Jump to content

Jens Kr. Kirkebø

Medlemmer
 • Content Count

  2859
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Jens Kr. Kirkebø last won the day on April 27 2020

Jens Kr. Kirkebø had the most liked content!

Community Reputation

4545 :)

1 Follower

About Jens Kr. Kirkebø

 • Birthday 03/25/1972

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvorfor stjeles da disse i stort monn? Eller gjelder det bare nyere biler? Skulle da også tro at det var lite airbags på bruktmarkedet da såpass nye biler som utrangeres stort sett blir skrotet pga. kollisjon, og da har vel ofte airbagene løst ut. De som ikke blir skrotet pga. kollisjonen trenger nye airbager...
 2. Og "diverse innvendig" inkluderer nok airbag'ene tipper jeg. De er ikke akkurat rimelige å erstatte.
 3. All reality er jeg ikke med på. Synes f.eks ikke at Kompani Laurizen: Tropp 1 var søppel på noen som helst slags måte.
 4. Det gjelder vel strengt tatt alle TV-programmer med "kjendis" som en del av tittelen
 5. Full drift? Den har vel bare vært testkjørt på fullt? Siste dato jeg hørte for full drift i produksjon var 8.mars.
 6. Hvilket land tror du har best muligheter for å mobilisere en stor, kompetent og kampvillig hær: 1. Landet som har 42 millioner innbyggere, der flesteparten i riktig alder står i kø for å få lov å forsvare landet sitt. Eller: 2. Landet som har 147 millioner innbyggere, der flesteparten i riktig alder står i kø for å rømme landet så de slipper å bli mobilisert. Jeg vet hva jeg hadde foretrukket, om jeg skulle mobilisere befolkningen. Og riktig stavemåte er Kyiv, ikke Kiev.
 7. 200k for 3 SR+ fra 2019 er nok litt vel lite, tatt i betraktning av f.eks rimeligste Leaf av samme årgang med 40kWh batteri ligger på 160-170k. Da må i så fall de også godt ned i pris. Men rundt 250k tror jeg nok de snart skal ned mot.
 8. Ja, jeg byttet om på tallene. Vindkraft på land har typisk en effektfaktor på 40-50% for nye anlegg, havvind på 50-70% og kjernekraft på omkring 95%.
 9. Jeg tror alle er inneforstått med at vindkraft har lavere kapasitetsfaktor enn kjernekraft, og at man derfor må ha mer installert effekt for å få samme totalproduksjon. Men når det er mange ganger dyrere å installere 2MW kjernekraft mot 1MW vindkraft så vinner fortsatt vindkraften stort på installasjonskostnad. Og forskjellen er enda større på driftskostnader. Den sikreste måten å sørge for at vi må betale minst 100 øre/kWh i fremtiden er derfor å installere bygge mye kjernekraftkapasitet.
 10. Det var ikke planlagt vedlikehold på de fleste i sommer, det var uplanlagte utfall. Samme som svenskene hadde på høsten.
 11. Er det siste? Konas bil har 2022.44.30.
 12. Enig i det, foreløpig er ve, 6,2MW den størrelsen man ser ut til å "standarisere" på på land.
 13. Joda, på vinteren kan det være slik. Jeg burde kanskje spesifisert det, men jeg tenkte altså på under vår/sommer/høst. Tror ikke veien opp til Midtfjellet er åpen for publikum vinterstid engang. Går man på ski har man heller ikke bruk for den ekstra infrastrukturen som vindparken medfører. Anleggsveiene er fine til sykling samt gåturer for de som sliter med for ulendt terreng men gjør jo ikke skituristene noen tjenester
 14. Effektreserve må man ha, men den kan heldigvis relativt enkelt bygge ut. Lyse hadde noen store planer på det, som de la i skuffen når regjeringen kom med sin smått håpløse ekstrabeskatning på kraftsalget frem til 2025.
 15. Atomkraft er ikke nødvendigvis så mye bedre, i sommer var 50% av franske atomkraftverk ute av drift. Og som sagt, så lenge vi har magasinvannkraft til å balansere vindkraften er den ikke "ustabil". Så akkurat det argumentet er lite relevant i Norge. Det samme gjelder solkraft, det fungerer helt topp her til lands siden vi bare kan stenge ned annen produksjon og spare på vannet når sola skinner. Har vi ett atomkraftverk så vil det innimellom være ute av drift for vedlikehold eller andre grunner, dermed må vi ha effektreserve til å dekke opp bortfall av det. Akkurat som for vindkraft. To kan også være ute samtidig. Hadde vi bygd 10 stk. så begynner de å kunne erstatte hverandre uten å kreve effektreserve fra andre krafttyper.
×
×
 • Create New...