Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

13 minutes ago, Snikpellik said:

Dette kan forklare hvorfor mange av de som er blitt mobilisert tilsynelatende allerede er på vei inn i Ukraina, fordi de skal settes til oppgaver som ikke nødvendigvis trenger mye opptrening.

Det forklarer også hvorfor personer uten militær bakgrunn blir huket inn ettersom de trenger folk innen mange forskjellige yrker (elektrikere, snekker osv..)

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
FrihetensRegn skrev (50 minutter siden):

Han sa da ingenting om "woke" i den videoen. Han sier at det kan hende at Russland invaderer Ukraina blant annet for å forhindre vestlig innflytelse over Ukraina, noe som godt kan være riktig.

Nei, ikke riktig. Putler beordret invasjonen ene og alene fordi han var livredd Ukraina skulle bli et suksessfullt demokrati, og smitte over til Russland og dermed true hans personlige makt og ikke minst rikdom. Putler er verdens rikeste mann, det har han ikke blitt på ærlig vis.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Jalla21 skrev (26 minutter siden):

Vi vet at SU-57 ikke har de motorene som de skal ha, og dermed heller ikke de ytelsene de skal ha. Vi vet at det kun finnes 6 serieproduserte SU-57. Så vi kan ganske trygt si at de ikke vil ha noen betydning for krigen. Hvordan mener du Nato radarer skal kunne gi Ukraina noe info om hvor russiske fly oppholder seg? AWACS fly IKKE over Ukraina, og har dermed ingen mulighet for å gi denne informasjonen. Russland tør nesten ikke bruke sine dyrbare radarsystem når Ukraina nå har HARM raketter på både MIG-29 og SU-27.
Og Ukraina utfører stadig angrep med fly. Senest i går i området Kherson.

AWACS kan fly over Svartehavet, og gi ukrainske flygere informasjonen de trenger. AWACS flyr ikke akkurat i lav høyde.

Lenke til kommentar
Thor. skrev (2 minutter siden):

Det forklarer også hvorfor personer uten militær bakgrunn blir huket inn ettersom de trenger folk innen mange forskjellige yrker (elektrikere, snekker osv..)

Så han vil ruinere sitt egne land for å bygge opp et annet land... dette er kidnapping i praksis, ikke mobilisering, og dermed gjenoppta en gammel russisk tradisjon, bare i omvendt rekkefølge. Det er ikke godt kjent at tsarene i 1650-1914 hadde for vane å kidnappe folk med ekspertise man selv hadde mangel på. Dessuten setter dette sivilister i stor fare ettersom de risikeres å angripes som militærpersonell ved å være underordnet et militært okkupasjonsregime. Og han har heller ikke tenkt på hva som vil skjer når disse sivilistene forklart sine pårørende om tilstandene i Donbass, og gir dem grunn til å frykte at deres land vil bli som Donbass. De må mates og gis ly, og dette kan bli et meget stort problem i et krigsherjet land. 

Og alt tyder på at Putin aktet å ofre flere titusener av ikke-russiske liv og dermed i realiteten ødela de etniske minoritetene, tsjetsjenerne trekkes nå inn i en tredje krig, denne gang som slaver dømt til å dø for sine tyranner, det samme i Dagestan. Dette kan utløse Vendee-reisninger over hele landet, ettersom dette kan bli for meget for både etniske sibirrusserne og ikke-russerne. De hadde tidlige kunne velge sine myndigheter og hadde dermed selvstyre eller rettigheter, men siden Putin overtok hadde han erstattet de fleste med nikkedukker, Moskva-utnevnte myndighetspersoner og tvilsomme individer som folk flest følt er fremmed for dem. Selv ikke i Sovjetunionen var et slikt fremmedåk som minner om tsartiden, sett.

Et dyktig imperium utmatter ikke sine soldatkilder og skaper grunnlag for opprør. Spesielt ikke i regioner hvor det tidlig hadde vært opprør som Nord-Kaukasus med Tsjetsjenia, Ingusjetia og Dagestan. Der har Erdogan kommet til med hans fotfeste i Aserbajdsjan, og i Georgia er regjeringen som vil holde seg i ro i møte med Putin, i ferd med å bli dypt upopulært og er i tillegg under sterk press av USA som vil ha adgang til Armenia. 

