Gå til innhold

Luftboble

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Luftboble sine prestasjoner

41

Nettsamfunnsomdømme

  1. Er klar over at plassering på soverommet ikke er optimalt med tanke på å kjøle ned resten av leiligheten, men vil anta at det vil gi nok effekt til å gjøre en grei forskjell. Ventilasjonen hjelper også til ved å flytte luft i fra soverommet til stuen.
  2. Jeg vil legge nok penger i dette for å få en støysvak modell, og stort sett vil pumpen uansett gå på laveste hastighet. Jeg er også villig til å sørge for at den går på laveste hastighet om natten, eller eventuelt skru den helt av. Utedel vil også stå skjermet på min egen balkong. Det er heller ingen soverom, utenom mitt eget, i umiddelbar nærhet i luftlinje. Jeg er opptatt av at det skal benyttes gode vibrasjonsdempere slik at vibrasjoner ikke skal forplante seg. Tviler egentlig på at noen i det hele tatt vil klare å høre pumpen på dagtid, spesielt ikke igjennom all trafikkstøyen. Vanskelig å vite dette sikkert før den eventuelt er installert. Det er viktig å hensynta sine naboer, men hvor går egentlig grensen? Når man bor tett må man også forvente at man har naboer. Det er ikke urimelig at man ønsker å kjøle ned boligen sin sommerstid gitt at man klarer dette uten å gi en urimelig ulempe for sine naboer. Uansett, så var dette en avsporing. Jeg ønsker å høre om tips/erfaringer i fra noen som har installert varmepumper, spesielt det støymessige.
  3. Reagerer litt på kommentarene der de mener at det er det amerikanske folket som betaler 100% for støttepakken via skatten. Mulig jeg tenker feil, men er det ikke nettopp det at USA er en global supermakt som gjør at amerikanske dollar har en enorm verdi i utlandet? Dvs, for at USA skal oppretteholde status som en global supermakt, og dermed tilliten til USD, så må de rett og slett oppføre seg som forventet og gi den støtten som trengs? Derav har de også muligheten til å printe ut USD som gir stor verdi i verdenssamfunnet. Derfor mener jeg at det er feil å påstå at det amerikanske folket betaler hele støttepakken via skatten.
  4. En portal AC blir kun en nødløsning om sameiet ikke godkjenner søknad. Blir overrasket om det ikke blir godkjent da plassering er relativt skjermet på egen balkong. Støymessig vil det i all hovedsak kun gå ut over meg selv. Kommer til å sørge for at det brukes solide vibrasjonsdempere. Om det mot formodning kommer klager er jeg villig til å sørge for at pumpe går på laveste hastighet nattestid eller i verste fall skru den helt av om natten. Stort sett vil den nok gå på laveste hastighet på dagtid også. Trafikkstøyen vil jeg tro er mye verre. Nyere pumper støyer ikke så mye heller slik som jeg har skjønt det, og jeg er villig til å legge nok penger i dette for å få en god modell støymessig. Om det skulle bli en portal AC så blir det nok en av desse. Jeg er ikke interessert i en portabl AC med kun 1 slange grunnet undertrykk. Qlima MS-AC 5002: https://www.prisjakt.no/product.php?p=11329586 (som nevnt over av TheKims. Forøvrig interessert i rapport om denne blir testet) EcoFlow Wave 2: https://www.prisjakt.no/product.php?p=7324883 (Ser ut som at denne har to slanger. Sannsynligvis den eneste som selges i Norge med to slanger virker det som, men ganske heftig priset til å være en portabel AC) Syns forøvrig det er vanskelig å finne faktiske tester som tar for seg støy i fra varmepumper. Jeg har begynt å snuse litt på Mitsubishi Kaiteki 6300. Noen som har erfaringer med denne? https://mee.no/privat/produktkategori/luft-luft-varmepumper/kaiteki/kaiteki-6300/
