Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Snikpellik skrev (49 minutter siden):

Mens du nevner Orban, så er han i det siste stadig mer aktiv på det man vel må kunne kalle feil side. Feil side av det meste, og stadig tydeligere på den siden som består av det den frie verden og Ukraina kjemper mot.

Som vordende diktator gjelder det å alliere seg med likemenn. Den siste tiden har det dratt seg ordentlig til.

For når man kanskje tror den nærmest ny-fascistiske ungarske regjeringen ikke kan falle stort lavere, starter de prosessen de kaller "Reintegreringen av Iran i det internasjonale systemet ved å normalisere økonomisk samarbeid". 

Det er ordene til utenriksminister Péter Szijjártó, etter hans kjærlige møte med nettopp Iran i Budapest denne uka og skjer samtidig som Iran supplerer Russland med droner og missiler som brukes til å ramme den ukrainske sivilbefolkningen, og samtidig som Iran henretter folk som demonstrerer mot presteregimet.

  Vis skjult innhold

FhxmFP0acAEaQo2?format=jpg&name=medium

Det er i ferd med å vokse frem en ny akse av mer eller mindre autoritære makter som deler mange av de samme ideene, og finner enhet på stadig flere områder - inkludert Ukraina-krigen; Russland, Belarus, Iran, Syria, Ungarn, Serbia og større deler av USAs republikanske parti.

Sistnevnte parti har besøkt Orban i Ungarn ved flere anledninger, Orban har vært taler på GOPs landsmøte, og Orban er blitt en skikkelse mange i GOP og da spesielt MAGA ser opp til som et ideale som deler felles forståelse av svarene på kulturelle spørsmål. Tucker Carlson har hatt spesialsendinger fra Ungarn med Orban som gjest. Østerrike kan man også begynne å se på med en slags tilsvarende bekymring, der deres kristenkonservative kansler Nehammer i forrige uke møtte med sine ungarske og serbiske kolleger.

Østerrike har i motsetning til Tyskland ikke hatt et oppgjør med sin fascistiske fortid. Østerrike ble på mange måter ansett som et offer for Hitlertyskland, til tross for at Adolf Hitler ikke var tysker, men fra den østerrikske byen Linz. Og når Tyskland og Østerrike etter initiativ fra Hitler ble sammenslått gjennom den såkalte "Anschluss;"

Bundesarchiv_Bild_146-1985-083-10%2C_Anschluss_%C3%96sterreich%2C_Wien.jpg

 

Var begeistringen i Østerrike omtrent på samme nivå som når ukrainske soldater frigjør okkuperte områder Ukraina.

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En video utenom det vanlige viser +- 10 russiske soldater som er i ferd med å overgi seg, når en russisk soldat bestemmer seg for å åpne ild mot ukrainerne. Å late som at man overgir seg for deretter å overraske fienden med angrep er brudd på krigens lover.
Ukrainerne angrep da alle russerne i gruppen siden de andre også kunne angripe dem. De fleste eller alle russerne døde der de var. 

Spoiler

 



 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Solovyev er i ferd med å gå fra konseptene, først denne;

Deretter denne, der han i fullt alvor hevder at Russland ikke har startet denne krigen, russerne forsøker bare å sanse den:

En skal faen meg ha levd lenge i et diktatur for at det skal være mulig å sende denne dritten midt i beste sendetid.

Søk på "Solovyev" på twitter. Han er sjefspropagandanist i Russland, og hans stadig mer fucking crazy uttalelser kan muligens si noe om tilstanden i Moskva.  

 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
7 minutes ago, Windfarmer said:

Søk på "Solovyev" på twitter. Han er sjefspropagandanist i Russland, og hans stadig mer fucking crazy uttalelser kan muligens si noe om tilstanden i Moskva. 

Han er jo hedret av putin for sin innsats for russland, noe som sier det meste. En goebbel anno 2022 vi er vitne til. Dagens kopi virker faktisk å være mer i ubalanse, og det sier sitt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Regenburg skrev (4 timer siden):

Rimelig heftig video på Twitte som sirkulerer av russiske soldater som kommer ut av et bygg og overgir seg, før sistemann kommer som Rambo, rattatata. Ukrainerne har en mg på 5 meters avstand og meier ned alle. Kameramannen blir drept av russeren som faker overgivelse. Usikkert om de som overgir seg er med på dette, men de blir drept alle sammen ser det ut som.

