Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q
Drogin skrev (49 minutter siden):

Norgesdemokratene er kjøpt og betalt av russisk etterretning 

Russisk etteretning går etter ytterliggående politiske grupper i vestlige land og støtter disse for å så splid i den vestlige befolkningen. Og Norgesdemokratene må jo være den mest naturlige innfallsvinkelen til Russisk etterretning ut ifra hva vi har sett av lignende politiske grupperinger i utlandet, som også har fått slik støtte. Du har sågar "alliansen", men denne er så marginal at jeg er ikke sikker på hvor fristende de er for mafiastaten Russland.

For historiske paralleller går tankene naturlig tilbake til Nasjonal Samling og rabbelet med landsvikere den gang, som også proklamerte at de stod for en "Norge først" politikk. I realiteten var det "Gjør Norge fascistisk først" som stod på dagsordenen.

Slike individer har gjort seg fortjent til ikke noe mer enn bunnløs forakt fra enhver som setter demokrati, menneskeverd og personlig frihet høyest av alle menneskelige verdier.

 

Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (1 time siden):

https://en.defence-ua.com/analysis/russias_tank_stocks_are_running_out_more_and_more_outdated_equipment_is_being_used_by_invaders_against_ukraine-9619.html

Tank Stocks Are Running Out: More and More Outdated Equipment Is Being Used by Invaders Against Ukraine

The supply of T-62 tanks to the russian army began at the end of 2022, and the first T-55s appeared at the front in the summer of 2023, with these tanks, were armed units on the second and third lines of defense and were used to a limited extent in a role of mobile artillery. However, towards the end of the battle for Avdiivka, according to the reports of the soldiers who took part in the battles, the enemy began to throw units into the battle on T-62, and, as noted, not modernized, but bare tanks without so called “grilles” and dynamic protection. After Avdiivka, russian troops stepped up their attempts to attack Robotyne, where they actively used outdated T-55 and T-54 with no signs of modernization, except for the anti-drone “grill” (which did not help these tanks evade from Ukrainian drones).

 

Det er sant, man ser at russerne har begynte med å holde tilbake sine nyere stridsvogner som T-90 og T-80BV som ikke lenge settes i risiko, og sendt ut T-54/55 og T-62 i stridens hete. Der vist det seg at selv om besetningsoverlevelsen er bedre, er pansringen altfor dårlig mot FPV som kan lett slå disse ut med enkelte treff. Det trenges ikke ammunisjonsdetonering for å ta dem ut. Kanskje russerne mener det er bedre å miste stridsvogner enn menn, men de har nådd bunna. Mye tyder på at selv om det er 4,000 tilbake, kan disse være umulig å renovere uten total overhaling bolt for bolt. 

Robotyne falt til russerne - i en halvtime. Det vist seg at russerne sendt to BMP-3 rett gjennom inn til postkontoret og stoppet det, hvor de bli lett plukket bort av de overraskende ukrainere som fant dem i egne midte. Dette er et selvmordsangrep uten mål og mening. Tjue russerne var drept. 

Litt mer om A-50 nedskytningen; et opptak vist at det russiske luftvernforsvaret var aktiv i luftrommet hvor flyet oppholdt seg, men det var hendt sent under hele episoden - S-200 missilet var allerede nådd fram, og det er mulig at det var to S-200 missiler som var avfyrt. Det finnes fremdeles mange som vil ikke tror det, men S-200 er et mye farligere våpen enn hva mange vet; israelerne klarte nemlig ikke å skyte ned alle S-200 som "forvillet" seg over Israel - et eksplodert over Dimona atomkraftverket - og et F-16I med siste nytt innen for elektronisk krigføring var skutt ned i 2018. 

Det var sagt at S-300 (Ukraina har det) kunne skyte ned objekter som nå mer enn Mach 8, men da vil det jo betyr at de ballistiske missilene som ikke kunne skytes ned, vil ikke være et problem.

