Gå til innhold

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 21. nov. 2023 i alle områder

 1. Andre som jakter på "hunder", er IDF, som har drept tre ganger så mange journalister på enn måned enn de som er drept i Ukraina på to år. Hele 48 journalister er drept i Gaza, som er høyeste antallet som er registrert i en konflikt siden man startet telling i 1992.
  9 poeng
 2. Er lut lei at ukrainerne ikke kan gjengjelde dette! Det har vært sett bruk av WP ammunisjon i våren 2023, men det vart ikke lenge - og det var sjeldent sett bruk av sovjetisk våpen med termitt. Men helt siden Stoltenberg fikk for seg at WP og napalm er tabu, og dersom Biden ikke ønsket å hisse europeerne, har NATO med viten og vilje nektet å sende WP-ammunisjon og napalm til Ukraina. WP ville ha vært meget verdifullt i møte med befestede motstandere. Det er hvorfor jeg tror at primitive spydmenn fra et annet land med et stakkars og fattigpregede utseende kan vinne en krig mot NATO, selv hvis et NATO-land invaderes med fryktelige forbrytelser begått mot folk, fordi vi har en meget ideologiskpreget ledelse av 1967-generasjonen som har ekstreme sterke fordommer skapt av Vietnamkrigen, Israels overtredelsene, idealistisk verdensanskuelse og sist ekstrem stor naivisme. En ledelse som på toppen vist seg inkompetent.
  9 poeng
 3. Det er nøyaktig ti år siden Euromaidan i Kyiv. Under Euromaidan krevde det ukrainske folk, særlig unge, at president Yanukovych holdt valgløftet sitt om å undertegne en traktat med EU for å nærme seg Europa økonomisk og politisk (det var aldri snakk om militært samarbeid, på denne tiden mente folk flest fremdeles at Russland var alliert og NATO fiende). Likevel valgte den korrupte presidenten å kansellere avtalen med EU og nærme seg Putins regime. Russland har hevdet at det vi ser her var et CIA-kupp. Jeg var der med min daværende kjæreste som var politisk aktiv. Jeg så ingen utlendinger. Knapt engang internasjonale journalister. f5252f2.mp4
  8 poeng
 4. Siden vi snakker om donasjoner og denslags.. I følge seg selv har Veteran Aid Ukraine levert utstyr for over USD1M til Ukraina. Forside | Veteran Aid Ukraine (vaukraine.no)
  8 poeng
 5. ? Den ene pasienten har fått sprengt bort beinet under kneet. Han andre har åpenbart en hodeskade. Hvilke andre steder enn på sykehuset mener du de burde være? Selvfølgelig kjøres skadde til sykehuset, uansett om de er sivile, soldater eller gisler. Det er ren propaganda å legge ut overvåkningsfilmene og late som at det er en rykende pistol. Realitetene er at "bevisene" så langt er overraskende svake.
  8 poeng
 6. 46 av de er palestinere, en hel del av de uten kreditering, som jobber som frilansere, med egen podcast og den slags, mange av de i ledtog med Hamas. Ingen vestlige journalister er drept, og så vidt jeg vet ingen av andre nasjonaliteter heller, utover noen israelere i Israel, og tre libanesere, som også er drept under krigen, men ikke i Gaza. En del av disse palestinerne, som omtales som "journalister", jobbet for Al-Aqsa TV/radio, som er Hamas sitt eget mediehus i Gaza, og hvorav flere av "journalistene" også er Hamas-terrorister. Det er en noe ullen beskrivelse å hevde folk som har en podcast, en insta-konto eller lignende, er journalister, men døde er de jo uansett, og det er ille. For terroristene/journalistene i Al-Aqsa media, som er affiliert med Hamas, så er det "fritt vilt", og er nettopp de som Israel faktisk ønsker å drepe (Hamas). Full liste her -> https://cpj.org/2023/11/journalist-casualties-in-the-israel-gaza-conflict/ Den ene pasienten, er vel den samme mannen som går inn på sykehuset på egne ben i en annen video, men på videoen hvor han ligger på båre, så henger beinet hans ned på utsiden av båren, så vidt jeg har forstått. Den andre er jeg noe usikker på. Den lille gutten som også dras inn på sykehuset ser ikke ut til å være skadet. Et av gislene som ble funnet død rett ved sykehuset, var i følge IDF lettere skadet når hun ble tatt inn på sykehuset, men drept inne på sykehuset. Det er likevel helt irrelevant hvorvidt de er pasienter, alle som jobbet på sykehuset ser at Hamas kommer med gisler, med våpen rettet mot de, og drar de inn i sykehuset, som de helt åpenbart kontrollerer. De fleste av de som jobber, og har jobbet på Al-Shifa og andre sykehus, hevder likevel at det ikke finnes Hamas der, noe som er åpenbar løgn. Det kommer stadig ut mer informasjon om at stort sett alle på sykehuset visste dette, og også ledere i diverse hjelpeorganisasjoner, de bare dreit i det.
