kan det betyr at dette opptakssekvensen var ment for å vise R-160 raketten som Hamas hadde varslet skulle avfyres mot Haifa? Og at denne raketten kom av veien og falt ned på Gaza by? Altfor tidlig å si, men det er merkelig at eksplosjonen hendt ikke så lenge etter en enslig rakettoppskytning av noe meget stort. 

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
Just now, Simen1 said:

Israels angrep på et sykehus og en FN-skole minner om da russerne angrep et teater og et sykehus i Mariupol tidlig i 2022. Det bør fordømmes på det sterkeste fra et samlet vesten og de ansvarlige bør få en arrestordre fra domstolen i Haag, i likhet med Putin.



Joa, sånn bortsett fra alle de store og vesentlige forskjellene, som at

  • vi fremdeles ikke vet hva som har skjedd her
  • Ukraina ble angrepet av Russland
  • teateret ikke hadde noen som helst militær verdi
  • de sivile, i hovedsak barn, ble drept med fullt overlegg
  • Liker 6
Lenke til kommentar

Dagbladet har ny overskrift:
Israel svarer: - Bomskudd

https://www.dagbladet.no/studio/nyhetsstudio/5?post=148406

Sitat

IDF, den israelske hæren, har tirsdag kveld uttalt seg om sykehusangrepet på Gaza som skal ha drept flere enn 500 personer.

Talsperson Daniel Hagari i IDF sier ifølge nyhetsbyrået AP at det er vanskelig å gi en umiddelbar kommentar om angrepet, da det nettopp fant sted.

- Det er mange luftangrep, det er mange bomskudd fra Hamas, og det er en haug med falske meldinger fra Hamas. Vi vil komme til bunns i detaljene og fortelle sannheten til offentligheten.

Hagari sier ifølge Haaretz at de har undersøkt påstandene med den israelske hærens Gaza-divisjon, men at de foreløpig ikke har all nødvendig informasjon.

- Det er vanskelig å tro at det kan være så høye dødstall når angrepet skjedde såpass nylig.

 

Endret av Mannen med ljåen
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest slettet-ld9eg7s96q skrev (21 minutter siden):

Fordi alternativet er at IDF i så tilfelle slipper gravitasjonsordinans og det gjør jo saken verre. Jeg regner med at det er en jdam som jeg har sett de montert før flytoktene i diverse reportasjer etter at denne konflikten startet.

Det vil si, hvis det er Israel/IDF som står bak dette i utgangspunktet.

Man trenger ikke bomme stort med en «dum» bombe. Det *må* ikke være en JDAM bare fordi den treffer et gitt mål, andre bombetyper treffer de også

Så igjen, spent på 100% påstanden din 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Psykake skrev (2 minutter siden):

Synes dog det er meget spesielt at Israel ikke vet eller kan bekrefte. 

Det blir nevnt og titt ofte at Israel har stålkontroll på hvor de slipper bomber.

Israel må trippelsjekke før de benekter. Det er ikke rart at det tar tid. For alt vi vet har de dronebilder av eksplosjonen som viser at det er en Hamas rakett.

 

F8qaaNQWsAAJOTv.png

Endret av overhodet
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q
bshagen skrev (1 minutt siden):

Man trenger ikke bomme stort med en «dum» bombe. Det *må* ikke være en JDAM bare fordi den treffer et gitt mål, andre bombetyper treffer de også

Så igjen, spent på 100% påstanden din 

Jeg prøver å finne det videoklippet jeg så fra bakkemannskapene som monterte ordinansen på F-16 flyene som fløy tokt over Gaza, der det ble hevdet at all ordinans var smartordinans/modifiserte gravitasjonsbomber med GPS styring og at Israel har flere tusen av de på lager.

Lenke til kommentar

Dagbladet har oppdatert overskriften igjen:

Israel svarer: - Vanskelig

Man må lese mer enn overskriften. Det som står med krigstyper er ofte bare et sitat, men det ser ut som en objektiv sannhet og journalistens egne ord.

Det pleier også å stå med mye mindre skrift hvem som sa det, men alle ser ikke det. Kanskje særlig på mobilskjerm.

Eksempel:

Partisk aktør:
KONTROVERSIELL PÅSTAND!!!

Det er gjerne vanskelig for Israel å sjekke om HAMAS har sendt ut raketten mot seg selv med vilje eller ved et uhell når de nekter for det. Da tar det tid å sjekke med alle enhetene sine om de definitivt ikke har gjort det. Gi det tid.

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

IDF says it does not target hospitals, is still investigating blast at Gaza hospital

The IDF issues a statement making clear that it does not target hospitals, two hours after a blast at Gaza Hospital, blamed by Hamas on Israel, said to have caused hundreds of fatalities.

“A hospital is a highly sensitive building and is not an IDF target.
The IDF is investigating the source of the explosion and, like always, is prioritizing accuracy and reliability,” the army tells Fox News.

Talya Lankri, a senior reserves officer and the former deputy head of the National Security Council, also states on Channel 12 news that “the IDF does not hit hospitals. That is not a target.”

She says, therefore, that she believes that the IDF investigation into the incident “will either show some kind of technical malfunction or a failed launch of some kind or another from within Gaza.”

____

Det er uansett feil å ramme et sykehus, men det er foreløpig uklart hva som har skjedd her, og litt tidlig å rope "folkemord".

Israels ambassade i Jordan er dog under angrep fra sinte muslimer, etter at det ble kjent at dette sykehuset var angrepet, så ikke alle har like god tålmodighet.

Endret av 0laf
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
Inspector skrev (Akkurat nå):

Krigen har nå blitt en konkurranse i å oppføre seg mest mulig bestialsk:

https://www.tv2.no/nyheter/hamas-minst-500-drept-i-israelsk-luftangrep-mot-sykehusomrade-i-gaza/16140089/

Her blir det ikke fred med det første….

Det er det vi har diskutert en god stund, og det er ikke bevist at Israel gjorde det. De undersøker.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...