  5. Vurderer å kjøpe meg en varmepumpe som i hovedsak skal brukes til kjøling om sommeren. Dette er i en mindre leilighet, der innedel må plasseres på soverom, og utedel på balkong rett utenfor. Planen er da å justere spjeldene sånn at luften strømmer ut døren i fra soverom til stue og ut til resten av leiligheten. Det vil bli mindre aktuelt å bruke den til oppvarming siden innedel skal stå på soverommet da jeg liker å ha det kaldt der hele året (ellers vil soverommet bli det varmeste rommet i leiligheten), men det er ikke utenkelig at den vil bli brukt til noe oppvarming. Det viktigste for meg er lav støy, både i fra inne og utedel, men også avgitt minimumseffekt for kjøling/varme (med tanke på antall start/stop av kompressor slik at den kan gå jevnt). Ser for meg å justere temperaturen sånn at pumpen ikke må jobbe om natten for å minimere støy. Har sett litt på pumpene i fra Toshiba, der jeg spesifikasjonsmessig liker godt toppmodellen Daiseikai 10 med 600W minimum avgitt kjøleeffekt og 19 dB lyd på det minste i fra innedel, men her begynner prisen (28 490 kr uten montering) å bite virkelig hardt for mitt bruk. Om jeg går ned et hakk til Toshiba Polar 25 så er støynivå likt, men avgitt minimumseffekt for kjøling er på hele 1100W. Også her syns jeg prisen (20 990 kr uten montering) biter hardt nok. Noen som har erfaringer/anbefalinger for hvilke merker/modeller som er bra? Jeg bor i et sameie, så er klar over at styret må godkjenne dette.
  6. Noen som har sett dokumentaren Turning Point: The Bomb and the Cold War på Netflx? Tar for seg den kalde krigen helt frem til dagens situasjon med russland. For mindre historisk begavede individer som meg så var det en interessant dokumentar. https://www.imdb.com/title/tt26227818/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_q_the%20cold%20war
  7. Du nevner samfunnstapere, kanskje vi som samfunn burde analysere hva det er som faktisk skaper samfunnstapere? Hva er en samfunnstaper egentlig? Noen med lav inntekt? Om man føler at samfunnet gir blanke i livet ditt, så er det kanskje ikke så rart de heller søker etter alternative sannheter og dermed blir lette offer propagandakampanjer, noe russere vet å utnytte. Bare se til USA der det er store klasseskiller og mange er fan av Trump. Råtne egg vil det alltid finnes, men jeg tror helt ærlig det stort sett vil gagne samfunnet å heller møte med forståelse i stedet for fiendtlighet (tipper det bare vil forverre idiotiske holdninger). Samfunnet er ikke tjent med store forskjeller mellom folk flest.
  8. Om en vaskemaskin varer lengre så trenger man ikke å ta kostanden ved å bytte den ut like ofte. Kostnadstrykket overtid vil da bli det samme. Høyere kvalitet vil også gi et bedre bruktmarked, så kan man ikke ta kostnanden for en ny vaskemaskin, så kan man kjøpe på bruktmarkedet på samme måte som at folk kjøper bruktbiler i stedet for å kjøpe nye og dyre biler. Jeg vil igjen peke mot bruktmarkedet anngående ditt eksempel om verktøy. Gode leietjenester kan også være en del av løsningen ved kortvarig behov, for eksempel at man enkelt kan leie produkter i fra nabolaget. Delingsøkonomi rett og slett. Jeg mener at det er naivt å tro at vi ikke må endre oss noe for å få søppelproduktproduksjonen med påfølgende klimapåvirkning under kontroll. Vil nevne at jeg er egentlig er imot leietjenester generelt sett, men er positiv til det ved kortvarig behov. Grunnen til det er rett og slett psykologisk da jeg tror at selve reisen med å bygge seg opp et liv og skaffe seg det man trenger gir en viktig lykkefølelse i livet. Aner dog ikke om andre føler på det samme måte. Helt enig i at det bør bli lønnsomt å reparere.
  9. Å tvinge fram produkter med høyere kvalitet med påfølgende høyere pris tror jeg vil reduserte forbruket ved at produktene varerer lengre og at de gjerne har stor verdi på bruktmarkedet. Man sier ikke noe om hva prisen skal være, kun kvaliteten. Kanskje litt i samme båt som byggforskriftene der det er dyrere å bygge bolig etter TEK17 kontra tidligere standarder. Jeg er veldig for å øke reklamasjonsretten til 10 år. Tror ikke det vil friste like mye for bedrifter å annonsere for og selge billige unødvendige produkter som går i stykker etter kort tid om de vet at de må forholde seg til 10 års reklamasjonsrett. Det fordrer selvsagt at befolknigen benytter seg av reklamasjonsretten og at bedriftene følger lovverket. Vil noe sånt for eksempel senke levestandard? Man vil sannsynligvis kjøpe færre produkter totalt sett grunnet høyere pris, men samtidig så har de produktene man faktisk har kjøpt høy kvalitet. Kanskje ender man også opp med å kjøpe å 1 vaskemaskin i stedet for 2 i løpet av 15 år for den samme prisen. Eneste jeg ser for meg at det kan hindre innovasjon ved at det er lengre iterasjonsperioder på produkter. Jeg har ikke fasiten, bare idemyldrer litt.