  7 poeng
 7. Sangeren skal angivelig være blant de døde. Sammen med flere titalls russiske soldater og flere offiserer som skulle dekoreres eller overvære seremonien. EDIT: https://www.newsweek.com/dozens-russian-soldiers-killed-awards-ceremony-donbas-ukraine-1845753 Dozens of Russian Soldiers Killed During Sudden Attack at Awards Ceremony More than two dozen Russian soldiers were killed during an awards ceremony after a surprise attack in eastern Ukraine over the weekend, according to local reports. The strike occurred while members of the 810th Marine Brigade were being honored at a ceremony near Starobesheve, a town in the Donbas region that is currently occupied by Russia.
  7 poeng
 8. Rått om vi kan droppe grov rasisme og generaliseringer, å ytre ønske om å utrydde alle som bor på Gaza, kalle menneskegrupper for udyr osv. Det er veldig langt over streken for hva som anses for normal oppførsel, og vil bare føre til at tråden stenges igjen. – IDF annonserer at de har omringet Jabalya-området i Gaza by. Etter kraftig bombardement de siste dagene skal IDF nå være klare til å gå inn. IDF says it has completed encirclement of Gaza’s Jabaliya amid battles with gunmen https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/idf-says-it-has-completed-encirclement-of-gazas-jabaliya-amid-battles-with-gunmen/
  7 poeng
 9. Beklager, jeg klarer ikke å likestille intensjonelle voldtektsovergripere, torturister og kaldblodige mordere med andre.
  7 poeng
 10. Ta deg noen dager pause fra debatten og kom tilbake. Dette blir for dumt
  7 poeng
 11. Tenker du på slike "journalister" som har kjøpt disse vestene fra f.eks AliExpress?
  7 poeng
 12. Er det dette man kaller et halmstrå? Hva har det med den ekstreme sangen som barna fremførte?
  7 poeng
 13. Jeg tror mange i Norge også ser donasjer til Ukraina som et statlig anliggende. Staten har tross alt dype lommer med mye oljepenger som ikke kan brukes i Norge uten vesentlig å øke inflasjonen. Vi har også tjent et par tusen milliarder kroner ekstra på Putins krigføring i Ukraina, og bør derfor være villige til å åpne lommeboken ganske så vidt. Nå er vi allerede #1 per capita, og der bør vi faen meg også være. Dersom Trump skulle vinne valget og forsøke å sabotere støtten så er Norge et land med store muligheter for å hjelpe til med å bankrulle Ukraina. Hittil har Ukraina fått 233 milliarder dollar i støtte. Det er omtrent like mye som vi tjente ekstra på økning i olje og gass-prisene. Ukrainas sikkerhet er også vår sikkerhet. Ukrainerne ofrer sitt blod og sine sønner og fedre, det minste vi kan gjøre i Norge er å åpne lommeboken. Og da bør staten gå først. Så i tillegg til enkeltdonasjoner for de som har mulighet til det, så er det soleklart at oljefondet må fortsette å øke støtten.
  6 poeng
 14. Idiom sette bukken til å passe havresekken (bokmål/riksmål) La noen passe på noe man burde ha skjønt han ville stjele
  6 poeng
 15. Om 1 million nordmenn hadde klaget over at Tesla-en deres styrer de ut mot grøfta i ny og ne, hadde det definitivt vært et problem med produktet og grunn til å klage. Om 1 million nordmenn kjøper brød på butikken som det er mugg på, så ja, da er det et problem med produktet og det er grunn til å klage. Men når 1 million nordmenn klager over en forbanna kork, som fortsatt fungerer som før og man kan rive den av slik som før, så ja. Da mener jeg det er noe galt med nordmenn. Noe fryktelig galt, og jeg skjemmes. 100.000 barn i Norge lever under fattigdomsgrensa. Hvordan er det mulig å bruke tiden sin på å klage over bruskorker når dette er tilfellet?
