Gå til innhold

Serieprat - Generell diskusjon om/rundt serier. Bruk spoilertags


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Selv om jeg ikke deler entusiasmen for The Leftovers med mange andre i tråden, er jeg enig i at det var en bra finale og fin avslutning. :) 

 

Twin Peaks er ellers fortsatt veldig bra, men å vente en uke mellom hver episode er hardt. 

 

Får trøste meg med American Gods i dag i mellomtiden. Synes denne fortsatt er bra, men håper på litt avansering i plottet fremover. Noen andre som ser denne?

Lenke til kommentar

Midnattssol er en merkelig serie som går på NRK. Typisk svensk med mye vold. Og et plott som er umulig å få øye på. Springende og gjør at seeren er like vis. Hva er det med den franske dama? Hvorfor driver hun med selvskading? Og finnes det så mange tullinger i Kiruna? Spørsmålene er mange etter fem episoder. 

Endret av jae-ols
Lenke til kommentar

En serie helt på øverste hylle det ja. Husker jeg drasset med meg projektor og lerret fra jobb og å se den i helger. Høres ut som en godt gjensyn på UHD og med anlegg.

 

Bestilte den i tin box, men det var utsolgt eller noe så det var papp-cover som dukket opp i posten, den gangen...

Endret av maanemann
Lenke til kommentar

 

 

 

Designated Survivor er en utrolig bra serie. Kiefer Sutherland i hovedrollen. Utrolig fengslende. 

Ja, digger denne jeg også! 

 

Kommer det flere episoder? Utrolig spennende. Ingen avklaring i siste episode. 

 

 

Hmm, iflg http://next-episode.net/designated-survivor

 

denofgeek.com, May 17, 2017:

"Designated Survivor Season 2 has been confirmed by ABC..."

 

Anbefaler appen til Next Episode om man følger en del serier - widgeten gir veldig grei oversikt.

https://play.google.com/store/apps/details?id=net.nextepisode.android&hl=no

Lenke til kommentar

Har begynt å se på American Gods. Er på episode 4. For noe ræl. En halv episode som handler om to stykker som spiller Damm, og nye karakterer hele tiden. Umulig å følge med på. 

 

Er også halvveis i Fargo sesong 3. Helt OK. Tapt seg ytterligere etter en helt grei sesong 2. Det har liksom ikke skjedd så veldig mye, men tror det kommer til å ta seg opp nå dersom slutten av episode 5 er en indikasjon. 

 

Sliter litt med å finne noe som virkelig fenger meg om dagen. For hver Master of None så er det 9 helt OK serier. Vanskelig å finne perlene blant mylderet av serier om dagen. Lurer på om jeg må gå litt bakover i tid. Har blant annet Boardwalk Empire og Oz liggende som jeg ikke har sett så mye av. Sistnevnte er jeg ganske sikker på at jeg kommer til å digge. 

Lenke til kommentar

Benbjo, selv ser jeg The Americans om dagen, den fenger veldig. :) Boardwalk Empire er også veldig, veldig bra, synes jeg. Oz har jeg heller ikke sett selv, men "står på lista" ..

 

 

 

 

 

En annen ting:

 

Vet ikke helt hvorvidt dette er ulovlig å snakke om. TROR ikke det. Uansett.. Vi er ferdig med sesong 4 av The Americans på Netflix og sesong 5 er akkurat ferdig sendt på TV, men den har ikke Netflix tilgjendelig. Vi er også ferdige med 7 sesonger av Archer, men sesong 8 går jo heller ikke der. FX Networks sender disse. Tenkte jeg skulle bruke VPN'en min og BETALE for tilgang, men det gikk dårlig. Man trenger en "aktiv US kabel-TV abonnement" for å få/kjøpe tilgang.

 

Det irriterer meg så veldig. Her sitter jeg og "vifter med penger" og vil betale for å se. Jeg vil også betale for HBO Now (eller var det Go?) slik at jeg kan få HBO med engelsk tekst, men neeeida. Sesong 5 av The Americans og episodene sendt av Archer er nå lastet ned, men jeg VIL jo BETALE for å få sett det. Hvorfor skal det være så jævla vanskelig?!

 

Så.. Finnes det noen måte å få sett serier som går nå, på en grei måte? 

Lenke til kommentar

Det nytter ikke å lure seg til å se en serie som kun sendes på amerikansk kabel-tv, såvidt jeg vet. Du må enten laste de ned eller vente til en streaming-tjeneste som er tilgjengelig her kjøper rettigheten til å vise den.

 

Vi har HBO, Netflix og Viaplay - det får være nok. Alt som ikke går på noen av disse laster vi ned. Det er dessverre et godt stykke igjen før streaming-tjenestene tibyr et fullgodt alternativ til nedlasting. Jeg er likegyldig til pris, det handler om tilgjengelighet.

Lenke til kommentar

Gjør som deg, Spartspus.. Har de tre vi også, resten lastes ned, i tillegg til det som sendes på HBO da jeg vil ha engelsk tekst.


Det er ikke slik at de bare sendes på kabel, det finnes nett/app-løsninger, men for å registrere seg på disse, måtte man ha et abonnement hos kabelselskap i ryggen. :(

Som du sier, det er tilgjengelighet som er greia. Gi forbrukere tilgjengelighet, så kommer pengene.

Endret av Bone
Lenke til kommentar

Selskaper som i 2017 ikke gir oss mulighet til å gi dem penger av lokaliseringsgrunner, får null sympati fra meg. Men ryddejobben blir vel for stor skal man endre praksis, og dessuten ville det vært synd om piratene forsvant. Hva skulle man da klaget over at drepte bransjen? Eget manglende talent?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har begynt å se på American Gods. Er på episode 4. For noe ræl. En halv episode som handler om to stykker som spiller Damm, og nye karakterer hele tiden. Umulig å følge med på. 

 

Synes American Gods er veldig bra. Handlingen utvikler seg litt sent, men synes plottet avanserte noe i siste episode. Men, det er en sær serie.

 

Sliter litt med å finne noe som virkelig fenger meg om dagen. For hver Master of None så er det 9 helt OK serier. Vanskelig å finne perlene blant mylderet av serier om dagen. 

 

 

Signerer den. Man blir vel litt bortskjemt av de gode seriene, men det føles også meningsløst å se OK serier hvor man ikke blir spesielt engasjert. 

 

Sett originale Twin Peaks? 

 

Om du liker komedie, så er Silicon Valley veldig verdt  å se. Ikke sett sesong 3, så uttaler meg basert på de to første.

Lenke til kommentar

For at man skal fikse problemet med tilgjengelighet må hele lovgivningen rundt rettigheter til intellectual properties endres. Ikke bare er det komplisert, men det ville være sterke økonomiske krefter som kjempet imot. Det ideelle for forbrukerne ville vært om alle strømmetjenester hadde rett til å vise alle serier (naturligvis mot betaling/royalties), og at ingen kunne få enerett til en serie. Strømmetjenestene ville i så fall måtte konkurrert mindre på innhold og mer på pris og brukervennlighet. F.eks. gir HBO Nordic fullstendig beng i at de har en app som har en gjennomsnittlig brukerrating på 1 av 5, for det er den eneste måten å se deres serier på.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...