Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

26 minutes ago, bojangles said:

@Brother Ursus Har det vært snakket om taurus missiler tidligere i forbindelse med Ukraina? Taurus har vel omtrent dobbelt så lang rekkevidde som Storm Shadow, så det hjelpe mye. Hvor presise de er aner jeg ikke, heller ikke hvordan de flyr i forhold til radar og luftvern. Men mtp dobbelt så lang rekkevidde som Storm Shadow vil jo Taurus kunne skytes ut fra trygg sone og likevel ha rekkevidde til å nå alt de måtte ønske. 

Et lite problem er jo at Taurus neppe er bygd for å virke med de jagerfly Ukraina har idag, så da tar det kanskje noe tid å modifisere festeordning på Mig 29.

Taurus ville vært fantastisk sammen med Storm Shadow, ATACMS, HIMARS og artilleri. Om Ukraina har både Storm Shadow og Taurus missiler burde det jo være mulig at de kan få mer av de slik at de faktisk kan kverne på litt. 



Ukraina har etterspurt Taurus fra Tyskland, og det har vært noen signaler som kan tyde på at de har vært på glid. De har i det minste ikke utelukket det, slik man ville tidligere (selv om man til slutt har gitt inn i absolutt alle tilfeller så langt bortsett fra ATACMS). Men så ser man også at Scholz virkelig har fått nok av russerne i det siste ;)

Storm Shadow/SCALP har også i utgangspunktet omtrent like lang rekkevidde som Taurus. De er veldig like. Også i design. Og disse kunne nå Moskva fra den ukrainske grensen. Ukrainerne har fått eksportversjonen av Storm Shadow/SCALP, som har halve rekkevidden på ca. 250km.

Så langt har jeg bare sett Storm Shadow montert på SU-25, tror jeg.

Uansett får Ukraina om noen måneder masse vestlige fly... og da er våpenpakkene veldig, veldig fleksible.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse





Krimhalvøya har mistet 85% av vannet sitt. Landbruk er den viktigste industrien på Krim ved siden av turisme. Spørs hvordan det går med de to industriene. Krim er også et av de aller fattigste fylkene i Russland. Russland liker å hevde det motsatte - at annekteringen av Krim satte fart på økonomien - men det var fordi russerne la inn kostnaden av å bygge og drifte Kerch-broen i regnskapet 🤡

  • Liker 6
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (16 minutter siden):



Ukraina har etterspurt Taurus fra Tyskland, og det har vært noen signaler som kan tyde på at de har vært på glid

Sitat

 

After the United Kingdom and France decided to arm Ukraine with their Storm Shadow/SCALP EG long-range missiles, German lawmaker has urged the country to join the bandwagon and supply its long-range Taurus KEPD 350 cruise missiles to the Armed Forces of Ukraine (AFU).

In an interview with German news outlet RND on May 23, German opposition Christian Democratic Union MP and retired colonel Roderich Kiesewetter urged the Bundeswehr to transfer the German long-range Taurus cruise missiles to Ukraine.

 

https://eurasiantimes.com/terrible-impact-on-russian-morale-after-storm-shadow-russia/

  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Klipp 1: Russisk propaganda der han sier at alt er som normalt, mens du ser flommen i bakgrunnen.
Klipp 2: Konsekvensene etter demningen ble sprengt
Klipp 3: Vannet på Krim-øya har skiftet farge

   

 

 

Endret av Thor.
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q
Thor. skrev (1 time siden):

Tyder på at trykket i vannforsyningsrørene har avtatt dramatisk og alt grumset løsner og menger seg med vannforsyningen. Noe som betyr at Krim ikke har lenge igjen før ferskvannsforsyningene forvitrer helt. Vi snakker om dager.

Lenke til kommentar

En ting er konsekvensene på Krim, men i resten av Ukraina kan dette få helt enormt katastrofale og langvarige konsekvenser. Store jordbruksområder i sør, både ikke-okkuperte og okkuperte vil bli udyrkbare og tørke inn. Husdyr uten tilgang på nok fór må nødslaktes. Drikkevanntilgangen vil forringes. Oversvømmelsesvannet er forurenset av olje.

Ukraina er en så stor og viktig produsent at dette er noe som vil merkes også internasjonalt.

Endret av Snikpellik
  • Innsiktsfullt 7
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...