Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Casey skrev (1 minutt siden):

Det er vel heller som jeg mistenkte, dette er false flag, utført av FSB/GRU.

Dette kan ikke utelukkes. ISIS-K hadde dessuten kommet med erklæringer som i ettertiden vist seg å være falsk, for å stjele til seg "æren" for andres ugjerninger i fortiden. Terroristangrepet var ikke gjennomført med den karakteriske hensynsløsheten som kjennepreger inghimasi-aksjoner; disse fire mennene bare gikk rett gjennom, meiet ned sikkerhetsvaktene og deretter skyte ned tilfeldige - rundt et hundre til hundretjue kan ha blitt truffet, ut av flere hundre disse hadde kommet over - uten å stoppe inntil de kom inn i konsertsalen som de så sette fyr på. Det minner om et raid for å ødelegge konsertbygningen. Dette kan minnes om et betalt raid som ikke er ukjent fra Russlands turbulente tider i 1992-1999. 

Det er mange som nå gruble på hvorfor sikkerhetsmyndighetene ikke reagert raskt, det tok så lang tid at angriperne kunne rigge sine eksplosiver og deretter gikk ut, slik at da spesialsoldater kom inn, var de rett og slett dratt vekk. Spesialsoldater deretter lett og lett, og endog skjøt på hverandre ved feil, før brannen tvunget dem ut. De var mer opptatt med å sile ut folk og fikk anholdt flere, som ble utsatt for overgrep rett for øyne på alle. Deretter hadde man ikke klarte å hindre fluktbilen fra å komme seg ut av Moskva - som kan skyldes forvirring - selv om all trafikk skulle ha blitt stanset. 

"Forhøret" av den ene anholdte i Brjansk er legalt sett ikke holdbart, da dette kan være falske tilståelser av en mann som var synlig mishandlet under arrangerte forhold. Arrangert fordi den anholdte lå på en pappmatte på den våte muddervegen og mange hadde fått komme til uten at de ansvarlige hindret dette. Det blir meget raskt oppdaget. Selv da paramilitære politi skulle ha stoppet bilen, var bare to anholdt mens to andre kom seg bort.

Da koker det ned til at fire kriminelle aktive menn i finansielle vansker kan ha blitt betalt av en uidentifisert part som deretter overrakk dem våpen som var satt bort i et borteskjult sted som de fikk adresse på, og deretter instruert om hvordan de skulle gjennomføre raidet og siden flykte vekk.

Det er ikke så vanskelig å komme seg over grensen som en skulle tro, fordi det er oppstått en smuglingsindustri for mennesker, våpen og kontravarer som både Ukrainas SBU og Russlands FSB har tatt fordel av for å plante deres sabotører, spioner og kommandosoldater i hverandres land. Det fulgt til en lang rekke trefninger og farefulle omstendigheter mellom Sumy oblast og Brjansk oblast hvor det er mye skogvekst og varierte terreng.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Folkflesk skrev (9 timer siden):

 

 

Hvorfor skal de ha et motiv for å angripe Ukraina når de allerede angriper Ukraina?

Mobilisering. Om det så er en falsk flagg operasjon eller IS, så tror jeg Putin vil bruke terroraksjonen for alt det er verdt til å mobilisere russerne til krig. Det kom vel også samme dag som Russland gikk bort fra å kalle krigen en spesialoperasjon, til å faktisk kalle det krig. Putin har vært forsiktig med å mobilisere flere til krigen i Ukraina, nå som det offisielt er krig, valget er ferdig, og Russland blir angrepet midt i Moskva, ligger alt til rette for full mobilisering. 

Glem heller ikke at Putin virkelig fikk sin popularitet etter invasjonen av Tsjetsjenia, som ble rettferdiggjort etter et terrorangrep i Russland som tok livet av 300. Tsjetsjenerne fikk skylden, men bevisene peker mot FSB. 

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Mer fra "forhøret" som hendt uten FSBs klarering; 

1) Tyrkia er involvert. Den anholdte hadde kommet derfra til Moskva.

2) En islamsk mullah var involvert. 

3) Det var arrangert gjennom Telegram, en sosial medietjeneste som er russisk, med baseservere i Emiratene. 