  6 poeng
 16. «Slutte å kjøpe aksjer» ? Hvorfor ikke sette alt i aksjefond på dagen og informere om det ? Nå fremstår det som han har en uoffisiell nødutgang og en halvsannhet som han kan gjemme seg bak ved en senere anledning. Solberg skal ha kred for å omgi seg med dyktige kommunikasjonsrådgivere. Først utsette saken til etter valget, deretter nekte inntil det motsatte er bevist. Så kaste ektemannen under bussen for å unngå å bli innblandet selv, samtidig som hun kupper en intern debatt i Høyre. Til slutt fremstille seg selv som uangripelig via hersketeknikk og selvtilfredse bilder som de fleste gjennomskuer. Det stinker av denne forestillingen om planlagt og styrt mediafokus……..
  6 poeng
 17. Et tegn på at @AtterEnBruker i tillegg er en vis person.
  6 poeng
 18. Likevel så gjør du altså feminisme og likestilling til fiender. At du ikke har denne holdningen blir dessverre lite troverdig når du skriver som du gjør. Og hvorfor skal det komme med en kostnad at man skal være økonomisk selvstendig. Og hvorfor skal denne kostnaden evt være annerledes for kvinner enn for menn? Det er du som likestiller selvrealisering og luksus. Man er ikke alene og dør alene selv om man selvrealiserer seg selv. Verken som kvinne eller mann. De som blir regnet som bostedsløse i Norge utgjør 3 325 personer. https://www.oslomet.no/forskning/forskningsnyheter/faerre-bostedsloese-i-norge Dette er altså ikke et stort problem. Men det er sant at flesteparten av de bostedsløse er menn. Men som jeg nevnte så må man ikke være bostedsløs, for man får faktisk hjelp av NAV til å skaffe seg et sted å sove slik at man slipper å sove ute hvis man selv vil. Men man kan jo ikke tvinge noen heller da hvis de ikke ønsker et sted å bo. I samfunnet som helhet nei. I vårt hjem ja. Hvordan vet du at forskningen er utført av feminister. Står det skrevet at de som har utført forskningen er feminister? Kanskje det rett og slett er slik at forskningen er riktig, men at du bare avviser den fordi den ikke passer inn i egen overbevisning om hvordan verden er. Kvinner og menn bruker cirka like mye penger på forbruk ifølge statistisk sentralbyrå så de tallene dine om at kvinner står for 80 % av forbruket er altså fremdeles ikke sant. https://www.ssb.no/inntekt-og-forbruk/forbruk/statistikk/forbruksundersokelsen
  6 poeng
 19. Er det hverdagslig at personer med asiatisk utseende blir dyttet inn av en flokk med menn på sykehus på Gaza? Her er dere bare konspiratoriske/latterlige synes jeg.
  6 poeng
 20. De bygger opp kapasitet for å fryse Ukrainas befolkning. De går etter sivil infrastruktur i stedet for militære mål. Terrorstat.
  6 poeng
 21. Viktig å nevne at de fleste også i Israel fordømmer den propaganda/folkemord-sangen. Den fordømmes av de fleste i sentrum og på venstresiden, mens den dessverre hylles av noen på høyresiden og mange på den ytre høyresiden. Men ikke alle. Videoen ble både sendt på statskanalen Kan (Israels NRK) og lagt ut i deres nettspiller, men ble senere fjernet etter at det kom reaksjoner. Kan beskrev sangen som en "vennskapssang", og understreket at "den nye teksten uttrykker barna til den seirende generasjonen, og at innen et år vil det ikke være noe igjen der (med henvisning til utslettelse av alt i Gaza). Den nye versjonen av sangen er ment som en hyllest til den klassiske israelske sangen HaReut ("Fellowship"), skrevet av poeten Haim Gouri om hendelsene under uavhengighetskrigen i 1948. Den nye teksten er forfattet av blant andre Ofer Rosenbaum, en kontroversiell figur i Israel som har stått bak rasistiske reklamer tidligere. Clip of Israeli kids singing of ‘wiping out’ nation’s enemies elicits outrage https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/clip-of-israeli-kids-singing-of-wiping-out-nations-enemies-elicits-outrage/
  6 poeng
 22. Ser ikke helt hvorfor det er rart. Fra sykehusets perspektiv er vel hardt skadde personer som kommer inn dørene der å regne som pasienter.
