Gå til innhold

Macafé — Uformell chitchat rundt Mac og Apple.


Roberto

Anbefalte innlegg

De har skrevet det samme i en annen artikkel også. 4K på en 15.4" er jo absolutt ikke tullete, skulle selv gjerne hatt noe høyere oppløsning på min iPad 4.

 

4K eller ei, hva slags spesifikasjoner tror dere de nye MacBook Pro maskinene vil få? MBPr 15 med GTX 765M/770M, 10 timers batterilevetid og en pris på rundt 15K hadde vært noe, men det er kanskje litt for mye å håpe på?

Endret av Aerow
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er nok for mye å håpe på det ja, tipper det blir som følger:

 

MacBook Pro 13" og MacBook Pro 15" fases ut til fordel for MacBook Pro 13" Retina og MacBook Pro 15" som ender opp med noe ala:

 

 

MacBook Pro 13" Retina "Basis" modell:

 

- Intel Core i5 Dual Core Haswell

- PCI-Express basert SSD 128GB

- 802.11ac

- Intel HD 5000 Graphics

- 8GB DDR3 RAM

- 9-10 timer

 

 

MacBook Pro 13" Retina "TOP" modell:

 

- Intel Core i5 Dual Core Haswell

- PCI-Express basert SSD 256GB

- 802.11ac

- Intel HD 5100 "Iris" Graphics

- 8GB DDR3 RAM

- 8-9 timer

 

 

 

MacBook Pro 15" Retina "Basis" modell:

 

- Intel Core i7 Quad Core Haswell

- PCI-Express basert SSD 256GB

- 802.11ac

- Intel HD 5200 "Iris Pro" Graphics

- 8GB DDR3 RAM

- 10-11 timer

 

 

MacBook Pro 15" Retina "TOP" modell:

 

- Intel Core i7 Quad Core Haswell

- PCI-Express basert SSD 512GB

- 802.11ac

- Intel HD 5000 + GeForce GT 750M eller GTX 760M

- 8GB DDR3 RAM

- 8-9 timer

 

 

Begge "basis" modeller blir billigere for å mer naturlig ta over for MacBook Pro som var noe rimeligere, mens "TOP" vil nok ligge på noe av det samme som i dag.

Endret av RamGuy
Lenke til kommentar

Spesielt MacBook Pro 15" Retina burde få en lavere intropris om de går for integrert Intel HD 5200 "Iris Pro" skjermkort. Ikke at disse Intel Core i7 Haswell brikkene med integrert Intel HD 5200 "Iris Pro" skjermkort er spesielt billige, og Apple har visstnok bet om "kremen av kremen" av hva Intel klarer å produsere (overklokket versjon?) men de å kutte hele det dedikerte skjermkortet og all komplikasjonen det skaper med tanke på strømforbruk og varmeutvikling, og ikke minst plasskrav i maskinen burde føre til en nokså grei reduksjon i produksjonskostnader som igjen burde kunne føre til lavere priser som igjen burde gjøre MacBook Pro 15" ikke retina temmelig overfladisk.

Lenke til kommentar

Man får jo Windows maskiner med GTX 765M og i7 4700MQ til under 8K, og prisene på SSDer samt 2880x1800-paneler burde jo ha gått en god del ned siden sommeren 2012, så da er vel ikke rundt 15K for MBPr 15 med dedikert skjermkort helt usannsynlig? Jeg er optimistisk ihvertfall, hehe. :)

Lenke til kommentar

Jeg vet ikke helt om jeg skal kjøpe en ny maskin eller ikke. Jeg har en MacBook Air fra 2011 som jeg har brukt frem til nå, og batteriet trenger service (får det på reklamasjon, null stress). Jeg har lurt på om jeg skal gå for noe som har litt mer heft (MBPr 13"), men nå i det siste har jeg begynt å tvile på om det er nødvendig. Opprinnelig hadde jeg tanken om at jeg ville ha en maskin jeg kunne game litt sporadisk på, men jeg har jo ikke tid til sånt (innså jeg etter at jeg hadde kjøpt en Zenbook U500VZ, supermaskin på papiret men manglet mye i detaljer og utførelse for å nå opp, takk Staten Norge for angreretten), så det går stort sett i skolearbeid, programmering (som jeg uansett gjør på en virtuell server et eller annet sted, ikke lokalt, ergo kompilerer jeg heller ikke lokalt) og surfing/mail.

