Jump to content

Aiven

Medlemmer
 • Content Count

  10944
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5360 :)

About Aiven

 • Birthday 01/02/1984

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

29151 profile views
 1. Så fungerte systemet i alle fall her, men er nok mye vi ikke vet.
 2. For en gangs skyld en god kronikk på NRK (selvsagt av en ekstern skribent) Når støvet har lagt seg Thommas Hylland Eriksen Noe godt kan komme ut av krisen, men det forutsetter de riktige valgene. Som rektor Humlesnurr sa til Harry Potter: Det er opp til deg, Harry. Les her
 3. Faktisk.no kan man bare glemme, de er en middelmådig gjeng med googlere, som tar mål av seg selv å være sannhetsministerie - de representerer toppen av kransekaka på norsk, selvgodt hybris.
 4. Jeg har ikke noe kanal selv, men jeg kan poste en jeg har sett litt på, om det kan være inspirasjon. https://www.youtube.com/channel/UCxDZs_ltFFvn0FDHT6kmoXA Når det kommer til å skrive gode tekster, så krever det vel at man gjerne leser mye og skriver mye, før man blir noe særlig god. For de fleste handler det om målrettet arbeid over tid. Jeg tviler ikke på at dere lever et liv som mange gjerne kunne tenkt seg, men så gjelder det å formidle den gleden og kjærligheten som dere opplever rundt i verden sammen.
 5. Du har mye flotte bilder. Teksten er nokså kjedelig i mine øyne, om jeg skal lese en reiseblogg er teksten viktig og da krever jeg høy litterær kvalitet. Men egentlig ser jeg kun reiseblogger på YouTube, vurdert videoblogg?
 6. Han er ikke så lett å like, det er sant – og det blir jo spesielt tydelig når han sitter tvers ovenfor superjoviale Joe Rogan. Men i en verden full av sinnsyke maktstrukturer og ekstrem grådighet og hensynsløshet, så tror jeg også sinte skrikhalser har en rolle å spille – og han er "vår" sinte skrikhals, han sparker stort sett oppover. Også rovdyr, gribber, rotter og kakkerlakker har sine roller å spille i naturen.
 7. Denne podcasten med Joe Rogan og Jimmy Dore er god underholdning, for oss som ikke liker politiske eliter.
 8. Bumper Feynmans fremfragende artikkel og poster en relevant og fersk video:
 9. Det kan synes som om denne påvirkningen er ytterst marginal sammenlignet med våre "venner" i USA og EU. Jeg er enig med Failern, her ropes det ulv-ulv. Målet er ikke å "informere befolkningen", men å skremme den så den blir mer fårete og mindre innstilt på politisk motstand mot prosjekter og tiltak som er imot befolkningens vilje, som å svekke Norges suverenitet ovenfor EU/NATO/USA og å krige for imperiet når man får beskjed om det. Å skape frykt mot ytre fiender er et beskrevet og mye anvendt verktøy for å døyve indre konflikt. Den amerikanske presitentrådgiveren Zbigniew Brzezinski har påpekt at de ser på Vest-Europa som en vasallstat for USA. Russland og Kina utgjør ikke noen trussel mot denne organiseringen, men er nyttige for male fanden på veggen, så man ikke ser den åpenbare sannheten. Som en dyktig shell game operatør, blir det skjult hvor erten egentlig befinner seg. Løgnen er overbevisende og koherent – det er derfor mange nyttige idioter. Dersom noen av de nyttige idiotene i Norge innser dette snart og mønstrer litt nasjonalfølelse og baller, kan vi få en endring. For alt jeg vet er Haga Lunde en av dem.
 10. I dag har jeg vært så frekk at jeg har vist sinne i kommentarfeltet (under denne "kronikken"), så da er det jo bra at VG sletter innlegget mitt, så jeg ikke viser slike uakseptable mannefølelser. Jeg får ta meg en lykkepille og sette meg foran netflix i stedet #Detgodeliv
 11. Jeg tenker at det er all grunn til å mistro den blandingen med kreti-pleti lykkejegere, krigsprofitører og klakører som Trump har halt ut av sumpen for å sette på tronen sammen med seg selv. Samtidig er ikke en krig med Russland interessant, da det er et altfor stort prosjekt å ta på seg, selv om man skulle klare å på en eller annen måte uskadeliggjøre det fortsatt omfattende russiske atomvåpenarsenalet. Russland er interessant som late-som-fiendebilde for å selge mer våpen innenlands og utenlands, men ikke som fiende i en reell krig. Dagens amerikanske politikere setter seg selv over alt annet. Da går man ikke til krig mot en semi-stormakt med verdens største landområde, med en stat som teknisk sett allerede er konkurs. At Russland går vekk fra petrodollaren er etter alt å dømme et slag i trynet for USA, både direkte og dessuten med tanke på at de er livredde på at dette blir trenden. I prinsippet står hele det amerikanske imperiet og hegemoniet i fare. Men skal man redde eget skinn i en ekstrem økonomisk krise, slik blant annet Robinson spår at det blir, så gjelder det snarere å salte ned pengene sine i Panama og flytte til Key West, enn et desperat angrep som de bare ligger an til å tape på. Riktignok "vinner" selvsagt våpenindustrien i hver eneste krig, men man må tro at det er grenser for hvor hardt man kan kjøre landet på dunken økonomisk, samtidig som man mister titusener av amerikanske soldater i enda en meningsløs krig. Om ikke annet, så fordi det amerikanske folket allerede ønsker å erstatte det oligarkiske imperiet med en eller annen slags for for folkestyre, helst med svak sentralmakt. En krig mot Russland er innenrikspolitisk og økonomisk urealistisk – og dette later til å være russernes vurdering også, det er ikke dårlige analytikere det landet har heller.
 12. USA har en deep state, Iran har en deep state. Sistnevnte vet jeg ikke så mye om, men førstnevnte bedriver dronebombinger, dopsmugling, beskyttelsespengeinnkreving, statskupp i ressursrike land og masse annet hyggelig. I det hele tatt framstår de som coked up Chicagogangstere i åttiende potens.
 13. Vel, jeg likte perspektivene hans. Er vel ikke så mye "sensasjonelt", men er hyggelig å se at jeg kan være så enig med en Iraner, som liksom må være så "annerledes" enn oss. Og det er skammelig at han og mange andre blir sensurert, noe jeg også stadig blir på Facebook og på VG. Jeg har ikke fått slettet noen kontoer ennå, men jeg kjenner folk som har. Det burde ikke være slik, men slik er vel vi mennesker at vi ikke bryr oss før vi ser et ansikt og en person vi kan relatere til.
 14. Denne er jo superviktig. Hadde jeg lest den før jeg posta min egen, ville jeg nok latt din ha "spotlighten" litt lengre. Det er ikke som om vi får disse nyhetene i norske medier.
×
×
 • Create New...