  10. Jeg mener at det grønne skiftet burde begynt med å innføre 10 års reklamasjonsrett på produkter. Deretter burde det blitt kjørt store annonsekampanjer for å opplyse forbrukere om sine reklamasjonsrettigheter (ser stadig eksempel på personer som ikke engang vet at man kan reklamere i henhold til dagens lovverk). Dette ville tvunget fram produkter med høyere kvalitet, derav mindre uskifting av produkter som vaskemaskiner, biler, kjøleskap osv. Samtidig hadde man kanskje sluttet å produsere billig tull som blir fraktet over halve kloden. En annen positiv effekt vil bli et styrket bruktmarked. Etter dette kunne bedriftene fokusert på å bli klimanøytrale. En annen ting som skaper kjøpepress og sannsynligvis mye unøvendig forbruk er annonsebranjsen. Vi blir pepret med annonser om å kjøpe ditt og datt. Det er storindustri og annonsebranjsen tjener mye penger å at folk kjøper mye unøvendig greier med dertil påvirkning på klima (råvarer, produksjon, frakt). Sikkert lite populært å nevne dette med tanke på at økt forbruk gir økonomisk vekst og skaper arbeidsplasser (som selvfølgelig er positivt), men jeg mener vi bør ta denne diskusjon. Trenger vi virkelig et samfunn som legger opp til at for eksempel barn skal ha en enorm haug med pakker under juletreet? Kanskje et dårlig eksempel, men i juletider undrer jeg meg i ny og ne over hvorfor det heller ikke kunne ligget færre, men høykvalitetsprodukter under juletreet.
  11. Tja, spørs hva man definerer som korrupsjon vil jeg si. Hvor går grensen? Er det greit å bruke sine politiske kontakter/venner til å fatte beslutninger som beriker seg selv og sine? Er lobbyisme korrupsjon? Jeg mener at i et ekte demokrati så må de som fatter politiske beslutninger være fullstendig adskilt i fra de som tjener på det. Så har man også det psykologiske rundt befolkningen sin oppfattning av hva politikerne og eliten holder på med. At befolkningnen oppfatter det som at eliten bruker sine politiske kontakter til å berike seg selv mener jeg at er veldig uheldig. Det er med på å skape klasseskille, og er man på nedre trinn er man gjerne mer mottakelig for alternative sannheter om man føler at dagens samfunn gir blaffen i de uansett.
  12. NRK 11.04.2027: NRK melder at regjeringen vil kalle inn til pressekonferanse etter russiske krav om at Finnmark, Troms og Nordland blir overgitt til russland innen 7 døgn. Dette i kjølevannet av at russland fremla krav om at Norge skulle melde seg ut av NATO i mars 2025 grunnet et ønske om fred og et vennskapelig forhold mellom landene. den russiske føderasjonen har tolket Norges nei på dette som en fiendtlig handling. Dette, samt russofobiske holdninger blant norske myndighetene, skal være grunngivningen bak det russiske kravet. De har også uttrykt bekymringer for russiske borgere som bor i Norge. I de russiske kravene blir det nevnt at den norske befolkningen i berørte områder har ingenting å frykte og vil bli behandlet som russiske borgere med stemmerett. Det spekuleres i at det er fremsatt trusler om atomvåpenbruk mot både Oslo og Bergen om det russiske kravet ikke blir innfridd. Frankrike og Storbritannia har tidligere uttalt at de ikke kan opptre som atomvåpenparaply-nasjoner mot russisk aggresjon grunnet den store mengden atomstridshoder russland besitter. Dette har tidligere bekymret eksperter, spesielt etter at USA trakk seg ut av NATO.
×
×
  • Opprett ny...