Er glad jeg bor i Norge, og ikke er vervet til en krig som Putin har startet, enten det er i forsvar eller angrep.

Det er dokumenterte liknende episoder fra Tsjetsjeniakrigene og Syria hvor russiske enkeltsoldater framprovosere grufulle konsekvenser med en skremmende tankeløshet, og det er massevis av rykter om at russiske soldater måtte utryddes da disse ikke ville overgi seg eller var uærlig med sine hensiktene som sett i denne episoden i Makviika ved storbyen Donetsk. Her hadde en ukrainsk patrulje avskåret og omringet en russisk patrulje som forskanset seg i en lokalgård, og tvunget dem til å overgi seg - begge kan kommunisere trøbbelfritt så misforståelser kan unngås - og rundt ni soldater hadde lagt ned sine våpnene og kommet ut for å legge seg ned. Så kom den tiende og siste soldaten og skjøt løst på ukraineren som hadde det hele under opptak.

Et par med beredte våpen sto i bakgrunnen mens en MG-skytter hadde rettet hans våpen mot de vergeløse russerne som ikke kunne reise seg uten å bli skutt. Så snart russeren skjøt ned ukraineren med mobilkameraet, skjøt de andre ham ned, mens skytteren i impuls kan ha reist seg og skyte løst på de liggende russerne som bli massakrert. Det hele var over på få sekunder, og utvilsomt var ukrainerne så sjokkert, at de tok med seg sin kollega som var blitt hardt skadet, og evakuerte området. En droneoperatør kom senere over åstedet uten å vite hva som hadde hendt i forveien. Dronebilder fra annetsteds i gården viser at minst to-tre andre kan ha blitt anholdt og summarisk henrettet av de rasende ukrainerne, sår etter hodeskudd kunne sees på minst en mann. 

Dette er en massakre som ingen vil ha, som var utløst av en brushode som forrådte hans kollegene på rundt tolv til fjorten mann, for hender på ukrainske soldater som egentlig ikke vil drepe fanger, bare for å få minst en av dem drept/skadet og som fikk dem til å gå berserk.

Det er helt sikkert mange flere episoder hvor ukrainske soldater massakrerte russerne som vil overgi seg, slåss til døden eller forrådt enigheter man hadde med dem. Det har vært sett meget mange ganger at russerne er generelt sett veldig dårlige soldater når det gjelder korpsånd og samhold, en russerkjenner beskrev dem som en katteflokk av meget individuelle individer som har vansker med å danne tette bånd med hverandre. 

Slike episoder forbitre stemningen og skaper uutslettelige inntrykk som åpner for krigsforbrytersk atferd på feltet, da Irakkrigen startet i 2003 var falske hvitt flagg og fingererte overgivelse sett da britiske soldater avansert fra Kuwait, dette endt med at hundrevis av irakiske soldater ble massakrert da man ikke vil ta fanger som konsekvens. 

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Dragavon skrev (6 timer siden):

Ja, Medvedev har sagt noko, så då har han løge.
https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/5BEjR1/ekspresident-beskylder-ukraina-for-atomtrussel-grunnloese-paastander

Sitat

Ekspresident Dmitrij Medvedev mener at Ukraina truet med å bli en atommakt og at Russland derfor måtte gå til krig.

 

Det begynner å bli en god del ulike «rettferdiggjøringer» for krigen fra russisk side. Nazisme, folkemord på russere i øst-Ukraina, amerikanske biolaboratorium, NATO-ekspansjon, satanisme og nå ukrainske ambisjoner om å bli en atommakt. Noen jeg har glemt? Og hva blir den neste «offisielle» (bort)forklaringen mon tro? Reptilianere?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gibblay skrev (2 minutter siden):

Han er jo hedret av putin for sin innsats for russland, noe som sier det meste. En goebbel anno 2022 vi er vitne til. Dagens kopi virker faktisk å være mer i ubalanse, og det sier sitt.

Joseph Goebbels var langt dyktigere enn Solovyev. Goebbels forsøkte faktisk å holde seg til sannheten, ikke alltid like vellykket, men han forsøkte.

