Jump to content

DukeRichelieu

Medlemmer
 • Content Count

  2009
 • Joined

 • Days Won

  1

DukeRichelieu last won the day on August 11 2019

DukeRichelieu had the most liked content!

Community Reputation

973 :)

Recent Profile Visitors

9044 profile views
 1. Trenger det være enten opp eller ned? Hva med sideveis? Ny ATH om noen måneder virker svært usannsynlig. 40 % lenger ned virker heller ikke rasjonelt gitt det vi vet i dag.
 2. Terningkast 6. Synes alt klaffer her. Quantum of Solace: Terningkast 3/4. Grei action, men rimelig forglemmelig alt i alt. Skyfall: Terningkast 5. Neste ut blir Specter, men synes huske denne også var ganske middels.
 3. Hold oss oppdatert i tilfelle du får vite noe nyttig.
 4. Pussig. Du kan jo godt kontakte Nordnet direkte og spørre de. En annen forklaring kan vel være at ordren gikk gjennom, men at du ikke fikk rapporten før senere.
 5. Du har nok rett i det siste der, The Avatar. For de som kan vise at de presterer bra med hjemmekontor så blir det nok enklere å få fortsette med det i hvert fall. Det er vel litt individuelt - både hva folk selv liker og hvordan de presterer med hjemmekontor. For min del kunne det passet fint å jobbe frem til klokken 13-14 på kontoret og så eventuelt jobbe litt mer hjemmefra senere på dag og i helger. Håper det kan la seg gjøre å finne en slik ordning. Eventuelt bare en 80 % stilling, men målet er uansett friheten til å ikke måtte møte på jobb hver eneste dag.
 6. Hva slags ordre la du inn da? Så vidt jeg kan se har Yara hatt høy omsetning i dag, så ingenting tilsier at den ikke skulle gå gjennom mer eller mindre umiddelbart gitt at du brukte en markedsordre. Om du brukte en 'limit' ordre til en spesifikk pris, så kan jo det forklare det eventuelt.
 7. Hvilken aksje er dette? Du er vel klar over at ikke alle aksjer har likt volum/omsetning? Typisk er Equinor en av de mest omsatte på børsen. I praksis betyr det at du stort sett kan kjøpe og selge denne når du vil til markedspris. Den er likvid. Til sammenligning kan vi se at det er svært mange aksjer som ikke har hatt en eneste transaksjon i dag:
 8. Kanskje litt på siden av tråden, men like interessant er det jo hvordan i all verden man skal organisere all denne informasjonen og alle disse filene. Bare bilder er jo et mareritt i seg selv. Ingenting er organisert. Ville nok tatt flere uker å gå gjennom. I hvert fall dager.
 9. Hvordan går det med dere som er enslige nå om dagen? Innbiller meg at nåværende situasjon ikke gjør det lettere å få en date? Eller er det business as usual? For de som har familie eller samboere regner jeg med at det kan by på sine utfordringer også. Ikke like enkelt å bo så nært på hverandre over tid vil jeg tro.
 10. Og du er sikker på at hun faktisk lo av deg og at det ikke bare var en nervøs latter? Om du ikke er helt sosialt justert, så er det jo en viss mulighet for at det ikke var så ille som du oppfattet det. En mann med selvtillit går gjennom et rom og oppfatter jenters smil og latter som interesse. Samme mann med dårlig selvtillit ville oppfattet det som at jentene lo av han. Men alt det til side så er sannheten at ingen er likt av alle. Jeg har hatt noen jenter opp gjennom årene. Noen har vært ganske pene. Noen har til og med vært ganske forelsket i meg. Samtidig har jeg også vært ulykkelig forelsket og blitt avvist mange ganger. Mindre avvisninger jo mer erfaring jeg fikk, men fortsatt avvisninger. Det er ikke engang så lenge siden en jente på en uteplass til slutt sa noe som: "Vent litt - trodde du at du hadde sjanse på meg?" Alle blir altså avvist. Nøkkelen er å ikke ta det altfor personlig, eventuelt bruke det konstruktivt og ta lærdom av det for så å gå videre til neste jente. Enklere sagt enn gjort, ja, men det er utgangspunktet og du må starte med å jobbe med deg selv. Lykke til!
 11. Det høres jo ikke veldig lovende ut, The Avatar! Har snakket med flere som jobber innen IT og har inntrykk av at det er veldig vanlig i den bransjen i hvert fall. Men dessverre har jeg ikke kompetanse innen IT. Enda i hvert fall. Min tidligere jobb involverte forsåvidt resultatbaserte prosjekt slik du skisserer. Typisk leveranse av X antall tegninger i slutten av hver uke, men jo mer, jo bedre. Det er vel ikke utenkelig at jeg kunne forhandlet meg til en avtale med forrige arbeidsgiver, men det er ikke førstevalget mitt.
 12. Ukentlig - eller før om jeg har gjort noe spesielt. Tar backup til ekstern harddisk og til Google Disk.
 13. I disse tider sitter vel alle som kan det med hjemmekontor, men jeg lurer på hvilke jobber som typisk tilbyr dette året rundt? Jeg er utdannet byggingeniør og jobbet tidligere som rådgivende konsulent. En venn fra studiene har mulighet til hjemmekontor når han vil, men på min tidligere arbeidsplass var ikke dette et alternativ. Vi hadde kjernetid og ledelsen var tydelig på at de ønsket oss tilstede på kontoret. I den grad vi hadde hjemmekontor var det om vi jobbet på kvelder. Det er selvsagt mulig at jeg kunne forhandlet meg til en avtale med tidligere arbeidsgiver, men det vet jeg ikke enda og ønsker vel helst å prøve noe nytt. Det er ikke nødvendigvis et mål i seg selv å sitte hjemme dagen lang, men jeg hater tanken på å være låst til et kontor og føle meg ufri. Hadde lett gått ned i lønn for denne muligheten. Foruten ingeniørutdanningen har jeg også en årsenhet i økonomi og gode kunnskaper i Excel, samt grunnleggende VBA, så det er vel en mulighet for at jeg kunne funnet noe i en annen bransje også. Noen idéer? På forhånd takk. :) Duke
 14. Jeg tviler ikke på at jeg får det til og jeg tror jeg kunne passet til det, men tror nok ikke det er noe for meg per dags dato av ulike årsaker. Det mest avskrekkende for min del er at dette er en jobb som krever at jeg er fysisk tilstede, hvor andre er avhengig av meg og dermed gir langt mindre frihet enn jeg hadde i forrige jobb. Null mulighet for å ta hjemmekontor og sannsynligvis er det ikke mulig å ta tidlig fri en dag om jeg skulle ønske det. Det i seg selv tror jeg blir en deal-breaker her, så jeg kommer nok til å takke nei.
×
×
 • Create New...