4) Alt tyder på at det er en Breivik-terroristhandling. (Breivik var en av de første nettinspirerte terroristene i historien)

ISIS-K kan allikevel ha vært involvert, det minner om lastebilmassakren i Nice, Frankrike i 2016. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar

På mange måter tenker jeg på angrepet på skolen i Beslan, i 2004, i sammenheng med attentatet nå. Ikke konkret på selve utførelsen med mange av de omkringliggende faktorene. Myndigheter som fikk advarsler og burde forstått at noe var i gjære, et russland som har gjort nok av faenskap for å erte på seg mange ulike voldelige og halvmilitære grupperinger (igjen som Tsjetsjenia, IS m.m.). I tillegg til Beslan kommer jo angrepet på et teater i Moskva i 2002. At det startes brann over hodet på innestengte gisler kan også passe med tidligere mønstre.

Mistanken om falsk flagg er ikke ubegrunnet men virker mer og mer usannsynlig etter hvert som man setter sammen biter fra historien. Ja, det er lett å koble dette til mobilisering, men til det kunne 10 drepte vært nok. Burde ikke være nødvendig med å gå bananas i et så stort kjøpesenter/konserthall med i tillegg påtent bygning. Men altså, for det russiske facsistregimet er det lite som overrasker, det er bare noe som ikke helt stemmer i denne sammenheng.

Endret av Pop
  • Liker 3
Lenke til kommentar
knipsolini skrev (14 minutter siden):

Glem heller ikke at Putin virkelig fikk sin popularitet etter invasjonen av Tsjetsjenia, som ble rettferdiggjort etter et terrorangrep i Russland som tok livet av 300. Tsjetsjenerne fikk skylden, men bevisene peker mot FSB. 

Det er mye som tyder på en konspirasjon mellom meget militante islamister i Tsjetsjenia som i 1998-1999 hadde blitt så utilregnelig at ingen - absolutt ingen - kunne stole på disse, og deler av FSB som kan ha bidratt på sin måte så de tsjetsjenske islamistene som den gang var seriøst beryktet for sin stupiditet kunne angripe Dagestan og lansere terroristangrep flere steder dypt inn i Russland. Dette hadde vært under forberedelse i lang tid, slik at det oppstå mistanke allerede lenge før angrepene fant sted og meget seig bevismateriale tyder på et scenario hvor FSB hadde ytet vital assistanse til terroristceller som var kommet fra Gudernes i Tsjetsjenia. Disse islamistene var så hjernedød, at de kastet ut nødhjelpsfolk (drap på nordmenn hendt), sendt sitt land ut i armod, angripe alle som ikke "passe inn", angripe Dagestan uten varsling, angrep grensevaktstyrker uten stans og bortføre utsendinger som da en russisk general ble plukket ut av et fly og senere funnet drept. Så meget, at mange straks betvilte om disse hadde kapasitet for en komplisert angrepsoperasjon på mange byer i så lite tid. Så da disse islamistene utryddes etter Beslan-massakren, var alle meget sterkt lettet. 

  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar

En av Finlands største aviser:

 Oppdatert 13:40(12.40 Norsk tid)

DØDSTALLET har steget til 115 i fredag kvelds masseskyting og brann i en forstad til Moskva, opplyser Reuters at en russisk-oppnevnt granskingskomité rapporterte.

Isis har hevdet å stå bak angrepet. Ifølge Reuters har amerikanske etterretningstjenestemenn bekreftet opplysningene.

Kilde: https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010313479.html

Endret av Jarmo
  • Liker 4
Lenke til kommentar
2 hours ago, Folkflesk said:

Synes ikke det er noen indikasjoner på at makten hans er direkte truet. Angrepet i 1999 nevnes, men nå er jo dette bare et av flere slike angrep. Når amerikanerne sier at de advarte mot et forestående angrep så blir vel sjansen for en falsk flagg-operasjon mindre. Isåfall har de som manipulerte dette også lurt amerikansk etterretning.

Klart sjansen er mindre. Men det er jo også noe Putin kan kalkulere på. En perfekt anledning når man har slike argumenter som du presenterer her. Og ingen av oss vet noe om det hemmelige maktspill. Vet du at makten er trygg? Vet du at en diktator har nok makt og ikke trenger mer? Jeg vet det ikke.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Sympathy for the devil. Mens vesten holder på med sitt politiske spill, særlig USA som er redd for høyere oljepriser p.g.a Ukrainas sabotasjeaksjoner mot Russlands oljeraffineri og dermed tape valget der 5. november 2024. Vesten har ikke sterke nok ledere, desverre.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
JK22 skrev (1 time siden):

Why am I telling this story? I feel that something similar has been happening in the United States since I migrated to it in 2012: a creeping change, a bad one, in manners, attitudes, norms, language, and institutions. A change so radical that I do feel the pleasant country I came to in 2012 barely exists anymore, and most people are following the change, both as subjects and objects, as mindlessly, as sleepwalking, as people in Egypt were. From people with authorized opinions, you have a choice between those who will tell you those changes are great progress towards equity, inclusivity, etc., whether Leftist scholars of Hararis. Or the Steven Pinkers, who will give you a wide, comforting smile and tell you, "It's all fine. You are just imagining it."