Nei; S-400 er det eneste våpenet som kan ta ut et S-200 missil fordi det har et radarkompleks som kan lokalisere ballistiske våpen på opptil 200 km hold med 9M96 missiler som har en rekkevidde på bare 120 km. Det har vist seg at S-400 batterier har blandet ammunisjon med 48N6 missiler mot fly med en rekkevidde på 240 km og de færre 9M96 missiler ment mot ballistiske våpen. Men; det har kommet fram at S-400 ikke kan skyte ned et S-200 underveis mellom oppskytningen og angrepsstupet. Hver gang S-200 var skutt ned, var det i angrepsfasen, da er det lavere enn 27 km som er maks. høydegrense. Det er helt umulig å skyte ned et S-200 over Mariupol og Jejsk, da det vil være 40 km høy opp i atmosfæren. Og ettersom S-400 batteriet vil ha 120 kilometer for sine missiler, vil forsvarssonen krympes drastisk jo lavere S-200 kommer. 

Det finnes et mirakelvåpen, S-500, som vil ikke være begrenset - men er ikke fullstendig operativt fordi er ekstremt teknisk komplisert og svært avansert; det kan skyte ned et ballistisk våpen på 600 km hold, men da som del av et nasjonalt ABM-forsvar. Russerne vet altfor godt at ukrainerne vil gjøre enhver for å ta ut S-500 våpensystemet. Det kostet 2,5 mrd. dollar - som trolig er halvparten av den egentlige prisen. 

Og; russerne har ikke mye ABM ammunisjon. Det har vist seg at vestlige komponenter er nødvendig for disse Patriot-liknende missilene, som har fulgt til at S-500 er fremdeles ikke operativt og det er lite med missiler med ABM-kapasitet (ABM betyr Anti Ballistisk Missil) som 9M96. De eldre 48N6 kan til en viss grad benyttes, men bare som posisjonsforsvar - og da er 100 % autonomi og meget god forvarsling nødvendig. Russerne hadde brukt for mye ressurser på å utvikle for mange forskjellige missiltyper på for mange forskjellige våpensystemer - det er et dusin varianter i S-300 alene - slik at det eneste som er i masseproduksjon, er vanlige SAM-ammunisjon. 

Pantsir har C-RAM kapasitet, men kan ikke skyte ned et ballistisk missil på lang hold uten radarassistanse fra andre radarsystemer. 

Så russerne har et eneste våpen som kan stoppe et ballistisk missil; S-400 som kan først oppdage et innkommende missil på 200 km og skyte det ned på mindre enn 120 km. ATACMS kunne benyttes trøbbelfritt selv i møte med S-400 ved å være sværmanøvrert og raskt  - fordi det vil når 50 kms høyde.

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
11 minutes ago, skaftetryne32 said:

Kostandene ved å styre denne enorme strømmen av penger gjennom faen vet hvor mange forsikringsselskaper virker ikke så gjennomtenkt. 

En stor del går i forsikringsselskapene ja, men man skal heller ikke undervurdere kostnaden, både i direkte kostnader til lønn og kontor, men også indirekte kostnader som at vedkommende pga denne jobben er utilgjengelig for å gjøre produktivt arbeid, knyttet til at sykehusene har en haug folk som har som eneste oppgave å skrive regninger til forsikringsselskapene.

