Jump to content

Rune_says

Medlemmer
 • Content Count

  1239
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

609 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er myndighetene litt lure så følger de opp med å lovfeste den fleksibiliteten Musk her antyder - for alle leverandører.
 2. Begge bør være klare for barn, ønske det og videre ganske så sikre på at forholdet vil vare livet ut. Tåler forholdet ingen uenighet så er det vel forsåvidt greit med tidlig brudd. Utover dette er det viktig å være klar over de økonomiske konsekvensene - barn koster mye tid og ikke minst penger. Det siste nevnes da det gjerne er mor som får barnet ved samlivsbrudd og da blir det fort å cashe ut ca 5000 pr mnd neste 20 år (i et tenkt eksempel der du tjener noe mer enn mor og barnet ikke bor særlig hos deg) (Og skulle det bli tvillinger, da kan du doble 😄) https://tjenester.nav.no/bidragskalkulator/underholdskostnad?1
 3. DIN standarden er gammel/utgått for konsumetnmarkedet, og brukes ikke lenger. Finnes nok overganger (DIN->RCA) som nevnes, men i og med at dette er en gammel Philips platespiller så vil du trolig få langt bedre lydkvalitet i nyere produkter. Finner du derimot utstyr med XLR-kontakter som gjerne brukes i til proff lydutstyr eller hig-end audio - så kan det være verdt å sjekke ut nærmere.
 4. Avventer hva som skjer. Det viktigste for meg er brukergrensesnittet og oversiktligheten som jeg synes Sbanken er gode på. Logger meg av og til på Nordea, men huttetu, fortsatt gammeldags grensesnitt og knotete.
 5. Eller radio-kommunikasjon fra en fantassilliard sendere/enheter... kun strømmåleren 😄
 6. Dette har sporet helt av. Skadelig wifi/stråling på 1 avlesning pr time av strømmåleren? Nei, det blir ikke det. (Det orange/gule lyset er bare et lys som viser hvor fort KWh tikker (i tidligere tider før digitalteknikken var det et snurrende hjul der farten viste noe om hvor mye strøm du brukte. Raske blink = du bruker mye strøm akkurat nå. Sakte blink= du bruker lite strøm. Har ingenting med når det sendes målerdata. Det er bare å prøve å slå av sikring etter sikring så ser du at takten på det blinkende lyset saktner ettersom forbruket reduseres. )) MEN ingen snakker om de nye vannmålerne som faktisk sender hvert 16de sekund for drive-by avlesning (som kommunene stort sett ikke har fått infrastrukturen på plass for ennå, selv flere år etter bytte av vannmålere...) Bare laste ned produktmanualen fra Kamstrup.dk f.eks. som produserer de fleste, så finner man info. Sensitive for nye strømmålere men ikke de nye vannmålerne = ja da har man en veeeldig merkelig "strålings-allergi"
 7. Har hun bil? Bankene regner fort -400 000 ift lån. Ellers går det på årsinntekten mest
 8. "Bot" i den sammenheng betyr at PC'en din er infisert med virus/malware som gjør at den kan fjernstyres (som en robot) av kriminelle. Kriminelle gjør dette f.eks. med noen tusenvis av PC'er ("bot-nett") som så kan brukes samkjørt i angrep på firma. F.eks. overvelde SAS.no med så mye trafikk at vanlige kunder ikke får bestilt. Du kan forsøke å oppdatere antivirus og kjøre scan, men kan være at dette er satt ut av spill. Da må du reinstallere f.eks. Windows (evt gjenopprette fra en tidligere backup)
 9. Da er det jo styret du bør kontakte. Jeg ville hørt med naboer først slik at du har en bedre sak om de er enige eller nøytrale. Mange sameier (blokk/rekkehus osv) ønsker å ha samkjørte farger og fasade og da står det gjerne i vedtektene. Er det eneboliger/tomannsboliger evt rekkehus som har seksjonert eget privat hageareal så er det muligens mer spillerom. (Dvs viktig om det formelt er sameiets fellesareal eller din seksjonerte private hage.) Litt vanskelig å si noe mer uten å vite hvordan tilbygget ser ut og hva det skal brukes til - 15kvm er jo en del.
 10. Hadde første modellen av RX100 og var superfornøyd med det. Det overlevde et par dropp på betonggulv, men etter et litt høyt fall på tregulv var det over og ut. Kjøpte RX100 mk2 på tilbud som erstatning. Der RX100 utmerker seg spesielt er skarpheten du får på bildene som i kombinasjon med 20mpix oppløsning gjør at man kan beskjære eller virtuelt zoome bilder en del og få brukbare foto.