Det er en global stemningsskift på gang ikke bare i muslimske land, men også i resten av verden som i Russland og USA. 

Apropos det, muslimkritikk nok en gang er på vei oppover, og det er ikke til Putins fortjeneste. Han er først og fremst en imperialist som ikke bryr seg om annet enn en russiskimperialistisk verdensanskuelse, ikke en nasjonalist - da Wagneropprøret brøt ut, hadde det tilspisset seg mellom russernasjonalistene og russerimperialister fordi mens de førstnevnte verdsetter russisk kulturidentitet, ignoreres dette av de sistnevnte som vil ha russisk overherredømme gjennom russisk kulturdominans uten å verne om egne særstilling. Russernasjonalistene hadde siden Wagneropprøret holdt seg i ro, men det gjærer sterkt. De liker ikke Putins støtte til islamistiske krefter og hans liberale politikk omkring muslimene i egne land. Spesielt når det er en synlig oppgang i fødte barn av muslimske foreldre. 

Deprimerende lesning i den twitterposten, samt flere av de artiklene du poster her på forumet. Jeg kan ikke la være å tenke på om hvorvidt det har en tyngende effekt å gå gjennom all den informasjonen, men kudos for arbeidet. Jeg liker dedikasjonen.

Jeg vet ikke mye om Egypt, men husker at det ble påpekt flere faresignaler i USA på 2010-tallet. Mange som pekte de ut, ble sett på som hysteriske alarmister, samt redusert til memes og innslag i diverse "SJW cringe compilations". Hvem husker ikke bildet av Jessica Starr? Eller hvem har ikke sett og delt bildet av henne uten å kunne hennes navn?

Men vestens reaksjonære bevegelse har skiftet sin benektelses-strategi til noe mer aggressiv defensivt. Der det før var en mer ydmyk "jeg er ikke rasist, men...", er det nå "du din selvgode godhetsposør kaller alle du er uenig i for rasist". Selv når ingen har kalt noen rasist. Oppskriften er rett og slett at hvis man vil være en dårlig person, må du skrike ut om at folk urettmessig kaller deg en dårlig person, til og med uten at de har gjort det. Å shame dem til å bli for nervøse til å kalle deg en dårlig person når du faktisk utøver dårlig person-attitude.

Og det du nevner om russernasjonalister og russerimperialister, viser at selv om ideologiene overlapper hverandre, er begge ideologiene såpass gjennomsyret av hjerneråte at de uungåelig klinsjer med hverandre. Spesielt det opphenget i barn som er født av andre etnisiteter. Desverre ser vi tendenser til slik oppheng i vesten også. Drister meg til å si at sosial konservatisme er den ekte "globalismen".

Er veldig bekymret for at Putin vil respondere på dette terrorangrepet med Netanyahu's oppskrift mot Ukraina. Ukraina MÅ få mer støtte i gårsdag!

Endret av AtterEnBruker
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
JK22 skrev (5 timer siden):

Mer fra "forhøret" som hendt uten FSBs klarering; 

1) Tyrkia er involvert. Den anholdte hadde kommet derfra til Moskva.

2) En islamsk mullah var involvert. 

3) Det var arrangert gjennom Telegram, en sosial medietjeneste som er russisk, med baseservere i Emiratene. 

4) Alt tyder på at det er en Breivik-terroristhandling. (Breivik var en av de første nettinspirerte terroristene i historien)

ISIS-K kan allikevel ha vært involvert, det minner om lastebilmassakren i Nice, Frankrike i 2016. 

Sjekk denne:

https://twitter.com/i/web/status/1771485626208010450

Det denne "terroristen" sier og gjør henger ikke på greip. En ting er historien han forteller, han gjorde dette for penger for å kunne bedrive forretninger i Moskva? Den der er så dum at den tror ikke engang russerne selv på! Se så på mimikken og kroppspråket til "terroristen". Han ser ut som han bruker mye energi på å huske hva han skulle si, alltså en forhåndsskrevet manus. Dette stinker!

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...