  6 poeng
 23. 6 poeng
 24. Noen snakket om russisk nivå på propaganda. Video av påstått palestinsk sykepleier.
  5 poeng
 25. IDF var raskt ute med å vise frem våpen i MR rom, Hamas timeliste, tåteflaske i en kjeller osv. Hvorfor offentliggjør de ikke videoopptak av dette komplekset?
  5 poeng
 26. Jeg kan ikke snakke for hva alle israelere mener, men her ser det ut som ting tas ut av sammenheng og tolkes gjennom en linse som passer med det man vil forstå. "Kjærlighet helliggjort med blod" i sangteksten refererer til de døde Israelernes blod, ikke fiendens blod. Det eneste jeg synes kan være for drøyt, er hvis man tolker sangen linje for linje bokstavelig. Altså tatt ut av sammenheng, som i "ingenting igjen". Men, da tas det ut av konteksten der det synges om å tilintetgjøre hakekorsbærerne: "See the IDF crossing the borderline To annihilate the Swastika carriers. In one more year There won’t be anything left there, And we’ll return safely to our home." https://www.jewishpress.com/multimedia/video-picks/gaza-envelope-childrens-updated-friendship-song-deleted-by-state-tv/2023/11/20/ https://en.wikipedia.org/wiki/Hareut
  5 poeng
 27. For øvrig trist med politikere som gjør alt for å fremstå som folkelig, så er det bare å se på noen handlinger som avslører hva de egentlig tenker om seg selv. Raymobil, byregjering og nå 3 måneders betalt ferie på innbyggernes regning. Han føler vel han fortjener det siden det ikke ble noe statsrådpost på tampen av karrieren, stakkars.
  5 poeng
 28. Tsk, tsk, også får'n millionlønn samlet inn av frivillige i LO's eget Norsk Folkehjelp Han kunne jo fint hevet etterlønnen om han hadde gjort "enkeltoppdrag og kurs" som litt frivillig innsats for Norsk Folkehjelp... Hjelper jo å ha litt erfaring med frivillighet hvis han skal lede en organisasjon av frivillige... lissom... Men jeg har kanskje misforstått hvem Norsk Folkehjelp er til for... pensjonerte politikere kanskje...
  5 poeng
 29. Militært sett er det fornuftig, de israelske styrkene har vært på offensiven i over tre uker siden 27. oktober, disse må roteres for R&R og omorganiseres i møte med fremtidige stridigheter samtidig som de israelske krigsplanleggerne må revurdere mange av sine opprinnelige antakelser omkring skole og sykehus, da det vist seg at flyangrep hadde minimal effekt i bytte mot for stor utilsiktede sivil tap og de skjulte tunnelsbaser hadde vist seg nærmest mulig å innta. Israelerne har opplevd PR-nederlag omkring al-Shifa hospitalet og trenger å få en form for normalisering for å fjerne krigståken. Hamas har skiftet om deres taktikk - de ganske enkelt lukket seg inn i tunnelene og flyttet mange verdifulle "assets", spesielt til sør - som gjør at israelerne må kartlegge dagens situasjon på nytt. Til dette trenger de tid. Dessuten kan israelerne gi slipp på mindreårige og kvinnelige anholdte i bytte mot de bortførte kvinnene og barn, spesielt barn som må bringes i sikkerhet om de fremdeles er i livet. Og her kommer vi til det store spørsmålet, Hamas` troverdighet er nærmest null så det er dypt usikkert om alle bortførte barn og kvinnene er i livet eller intakt. Siden dagen da Hizbollah returnerte drepte som de hadde sagt var i livet, mot løslatte terrorister - som Libanon feiret den gang (dette angret de meget dypt på i senere tid), er det en dyp skepsis omkring gisseltagernes troverdighet. Israelerne vil ikke stoppe krigen; det vil bli en pause på flere dager for å reorientere seg.