  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Jalla21 skrev (10 minutter siden):

Kan du vise noen track med Nato AWACS over Svartehavet som er så nærme som 400 km fra aktuelt område med russiske fly?
 

Er du så korka at  du tror AWACS flyr med vanlige transpondere påslått så du kan se på flightradar?

Endret av Casey
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Jalla21 skrev (9 minutter siden):

Kan du vise noen track med Nato AWACS over Svartehavet som er så nærme som 400 km fra aktuelt område med russiske fly?
 

Du ser ofte (fleire ganger i uka) Nato AWACS over det østlige Romania, ca 380km fra Sevastopol.
Over Svartehavet, ca 150km sør for Sevastopol kan du fleire ganger i uka sjå en Global Hawk som kretser der i nesten ett døgn. Du ser også ofte engelske Riwet Joint-fly der.

AWACS flyr også over det østlige Polen og Baltikum.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Casey skrev (8 minutter siden):

Er du så korka at  du tror AWACS flyr med vanlige transpondere påslått så du kan se på flightradar?

Tja, hvem som er korka kan vi gjerne diskutere. Det er ganske dumt å gå så hardt ut når du tydeligvis IKKE har fulgt med på flightradar24 eller adsbexchange. Det er ganske vanlig at de flyr med transpondere, for det vil vise at de følger med. Det samme med mange av SIGINT flyene som flyr rundt Ukraina. Mange av SIGINT flyene har vært mye over deler av Svartehavet.

Endret av Jalla21
  • Liker 1
Lenke til kommentar
On 9/21/2022 at 12:55 PM, Espen Hugaas Andersen said:

Hvordan skille man på droner som utgjør en trussel og droner som ikke utgjør en trussel? Om man tolererer at det flys droner nært oljeplattformer, så vil man kun se at en drone faktisk utgjorde en trussel etter den har krasjet inn i oljeplattformen og eksplodert.

Jeg tenker man må bare definere en dronefri sone, og så skyte ned alle ukjente droner som flyr innenfor sonen. Det kan være f.eks 1 km, 5 km eller 10 km, slik at man får tatt ut dronene på trygg avstand.

Så klart, ESSM er ganske dyre missiler, og det er dyrt med fregatter på tokt. Man kan vurdere å utstyre folk med jammere og i hvert fall utplassere en slik på hver oljeplattform. Det er et billig tiltak.

Det bør ikke flys droner nær oljeplattformer vanligvis. Dersom det er en sivil drone så burde det være avklart med plattformsjefen på forhånd, gjerne med sikkerhetsklarering eller noe sånt opplegg?

Lenke til kommentar
21 minutes ago, Mannen med ljåen said:

Jeg har sett AWACS fly rett over hodet mitt, uten at det dukket opp på appen på mobilen min.

Antar de kan skru transponderen av.

 

Militærfly kan "garantert" skru av transponderen. Det kan man også gjøre i sivile fly. Ref. F.eks. Malaysia Airlines flight 370 og andre fly som har forsvunnet/styrtet hvor man antar det er flygeren/flypersonell ombord som har skrudd av transponderen og eventuellt taleregistratoren. Mener å huske fra dokumentarer at transpondere kan skrus av på et panel med sikringer i cocpit'en (på noen fly) bare ved å skru av sikringen.

Lenke til kommentar
Jalla21 skrev (1 time siden):

AWACS fly IKKE over Ukraina, og har dermed ingen mulighet for å gi denne informasjonen

De trenger ikke fly over Ukraina for at radarene skal dekke store deler av landet. Å fly i luftrommet til Polen og Romania ved grensen til Ukraina, eller i internasjonalt farvann i Svartehavet vil være nok til å få kontroll over russiske fly.

Lenke til kommentar
Abigor skrev (1 minutt siden):

Ja, som nevnt i går av mange (inkl. undertegnede).

Snikpellik skrev (På 21.9.2022 den 22.22):

Det har vært massevis av videoer av bilkøene her i denne tråden. Noen av dem er tatt ut av kontekst. Finske medier meldte tidligere i dag at køene var på 35 kilometer. Den finske grensevakta sier nå at trafikken er "normal".

  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...