Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
3 minutes ago, J.Stavros said:

Har sett flere av videoene til Jake Bro og han er definitivt pro Ukraina. Brandon Mitchell er en frivillig kanadisk medic på ukrainsk side som har vært 22 måneder i Ukraina. Så er dette er pro russisk ?

Nei brukeren her er trollet. Det skinner igjennom. Sjekk forhistorie, brukernavn, avatar (som nå er fjernet hmm...) osv.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

 

  • 1 russisk tank og 1 Bmp tatt ut i Marinko av dyktige Ukrainske drone operatører. 
  • de russiske rebellene fortsetter sin kamp for frihet lengre inn i russland
  • foreløpig opptelling av "valgresultatet" i russland er over 80% for putin..................
  •  
Endret av bojangles
  • Liker 5
Lenke til kommentar

W1o1xne.jpeg

 

russerne taper fortsatt store mengder kjøretøy, tankbiler og spesialutstyr. Også mange russiske droner ble tatt, artilleri og brukbart med tanks og pansrede personell kjøretøy. Samt at 810 russiske soldater forlot fronten. 

Endret av bojangles
  • Liker 7
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Quote

Ukrainske og russiske droneangrep – russisk oljeraffineri og Odesa rammet

Ukraina sendte 35 droner mot mål rundt om i Russland. Et oljeraffineri ble truffet, og flere droner som var på vei mot Moskva, ble skutt ned, ifølge russiske myndigheter.

 

Det oppsto brann i et oljeraffineri i Slavjansk-na-Kubani i Krasnodar-regionen etter et ukrainsk droneangrep natt til søndag, melder lokale myndigheter.

– Dronene ble nøytralisert, men det brøt ut brann da en av dronene falt, skriver regionens militærmyndigheter på Telegram. Brannen ble slukket, og ingen døde som følge av den, men en person døde av et hjerteinfarkt, heter det videre.

Det statlige russiske nyhetsbyrået Tass skriver at en arbeider ble såret i angrepet. Russland anklager Ukraina for å gjennomføre «terroraktiviteter» i forsøk på å forstyrre det tre dager lange presidentvalget, som avsluttes søndag.

Ifølge de prorussiske separatistmyndighetene i Zaporizjzja ble to ukrainske droner sendt mot et valglokale i regionen søndag. Bygningen ble satt i brann, men ingen mennesker ble skadd, skriver den russisk-oppnevnte tjenestemannen Vladimir Rogov på Telegram.

Tvunget til å rasjonere ammunisjon

Ifølge ISW blir Ukraina nå tvunget til å rasjonere kritisk ammunisjon, spesielt artillerigranater, og må prioritere de områdene som er mest eksponert for de intense russiske angrepene.

Ukrainas nye øverstkommanderende, Oleksandr Syrskyi, advarte onsdag om at situasjonen blir gradvis vanskeligere, og at «det er en trussel om fiendtlige enheter som rykker dypt inn i kampformasjonene våre». Nær Kupiansk forbereder ukrainske soldater seg nå på potensiell russisk offensiv.

Ennå et oljeraffineri i brann. Tenk hva Taurus missiler kan gjøre av skader på oljeraffineri. Jeg håper et samlet Europa setter press på Laffen om å levere Taurus. Og en viktig melding til oss alle om å fortsette støtten til Ukraina. Både på nasjonalt plan men også individuelt. 

Endret av bojangles
  • Liker 8
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, AtterEnBruker said:

Putins ideologi er desverre ikke sær-russisk...

https://www.dagbladet.no/meninger/det-nye-idolet/81121967

Det har den vel aldri vært, men forskjellen er hvor mye spillerom den får og hvor mye den får dominere/stilne alternativer.

Vi får sette pris på og beskytte frihetene vi har, så vi får info som dette: https://www.dailymail.co.uk/news/article-13116159/amp/Canadian-family-russia-bank-frozen-apology-feenstra.html

  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
kallisen skrev (14 timer siden):

Selv om det er bra at Ukraina klarer å sabotere mål dypt inne i russland så er situasjonen på bakken ganske kritisk! Russland rykker kraftig fram fra avdiivka og har tatt 3 landsbyer til. Det må sendes mye mer artilleri ammunisjon om Ukraina skal klare å stagnere den siste russiske offensiven. 

Hvis Trump blir valgt kommer han ikke til å støtte Ukraina, og da vil situasjonen forverre seg for det landet. Vi bør nok trekke oss unna da i håp om at russerne glemmer. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Hugin skrev (18 minutter siden):

Hvis Trump blir valgt kommer han ikke til å støtte Ukraina, og da vil situasjonen forverre seg for det landet. Vi bør nok trekke oss unna da i håp om at russerne glemmer. 

Stikke hodet i sanden meiner du?

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
4 minutes ago, sveibuen said:

TikTok, vet du skal ta det med en stoooor klype lastebillass med salt 

 

Men mange rapporter om 25000 soldater og 4500 kamp kjøretøy har passert grensa til Ukraina og er i Lviv. (Franske soldater)

 

Noe sannhet i dette?

Ren og skjær gjettning og antagelser fra min side: Trolig ingen som helst sannhetsgehalt i det. Det ville dreid seg om så store forflyttninger av både personell og materiale, at jeg tror det ville blitt påpekt lenge før personellet og materialet allerede var i Lviv...

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...