Jump to content

RamGuy

Medlemmer
 • Content Count

  16995
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

RamGuy last won the day on November 14 2016

RamGuy had the most liked content!

Community Reputation

6847 :)

1 Follower

About RamGuy

 • Birthday 03/10/1990

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

34759 profile views
 1. Nokså fornøyd med min Acer X35, men ser nå at LG lanserer en LG OLED48CX med G-Sync og 4K@120Hz. Blir jo et lite helvete å kjøre ting i 4K, sliter nok med 3440x1440 og selv om de påstår at de har noe NVIDIA-magi som gjør at de klarer å få 4K@120Hz over HDMI2.1 så er nok noe chrome subsampling triksing for å få det til så trenger fort nye skjermkort med HDMI2.1 når det kommer. Litt usikker på størrelseforskjellen på min 1x 35-tommer ultrawide + 1x 34-tommer ultrawide stacket i høyden kontra 1x 48-tommer OLED. Det største problemet blir jo selvsagt desktop management. Jeg foretrekker 2x ultrawide fordi jeg har andre ting på skjerm nummer to når jeg spiller. Det finnes vel ingen logisk måte å dele en 48-tommer 16:9 TV til å oppføre seg som to skjermer.
 2. 3440x1440@200Hz er ikke så fryktelig relevant, og du klarer jo det med mindre det skal kombineres med HDR. Med HDR er så er vel taket uansett 120 (eller var det 144?) og med tanke på jeg så godt som aldri klarer noen stabil 100 FPS med mitt 2080 Ti i de spillene jeg spiller med de grafikkinnstillingene jeg ønsker så blir det neppe en relevant flaksehals.
 3. Skaffet Acer X35 på Black Week tilbudet til Komplett. Kona presterte å si at hun ønsket seg en ultrawide hun også, så da går det sin naturlige gang med ny ultrawide til meg også tar hun over Asus PG348Q. Får ikke satt opp før til neste helg på grunn av flytting, men det blir spennende. Helt spinnvill pris, men har jo et lite håp om at local array dimming skal gi meg et kontrastnivå jeg er halvveis fornøyd med. Synes "gamingskjermer" generelt er temmelig horrible på kontrastnivå. Har en Samsung C34F791 som sekundærskjerm og VA-panel er jo bedre med tanke på sortnivå og kontrast, men ettersom den henger over min PG348Q og sitteavstanden er som den er så får man ikke helt ideell innsynsvinkel så VA-panelet kommer ikke helt til sin rett og selv med VA-panel med bedre sortnivå sammenlignet med IPS så er jo ikke sortnivået på disse PC-skjermene med edge baklys noe å hoppe i taket for uansett. PG348Q er jo som de fleste IPS-paneler helt elendig på sortnivå. Sort er nærmere grått enn det er sort, og det er jo som alltid IPS glow. Fargene er jo forsåvidt akseptable, men kontrasten blir jo trukket veldig ned av at sortnivå er så dårlig. Spent på Acer X35, på grunn av prisen så forventer man jo at local array dimming skal fungere nokså solid så det kan sånn halvveis forsvare prisen. Hvis ikke blir det retur på angrerett og anskaffelse av PG349Q eller U3420W. Det som er ekstra spinnvilt med disse prisene er jo at du kan jo få deg en 55-tommer LG OLED med FreeSync aka "G-Sync Compatible" i mer eller mindre samme prisnivå. Blir jo alt for svært og uhåndterlig til PC-bruk, men er jo nesten en fornærmelse å se hva vi får av bildekvalitet for prisen satt opp mot disse LG OLED TV-ene. EDIT: Det jeg er mest skeptisk til på Acer X35 er VA som primærskjerm til gaming. Er veldig sensitiv for ghosting og black smearing og selv om det skal være et av de beste VA-panelene med tanke på dette så er jeg fremdeles nokså nervøs for at det blir en stor irritasjon når jeg spiller.
 4. Virker som dette nærmest er Respawn sitt forsøk på å lage Sekrio satt i Star Wars universet. Kan like det.
