Jump to content

Isbilen

Medlemmer
 • Content Count

  22246
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Isbilen last won the day on November 22 2018

Isbilen had the most liked content!

Community Reputation

14304 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

44870 profile views
 1. Selv om jeg betrakter Playstation som min hovedplattform, har jeg aldri kjøpt en på slippdato. Men HZD2 kunne fått det til å krible i kortet.
 2. https://techplusgame.com/metroid-prime-trilogy-switch-best-buy/ Er vel ikke første gangen det skjer, men denne gangen ser coveret riktig tilforlatelig ut.
 3. Det finnes ikke gode sovemedisiner. Jeg synes det er et godt tegn på hvor lite vi fremdeles forstår oss selv at alle sånne medikamentet er søppel. Jeg har slitt med søvnvansker hele livet, og har en pakke stilnoct liggende til enhver tid, men som regel er opptil flere netter med dårlig eller fraværende søvn å foretrekke. Imovane er enda mer ubrukelig, og der får man i tillegg vond smak i munnen. En jeg kjenner "låner" kvetiapin-tablettene (er vel også antipsykotika) til kona og sier det funker bra, men der er diabetes listet som "vanlig bivirkning"... Melatonin kan kanskje være noe, men circadin er egentlig et preparat "for tynne gamle damer" (parafraserer en lege jeg kjenner), så kombinasjonen av manglende blåresept og hensiktsmessig dosering for røslige karer gjør det til en vel kostbar fornøyelse enn så lenge. Uansett, beklager rant, det jeg vil si er at sovemedisin bør være nederst på listen og knapt nok det. Fikser man ikke å jobbe sent, noe som er helt vanlig og naturlig, er ikke det noe som bør medisineres bort.
 4. Stort sett er det kanskje ikke det, men av og til får man nok, og da kan det være mindre bry å rett og slett ta den kampen. Det kan jo bli flere måneder med irritasjon av å la være. Denne saken virker ganske enkel og grei. Helt ubrukelig oppførsel, og TS gjør verden en tjeneste. Er ingen jussekspert, men her kan det kanskje være snakk om underslag også, hvis selger har tatt en ting som ikke lenger er hans og solgt den til noen andre. Uansett hvor langt han har tenkt å ta kampen, har TS alt å vinne på å ta et alvorsord med selgeren. I beste fall har han fortsatt varen, og det ordner seg.
 5. Kom kanskje litt sent til festen her, men Enter The Gungeon er faen flette meg det artigste jeg har spilt på år og dag. Bullet hell roguelike med uendelig variasjon. Irritasjonen over å dø fra en god omgang døyves fort av at den neste ofte blir like fet.
 6. Støvletthældommen handler om en kunde som insisterte på omlevering mens butikken kunne rette feilen til mange ganger lavere kostnad. Det jeg snakker om er en situasjon der butikken ikke har lyst til å gjøre noen av delene, og tror de kan komme seg ut av avtalen ved å heve. Det kan de ikke. Så bottom line: Hvis du har en TV du kjøpte på tilbud for noen år siden som går i stykker, og forhandler sier noe sånt som at denne kan ikke fikses lenger, men det ville vært "urimelig" om du fikk en ny tilsvarende, men du kan få tilbake pengene, er det ingen grunn til å finne seg i det.
 7. Det er kjøper som velger mellom retting og omlevering, og dette inngår i et repertoar under forbrukerens krav i forbrukerkjøpslovens §26, der også heving er et alternativ på et annet punkt. Selgers muligheter er begrensede, og viktigst: selger kan ikke velge heving for å komme seg ut av en avtale de ikke liker. Eller, de kan jo prøve, og det lykkes dessverre ofte. Hvis du har gått med på å heve kjøpet fordi selger har påstått at reparasjon er umulig og at du ikke kan få nytt, tilsvarende, har du blitt tatt ved nesen. Heving er ikke noen nødluke for selger. En slik situasjon vi snakker om her, oppstår gjerne fordi retting er umulig eller kostbart, og selger har misforstått loven. Du kan stå på ditt. Når selger setter en pris, skal de ha tatt med i betraktning ting som kostnader ved retting og omlevering. Det er de som kjenner til denne siden, ikke vi, og hvis de priser seg slik at de sliter ved reklamasjoner, har de dummet seg ut. Kjøper man en TV til 7000 på tilbud, den går i stykker, og tilsvarende "er verdt" 15000 på gjeldende tidspunkt, er dette er en risiko butikken med vitende og vilje tok da de satte tilbudsprisen, og en kostnad de selv må bære. Dette er en helt vanlig situasjon selger må ta høyde for. Merk også at det her er snakk om butikkens kostnader, prislappen har lite med saken å gjøre. I eksempelet over har de sannsynligvis solgt første TV-en med lav fortjeneste, mens de forventer høy fortjeneste av den andre. Sannsynligvis koster det dem ikke noe særlig å levere 15000-modellen (i forhold til å gå i null), hvis den faktisk er tilsvarende.
 8. Lurer på om neste konsollgenerasjon blir utsatt. Man har bare en lansering, ett førsteinntrykk, og jeg tenker konsekvensene av å slippe midt i en stor krise kan følge produktet gjennom hele dets levetid. På den annen side kan det at det er to konkurrenter, medføre at ingen tør vente.
 9. Høres ut som han prøver å selge klær til godt voksne.
 10. Poenget er at det ikke har noe å si for bevisbyrden i forbrukerkjøpsloven at noen har fjernet et klistremerke eller tatt produktet fra hverandre. Selger kan ikke si at da kan du ha det så godt. I tilfellet du nevner med eksterne harddisker, mister du ikke reklamasjonsretten av å bruke dem på den måten, selv om du nok bør ta vare på boksen for å kunne reklamere på hele driten. Men, at du har reklamasjonsrett betyr ikke at du alltid vil vinne. Selger vil kunne innvende at ekstern-disker er beregnet på å spinne opp en gang iblant for backup, ikke å stå og snurre i servere døgnet rundt.
 11. Man mister ikke reklamasjonsrett ved å ta bort klistremerkene. Til og med USA har kjent sånne klistremerker ugyldige.
 12. Gidder ikke plukke den frem igjen for å sjekke, men kjøpte den på release, så da er det kanskje en 7116.
 13. Termisk pute A1250, 120x20x1mm (viktig at den er 1mm tykk) Thermal Grizzly Kryonaut, 1 gram Dette er mer enn nok, vil tro det holder til to konsoller og vel så det. https://www.kjell.com/no/produkter/elektro-og-verktoy/verktoy/meisler-meiselsett/sikkerhetsbits-med-32-deler-p48730 NB! Den termiske puten har folie på begge sider. Ikke gjør som meg og oppdag det midt i sammenskruingen. Merk også at dette er til PS4 Pro. Jeg regner med de andre variantene bruker samme tykkelse, men vil ikke garantere det. Dobbelsjekk selv.
 14. Trodde de opprinnelige skaperne hoppet av etter sesong fire, de hadde liksom fått sagt det de ville si. Resten av serien føles liksom som den fortsetter mest fordi gjengen trives med å lage den. Det skinner gjennom i kjemien mellom skuespillerne.
×
×
 • Create New...