 

Kanskje jeg skal spare pengene og heller kjøpe en gitar til. :p

Lenke til kommentar

Mtp hva du får prismessig, så vurderer jeg sterkt en MBPr 13" framfor en 15". Bruken er mest i hjemmet, men synes det har blitt latterlig dyrt for 15" etter retinaoppdateringen i fjor.

I allefall etter den SSD oppdateringen. Du må betale med en nyre om du skal ha 512 GB, noe som er et minimum mener jeg.

Air eller MBPr 13" er litt hipp som happ, men liker tilkoblingsmulighetene med mbp. Pluss at retinaskjermen er pen å se på.

Endret av PanserJohan
Lenke til kommentar

Kjæresten skal gå fra MacBook Pro 15" Retina til MacBook Pro 13" Retina når Haswell modellene kommer, det er nok langt mer portabelt og praktisk for henne som drar den med til og fra skolen hver dag. Slipper dedikert skjermkort også som nok vil slå ut positivt på både varmeutvikling, støynivå og batteri for hennes del og hun vil aldri i livet merke noen forskjell på dual core og quad core prosessor. Eneste er jo at det blir mindre arbeidsflate på skjermen og dårligere høyttalere.

 

 

Hovedforskjellen på en MacBook Pro 15" Retina og MacBook Pro 13" Retina ligger i skjermkortet, nå vet vi ikke helt hvordan det vil se ut med de kommende Haswell modellene, personlig tror jeg det rimeligste Pro 15" Retina vil få integrert Intel skjermkort i HD 5200 "Iris Pro" som burde gi sirkus samme ytelse som dagens GT 650M men med mye mindre varmeutvikling og strømforbruk som gir kjempegevinst på batteri og ikke minst kan føre til at introduskjonsprisen blir noe billigere.

 

Men ser vi på dagens modeller så blir forskjellene stort sett:

 

- 15,4" vs 13,3", dette er jo ganske åpenbart

 

- 2880x1800 (16:10) vs 2560x1600 (16:10) oppløsning, dette gir en PPI på 220 vs 227 så de vil oppleves som like skarpe men du får færre piksler å jobbe med, ergo mindre arbeidsflate på 13,3" logisk nok.

 

- GeForce GT 650M vs Intel HD 4000, her er det jo natt og dag i forskjell. Om du er ute etter grafikkytelse så er ikke MacBook Pro 13" Retina eller noen av MacBook Air modellene veien å gå, da må du opp å MacBook Pro 15" eller MacBook Pro 15" Retina. Dog er det jo en fordel at du slipper det dedikerte skjermkortet om du faktisk ikke har behov for ytelsen da det fører til mindre varmeutvikling, mindre støy og mer forutsigbart batteri.

 

- Quad Core vs Dual Core, MacBook Pro 15" Retina kan spesifiseres med forskjellige varianter av Intel Core i7 firekjerner prosessorer, mens MacBook Pro 13" Retina kommer i utgangspunktet med Intel Core i5 dobbelkjerne men kan oppgraderes til Intel Core i7 men fremdeles bare med to kjerner. For de fleste brukere så har dette knapt noe som helst å si i praksis, men for de som kjører tyngre programmer som drar nytte av flere tråder så har MacBook Pro 15" Retina utvilsomt et edge her. Er du usikker så kan jeg nesten garantere deg at det ikke vil utgjøre noen nevneverdig forskjell, de som trenger firekjerner og flere tråder vet stort sett om dette fra før av da de er i et klart mindretall og stort sett holder seg til stasjonære uansett for optimal ytelse.

 

- Quad vs Dual høyttaler system, er ikke 100% sikker på hvordan det er med Retina modellene her men med MacBook Pro 13" og MacBook Pro 15" så er det hvertfall sånn at 13" modellen kommer med et to-kanal høyttaler system, mens MacBook Pro 15" kommer med et fire-kanal høyttaler system. Kan jo diskuteres hvor godt man merker forskjell på selve lydkvaliteten, men det er ganske åpenbart at 15" kan spille høyere enn 13" som mangler høyttaler riller foran på maskinen, noe 15" har.