Nå er jeg jo på generell basis tilbøyelig til å bli lettere krakilsk når "arbeidsplasser" nevnes som positivt argument for noe som helst. Det finnes folk der ute, tilsynelatende tilregnelige folk som spiser med bestikk og bruker sko med skolisser, noen av dem er til og med statsråder, som i fullt alvor hevder at vindkraft og spesielt havvind er noe å satse på fordi det vil skape så mange arbeidsplasser. Hvis målet er at energien vår skal skape masse arbeidsplasser er jo det aller beste å ankre opp en gigantisk lekter uti sjøen (sånn at vi også sysselsetter en helikoptertjeneste for transport til og fra jobb), med enorme mengder ergometersykler koblet til dynamoer, og så er det omtrent ingen grenser for hvor mange arbeidsplasser vi kan opprette for å skaffe bittelitt strøm. Om målet derimot er produktivitetsvekst og økt levestandard må målet være at produksjon av basisvarer (og -tjenester) krever færrest mulig arbeidsplasser, ikke flest mulig, sånn at mennesker blir frigjort til å jobbe med de greiene som ikke enkelt kan rasjonaliseres bort med teknologi.

...som egentlig var en heftig avsporing, men like fullt litt relevant, til hvordan Russland og tidligere Sovjet har støttet opp om diverse bevegelser som til dels ikke engang var klar over at de løp Russlands/Sovjets ærend der de hevdet at de kjempet det godes sak mot blant annet atomvåpen og kjernekraft, og indirekte for økt avhengighet av fossile brensler fra øst (som er hva man i praksis gjør når man promoterer feks "Energiewende"). 

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Har lagt merke til at APC- og artilleritap har vært mye høyere enn stridsvogntap ganske lenge nå - er det et tegn på at russerne primært angriper med APCer nå? Litt lengre opp var det snakk om mye bruk av uoppgraderte T-54/55, burde ikke dette førte til høye stridsvogntap hvis det skjer i stor skala? Eller er det snakk om mest en infanterikrig om dagen, og APCer brukes til støtte her?

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (2 timer siden):

Mange av dem er helt klart falske, uten at det ser ut til å plage moderatorer verken hos Facebook, Instagram, Twitter, eller personene som modererer kommentarfeltene deres.

De som er ekte ser stort sett ut til å være samfunnstapere, ofte med psykiske problemer. Jeg tok for et års tid siden kontakt med venner og familie hos en del av dem (etter å ha fått særs ufine svar eller tom. trusler), og svært mange bekreftet at mange av dem hadde alvorlige diagnoser, og at det ikke var å gjøre med.

Men jeg synes faktisk det er litt ille at folk som er så psykisk ute og kjøre skal få dominere kommentarfeltene. Det kunne de som modererer dem fint gjøre noe med.

Det beste er nesten ikke å i gi dem oppmerksomhet, tror jeg. Inntil avisene tar det redaksjonelle ansvaret sitt mer alvorlig. Ytringsfrihet er én ting, psykisk syk trolling noe annet. De burde beskyttes mot seg selv.

Du nevner samfunnstapere, kanskje vi som samfunn burde analysere hva det er som faktisk skaper samfunnstapere? Hva er en samfunnstaper egentlig? Noen med lav inntekt? Om man føler at samfunnet gir blanke i livet ditt, så er det kanskje ikke så rart de heller søker etter alternative sannheter og dermed blir lette offer propagandakampanjer, noe russere vet å utnytte. Bare se til USA der det er store klasseskiller og mange er fan av Trump.

Råtne egg vil det alltid finnes, men jeg tror helt ærlig det stort sett vil gagne samfunnet å heller møte med forståelse i stedet for fiendtlighet (tipper det bare vil forverre idiotiske holdninger). Samfunnet er ikke tjent med store forskjeller mellom folk flest.

  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
32 minutes ago, JK22 said:

Robotyne falt til russerne - i en halvtime. Det vist seg at russerne sendt to BMP-3 rett gjennom inn til postkontoret og stoppet det, hvor de bli lett plukket bort av de overraskende ukrainere som fant dem i egne midte. Dette er et selvmordsangrep uten mål og mening. Tjue russerne var drept. 