God propaganda skal alltid holde seg til sannheten, men hemmeligheten er å trekke frem de deler av sannheten en ønsker skal fremheves, for så å benytte følelsesmessige virkemidler for å bagatellisere de negative sider av sannheten. Og hvis en er virkelig dyktig, kan negative nyheter snus til en stor resurs. Slik Goebbels gjorde etter at det var åpenbart at Tyskland hadde tapt slaget ved Stalingrad.

Var Goebbels så dum at han forsøkte å holde dette skjult? Var Goebbels så teit at han, slik som Solovyev forsøker å få svart til og bli hvitt, og nord til å bli sør?

Nei han utnyttet muligheten. I tre dager ble det spilt sørgemusikk på tysk radio. "Alle" visste at det hadde gått til helvete i Stalingrad, og at det var ikke mulig å benekte det da en masse tyske soldater allerede hadde sendt brev osv. der de fleste forstod hvilken vei dette gikk.

Etter tre dagers sørgemusikk holdt han sin nå herostratisk berømte tale i Berliner Sportspalass der han ville ta ut de siste rester av den tyske krigskapasitet og motivasjon;

Goebbels - Do you want Total War? | TOTALEN KRIEG | - YouTube

Noe slikt hadde aldri Solovyev funnet på, han er nå så innsmurt i løgner -  løgner som russere flest forstår er løgner -  at han bare har rantingen igjen. 

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Ukrainerne hevder det var gjennomført simulerte angrep med atomvåpenbestykkede kryssermissiler i Kyiv. Da restene etter en X-55 var undersøkt, oppdaget de til deres overraskelse at eksplosivet i stridshodet var ikke der, og da festingsmekanismene undersøkes, fant de ut at kryssermissilet var lettere modifisert for å frakte atomstridshode. 

https://twitter.com/NOELreports/status/1593499401716224000

Det var ifølge ukrainerne sikre opplysninger om bare 609 kryssermissiler i det russiske arsenalet for en uke siden, det er helt sikkert nå "bare" 500 kryssermissiler tilbake, ikke medregnet nybygde - og man vet at amerikanerne har stoppet all eksport av delvarer som benyttes for våpenproduksjon i Russland. 

Det var mange ubekreftede nedskytninger av helikoptre under krigen som aldri var visuelt dokumentert, i Kherson er et Ka-52 vrak funnet og dokumentert. 

Det er mulig å dele et vestlig SAM-batteri i detasjementer i kontrast til russisk praksis, så både byene og feltstyrkene kan ha sin del, det rapporteres at NASAMS og IRIS-T er sendt til Donbass. Selv om disse er semimobilt, burde man ikke undervurdere sovjetisk treningsdoktrine for deployering av SAM-våpen, i året 1999 var et F-117 skutt ned av et batteri som ingen oppdaget tidsnok, og dette batteriet var SA-3 med faste utskytningsramper som ikke kunne flyttes på kort varsel. Alle opplysninger om Su-34 nedskytninger med NASAMS avvises av OSINT-bataljonen. 

Stort sett er store trafostasjoner utsatt for russisk angrep, og må erstattes. Tror modulære trafostasjoner kommer til å bli ganske populært i den nære fremtiden ettersom strømdistribusjon gjøres til krigsmål for fremtidige kriger. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar
JK22 skrev (51 minutter siden):

Det er dokumenterte liknende episoder fra Tsjetsjeniakrigene og Syria hvor russiske enkeltsoldater framprovosere grufulle konsekvenser med en skremmende tankeløshet, og det er massevis av rykter om at russiske soldater måtte utryddes da disse ikke ville overgi seg eller var uærlig med sine hensiktene som sett i denne episoden i Makviika ved storbyen Donetsk. Her hadde en ukrainsk patrulje avskåret og omringet en russisk patrulje som forskanset seg i en lokalgård, og tvunget dem til å overgi seg - begge kan kommunisere trøbbelfritt så misforståelser kan unngås - og rundt ni soldater hadde lagt ned sine våpnene og kommet ut for å legge seg ned. Så kom den tiende og siste soldaten og skjøt løst på ukraineren som hadde det hele under opptak.