 5. Har pre-loaded på EA Origin og gleder meg. Var utrolig lunken til spillet, men jo mer vi har fått se jo mer lovende synes jeg det ser ut og Respawn lager jo generelt temmelig solide spill. Stusser jo dog over at EA går mot sin egen praksis her, at folk med EA Access Premier ikke får noen "early access" eller noe som helst gjør meg meget skeptisk. Om det er på grunn av at det kan røpe viktig og kule ting i historien så er det jo temmelig idiotisk av EA å ha lovnader om at de med EA Access skal få tilgang tidligere.. Slike ting må de jo tenke på før de selger tjenester med dette som en fordel du ska få av tjenesten eller hadde de null ambisjoner om å levere spill med interessant historie? Hva med neste Dragon Age? Blir det samme praksis der? Det at embargo for anmeldelser løftes samtidig som spille har release, at ingen får tilgang på noen demo, og at EA Access ikke får noen form for early-access stinker jo lang vei. Sånt vitner jo normalt om en utgiver som ikke har trua på produktet og har konkludert med at anmeldelser, tidlig tilgang osv vil ha direkte innvirkning på salget i negativ retning. Men jeg er jo fremdeles håpefull.
 6. Det kan virke som det er en eller annen korrelasjon mellom TAA og DoF. Det virker ikke som det er TAA i seg selv som gjør spillet blurry og uklart i seg selv, du ser jo at Arthur, og ting som er innenfor 1-3 meter er nokså klart og ser bra ut. Men alt som er utenfor 3 meter+ fremstår veldig uklart og ute av fokus. Dette er visstnok ikke TAA sin feil direkte, men at spillet med TAA aktivert har en eller annen helt absurd og ekstrem DoF som kicker inn når du har TAA aktivert. Det er ingen innstilling for DoF, og dette ser kun ut til å skje når du har TAA aktivert. Hvorvidt dette er en bug eller ei er jo ikke godt å si, Xbox One X benytter jo også TAA og når jeg sammenligner så virker det en så aggressiv bruk av DoF ikke kicker inn på Xbox One X før ting er type 50 meter+ unna karakteren, så det er jo litt snodig at det kicker inn bare noen få meter unna karakteren på PC. Dette er vel egentlig hovedproblemet mitt med spillet per nå, det at noe er såpass uklart det eneste sekundet, men krystallklart det andre sekundet bare du beveger deg et par skritt i spillet. Veldig distraherende å se rundt seg og oppleve at alt er ute av fokus som om jeg ikke skulle ha tatt på meg brillene selv om jeg driver å ser på ting som bare er noen meter unna. Har aldri vært noen stor fan av DoF, men forstår jo at det forsøker å legge til en form for realisme og det er jo forsåvidt greit at ikke absolutt alt er i fokus da åpne spill som dette kan fort bli litt voldsomt for øynene om alt skal være krystallkart og i fokus til enhver tid. Men det å ha en så aggressiv DoF at det føles som du går rundt som en nærsynt i spillet er litt vel voldsomt. Og at denne effekten ser ut til å kun være så ekstremt når du har aktivert TAA indikerer vel at det er en eller annen bug. Og til tross for at alt blir blurry så får du ikke noe bedre ytelse heller så alt renderes tilsynelatende som normalt til tross for at spillet gjør det blurry så det er jo en temmelig herlig kombinasjon.
 