Gå til innhold

maanemann

Medlemmer
 • Innlegg

  2 092
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av maanemann

 1. I Sverige går jo mange på gymnas i Skellefteå , Oja og tomingas f.eks.
 2. Jeg synes det støte og stadig er mye kritikk, bla i svt vinterstudion mot Johaug (før hun la opp) og harvey (Canada ) som kritiserte Norge før han la opp. hyggelig dog å se at andre ikke opplever det. og ja 10 første plassene er alt for mye. Det er vi alle enige om. Da blir mye av spenningen borte. Samtidig må de jo få lov til å gjøre sitt beste. Langrenn er jo mer sårbart fordi så få land driver med det. Skulle ønske de beste nasjonene pliktet å ta en mindre nasjon eller to under vingene. At Norge gjør det bra i skiskyting hvor det er mange bra land burde ikke være så farlig , men da får ikke de tyske sponsorene sitt. Dog har jeg følelse av at grotian vil levere for dem i mange år, sympatisk person også ser det ut til. morsomt det du skriver om få som hevder seg. Husker tilbake til slle åra med Thomas wassberg, gunde svan og magdalena forsberg
 3. Men hvorfor får bare norge kritikk for å vinne for mange medaljer i sporter og ikke Sverige og Nederland for eksempel ? Sverige har tapetsert pallen (gull, sølv bronsje) på damesprint de 3-4 siste åra , men ingen i Europa og Canada kritiserer Sverige for det. Det samme med skøyter (skridskor) på herre og damesiden i Nederland (nederlanderna), men ingen i Europa kritiserer Nederland for å vinne for mye. Det er det jeg ikke forstår, hva er det andre land som dominerer som Sverige( i stav, skicross og damesprint ) gjør som gjør at de aldri får kritikk for å dominere, mens Norge får det….? 🤔🙂 Det nærmeste svaret jeg har er at Norge er et lite land, mens Sverige og Nederland er mellomstore. Usa og Tyskland får jo heller ikke kritikk fir å ta mye medaljer i ol og vm og de er store, altså har de store konsern til å backe investeringer i sporten.
 4. Så artig å følge Milla G. H. I junior-VM og når det så så tynt ut etter Johaug dukket hun opp artig! Så litt offtopic til det du skriver, men jeg ser du skriver svensk og følger vintersport og jeg kan derfor ikke la sjansen gå fra meg til til å få hjelp til å forstå problemstillingen rundt dominans. Hva jeg skriver videre er med største ydmykhet og respekt for hva Sverige har fått til i vinteridrett og null kritikk av Sverige, jeg vil bare prøve å forstå en problemstilling jeg oppriktig ikke kan forstå, so hjelp me out here. 🙂 here goes: når Russland tar de fem første plassene i Holmenkollen femmil sier ingen noen ting. Når Johaug vinner renn etter renn sier folk at hun ødelegger sporten. Sandra Näslund vinner alt i skicross og Duplantis i stav , da er slt dom det skal være. Det hviskes i vm i skiskyting om at de norske herrene er et problem for sporten. Når svenske damer tar de fem første plassene i sprinten i vm er alt som det skal være. Når nederlandske skøyteløpere i sin nationalsport tapetsererer pallen er alt som det skal være. Som du ser er det et mønster her. 🙂 mine spørsmål til deg er da er det bare fordi jeg bor i Norge at jeg ikke får med meg at det finnes kritikk mot andre lands dominans? Har du noen gang hørt noen som helst kritikk mot den svenske dominansen i langrenn på damesiden ? Hvis ja del det gjerne med meg jeg trenger å bli opplyst. 🙂
 5. Satt og så på mixstafett i skiskytingvm i opptak på altibox. Det hakket mer og mer, bootet chromecastboksen fra altibox og opptaket var borte. Det samme gjaldt opptaket på app og web. ringte kundeservice som sa at de var kjent med problemer på svt opptak og skulle restore alle opptak. Dagen etter sa de at jeg har vært feilinformert og at de som vanlig ikke restorer opptak. de sliter også med serieopptak på svt, noen ganger tas bare en episode opp om dagen hvis det er flere og andre ganger blir bare siste opptak synlig i opptak. Det siste kan man bruke programguiden til å unngå for å se eldre. Disse problemene har teknikere der selv sagt er reelle og at det jobbes med. disse problemene hadde også telia for ca et år siden, men etter at jeg varslet dem om det fikset de programguiden sin slik at serieopptak funker som det skal ift svt. jeg merker også på opptak at plutselig hopper avspilling frem i tid på altibox. Så med andre ord er jeg mindre fornøyd med altibox som tv lev over fiber nå. hadde teliatvpakke på altibox , men det er jo dyrere og blir fort kaos i systemet til telia, da svært få har dette. så er det vel strim, men de har ikke svt i pakka tror jeg. veldig synd at ikke bare leverandørene tilbyr en app på smarttv. noen som har gode erfaringer med annen tvlev. på altibox fiber med opptak i sky?