  5 poeng
 30. Jeg ser at du har misforstått fullstendig hva feminisme er. Og hvis du ønsker at det skal bli satt mer søkelys på menns problemer i samfunnet så er ikke den videoen og uttalelse om feminisme måten å gjøre dette på. Det finnes nok av feminister som bidrar mer til å avhjelpe menns problemer i samfunnet enn den fremferden / vinklingen du selv tar. Som svaret mitt over her, for meg er det tydelig at du ikke har peiling på hva verken feminisme eller likestilling er. Det er ingen som påtar seg en bestemt type jobb fordi man må, eller fordi motivasjonen er kone og barn. (eller mann og barn). Man utdanner seg til det man ønsker å jobbe med. Ja, jeg ønsker at kvinner skal få akkurat samme mulighet som menn, og at menn skal få akkurat samme mulighet som kvinner. Man finner vel knapt et yrke lenger i Norge i dag som er kun besatt av et kjønn. Så du tenker altså at kvinner ikke skal ha rett til å selvrealisere seg selv. Og likevel så påstår du at du ikke har noe imot at kvinner jobber, at de styrer egen økonomi osv. Det blir for mye selvmotsigelser i det du sier. Nei. Selvrealisering og luksus er ikke synonymer. Ja ingenting slår ikke - fagfellevurdert "forskning" på youtube i visse miljøer
  5 poeng
 31. Kom på en annen taktikk de bruker som du glemte å legge til; Den når de snakker så usammenhengende at man ikke ser noen mening med å komme med et motsvar. Aka "can't reason with stupid". Også blir det så stille at man kan høre en knappenål falle, mens de tror at de vant med argumentet. Om ikke annet så har det en underholdningsverdi. Jeg ler hver gang!
  5 poeng
 32. Setningen @AtterEnBruker kom med, før den ble forsøkt manipulert og vridd ut av sammenheng, fortalte egentlig noe viktigere; at han har evne til å ta til seg informasjon og lære. Og ikke stopper det der, han kan også lære ifra seg med å dele informasjonen videre. Så tenker vi sier han er sjef, rizzed up og vis.
  5 poeng
 33. Sjukt mange, bare kommunist-prat her hele tiden.. Får jo aldri fred for arbeidereide produksjonsmidler og klasseløshet her inne.. Virkelighetsforståelsen din er det i alle fall ingenting i veien med.
  5 poeng
 34. Det mangler vesentlig kunnskap om hva kommunisme (både teoretisk og i praksis) faktisk er i den politiske diskursjen, hvilket gjør det lettere å kapre en politisk diskusjon med "joda, Hitler var ille, men hva med Mao og The Great Leap Foreward?". Som om det er en likestillingskvote for folkemord. Dessuten, Hitler ble stoppet, Mao ble ikke det. Stalin blir også brukt på samme måte, men jeg har lagt merke i en Stalin-nedgang i stråmannordboka. Sikkert fordi det er lettere å henvise til at Stalin var ekstremt sosialkonservativ (tvangsfødsler og hatet LGBTQ+-mennesker), mens Mao er en hardere nøtt å knekke. Dessuten, å bringe kommunisme inn i en diskusjon på den måten er en klassisk resirkulasjon av The Red Scare-taktikken, der målet er å få mest mennesker som mulig til å tro at de eneste valgmulighetene enten er kommunisme eller "vår" ideologi. Men greia er at man trenger ikke å være kommunist for å være imot høyreekstremisme. Og det er en vesentlig forskjell på å være en aktiv og dedikert anti-kommunist, og det å simpelthen ikke være en kommunist.
  5 poeng
 35. Slik dehumanisering sier mye om deg, og lite om annet.
  5 poeng
 36. Barna synger om å rense gaza for dritt. Jeg kaller det ønsketenking, men håper likevel på at Israel får total kontroll på bl.a. gaza slik at de kan blant annet hindre slik dyremishandling i fremtiden. Veien er kort fra dyremishandling til psykopati.