 

To muligheter:

  1. Det var et pr-stunt
  2. Det var en test av ukrainernes forsvar

Det er vel uansett ikke bra at russerne bare kan trille inn i sentrum. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

 En må ikke se seg blind på situasjonen og tenke at ingen vil bidra til å hjelpe Ukraina, for det er mange som bidrar til med hjelp på forskjellig vis. Vi får også ta siste ukes annonserte donasjoner som et tegn på at det nå ser ut til å gå riktig vei med hjelpen ved at europa tar et større ansvar og kanskje kan det øke presset på USA slik at de også får på plass igjen nye hjelpepakker. 

Quote

Op Interflex, based in the UK, has trained over 34,000 Ukrainian recruits with the help of our partners, including newest member Kosovo.

DmWwv1K.jpeg

 

  • Liker 7
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Nå bør USA kjenne på presset og faktisk rydde i eget hus. 

  

Quote

Våpen kom ikke frem til Ukraina i tide

 

50 prosent av våpen fra vestlige allierte til Ukraina, kom ikke frem til avtalt tid i fjor. Det sier Ukrainas forsvarssjef Rustem Umerov søndag under en pressekonferanse, ifølge Reuters.

– For tiden innebærer ikke et løfte om leveranse at leveransen skjer, sa Umerov søndag i forbindelse med at det lørdag var to år siden Russland angrep landet, sier Umerov.

Forsvarssjefen sier at forsinkede leveranser betyr at Ukraina mister soldater og territorier, særlig på grunn av Russlands sterke luftforsvar.

Ukraina er den siste tiden blitt svekket på grunn av mangel på ammunisjon, noe som delvis skyldes at viktig amerikansk våpenhjelp uteblir på grunn av krangling i Kongressen.

Ukrainas statsminister Denys Shmyhal sa søndag at Ukraina forventer 11,8 milliarder kroner i økonomisk støtte fra USA i 2024.

– Vi er overbevist om at USA ikke vil forlate Ukraina når det gjelder økonomisk, militær og våpenstøtte, sa Shmyhal søndag.

Lørdag sa Nato-sjef Jens Stoltenberg at støtte fra Nato-land på flere milliarder dollar, er på vei til Ukraina.

 

Endret av bojangles
  • Liker 5
Lenke til kommentar
1 hour ago, Luftboble said:

Du nevner samfunnstapere, kanskje vi som samfunn burde analysere hva det er som faktisk skaper samfunnstapere? Hva er en samfunnstaper egentlig? Noen med lav inntekt? Om man føler at samfunnet gir blanke i livet ditt, så er det kanskje ikke så rart de heller søker etter alternative sannheter og dermed blir lette offer propagandakampanjer, noe russere vet å utnytte. Bare se til USA der det er store klasseskiller og mange er fan av Trump.

Råtne egg vil det alltid finnes, men jeg tror helt ærlig det stort sett vil gagne samfunnet å heller møte med forståelse i stedet for fiendtlighet (tipper det bare vil forverre idiotiske holdninger). Samfunnet er ikke tjent med store forskjeller mellom folk flest.



Generelt sett enig. Men ikke om mange av disse. Personene jeg snakker om lever på grensen av virkeligheten, og er ikke fremmede for voldstrusler og lignende. Folk som støtter folkemord og truer andre med vold hører hjemme under tvungent psykisk helsevern.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q
Brother Ursus skrev (31 minutter siden):

Folk som støtter folkemord og truer andre med vold hører hjemme under tvungent psykisk helsevern.

Tror det også kan være kontraproduktivt å stakkarsliggjøre slike mennesker. Det er ikke bare sinnsforvirrede individer vi snakker om, men mennesker med en dyp idiologisk overbevisning.

Lenke til kommentar
1 hour ago, Gjest slettet-ld9eg7s96q said:

Tror det også kan være kontraproduktivt å stakkarsliggjøre slike mennesker. Det er ikke bare sinnsforvirrede individer vi snakker om, men mennesker med en dyp idiologisk overbevisning.


I Norge later disse "true believers" til å være få og langt imellom, heldigvis, foruten folk som Diesen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...