 6. Interessant spørsmål. Hvis formålet med serien er å utvide franchise/antall følgere, noe de vel har sagt, muligens med andre ord, er vel valget de har gjort for serien forståelig. Men da synes jeg kritikere bør fange opp dette og løfte dette frem i reviews. Hvorvidt det skal trekkes et øye på terningen lener jeg også mot fordi hver enkelt scene får meget sterk fokus. limet, flyten og oppbyggingen tar noe av kosten for dette. Men aller mest av rent egoistisk grunn er det lite å hente for meg som har spilt spillet. Igjen leser man reviews tenker man at dette er nesten like bra som Chernobyl. Men altså igjen vi som har spilt spillet er ikke primær målgruppe. Jeg mistet noe av lysten til å fyre opp nye episoder siden det ligger en liten underbevisst skuffelse av nevnte grunner der. Bra at de løser litt opp forhåpentligvis for å tenke totalopplevelse. Da blir deg lettere å fyre opp en ny episode . 🙂 interessant det du skriver om bella ramsey, da vil jeg nesten takke foreldrene hennes og crewet for at de ikke gikk for en mer lik skuespiller, fordi dette har gitt serien en kuriositet for meg som seer, og ikke minst et kunstnerisk pluss. Så skal det nok repeteres av det er lettere/bedre for bella ramsey å spille en tolking som ser ut til å matche bedre med egen spillestil.
 7. Ja spille spillet først. En mye sterkere kulturell opplevelse. Jeg har bare sett to episoder, men enkelte scener er blåkopi av spillet og oppleves som reklame for spillet. Tatt litt for mye møllers tran på gameres gjenkjennelsesfaktor. Det er litt det jeg har imot serien også. Blir veldig lite nytt for de som har spilt spillet. jeg er litt overrasket over at alle gir serien tipp topp karakter. Hadde forventet mer av Chernobylseriegjengen. En mye bedre serie etter min mening . Episode 1 har også noen for store tidshopp og logiske brister lagt inn (sikkert ikke med vilje) som ikke spillet har. på den positive siden er kastingen stort sett på øverste hylle. Pedro Pascal kjempemessig som Joel . Tess og Marlene spilles veldig bra. De tre bringer karakterene fra spillet finfint over. Artig med stortalentet bella ramsey som var enda bedre i game of Thrones, men som her ikke porter ellie direkte over fra spillet, men som gjør sin egen versjon av ellie som en noe annen personlighet som matcher sin egen bedre. Nysgjerrigheten har de til felles dog. Vet ikke om dette er bevisst fra de bak serien siden de andre spiller de andre karakterene akkurat som de er, hennes talent og tolkning gir noe til serien som kommer veldig godt med for oss som har spilt det.
 8. Takk for gode svar ang. Remaster til dere begge! Enda en grunn til ikke å kjøpe ps5 nå faller bort.
 9. Noen som vet om det er planer for en horizon forbidden west remaster for ps5 . Original hadde vel ps4 brems på?
 10. Ah ok det visste jeg ikke. Klipsch modellen over har mye bedre lyd enn move, men kun Bluetooth , så det ble move. Mulig mardhsll og klipsch har omtrent samme lydkvalitet.
 11. Litt rart at nrk ikke sender/ legger ut em i skiskyting på web-tv ihvertfall. Svt sender lineært.
 12. Kjempebra at du er så god på det! Herlig blanding av nesten kreditt før det hopper til ramsalt kritikk der. Jaja. 🙂 for meg er interessant å veie denne vurderingen. En viss forståelse for at det skal deles ut kritikk på dette siden det veldig yesterdays News for veteranene her. Så ja det handler om å ville det nok og det skal jeg nok ha på kritikk på å ikke ville. Har nok noe å gjøre med ikke alt for stort tittelbibliotek i min sjanger også. det må også være lov å ønske seg en god kjøpsopplevelse særlig etter flere år. Litt som at halve moroa med å kjøpe pc feks på komplett, er kjøpsprosessen. takk til alle for innspill. Det styrker min ide om hvor dette står .
