Jump to content

Dellers

Medlemmer
 • Content Count

  2308
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

901 :)

About Dellers

 • Birthday 12/21/1987

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

13250 profile views
 1. Prisøkningene er irriterende. Bare økninga i husleia alene tilsvarer over dobbelt så mye som grunnlaget for årets lønnsoppgjør (og jeg har ikke fått økt lønn foreløpig heller), kommunale avgifter er opp 20% og maten forventes å øke enda mer i juli. Krona har vel tapt seg 10% igjen i det siste også, som betyr 10% ekstra prisøkning på alle utenlandske varer. Hadde jeg ikke hatt fastpris på lånet hadde jeg snust på opp mot 20% økte utgifter i år. Blir helt matt når politikerne snakker om drøyt 3%, det er nesten som småpenger å regne når fasiten for min del nok blir 12-15%.
 2. Jeg synes ikke det er særlig overraskende. Nå har jeg ingen formell kunnskap om emnet, men såpass mange av verdens ledere og politikere har det som for meg fremstår som trekk fra eksempelvis narsissistiske og dyssosiale personlighetsforstyrrelser at det oppleves mest som flaks at flertallet velger å stå på "riktig" side. Mennesker uten empati oppfattes gjerne som sterke ledere av folk som er enkle å manipulere, og det er gjerne flertallet.
 3. Nettopp det jeg tenkte også. Russland truer i øst og vest, mens ingen meg bekjent har noen reell interesse av å true Russland. Psykopater klarer bare ikke å åpne kjeften uten å bomme totalt på logisk argumentasjon. Han forstår ikke selv hvor dumt det høres ut sånn som han konsekvent snur ting på hodet, men det er direkte pinlig å være vitne til en logikk som ikke ville vært godtatt i barnehagen engang. Problemet er selvsagt at vrangforestillingene kommer sammen med null empati, og det er ingen sunn miks.
 4. Sikkert hyggelig for dyssosiale mennesker å finne tilhørighet sammen. Er man positiv til slikt er man rett og slett ikke riktig skrudd sammen, i likhet med tyrannen man støtter.
 5. Det er umoralsk og svært manipulerende i min bok. Jeg er ateist selv, og det finnes ikke noe substitutt for religion hjemme hos oss. Alternativet til religion er eksakt ingenting. Hverken guder eller fraværet av disse er et tema hos oss, det er irrelevant for vårt liv. Etterhvert kan det sikkert komme spørsmål fordi en del barn i barnehagen blir indoktrinert, men enn så lenge slipper vi å forholde oss til det. Sønnen min på tre aner ikke hva en gud er, og vet ikke at det er et konsept i det hele tatt. Det er jo det naturlige, man får ikke såpass ekstreme ideer av seg selv med mindre man har svært livlig fantasi.
 6. Selv om det finnes en del unntak er russere som gruppe totalt sett medskyldige fordi de har latt en mann med så åpenbare dyssosiale trekk komme til makten. Noe av det farligste i verden er ledere med diverse alvorlige psykiske lidelser, og dem finnes det mange av. Der mange ser "sterke ledere" som følge av eldgamle instinkter ser jeg og sikkert mange med meg noe helt annet. Eier man ikke empati er man i prinsippet farlig fra naturens side.
 7. Det mest overraskende er at slike mennesker får holde på. Det finnes nok av eksempler på hvor risikabelt det er å sette inn mennesker med eksempelvis dyssosiale og narsissistiske personlighetsforstyrrelser på toppen. At fryktelig mange mennesker ser opp til slike og at ingen i den nærmeste kretsen griper inn når det klikker helt er umulig å forstå.
 8. Det mest interessante er at kronekursen er lavere enn da oljeprisen var helt nede på 30$. Da er det jo ikke så rart at bensinen blir dyr. For ni år siden var oljeprisen høy og dollaren lå på 5,5.
