Gå til innhold

DukeRichelieu

Medlemmer
 • Innlegg

  3 439
 • Ble med

 • Dager vunnet

  1

DukeRichelieu vant dagen sist 11. august 2019

DukeRichelieu hadde mest likt innhold!

Nylige profilbesøk

11 850 profilvisninger

DukeRichelieu sine prestasjoner

2k

Nettsamfunnsomdømme

1

Hjelpsomme svar

 1. Det aller beste du kan gjøre er å få lånet refinansiert i et boliglån. Eier du egen bolig? I så fall kan du kanskje få lagt inn lånet i boliglånet? Om ikke - har foreldrene dine eller annen slekt bolig? I så fall kan du få refinansiert lånet til boliglånsrente hvis de kausjonerer for deg. Hør også med NAV og kommunen som du sier. Om du er ufør er det jo mulig du kan ha noen særretter rundt dette. Lykke til!
 2. Hva tjener du da? Kjip bransje når en statistikk bestemmer lønnen din med lite rom for personlige vurderinger. Min erfaring i hvert fall.
 3. Absolutt ikke kynisk. Det som er kynisk er å ta egenmelding (feriedager) og sykmelding uten reell grunn. Nok folk som gjør det. To ting jeg reagerer på eller stiller spørsmål ved: 1. Du skriver at jobben er så intens og krevende at du knapt rekker å gå på do i løpet av en dag. Hva i all verden jobber du med? Jeg har jobbet mange plasser med høyt tempo, men aldri opplevd lignende utenom når det er unntakstilstand (tenk betongbil som står og er klar til å fylle forskalingen til en hel grunnmur når du egentlig hadde lyst å ta lunsj eller en byggeplass/fabrikk som forventer/trenger tegninger/deler ASAP). Om jobben er så intens som du antyder, så ville jeg byttet jobb eller tatt det opp med leder. Sannsynligvis overdriver du alvorlighetsgraden her eller tar det litt for alvorlig? Det er veldig få jobber det er verdt å drepe seg for. Og om det faktisk er så høye krav som du antyder, så finner du faktisk andre alternativ i arbeidsmarkedet. 2. Hva har du gjort for å forbedre situasjonen din selv? Tenker da på ergonomi og eventuelt trening. Den moderne kontorlivsstilen er USUNN og etter min mening er trening essensielt for å balansere/nøytralisere denne unaturlige livsstilen. Hadde selv musearm en periode og det var så intenst at det gjorde vondt å bære handleposer og pusse tennene. Har også høy terskel for sykmelding, så jeg bestemte meg for å jobbe meg gjennom det. Fikk behandling med fysioterapeut og lignende. Beskjeden fra alle behandlere var at dette var noe jeg burde trene meg frisk av og ikke hvile meg frisk fra. Er i dag MYE bedre, men det har dessverre blitt kronisk. Men det er til å leve med. Det er nok andre grep jeg kunne tatt for å bli helt frisk eller enda bedre da jeg også sliter med diverse smerter her og der, men det som gjør det levelig for min del er altså trening. Summa summarum: Du må ta grep i punkt 1 og 2. Om du tar en sykmelding og får hvilt deg litt vil punkt 1 og 2 fortsatt være der når du er tilbake. Lykke til!
 4. Jeg var også tilnærmet avhengig av lettbrus. Ikke store mengder (vet om folk som drikker inntil 3 liter per dag), men gjerne en halvliters flaske per dag eller annenhver dag. Sluttet tvert i fjor sommer og har ikke savnet det et sekund. Har ikke smakt en dråpe siden. Tar en øl i nye og ne eller et glass vin, men i moderasjon. Snus er litt verre. Har ikke snuset hittil i år, men kjenner på savnet.
 5. Ok! Takk for svar! Høres ut som jeg helst bør hyre inn noen for oppgaven eller få til et samarbeid med noen. Får se etter hvert.
 6. Kan se slik ut. Ja, jeg kan ingenting om praktisk anvendelse av maskinlæring, så jeg vet ikke hvordan det fungerer i praksis, skjønt jeg skjønner vagt prinsippene bak. Spørsmålet er vel om det finnes noe out-of-the-box jeg kan leke med eller om jeg trenger å alliere meg med en profesjonell. Mistenker sistnevnte og tolker svaret ditt også i den retning?
 7. Skjønner. Hvilke ting har de gjort for å redusere risiko og opprettholde avkastning? Hadde vært interessant å vite.
 8. Ah. Kult. Jeg visste ikke at DnB Teknologi var aktivt forvaltet, men kjenner heller ikke godt til ulike fond. Hvordan har DnB Teknologi gjort det sammenlignet med tilsvarende passivt forvaltede teknologifond, da? Teknologi har jo gått så bra de siste årene at det er ikke vanskelig å skjønne at selv et aktivt forvaltet fond har gjort det bra over samme periode.