 13. Det er vel ikke bare jeg som mener at ps5 har vært vanskelig å få tak i. Nå i januar en bra artikkel på tek.no hvor det fra elkjop og komplett ble brukt frase at det nå var mindre vanskelig, og det er god beskrivelse synes jeg. Å si bra tilgjengelighet bli å ta i. jeg er helt enig at 7000 er den nye prisen man må regne med lenge fremover, sur ekstra tusenlapp for den skulle koste 6000. Det er ikke det jeg primært som overpriset , men de 10-11 tusen fra de som kjøpte for å selge videre rundt launch . Selv ønsker jeg å kjøpe når det er på lager for å unngå de stadig datoforskyvingene de som kjøpte rundt launch opplevde samt trplacement på doa. Så kan man si at det er snøen som falt i fjor og at de 1 mnd til lager nok ikke sprekker fult så mye. de lekkede spec’ene på pro ser bra ut. Kjekt å slippe 30fps osv. , men hvis de fikk den litt mindre uten varmegang/ustabilitet er det for meg den viktigste grunnen til å evt. vente. Vil ha med Blu-ray , men ekstern kabel for å gå ned størrelse i det daglige hører ut som en ide. Ikke ofte jeg installerer eller ser Blu-ray . Men ja jeg ser ikke for meg tilgjengelighet med det første . Så ender vel opp på en ps5.
 14. Dere? Så vi som ikke har fått tak i / vært villig til å kjøpe overpriset ps5 er en felles gruppe som er ute i kulda. 😉 uansett.. gjør det noe med en å vente årevis på noe (dog ikke noe jeg tenker på dag og natt) og sitt syn på den delen av Sony. Venter man et år til har man antakeligvis ventet størsteparten av totale ventetid allerede. I det perspektivet blir det kanskje ikke så rart å vurdere det. Jeg forstår også de som hopper over hele generasjonen.
 15. Jeg ser at det spekuleres i release 2023. Så da blir det en vurdering. Blir vel antakelig før jul da pluss en evt. forsinkelse … så da blir vurderingen kjøpe ps5 på våren eller vente et år på ps5 pro..
 16. Er det noen grunn til at ikke ps5 pro ikke skal ha samme leveringstrøbbel som ps5? Det er vel først på «ps6» at Sony har egen halvlederfabrikk.. (?)
 17. Enig i det som skrives ang hopp og på kvinnesiden varierer karakterene mellom 15.5 og 17.5 og kan fort bli rundt 16 med nesten fall. Mangel på nedslag trekkes det lite/ingenting for.
 18. Basert på lyd liker jeg klipsch the one ii best, men siden den ikke støtter wlan avspilling etc. ble det en sonos move på tilbud. Håper klipsch støtter mer i fremtidige modeller.
 19. Hvordan se Tv6 Sverige i Norge? synes Viaplay kunne hatt det slik at man bare kan bytte lydspor når man er interessert i hva svenskene mener.
 20. @Mr.MBra de landet ned på det. Bra jobbet av de som sto imot.
 21. Leder i fis er jo overraskende nok på gli, så ville ikke forundre meg om de er det. De fleste kom jo seg til ol den hangen de skulle utestenges også (dog for andre grunner)
 22. Jeg er på utkikk etter en grei høyttaler til musikk for å kunne bære med seg mellom rommene i bolig. Jeg tenker ikke alt for mye over "prislandet" på på link under, men synes denne hadde noe sped/plastikkaktig lyd. Finnes det andre høyttaler som er bedre i samme segment? F.eks Bose etc. https://www.hifiklubben.no/heos-by-denon-denon-home-150-traadloes-hoeyttaler/denhome150bk/
 23. Helt enig med deg der. Kjempeuniteressant med lag som går for et bedriftsnavn og består at de de hadde råd til å få inn på laget. Fullstedning uenig og skuffet over Klæbo her. Men helt enig når det GJelder "Formel1 Drive to Survive"-endringene som han snakker om (kamera på alle løpere etc.) Frida Karlsson misforstår vel helt. Dette er vel det motsatte av det hun er redd for som vil skje. Hvorfor ikke heller lære av skirskyting som har 25 aktive nasjoner eller noe og hvor de små nasjonene blir ringt opp av president/statsminister når de får medalje om løftes frem med en ekstra medalje av nasjonen (Regina Oja og Rene Zahkna). I skiskyting øker de jo til og med premiene denne sesongen.
 24. Takk! Da er det muligheter. Greit å slippe høytalere på stativ midt i rommet.
 25. Jeg har tidligere hatt hjemmekinoanlegget i leiligheter hvor avstand mellom tv og bakhøyttalere har passet bra med rommene. I enebolig nå virker det litt vel langt bak sofaen. spørsmål: på noen Monitor bakhøyttalere, hva er for langt bak? (Veldig omtrentlig er mer enn bra nok) hva hvis avstanden blir for stor hva er alternativet?
×
×
 • Opprett ny...