Jump to content

fwj__

Medlemmer
 • Content Count

  657
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

496 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Her i Midt-Norge begynte strømprisene å smitte over fra Sør-Norge når det var 2 uker med skyfri himmel og sol etter å ha hatt rekordlave priser i hele sommer p.g.a regn og vind. Nå er det tilbake med regn og vind (som vanlig) og prisene går ned. Jeg ser at i enkelte timer har dere i Sør-Norge samme timepriser som her i Midt-Norge. Her veksler vi strøm med Midt-Sverige og Nord-Sverige. Ser ut som når Sør-Norge ikke importerer fra "Europa" blir det "svenske" priser.
 2. De som bruker Putin price hike på strømprisen i Norge vil ha problemer når krigen er over og vi fortsatt har priser kontrollert av EU markedet som er langt over hva vi er vant med. Det blir sikkert morsomt med 4 kr/kWh uten strømstøtte. Dagens regjering later som dette problemet er bare midlertidig. Men når det er valgår i 2025 så dukker det vel opp makspris.
 3. Kjøpte min første elbil i 2020, kravet var rekkevidde 400 km ++. Har ikke angret ett sekund, en smooth kjøreopplevelse som jeg bare har drømt om. Men merker at enkelte er skeptiske til elbiler, de refererer til afrikanske barn som må grave etter mineraler eller at de har 3x lengre rekkevidde på sine fossilbiler. Vet ikke hvilke argumenter jeg skal bruke i mot, kanskje Exxon Valdez eller generell forurensing i luft og vann.
 4. Hadde en 29 år gammel råner som nabo. Grei fyr inntil kameratene hans kom på besøk for deretter å fyre opp Rune Rudberg, eller hva han heter, musikk på full guffe. Rekkehusleilighet. Så rånere generelt sett er noen som driter i andre.
 5. Gleder meg å bestille for deretter vente 6 mnd for å få kortet.
 6. Har ikke savnet TV 2. Lineær TV er uansett dødt for nye generasjoner, ikke noe vits å ha alle disse kanalene i grunnpakken. TV 2 opptrer veldig arrogant i denne saken.
 7. Glad jeg har Android. iOS legger begrensninger for min bruk. Jeg skjønner at Apple vil ha kontroll på alt grunnet sikkerhet, da deres brukergruppe ikke er den mest "oppvåkne", jeg snakker ikke om alle.
 8. Det vil bli krise fra nov/des, politikerne driter i folket, etter 3 måneder sommerferie, lar de alt overlates til tilfeldighetene og strømkapitalistene som vet at nå kan de utnytte situasjonen og gå av med tidlig pensjon.
 9. Under koronaen fikk den lokale Rema 1000 eieren en inntekt på over 3 mill. Et resultat av mindre svenskehandel og økte priser. Uten svenskehandel kunne matvare mafiaen økt prisene enda mer. Men det er som bensinstasjonene, prissamarbeid og ingen reell konkurranse. Lidl ble massakrert i media takket være mafiaen heri Norge.
 10. Med strømstøtte blir det 70 øre + 70.746 = 140,7 øre å betale i morgen i gjennomsnitt for sone Sør. La oss si gj.snitt forbruk på 25 kWh. 25 x 140,7 = 35,175 kr / dag. I sone Midt og Nord blir det under 1 kr for samme forbruk.
 11. Hver gang vi i sone Midt må importere fra Sør, blir prisen lik den i Sør, det blir ikke en miks av lav og høy pris. Så jeg antar at Midt og Nord kan hjelpe med langt bedre strømtilførsel om noen år, men markedet vil da prise det ut fra det globale markedet og ingen på Stortinget vil være bekymret for de i nord med kaldere klima, da de ikke er bekymret for de i sør nå. Når regjeringen kalkulerer husholdningens inntekter basert på gjennomsnitt og ikke median så vil det gå galt.
 12. Dette er vel en "gjenganger" og da gidder ikke politiet å etterforske, saken uansett blir henlagt av rettsvesenet, da slike folk havner mellom 2 stoler.
 13. Ingen som ville ha monstermastene, man får ikke i pose og sekk, men nordmenn er naive
 14. Det er mange idioter som blir provosert av diverse ting, de med intelligens lar seg ikke provosere. Ingenting rettferdiggjør en slik idiot oppførsel i trafikken.
 15. E6 Nordland har blitt utbedret skikkelig de 10 siste årene. Fra å være en vei med svinger opp og ned, 1-felt underganger under toglinje, etc etc så kan man cruise nå. Men kun ett felt i hver retning. Tungtrafikken sparer minst 1 time. Her i Trøndelag hvor jeg bor bygges det også, men med mye motstand av diverse folk som sier at vi ikke trenger bedre veier. Men som med alt annet, det kommer en "wake up call" hvor vi ser hvor hjelpesløse vi blir hvis transportnæringa sliter og vi ikke får essensielle varer på hyllene.
×
×
 • Create New...