Gå til innhold

Trontron

Medlemmer
  • Innlegg

    494
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Trontron

  1. Eneste norske forumet jeg visste om før jeg så Frank nevne diskutopia. Og det har gått fra å være her et par ganger i uken til et par ganger i måneden. Blir nok heller et par ganger i året fra nå av.
  2. Takk for delingen. Din greie var jo veldig konkret, selv om det ikke var åpenbart før i ettertid. Derfor kanskje enklere på den måten der. Det hjelper altså noen. Da er det ingen hensikt å se ned på alle psykologer eller hele profesjonen deres altså.
  3. Hahaha. Den der tror du vel ikke på selv engang. Kanskje det gjelder 1 av 100. Eventuelt er du en av de single prøverørs-mødrene som stadig forsøker hjernevask på deg selv; ved å påpeke at det var årsaken. Ikke det faktumet at de du søkte etter ikke vurderte deg som noen god fangst tilbake.
  4. 4chan har bedre diskusjoner enn diskusjon.no Diskusjon.no er et skikkelig drittforum.
  5. Colin har noe rett også. Ventetiden på assistert befruktning var rundt 8 måneder for et år siden. Trolig blir det bare flere og flere single som ønsker denne løsningen fremover. Mange som venter og venter på kjærligheten uten at de bruker noen som helst krefter på det selv. De fokuserer mer på "icks" og røde flagg uten å se sine egne, frem til de sitter i slutten av trettiårene og innser at toget forlater perrongen uten de. Single mødre med prøverørsunger fortjener litt latterliggjøring.
  6. Tror du ikke det ville ha samme effekt uten innblanding av psykolog ved å bare la tiden virke? Eller er det f.eks spesifikke redskaper eller tankesett som du har fått hjelp med som du ikke ville kommet til alene?
  7. Jeg skal være oppriktig med én gang og si at mitt subjektive svar er: "Nei, men kaanskje ja for en liten andel personer som aldri ellers får snakket om / eller får utløp for problemene sine". Det er tross alt usunt å holde problemene tett til brystet. Og for problemer som har startet nylig tror jeg tiden leger sår bedre enn psykologer gjør. I rundt ti år, har jeg spurt enhver person jeg har fått høre har vært hos psykolog, om det har hjulpet de. Svaret jeg har fått i retur har som regel vært diffust, men alltid nærmere nei enn ja. Jeg har spurt folk mellom himmel og jord; da f.eks noen som har vært uføre siden de fylte 19 grunnet mentale problemer, noen andre som ble innelåst og voldtatt som tenåring og har slitt med det, to andre igjen som hadde partnerproblemer og forsøkte å høre med psykolog om de kunne hjelpe med hvordan de følte seg brutt ned i hjemmet, en annen som slet med utbrenthet, og en annen som hadde motivasjonsproblemer pluss angst på universitetet. Sikkert mange andre jeg har glemt. Jeg tenkte derfor det ikke var noen dum idé å spørre her hva dere tenker; for det er sikkert noen hobbypsykologer her og kanskje til og med noen ekte. Eventuelt noen som har vært hos psykolog og som kan dele sine erfaringer? Blir pasienter til psykologer "friske", eller eventuelt i det minste får startet en prosess der de på egenhånd kan hjelpe seg selv; da gjennom redskaper de får av en psykolog? Eller er psykologi i helsenorge egentlig bare noe ubrukelig ræl?
  8. Hver gang jeg får vite om noen som har vært hos psykolog, eller kjenner noen som har vært hos psykolog spør jeg: "Ble du/de bedre? Sånn at de ikke trenger psykolog lengre altså." Jeg har ikke fått et ja enda. Samtlige slutter over tid fordi de sakte forstår de ikke får det de trenger, eller at det rett og slett ikke fører til noen endring. Det er begrenset hvor mye det hjelper å bare snakke om noe, selv om det selvfølgelig er bra.
  9. Jo. Det er svært stor forskjell der på hvilken grad det er korrekt og hvor viktig det er i forholdet. Om en kvinne har lavere selvtillit eller lar seg bli overkjørt er det langt mindre ødeleggende for et forhold enn om det samme skjer med mannen. En mann må ha noen andre veeeeldig gode sider til å balansere det. En kvinne trenger mye mindre motballast.
  10. Så klart er det også sårede. Dessuten er alt estimater. Og det er smurt kraftig på. Ukraina har da ingen motivasjon til å IKKE pynte på tallene når folk uansett sluker det rått. Samme gjelder åpenbart Russland sine tall motsatt vei
  11. To av de viktigste tingene en mann kan ha mentalt; er selvtillit og evnen/viljen til å stadig være støttende uten å la seg bli overkjørt. Å ikke endre seg, men heller gi opp og deretter se etter grønnere gress på andre siden av elven ser ikke jeg på som "selvrefleksjon til å forstå egne mangler og deretter agere på dette". Hva om han hadde gått for filipinske underårige barn istedenfor fordi ingen voksne vil ha han? Jeg ser litt på det som samme kategori, selv om sistnevnte åpenbart er en million ganger verre.
  12. Hvis det funker så funker det vel? Jeg tenker at et nytt trolig ikke blir så mye skarpere av den grunn hvis det er i samme kategori. Men hvis du vil bruke penger så har jeg veldig god erfaring med https://www.sigma-imaging.no/lens/mount/nikon-f/24-70mm-f2-8-dg-os-hsm-a Riktignok har jeg for fujifilm, men samme greia.
