Gå til innhold

Aiven

Medlemmer
  • Innlegg

    14 615
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

2 følgere

Om Aiven

  • Bursdag 02. jan. 1984

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

38 500 profilvisninger

Aiven sine prestasjoner

11k

Nettsamfunnsomdømme

  1. Ganske enig, men trenger vel ikke så mye i bakhånd. Kommer det trangere tider kan han jo bare øke lånet igjen, da har han spart litt på renter så lenge.
  2. Beklager, men tror ikke det er så mange under 60 som ser på NRK. Si ifra hvis du finner noe faktafeil i det jeg poster da. Så langt har du ikke gjort annet enn å bekrefte det i en hissig tone
  3. Hva er problemet? Demonstrasjonen var reell. 300 arresterte er reelt. All informasjonen i twitter-meldingen jeg siterte stemmer i følge denne artikkelen i Associated Press. Kan det hende at din "kildekritikk" bunner i rasjonalisering av latskap og vansker med å innta informasjon som ikke støtter narrativet du tror på fra før?
  4. Så interessant! Da har du sikkert MASSE eksempler Jeg venter i SPENNING
  5. Stor jødisk protest mot Israels folkemord på Capital Hill i Washington i går: Ingen journalistiske aktører er objektive. Jeg er interessert i video fra bakken i Israel og de leverer de. Hvis du kun vil se på medier som rosemaler Israels folkemord og okkupasjon er det din sak.
  6. Lex Fridman var i Palestina for 9 måneder siden og intervjuet muslimske og kristne palestinere: Ah, så du mener dette er betalte skuespillere da kanskje og ikke reelt? La oss høre dine idiotiske konspirasjonsteorier som du trenger for å holde båten din flytende.
  7. Israelske bosettere går berserk også mot utenlandske frivillige på Vestbredden: Israel trapper opp volden på Vestbredden, etter israelsk rettsavgjørelse.
  8. Nei, det er to andre språk. Les denne setningen fra wikipedia en gang til og lær deg ordene hvis du ikke kan de. The name "Hebron" appears to trace back to two northwest Semitic languages, which coalesce in the form ḥbr, having reflexes in Hebrew and Amorite, with a basic sense of 'unite' and connoting a range of meanings from "colleague" to "friend". In the proper name Hebron, the original sense may have been alliance. Det meste av resten av innlegget ditt har vi vært igjennom før, når du ikke klarer å ta til deg ny informasjon og i stedet gjentar den samme feilaktige informasjonen år ut og år inn er det lite vits med diskusjon.
  9. Som påpekt, det har ikke vært en jødisk by siden Nebuchadnessar drev dem ut 600 år f.Kr. Feil som vanlig. The name "Hebron" appears to trace back to two northwest Semitic languages,[a] "Hebron er en jødisk by", selv om jødene har vært en minoritet siden 600 år f.Kr. Mulig du sliter litt med å innrømme feil? Romerne renset området etnisk 70 år e.Kr. Sukk, så er vi på voksenopplæring nok en gang. Osmanerne er et annet navn på tyrkere (kommer fra Osman I). Siden de eksisterer så tilhører vel området Tyrkia? Jødene har vært en minoritet der i 2600 år. Er Frankrike "romersk land" også? Er England egentlig "dansk land"? Både palestinere og jøder er etterkommer av kananittene. Mange av palestinerne bor (eller bodde) på land der deres forfedre har bodd i hundrevis eller tusenvis av år. Å frata dem eiendomsretten bare fordi de aldri har hatt sin egen stat gir null mening. Det blir som om Sverige invaderer og okkuperer Østfold – og tar fra folk hus og grunn fordi "østfoldinger har aldri hatt sitt eget land, så de har ikke eiendomsrett". Jødiske navn er irrelevant, araberne har sine egne navn på arabisk de også.