  5 poeng
 37. Israelske barn synger om at de skal utrydde alle i Gaza: “The Friendship Song 2023” Lyrics by Ofer Rosenbaum and Shulamit Stolero First Stanza: Autumn night falls over the beach of Gaza Planes are bombing, destruction, destruction Look the IDF is crossing the line to annihilate the swastika-bearers In another year there will be nothing there And we will safely return to our homes Within a year we will annihilate everyone And then we will return to plow our fields Chorus: And we will remember everyone the pretty and the pure We will never let our hearts forget a friendship like that Love sanctified with blood You will return and bloom amongst us Second Stanza: We have now run out of words Our soul still cries out Our soul not only sings Today our soul also fights One people The people of forever evermore We won’t stop protecting our homes We won’t be silent We will show the world how today we destroy our enemy Chorus repeats Hitler-Jugend svung over dette. "Kjærlighet helliggjort med blod" – kjærligheten mellom israelere blir gjort hellig med de andres blod. Heftig.
  5 poeng
 38. Dårligere evne til resonnering og abstrakt tenkning gir en dragning mot autoritære systemer som tilbyr enkle svar på kompliserte spørsmål. Et britisk forskningsprosjekt med 15.000 deltagere viser at det er sammenheng mellom høyreekstremisme og lav IQ: https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0956797611421206?journalCode=pssa Men lav IQ forklarer selvsagt ikke all ekstremisme, og det finnes massevis av intelligente rasshøl.
  5 poeng
 39. INSIDE RUSSIA 19 hours ago (edited) DID PUTIN REALLY DIE? So far, I have not heard anyone talking about this, so this is exclusive analysis for INSIDE RUSSIA community members only - read on! Remember, I told you that no one really knew at the time when the rumors appeared. What would reveal the truth in the upcoming days is unusual actions by Russia’s political actors. I’ve been watching closely. Nikolai Patrushev, the secretary of Russia’s Security Council, has emerged as a key figure. Early November Incident: At the start of November, Patrushev made a rare public appearance and delivered a speech. Unusually, he referred to Vladimir Putin in the past tense - "Putin was, Putin did, Putin made," etc. This was odd, but not definitive proof of Putin's death. It could have been a mere slip of the tongue. Recent Developments: But then, something much stranger occurred two days ago. Patrushev again made a public appearance, this time meeting with Russian governors on November 16th. Patrushev’s Background: Patrushev has been the Secretary of the Security Council for 15 years, since 2008. His public appearances, especially televised ones, have been rare. Known as a 'gray cardinal,' he typically remains behind the scenes. His recent public visibility is out of character and raises questions. The Meeting with Governors: The content of the governors' meeting is particularly noteworthy. Patrushev instructed them to prepare for a transition to a "mobilization economy" or, simply put, a war economy. Quoting Patrushev: “It is necessary to ensure the formation of mobilization plans of the economy of the subjects of the Russian Federation and municipalities. The governors and responsible federal officials are to keep under personal control the fulfillment of this task along with ensuring the safety of critical facilities, including their protection from drone attacks.” Analysis and Questions: This directive is unusual. Since when does the secretary of the Security Council issue orders to governors? And such a significant decision as shifting regional economies from peacetime to wartime mode? It seems as though a minor secretary is acting with presidential authority. Conclusion: This development certainly gives us something to analyze and ponder. We'll be keeping a close eye on Patrushev. Stay tuned for more updates!
  5 poeng
 40. Dukker opp stadig flere "pasienter". IDF har også hevdet overvåkningsvideo fra Al-Shifa viser at Noa Marciano, et annet av gislene, ble tatt med til Al-Shifa, etter at hun ble skadet i et IDF-angrep, men at hun ble drept inne på sykehuset av Hamas : “The pathology report states that Noa was injured by the strike, but not in a life-threatening manner, and this is contrary to the lies published by Hamas according to which Noa was killed by IDF strikes. According to intelligence information, Noa was taken inside the walls of Shifa Hospital, where she was murdered by a Hamas terrorist”.
  5 poeng
 41. Så du mener vi bare skal kaste armene i været og akseptere rappkjefta manbabies fordi det ikke er lett å bryte ned ukulturen? Det finnes mange spill som har en god og sunn kultur. Det krever moderering i likhet med internettforum.
  5 poeng
×
×
 • Opprett ny...