Et par med beredte våpen sto i bakgrunnen mens en MG-skytter hadde rettet hans våpen mot de vergeløse russerne som ikke kunne reise seg uten å bli skutt. Så snart russeren skjøt ned ukraineren med mobilkameraet, skjøt de andre ham ned, mens skytteren i impuls kan ha reist seg og skyte løst på de liggende russerne som bli massakrert. Det hele var over på få sekunder, og utvilsomt var ukrainerne så sjokkert, at de tok med seg sin kollega som var blitt hardt skadet, og evakuerte området. En droneoperatør kom senere over åstedet uten å vite hva som hadde hendt i forveien. Dronebilder fra annetsteds i gården viser at minst to-tre andre kan ha blitt anholdt og summarisk henrettet av de rasende ukrainerne, sår etter hodeskudd kunne sees på minst en mann. 

Dette er en massakre som ingen vil ha, som var utløst av en brushode som forrådte hans kollegene på rundt tolv til fjorten mann, for hender på ukrainske soldater som egentlig ikke vil drepe fanger, bare for å få minst en av dem drept/skadet og som fikk dem til å gå berserk.

Det er helt sikkert mange flere episoder hvor ukrainske soldater massakrerte russerne som vil overgi seg, slåss til døden eller forrådt enigheter man hadde med dem. Det har vært sett meget mange ganger at russerne er generelt sett veldig dårlige soldater når det gjelder korpsånd og samhold, en russerkjenner beskrev dem som en katteflokk av meget individuelle individer som har vansker med å danne tette bånd med hverandre. 

Slike episoder forbitre stemningen og skaper uutslettelige inntrykk som åpner for krigsforbrytersk atferd på feltet, da Irakkrigen startet i 2003 var falske hvitt flagg og fingererte overgivelse sett da britiske soldater avansert fra Kuwait, dette endt med at hundrevis av irakiske soldater ble massakrert da man ikke vil ta fanger som konsekvens. 

Og dette skjer i alle kriger. Filmen Saving Private Ryan er en rimelig god krigsfilm, både i den forstand at den viser krigens meningsløshet, men at den også viser hvor urealistiske Genèvekonvensjonene er.

Mens vi Armchair Generals - og jeg er en av de - sitter her og beklager oss over krigsforbrytelser og dårlig fangebehandling, så er den sannsynlige realitet at det både på russisk og ukrainsk side foregår henrettelser av soldater fra den annen side som overgir seg. Det skjedde i massevis under andre verdenskrig, og det på begge sider av krigen.

Og jeg forstår det, og det uten å omfavne det eller rettferdiggjøre det. Tvert i mot skulle jeg ønske at mennesket var slik utrustet at en kunne gå gjennom ukesvis med kamp å se at den ene kammerat etter den andre ble drept av fienden, og der en opplever en ekstremsituasjon dag og natt som vi Armchair Generals ikke har noen forutsetninger for å forstå. Hadde jeg drept en russisk soldat som forsøkte å overgi seg som hevn og straff for de fem kammerater i min tropp på 14 som allerede har bøtt med livet?

Jeg vet ikke, og jeg håper jeg aldri vil måtte ta den avgjørelsen. Bl.a. fordi det egentlig ikke er en "avgjørelse" tatt med et klart og beregnede hode, men et utslag av handlinger begått av personer som er langt forbi psykiatriske definisjoner som posttraumatiske stress symptom, tung depresjon, psykose eller hva en ønsker å kalle det.  

Endret av Windfarmer
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Pop skrev (9 timer siden):

Ja, det er nok mye i UA som blir på billigsalg i starten. Kan være store verdier som skal mangedobles. Utfordringen blir at ingen vil investere før tilstrekkelig trygghet og sikkerhet er gjenopprettet. Og at det alltid er noen som vil ha kortsiktige gevinster og trekker ut pengene igjen like fort som de dytter dem inn. I "sikkerhet" her ligger det i tillegg store faktorer på statlig håndtering og kontroll med spesielt korrupsjon. Investorer må vite at pengene som investeres går til verdiskapningen (om det er varer, tjenester, kunnskap osv) og ikke til å betale en lokal nisse som skal gidde å løfte et papir fra A til B.