 9. Fint for staten, men ikke for noen andre. Krona er enda mindre verdt enn da oljeprisen var 30 dollar fatet, så dette medfører jo kun enda lavere kjøpekraft for nordmenn. Den norske stat mesker seg på flere fronter om dagen, men gir ikke ei krone tilbake.
 10. https://www.tv2.no/nyheter/14585943/ Jeg synes rett og slett statsministeren fremstår arrogant og direkte manipulerende, langt over grensa for hva som er akseptabelt. Intervjuer stiller samme spørsmål igjen og igjen, Støre later som om han ikke hører godt. Unnviker å svare konkret, men fosser fram med svar på spørsmål som ikke er stilt. Det er svært vanskelig å forstå hva APs motiv for være så unnvikende og lite lydhøre er, men det må man nok være mer konspiratorisk anlagt enn meg for å komme opp med en forklaring på. Jeg er et spørsmålstegn.
 11. Det betyr i praksis kontorpåbud for de aller fleste. Ledere er stort sett ekstroverte som har et skrikende behov for å bli sett døgnet gjennom, og vil derfor at alle andre skal følge deres pipe. Der jeg jobber styres dessuten slikt fra utlandet, som er enda mer fjernt. Såfremt arbeidsoppgavene tilsier at hjemmekontor er mulig burde det være opp til hver enkelt om man sitter på et kontor eller hjemme, men slik vil det selvfølgelig ikke bli i de fleste firmaer. I beste fall kan man kanskje håpe på 60/40, som i praksis betyr at man må betale fullpris for kollektivtransport man ikke benytter så fryktelig mye. Ikke så gunstig for 3-åringen å måtte stå opp til forskjellige tider gjennom uka heller. For oss er hjemmekontor en uvurderlig fordel som gjør at vi sparer penger, får mer søvn, mer fritid, tid til å lage middag hver dag istedenfor å måtte lage middag for hele uka på søndag. Det aller beste er fysisk og mentalt overskudd, så jeg har aldri vært i bedre fysisk form enn jeg er akkurat nå.
 12. Hjemmekontor er ikke inngripende (for meg), men å måtte betale penger for å få en hverdag som faktisk ikke går opp, det er inngripende i min bok. Å måtte dra på kontoret er en sikker måte å ta livet av alt overskudd og betydelig tid med sønnen min. Det er rett og slett et forferdelig opplegg som forringer livskvaliteten hver eneste dag.
 13. Ikke vet jeg, for nå er jeg plutselig inne i varmen igjen. Løpet er jo kjørt uansett siden oppstartsboosten ikke kommer med og jeg ikke er attraktiv nok til at jeg vil få likes jevnt og trutt, så tror jeg får holde meg til Happn framover. Den appen er mer rettferdig.
 14. De spesifiserer ikke, men jeg gikk faktisk inn og leste vilkårene. Hverken å opprette profil eller å sveipe bryter med dem, og mer rakk jeg ikke på de 20 minuttene jeg faktisk brukte appen. Har samme bilder og tekst på en annen plattform, men opplever ingen problemer der. Klarer meg fint uten Tinder, for all del, men om drømmekvinnen mot formodning er der går jeg jo absolutt glipp av noe. Synes det er meget spesielt å bli utestengt, jeg har jo vært registrert på hele internett i 20 år uten å oppleve lignende.
 15. Tinder. Ikke at jeg hadde et godt inntrykk fra før, men å bli banna et par timer etter å ha oppretta en konto hadde jeg ikke regna med. Lasta opp noen seriøse bilder, la inn skikkelig tekst og sveipa kanskje på 20 stykker. Så skulle jeg inn igjen etter en stund, og hadde "brutt vilkårene". Det står ingenting i vilkårene om at man må være modellpen, så hvordan de da kunne gjøre det er jo helt uforståelig. Det fremstår som et dårlig forsøk på mobbing, selv om jeg ikke akkurat tar meg nær av noe så lite viktig.
×
×
 • Create New...