 

- 2,02 kg vs 1,62 kg, kanskje så markant vektforskjell her. Nå er MacBook Pro 15" Retina noe av det slankere og lettere du får innen 15" så det er overhode ikke noe beist. Men MacBook Pro 13" Retina med sine 1,62 kg er jo nesten å regne som en ultraportabel og burde ikke være noe problem å frakte meg seg daglig i det hele tatt.

 

- Det er åpenbare størrelseforskjell her, selv om MacBook Pro 15" Retina er slank og fin, så må den jo fremdeles dekke skjermarealet til en 15,4" skjerm og blir jo relativt stor og mindre håndterlig sammenlignet med en slank og fin MacBook Pro 13" Retina som bare må dekke et skjermareal på 13,3".

 

- Batteriet på 15" er i utgangspunktet større og bedre, men på grunn av dedikert skjermkort som ofte kicker inn om du kjører programmer som ikke er skrevet skikkelig med tanke på Apple sin strømstyring så endre du stort sett opp med like bra batteri på 13" da den ikke har noe dedikert skjermkort som kicker inn og drar ned batterilevetiden.

Lenke til kommentar

Har bedrevet en del selvransakelse i det siste angående hva behovet mitt egentlig er. Om det er kun hybris og ego som har tviholdt på tanken om å (igjen) kjøpe 15", eller om behovet mitt faktisk dekkes av en 13".

 

Jeg har kommet frem til at maskinkraften til en 13" dekker behovet slik det er i dag. Jeg er forlengst ferdig med studiene, og bruker såpass mye data på jobb, at jeg er litt "mett" når jeg kommer hjem. Bruken pt er fotoredigering, videoredigering (lett), samt en del streaming via ATV.

 

Før i tiden brukte jeg PC/MAC mer på en måte som skulle tilsi at 15" quad var den riktige løsningen, med gaming o.l. Men i dag, gamer jeg når jeg har tid på en PS3, og ellers prøver jeg å ikke sitte med laptopen i fanget til en hver tid.

 

Derfor tror jeg at en 13" er akkurat passe i forhold til specs, men jeg kommer åpenbart til å savne arbeidsflaten til min gamle 15". Skal en tur ned på eplehuset å sammenligne Air mot mbp, så får vi ta valget etter det. Har lagt merke til at en "fully specet" MBPr 13 " (med den miste prosessoren), koster kun ca 700kr mer enn en Air fully specet. Og som nevnt, befinner laptopen min seg 90% av tiden hjemme, så portabilitet er ikke et issue.

Lenke til kommentar

Først og fremst ville jeg avventet til 15. oktober, eventuelt ut måneden for å se om det dukker opp Haswell modeller som de fleste av oss forventer rundt OS X Mavericks lanseringen som ryktes til å være rundt 15. oktober. Da vil jo valget mellom MacBook Pro 13" Retina og MacBook Air 13" være ganske så lett, for hvis du hovedsaklig skal bruke maskinen hjemme som burde bety at vekt, størrelse og batteriforskjellen mellom Pro 13" Retina og Air 13" ikke er av stor betydning så vil jo Pro 13" Retina være bedre over hele linja når det gjelder spesifikasjoner. Mye bedre skjerm, raskere prosessor, mest sannsynlig 3x3 stream støtte på det trådløse (Air har bare 2x2) osv osv..

 

Om du ikke kan vente, eller om det skulle vise seg at det utrolig nok ikke dukker opp nye modeller med det første så er det jo en litt verre nøtt å knekke. For per i dag så er jo ikke nødvendigvis en MacBook Pro 13" Retina raskere enn en MacBook Air 13" da sistnevnte faktisk har endel kraftigere integrert skjermkort iform av nye Intel HD 5000 som kom med Intel Haswell mens dagens MacBook Pro 13" Retina fremdeles sitter med Intel HD 4000 fra forrige generasjon Intel IvyBridge som er endel svakere, samtidig så har jo Air støtte for 802.11ac mens Pro 13" Retina sitter med 802.11n, Air har ny PCI-Express basert SSD løsning som er raskere enn Pro 13" Retina sin SATA3 baserte løsning, du får merkbart bedre batteri på grunn av mye bedre strømstyring med Intel Haswell osv osv.. Det gjør valget endel vanskeligere.

 

 

Men nå kommer jo antagelig Haswell versjonene av MacBook Pro iløpet av måneden og da vil eneste grunnen til å velge Air 13" over Pro 13" Retina være på grunn av størrelse, vekt og / eller batteri.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...