  10. Er enig i det meste Vance sier i sin tale om Ukraina, bortsett fra at USA trenger enda mer forsvarsindustri. Og han burde vite at USA er det landet i verden som bruker mest på helsevesenet per innbygger – de kan ikke skylde på forsvarsutgifter for lav kvalitet der. Men ellers solid – lover godt i forhold til at mye tyder på at han vil bli visepresident. Men har blitt skuffet av politikere før da, for å si det slik
  11. Ja, fordi det var krig og Israel ikke fikk lov til å ta over hele området. De måtte ha et sted å kaste ut arabere til også. Oppspinn og ønsketenkning. Hebron har ikke vært en "jødisk by" siden Nebukadnessar fordrev jødene 600 år f.Kr. Det bodde ingen jøder der da araberne erobret Hebron i 638 e.Kr. fordi Bysants kontrollerte byen og hadde en lov som eksplisitt forbød jøder å bo der. Jews were not permitted to reside in Hebron under Byzantine rule.[15] Det var faktisk arabernes erobring av byen som gjorde at noen jøder kunne vende tilbake til Hebron etter 600 års eksil. By 1874, when C.R. Conder visited Hebron under the auspices of the Palestine Exploration Fund, the Jewish community numbered 600 in an overall population of 17,000.[144] Jødene har vært en minoritet i Hebron, bortsett fra de hundreårene de hadde byen i Det gamle testamente. Du er veldig glad i å snakke om massakrer gjort av arabere, men jødenes massakrer snakker du selvsagt aldri om. Nei, bare folk som ikke godtar å bli frastjelt hjemmene sine uten motstand. Når man deler et landområde i to, er det naturlig å gi de nye områdene nye navn. Min kommentar var i forhold til din påstand om at "Vestbredden/Judea er historisk sett jødisk land". Jeg har med dette innlegget vist at det er bare tøv, i det minste de siste 2000 åra. Å komme med påstander uten å gidde å gjøre research tar 5 minutter, å debunke dem tar 30. Dette er grunnen til at du har 5 ganger så mange innlegg som meg i denne tråden.
  12. Jeg må berømme deg for å skrive en såpass gjennomarbeidet post! Dette forumet ville være et langt bedre sted dersom flere hadde vilje og evne til å gjøre dette. Du har tatt deg tid, du fremlegger saklig hvordan du mener det henger sammen og du har kilder. Jeg innrømmer at jeg ikke har satt meg så godt inn i dette narrativet. Jeg må være åpen for at Trump kan ha gjort noen av de tingene du skriver. Når det er sagt, så mener jeg det er mye som mangler i forhold til denne versjonen av 6. januar. Eksempelvis har den daværende politisjefen for Capitol Steven Sund skrevet bok om denne dagen. Han legger fram flere av tingene som ikke henger på greip i dette intervjuet:
  13. Vi kan jo diskutere sakene hvis han dømmes for noe av det (en dom i en slik sak gjør det ikke til objektiv sannhet, men sjansen er i alle fall litt større for at det har med virkeligheten å gjøre). Fram til det bør du muligens vurdere hvor enkelt det er for hans politiske motstandere å komme med falske anklager, i et system hvor man kan saksøke hvem som helst for hva som helst, så lenge man har penger til det.
  14. "Tradisjonelt" sett bodde det jøder der for 2000 år siden. Tidenes argument. Er vel snart på tide å gi Trøndelag tilbake til ladejarlene også, det er tross alt bare 1000 år siden de hadde det? Det bor 450 000 israelere i 144 bosettinger på Vest-Bredden og Israel kontrollerer det meste av territoriet, inkludert all den beste landbruksjorda. I følge dine ubrukelige kilder ja, som anklager palestinere for alt det Israel gjør sjøl. Israel har drept mer enn 500 palestinere på Vestbredden siden 7. oktober. Veldig mange landområder har navn etter en folkegruppe som har bodd der på ett eller annet tidspunkt i historien, lista i Norge er lang: Romerike, Hordaland, Ryfylke, Telemark, etc. Hvis dette legalt sett skulle gitt eiendomsrett ville det destabilisere det meste av verden.
×
×
  • Opprett ny...