Så vil man møte argumenter med at det er kynisk å som utlending med penger skulle tjene penger på å bygge et krigsødelagt land, men det er ikke nødvendigvis negativt. Man må være innstilt på at investeringer er bra og nødvendig for å bygge opp igjen og droppe spekulasjoner for investeringsviljen. Det trengs nok bare en grundig regulering i starten, slik at man har kontroll på hvordan penger skifter eiere, hva de går til, hvem som er med, så vil markedskrefter etter hvert sørge for at de som driver effektivt og bruker pengene på det nyttige overlever, utvikler og vokser. 

Alt tyder ihvertfall på at UA er på rett vei i holdninger og uttalelser, selv om konkret utvikling på f.eks. korrupsjonsindex ikke har hatt store steg ennå.

Her må ein håpe at det samhaldet som krigen har skapt kan halde fram også når krigen er over og landet skal byggjast opp att. I Norge var det sterk konsensus då landet skulle byggjast opp att etter krigen, og Arbeidarpartiet styrte og reformerte landet meir eller mindre uavbrote i 20 år. Dette har skapt eit godt grunnlag for velferdssamfunnet vi har i dag og har vore med å skape den store tilliten vi har til systemet (samanlikna med mange andre land).

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (3 timer siden):

(...)

Østerrike kan man også begynne å se på med en slags tilsvarende bekymring, der deres kristenkonservative kansler Nehammer i forrige uke møtte med sine ungarske og serbiske kolleger.

No veit ikkje eg kva dei snakka om, men det er jo ikkje så unaturleg om leiinga i Austerrike møter sine kollegaer i nabolanda Ungarn og Serbia. For alt eg veit kan Austerrike ha bedt Ungarn og Serbia om å vise meir støtte til Ukraina.

Det er framleis også slik at USA og Russland snakkar med kvarandre. Det at det framleis finst kommunikasjonskanalar som er opne er viktig for å hindre at krigen mot Ukraina utviklar seg til noko meir alvorleg.

Lenke til kommentar

Er det noen gode websider med oppdatert oversikt over donasjoner (nødhjelp, militært og annen bistand) til Ukraina fra andre land?

Jeg kjenner fra før til denne: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_foreign_aid_to_Ukraine_during_the_Russo-Ukrainian_War

Men den virker å ikke være helt oppdatert. Sveriges nylige donasjon på krigsmateriell verdt 287 millioner dollar er bla. ikke tatt med der. https://www.reuters.com/world/europe/sweden-promises-287-mln-military-aid-package-ukraine-including-air-defence-2022-11-16/ samt en donasjon på 69 millioner dollar i humanitær bistand. https://www.thedefensepost.com/2022/11/16/sweden-military-aid-ukraine-2/

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Google oversatt fra Finsk side: 

SIDEN FORRIGE lørdag har Russland skutt over 150 raketter inn mot Ukraina. I løpet av denne uken skal Russland sprengt ett års produksjon av langdistanseraketter, som var 200 før krigen.

– Ja, bakveggene på varehusene er allerede synlige. Russland vil ikke kunne fortsette dette på fryktelig lang tid, sier Pekka Toveri , den tidligere etterretningssjefen for generalstaben, i ISTVs Ukraina-studio.  Det vil si et par slike angrep som kom fra begynnelsen av uken... så årsproduksjonen er nesten borte. Hvor raskt vil denne kursen tømme Russlands kontrolllagre?

– De mest avanserte missilene vil helt sikkert begynne å gå tom. For noen uker siden estimerte britiske etterretningskilder at Russland har rundt 600 av disse beste Kalibr-kryssermissilene, Iskander-artillerimissilene og luftavfyrte KH-101 og KH-55-missilene igjen. 

DEN TIDLIGERE ETTERRETNINGSGENERALEN var overrasket over at Russland har brukt brorparten av sitt missilarsenal på nesten ni måneder.

– Det at russerne til og med begynte å skyte luftvernmissiler og til og med sjøvernmissiler mot landmål. Det vil si alt som finnes i butikkene der. 

 

Endret av Jarmo
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Jarmo skrev (22 minutter siden):

Google oversatt fra Finsk side: 

SIDEN FORRIGE lørdag har Russland skutt over 150 raketter inn mot Ukraina. I løpet av denne uken skal Russland sprengt ett års produksjon av langdistanseraketter, som var 200 før krigen.

