Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Tar et tilbakeblikk på den påståtte tsjetjenske terroren som rammet Russland for over 20 år siden da Putin var på vei mot toppen. Er det noen som tenker at Putin selv var ansvarlig? Eventuelt ikke? Har lenge hørt om fantasifulle til ekte konspirasjonsteorier om CIA, FBI osv. Men russiske agenter tar kaka.

Hvorfor blir ikke dette nevnt mer? Putin allerede en terrorist mange ganger verre enn ABB før han engang ble president!

  • Liker 8
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Andre1980 skrev (1 time siden):

Mener det er på tide med ny tråd... uten de eksisterende deltakerne i denne tråden. Her har man spadd seg langt ned i skyttergrop og alt er "glory ukraine" uten kritisk tenking. Dersom noen skulle tenke noe annet så kan de bare dø og er forrædere!

Ønsker en mer informativ tråd uten all propaganaen fra de 4-6 personene som sitter 24t i døgnet og skriver her (er dette sunt?) Hvordan var stillingen 21. September 2022 vs 21. April 2023, illustrert med et kart.... og så oppdatert hver måned/2. måned...etc. 

Så vidt jeg vet er det ingen ting som hindrer deg i å lage en ny tråd, og så kan du selv sette regler for tråden som passer bedre med dine preferanser.

  • Liker 7
Lenke til kommentar
2 minutes ago, Serpentbane said:

Vel, det er ikke inntrykket du gir ut fra det du skriver. 55 år som heimevernssoldat vil nok ikke gi deg særlig mer vekt på akkurat denne skåla...

Jeg svarte diffust for å sjekke din kunnskap. Den var fraværende. At man er stuck til man er 55 betyr at man har vært på krigsskolen og/eller befalsskolen.

Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q
Serpentbane skrev (3 timer siden):

Det er åpenbart at du har veldig lite militær erfaring. Det er klart

Det morsomme er at han skryter av å være i heimvernet og innbiller seg at i en konflikt, ville han bli brukt til noe mer enn statisk sikring. Det finnes folk som har vært igjennom førstegangstjenesten som har sett og vil se langt flere feltdøgn enn ham (hvis vi medregner rep) og som staten har investert langt mer i, i form av tid, kroner og øre.

Lenke til kommentar
Gjest slettet-ld9eg7s96q skrev (53 minutter siden):

Det morsomme er at han skryter av å være i heimvernet og innbiller seg at i en konflikt, ville han bli brukt til noe mer enn statisk sikring. Det finnes folk som har vært igjennom førstegangstjenesten som har sett og vil se langt flere feltdøgn enn ham (hvis vi medregner rep) og som staten har investert langt mer i, i form av tid, kroner og øre.

Må bare kommentere her, selv om det er litt på siden av tråden. Det er langt ifra slik at alle i HV driver med statisk sikring. Med unntak fra de ~2 første rep-øvelsene jeg var på, så har angrep, intel/overvåking og dynamiske poster ikke for å beskytte noe, men for å oppdage så angripe vært det vi har gjort trent på.

Hva troppen min brukes til i en krig er jo ikke godt å si, men hadde planen vært statisk sikring hadde vi antagelig trent på slikt på øvelser..

Endret av aklla
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Også greit å huske at mange som er i HV har gjennomført full 10+ måneders førstegangstjeneste før de ble overført til HV. (HV plukker de de mener har riktig kompetanse blant de som har gjennomført førstegangstjeneste.) Og med årlige øvelser er de stort sett langt foran alle de som kun har gjennomført førstegangstjeneste pluss eventuelle rep øvelser.

HV har stort sett også kunnskapen friskere i minnet enn de som kun har gjennomført førstegangstjeneste pluss eventuelle rep øvelser. Regulært HV vil kalles inn rett etter innsatsstyrkene, og absolutt før de som kun har gjennomført førstegangstjeneste.

Men, det er så klart ikke slik at å være i HV gir særlig kompetanse om strategisk krigføring, og i hvert fall ingen geopolitisk kompetanse om stormaktspolitikk. Man skal være ganske høyt befal før det i det hele tatt er et tema, og man har jo også sett at formell kompetanse ikke nødvendigvis gir innsikt. Diverse tidligere NATO generaler kunne knapt tatt mer feil om diverse ting relatert til Russlands krig mot Ukraina.

Endret av Espen Hugaas Andersen
  • Liker 4
Lenke til kommentar
JK22 skrev (2 timer siden):

Det er veldig merkelig at så mange stemt på Erdogan under valget. Likedan det er så merkelig at så mange mennesker liker bråkmakere og fredsforstyrrere verden rundt, har menneskeheten seriøse kognitive problemer med lederutvelgelse?

Mange av disse bråkmakerne har vokst frem i samfunn der den "sittende eliten" har blitt mer og mer distansert fra befolkningen de er valgt av. USA er et godt eksempel på det der demokratene representert ved det såkalte "Clinton-dynastiet" og republikanerne ved familien Bush etter hvert fremstod som klaner som var mer opptatte av å mele sin egen kake fremfor å gjøre jobben sin som ledende politikere. Da vokser sånne som Donald Trump frem på løfter om å rydde opp, det samme med Bolsonaro i Brasil som vel vant stort på folks misnøye med Lulas korrupsjon. Putin kom inn som en reddende engel etter en forfyllet Boris Jeltsin som hadde liten eller ingen kontroll med det raskt fremvoksende oligarkiet og den organiserte kriminaliteten. Erdogán på sin side vant folks støtte gjennom å påpeke utbredt korrupsjon bla. etter jordskjelvet i 1999.

Altså dukker det opp slike selvhevdende rebeller i land der korrupsjon og vanstyre går så langt at befolkningen mister tilliten til det etablerte politiske miljøet, og så vil en reddende engel med enkle svar, enkel retorikk og lovnad om at "nå skal det hæren døtte meg ryddes opp her" vinne det neste valget. Ofte med overbevisende margin.

Endret av <generisk_navn>
la til korrigerende tekst
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Lekket russisk rapport anbefaler å bruke atomvåpen mot Nato | ABC Nyheter

 

Toneangivende russiske statsvitere anbefaler et preventivt atomangrep mot et eller flere europeiske Nato-land og oppfordrer til folkemord i Ukraina.

 

En lekket rapport til den russiske presidentadministrasjonen anbefaler at Russland vurderer å bruke taktiske atomvåpen mot utvalgte Nato-land, for eksempel Polen, for å få Vesten til å bremse støtten til Ukraina.

Videre anbefaler rapporten, i et språk som høres ut som en oppskrift på et folkemord, at Russland oppretter et program for å «gjenbosette én til to millioner mennesker fra Ukraina» i Sibir, samt at store deler av Ukraina etter at en fredsavtale er inngått, blir redusert til å være et råvareproduserende område, der man «avvikler all transport, energi, og industriell infrastruktur».

  • Innsiktsfullt 9
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...