 11. Bygg gratis pendlerparkeringer Vurder gratis billettpris i rushtiden på morgenen (jobbreiser = skatteinntekter og studentene = framtidige skatteinntekter og pensjonistene kan godt på nyte godt av gratis pris om de kommer seg opp om morgenen 😄) Slutt å bygge fartsdumper og 40-soner overalt pga lokale lobbygrupper og tullete trafikksikkerhets planer. Veien er til for effektiv transport. Ikke at folk skal taste på mobilen og GPS'en osv som de gjerne gjør under 50 km/t slik at antatt effekt av lav fart spises opp av uoppmerksomhet. (Og litt mer kritisk sans... vei med 80/60 uten noen farts-relaterte dødsulykker siste 4 år, hvorfor skal man da sette ned farten?) Bredde veiene og lag sykkelfelt på hver side istedenfor g/s-veier som sikkert ga mening for 30 år siden, men ikke med dagens (el-)syklister. Sponse el-sykler for pendling til stasjoner/kollektivknutepunkt Bygg dobbeltsporene der de er flaskehals for øket trafikk
 12. Vi kjenner vel alle til de som fyrer opp en haug med fuktig løv - det blir ekstremt mye og intens røyk. Det er mulig det er partikler+vann+div forbrenning fra maling og evt kjemikalier i malingen ved tilfellet igår. Poenget er at får man høy nok temp så vil røyken ta fyr og generere mer varme og mindre lokal forurensning - burde være vinn-vinn. Men ja, ikke enkelt å få folk til å bytte til rentbrennende - så bifaller forslaget om at kommunene setter inn kruttet på de få som faktisk fortsatt bruker vedfyring til primærvarme.
 13. Vel, det luktet hverken vanndamp eller rent for å si det sånn... mer blanding av søppelbrenning og bålrøyk. Den var godt synlig i luften både oppover (10-20 m oppover og som hvit dis der den spredte seg sakte utover/langsmed). Pollenfilteret i ventilasjonen tok svak røyklukt av det, selv med så kort eksponering, så måtte kassere det (350,-) Om vinteren er det "bålrøyk" som kommer opp av eneboligen, også den hvit/lysegrå (ikke transparent) som blir liggende i lufta og delvis faller ned mot bakken igjen ettersom den er såpass kald. Ifølge vedkommende fyrer han om vinteren med godt tørket trevirke fra egen tomt, noe av det 15 år gammelt, men jeg ser ikke de helt store "trærne" på tomta, så tipper det er mer i størrelse "kvist". Det er ikke den typiske bjørkeved-lukten heller (som vanligvis gir vesentlig mindre røyk). Det er liten vertikal hastighet på røyken om vinteren, så den brer seg mer utover enn den går opp. Han produserer sannsynligvis mer røyk enn varme. Plankene igår så tørre nok ut, men malt og impregnert trevirke skal til gjenvinningsstasjonen av en grunn, spesielt når det kan være eldre maling.
 14. Ja av de ca 10% som synlig fyrte med vedovn sist vinter har jeg merket meg dette også, til tross for: - at kommunen sponser 3000,- ved overgang til rentbrennende ovn - at de som har de gamle ovnene ofte har god råd (et par biler, båt, pusser opp huset ellers) - at rentbrennende ovner kom for ca 20 år siden Så uten påbud om rentbrennende ovn, så blir det at de ca 10% av boligene med synlig røyk fra pipa kan stå for 90% av luftforurensningen i et lokalt område
 15. Tar opp denne tråden. Merket i vinter at mange fyrte i gamle ovner som er alt annet enn rentbrennende! Poenget med en rentbrennende ovn er at den tilfører sekundær luft som gjør at røyken også forbrennes. Ser man kun varmedis fra pipa, ja da har du rentbrennende ovn. Det virket også som flere fyrte med søppel, men det er jo vanskelig å bevise før det kommer elektroniske detektorer for dette. For andre vindstille kveld på rad steg det opp mye hvit røyk i nabolaget som kom inn både soveromsvindu og ventilasjon. Vi snakker ca kl 22 på kvelden da jeg ble obs på det. Så ettersom det var gjentagende fra samme sted kveld tok jeg benene fatt og fant etter hvert kilden: En nede i nabolaget fyrte i utepeisen med store mengder røyk og jeg gikk opp til ham og sa: "Det var så mye røyk at jeg lurte på om det ble fyrt med søppel?" "Nei, det er bare noe gammel plank..." sa han og pekte på en god bunke malte planker (!) "Ja, det kalles også søppel" sa jeg... Vi snakker altså velutdannet norsk mann i lederstilling... men like fullt uten forståelse for at han forurenser lufta for et helt nabolag.
×
×
 • Create New...