– Ja, bakveggene på varehusene er allerede synlige. Russland vil ikke kunne fortsette dette på fryktelig lang tid, sier Pekka Toveri , den tidligere etterretningssjefen for generalstaben, i ISTVs Ukraina-studio.  Det vil si et par slike angrep som kom fra begynnelsen av uken... så årsproduksjonen er nesten borte. Hvor raskt vil denne kursen tømme Russlands kontrolllagre?

– De mest avanserte missilene vil helt sikkert begynne å gå tom. For noen uker siden estimerte britiske etterretningskilder at Russland har rundt 600 av disse beste Kalibr-kryssermissilene, Iskander-artillerimissilene og luftavfyrte KH-101 og KH-55-missilene igjen. 

DEN TIDLIGERE ETTERRETNINGSGENERALEN var overrasket over at Russland har brukt brorparten av sitt missilarsenal på nesten ni måneder.

– Det at russerne til og med begynte å skyte luftvernmissiler og til og med sjøvernmissiler mot landmål. Det vil si alt som finnes i butikkene der. 

 

Den russiske krigshistorien har gjentatte ganger avslørt at russisk logistikk når det gjelder våpenbruk var ofte dårlig og preget av liten langsiktighet, slik at en russisk hær risikere å få for lite ammunisjon for videre strid. Dette kan muligens skyldes manglende anlegg for effektiv forbruksproduktivitet der man ikke skulle forbruke over evne og ha produktiv resultat. Historien om russiske soldater som delt samme gevær og om menn som tok våpnene etter de falne under et angrep kom fra 1.vk, som var akkurat som i dagens krig, en krig som russerne trodde de var forberedt på, uten å være det. Dette gjentok seg under 2.vk spesielt i året 1942 da alt måtte bygges opp på nytt og Lend-Lease hjelp var svært viktig for å kunne slåss.

Russerne bruker kryssermissiler fordi de har altfor få fly med strategisk kapasitet - i fakta, mens amerikanerne tror på luftdominans og dyptgående penetrering av et fiendtlig luftrom - var sovjeterne derimot opptatt av taktisk nærstøtte, soneforsvar og nålestikkangrep, slik at kryssermissilene gav russerne en kapasitet som de tidlig ikke har hatt. Det var bedre å miste et billig kryssermissil enn et fly. Men i dag er det innsett at det ukrainske luftforsvaret er for formidable, slik at denne fordelen får minimal effekt - og vestlige SAM med HAWK, NASAMS og IRIS-T er ved å etableres i Ukraina. 

Det er mulig at mange av kryssermissilene som kan ha ikke-eksplosiv stridshode for herdede mål, var opprinnelige atomvåpenbestykkede leveringsmidler som var hentet ut og modifisert ved få sine stridshodene skiftet ut. Dette høyaktualisere russernes behov for raske seire i en vinter som er ved å starte ganske dårlig for dem. 

Ute på feltet ruller det fram og tilbake, Pavlivka er snart overkjørt av russerne som prøver å presse seg videre, mens ukrainerne nærmere seg Svatove skritt for skritt. Snøen har kommet, og det er ikke mange dager før telen har bitt seg fast i jorda så tyngre kjøretøyer kan benyttes. 

Det meldes at PzH2000 som er på feltet, stadig har trøbbel med komponenter som måtte skiftes ut. Dette skyldes den tyske forvaltningstjenestens uvane med å overlate alt til militærindustrien slik at det blir for liten med erstatningsmateriell som måtte skaffes til en høy pris over tid. På mange steder ser det ut at PzH2000 sviktet når det gjaldt mest, til tross for at disse er de beste på feltet. 

"Ikke gjør det du ikke vil andre kan gjøre mot deg"

Ukrainske selvmordsdroner sendes nå mot oljedepoter, kraftstasjoner og kritisk sivilinfrastruktur i Krim-halvøya, Belgorod oblast og endog helt fram til Novorossijsk i Sør-Russland. S-300 og S-400 våpen hentes ut fra Belarus muligens fordi russerne innser at det vil komme mange selvmordsdroner fra Ukraina inn i egne land. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 6
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...