  13. Russland brukte dette som pressmiddel. Man kan diskutere hvor effektivt det var, men jeg kan love dere at Russland ikke hadde et ønske om å miste eget pressmiddel og egen infrastruktur når de kunne fått samme effekten ved å fake gratis tekniske problemer, slik de allerede holdt på med. Dessuten virket det som om Tyskland og Russland nærmet seg en avtale på sprengningstidspunktet. Det er rett og slett kne-klaskende komisk (har vi noe norsk utrykk for knee-slapping?) å påstå at USA ikke hadde noen interesse i å få Nord Stream sprengt. For USA bryr seg ikke om storpolitikk som har med Russland å gjøre, hva?
  14. Enkelt og greit er det vesentlige forskjeller mellom den gjennomsnittlige mannen og den gjennomsnittlige kvinnen. Fra normalfordeling kan man se maaaange fellestrekk som de aller fleste invidiene i en gruppe har til felles, da selv om de aller fleste individer ikke deler hver eneste normalfordeling for hver eneste vurderte oppførsel/instinkt/motivasjon/etc.. Noen psykologiske forskjeller er åpenbart også mer betydelige og dominerende enn andre. Det er totalt umulig å snakke om en større gruppe individer uten at noen individer i den gruppen ikke hører hjemme i forklaringen. Man kan derimot sikte seg inn på å treffe størsteparten når man ser bort ifra sjeldne "outliers". Folk som forstår seg på normalfordeling forstår dette. Jeg nevnte også ingeniørpsyke som et eksempel, men den hoppet du glatt over. Alt kan fordeles. En kvinnelig siving vil ha svært mye til felles med en mannlig siving, men ikke alt. Samtidig vil en kvinne ha svært mye til felles med en annen kvinne, men ikke alt. Ser du hvordan man kan dele inn i grupper, men at gruppene likevel ikke er gjensidig utelukkende?
  15. Enkelt å stykke opp slik: Hvem kunne hatt størst egeninteresse for sabotasje av Nord Stream: USA, Ukraina, Norge, OPEC-land. Hvem hadde størst interesse for å holde Nordstream operativt: Russland, Hviterussland Hvem hadde interesser både for og imot: Storbritannia, Polen, Tyskland Hvem hadde tilnærmet ingen egeninteresse ene eller andre veien, men kunne vært innblandet grunnet eksternt press: Danmark, Sverige, Finland, Estland, Latvia, Litauen. Selv om Norge fikk svært gunstige resultater av utfallet tenker jeg at sannsynligheten for at Norge var innblandet er lik null. Samme med OPEC-land.
  16. Nei. Jeg hadde spurt: hvilket århundre bor du i der folk sender fine dikt som flørtetaktikk?
  17. Du har all grunn til å være skeptisk til Zelensky. Hadde tallene vært meget lave ville det i seg selv vært noe man kunne og VILLE brukt som propaganda. Zaluzjnyj derimot. En mann som flere ganger faktisk kalte en spade for en spade (stillstand/stalemate) og fikk kjeft for det av Zelensky fordi det ikke stemte med Zelensky sitt narrativ.
  18. Jeg var vel en av de eneste enslige stemmene her inne som sa at motoffensiven kom til å bli en fiasko. Og sa at frontlinjen tilnærmet kom til å være komplett stillstand hele vinterhalvåret.
  19. Haha, nei der tar du helt feil. Men vi er alle mennesker. Og alle mennesker er i varierende grad styrt av impulser og underbevissthet. Forstår man ikke det kommer man ikke langt i verden.
  20. Kjøp en Intel, Lenovo eller Asus miniPC/NUC brukt på Finn.no Får noen ålreite der rundt 3.000 som også fint vil klare 4k strømming. Dermed kjøp bluetooth adapter og billig trådløs mus og tastatur.
  21. Spørreundersøkelse fra yougov.uk som spør innbyggere av Europeiske land om deres meninger rundt krigen. Jeg er positivt overrasket over at mange har klart å se gjennom propagandaskyen og innsett at dette blir mer blodig og at det går dårligere. https://yougov.co.uk/international/articles/48720-ukraine-war-two-years-on-the-view-from-western-europe-and-the-us Jeg tror ikke vi klarer å ta Mariupol før julen 2023 likevel folkens.
  22. Jeg svarer på et spørsmål med et spørsmål. Hva er psyke? Forstår du hva jeg mener når jeg f.eks sier; Barnepsyke, mannspsyke, ingeniørpsyk etc.? Svaret er mest sannsynlig ja, men med én gang det handler om kvinner får du klørne ut. Det er et to-tre avsnitt forkortet og forenklet ned til ett ord.
  23. TLDR ja, Lille jeg leste viste at du har liten forståelse for psykologi 😅
  24. Litt artig dette egentlig Enten er det symbolpolitikk.... eller så har det vært symbolpolitikk frem til nå.
  25. Skjer ikke med mindre man får en betydelig kollaps på store deler av den Ukrainske frontlinjen først. Å ta (og holde) land på andre siden av Dniproelven er strategisk svært vanskelig grunnet logistikk, og burde ikke prioriteres på noen som helst måte fra Russland sitt synspunkt. Mye av grunnen til at de trakk seg raskt ut derifra også i første omgang. Samme har jeg sagt om Ukraina sine merkelige og bortkastede stikk på andre siden av elven i ny og ne..
×
×
  • Opprett ny...