 9. Kult. Et norsk fond? Jeg ordla meg slik siden inntrykket mitt er at majoriteten sverger til passive fond nå til dags.
 10. Hvilke passive fond sparer dere i? Regner med ingen sparer i aktivt forvaltede fond?
 11. Mulig dette kunne vært postet i et annet forum, men ser til stadighet folk innen IT poste her. Moderatorer kan eventuelt flytte tråden om det er feil forum. Uansett, jeg har et datasett (Excel) som jeg gjerne kunne tenke meg å bruke maskinlæring på for å se om det kan gjøre prediksjoner eller etablere prediktive relasjoner som jeg selv ikke har oppdaget. Laget et superenkelt og tilfeldig oppsett nedenfor. Som et tenkt og veldig enkelt eksempel, la oss si jeg ønsker å predikere sannsynligheten for at parameter 2 blir 0 eller 1 i morgen/neste dag. Da kunne det vært morsomt å kjøre maskinlæring på datasettet for å se om det er mulig å predikere dette gitt de 4 tilgjengelige parametrene. Kanskje finner maskinlæringsmodellen at to X-er på rad under parameter 4 gir en 90 % sjanse for 0 neste dag. Men det kan jo også være mer komplisert. Kanskje må det være en kombinasjon av alle 4 parameterene + tre dager tilbake i tid og ikke 2. Kanskje finner også maskinlæringsmodellen at parameter 3 er overflødig og har ingen prediktiv verdi. Jeg er helt sikker på at maskinlæring kan brukes til dette, så spørsmålet mitt er vel egentlig om det finnes noe out-of-the-box software som en lekmann som meg selv kunne brukt til å teste dette? Eller om jeg er avhengig av å jobbe med en programmerer for å få til dette? Jeg hyret faktisk inn en programmerer på UpWork som skulle være maskinlæringsekspert for å hjelpe meg med et slikt prosjekt, men det ble en fiasko og det var første gang jeg faktisk bad om å få tilbake pengene.
 12. Ja, absolutt! Samtidig skjønner jeg også godt hva du mener. Men jeg tenker vel at selv om det er sider ved det norske samfunn og samfunnsmodellen jeg ikke liker, så er det jo like fullt fortsatt fedrelandet mitt og jeg ville kjempet for vår suverenitet og rett til å eksistere som selvstendig nasjon med all den arven og historien vi har. For vi kan vel alle være enige om at selv om det skulle være ting vi ikke liker ved Norge, så er det fortsatt uendelig mye bedre enn om Russland annekterte landet vårt? Så enkelt er det for min del. Woke, andre bevegelser og politiske ledere er gjerne ikke permanente og kan fort være glemt eller mindre viktig om noen år. Får vi håpe.
 13. Kjøpte den over og monterte den tidligere i uken. Fikk omorganisert litt på kontoret slik at jeg fikk plass til å plassere den til høyre for eksisterende skjerm. Trangt om plassen, men gikk greit og ble et veldig bra sluttresultat. Deilig å ha "alt" tilgjengelig uten å slippe å bla seg gjennom vinduer.
 14. Unnskyld meg, men dette høres en smule naivt ut basert på det du forteller oss her, men det har du sikkert fått med deg nå. Ingen seriøs grunder samler inn penger fra tilfeldige (?) enkelpersoner de treffer på Twitter. Selv et lite selskap/foretak kan finne funding på mange andre og mer seriøse måter. Kanskje du burde navngitt denne mannen slik andre kan bli advart. Jeg hadde også vært forsiktig med å identifisere meg selv på nett. Vet at du har avslørt identiteten din tidligere, men hadde kanskje blitt ubehagelig om vedkommende fant denne posten og til og med kontrakten dere skulle skrive? Er vel mulig å lage anonyme innlegg og videre anonymisere mest mulig. Jeg er ingen advokat, men slike avtaler er nok i praksis null verdt. Og summen er såpass lav at det ikke er lønnsomt å eventuelt forfølge det i rettsvesenet - om i det hele tatt mulig. Jeg hadde en avtale i forbindelse med et samarbeid (ingen økonomiske utlegg fra min side, men deling av kunnskap og tid). Mest for å være disiplinerende da jeg visste at den trolig ikke ville være verdt så mye. Når samarbeidet ble avsluttet uten måloppnåelse var den i praksis null verdt og det var ingen grunn til å bruke tid på å følge opp avtalebruddet. Sett heller pengene dine i Bitcoin om du ønsker å ta litt risiko.
×
×
 • Opprett ny...