7. CPU har fint lite å si virker det som, min 9900K@5.0GHz går aldri over 40% last når jeg spiller. Det som dog er litt merkelig er at GPU lasten aldri rapporteres til å være over 20% heller noe som jo virker helt merkelig når man ikke har noen begrensinger på FPS. Nå er det jo uansett ikke bildeflyten som er det største problemet her, det er vel heller at TAA på PC ser ut til å gjøre en langt dårligere jobb enn den gjorde på konsoll (Xbox One X). Uten TAA så får du absurde mengder med shimmering, så du er egentlig pent nødt til å ha det aktivert men TAA fjerner en helt ekstremt mengde med detaljer fra veldig kort avstand fra karakteren. Du kan forsøke å skru av TAA og se på ting som er 3 meter++ fra karakteren i spillet for deretter å skru på TAA. Alt som er 3 meter++ blir blurry. Det fikser alle problemer med shimmer, men du mister også utrolig mye detaljer og det får hele spillet til å fremstå nokså lite skarpt på alt annet enn det som er helt opptil karakteren. Fyrte opp Xbox One X her og koblet den til PC-skjermen og TAA på Xbox One X er ikke i nærheten av å være like aggressiv. Du ser jo at ting i bakgrunnen er blurry, men den har ikke i nærheten av like ekstrem effekt på objekter, bygninger osv som er bare noen meter unna deg i spillet. Virker nesten som det er noe galt med TAA implantasjonen, men ettersom du får så mye shimmer om du ikke har det på så må du jo nesten bare leve med at ting ikke er skarpt. Aktivere sharpening via GeForce Experience Overlay og det bedrer litt på det, men det er fremdeles ikke bra.
 8. Gledet meg lenge til dette, men mitt første møte med spillet på PC har resultert i å bruke flere timer med benchmarkverktøyet for her må man virkelige tweake for spillet dreper ytelsen selv på kraftig maskinvare.. Tok også litt tid til å venne seg til den sedvanlige wonky mus+tastaturfølelsen som Rockstarspill som oftest har, men etter at det føltes helt ubrukelig til å starte med så har det heldigvis gått seg til. Men jeg må vel ærlig innrømme at jeg er skuffet over ytelsen. Selv sitter jeg på temmelig solid maskinvare: OS: Windows 10 v1909 Pro for Workstation Processor: i7-9900K, all cores 5.0GHz RAM: 16GB DDR4 4133MHz GPU: RTX 2080Ti Watercooled Resolution: 3440x1440@100Hz, G-Sync Har ikke nubbesjans til å kjøre spillet på maks/ultra. Visste ikke helt hva jeg skulle forvente, vet jo av erfaring fra GTA:V at Rockstar har en tendens til å legge til endel valg som pusher det visuelle 1% ekstra samtidig som det dreper ytelsen. Klarer jo ikke å kjøre GTA:V på maks med 2080 Ti heller på 3440x1440, men så lenge man holder seg unna de mest idiotiske og overkill innstillingene og holde seg til maks 4x MSAA så holder GTA:V seg på 80+ FPS. Her derimot så klarer jeg faktisk ikke å få til et resultat som jeg er fornøyd med. Det er temmelig drøyt maskinvaren tatt i betraktning. Har spilt spillet på Xbox One X koblet til samme skjerm, i og med at Xbox One X ikke støtter ultra-wide så ble jo spillet da kjørende i 2560x1440 og ikke 3440x1440 men Xbox One X var uansett låst til å rendere i 4K/3840x2160 som da ble down-samplet ned til 2560x1440 og det kjørte i stabilt 30 FPS. Etter å ha lekt meg litt med innstillingene så virker det som grafikken på Xbox One X tilsvarer noe rundt "High" på PC. Kanskje med enkelte ting tilsvarende "Medium" det er ikke så fryktelig lett å sammenligne alle disse detaljene direkte. Men det virker som Xbox One X altså kjørte i native 4K oppløsning med det som tilsvarer en blanding medium-high, og med tilsvarende ultra teksturer. Da er det jo temmelig spinnvilt at jeg med 2080 Ti sitter å renderer i lavere oppløsning (3440x1440) og må ha alt satt til high (med unntak av teksturer som er satt til ultra) for å klare å oppnå en stabil 60 FPS+. Nå er en stabil 60 FPS+ riktignok dobbelt så mange frames per sekund som det Xbox One X leverte, men så er jo 2080 Ti temmelig mye kraftigere enn skjermkortet i Xbox One X, samtidig som jeg jo da kjører i lavere oppløsning. Nå ser jo spillet bra ut med teksturer på Ultra og resten på High, så det i seg selv er ikke noe stort problem. Problemet mitt er at jeg ikke klarer å få spillet til å bli like skarpt som det er på Xbox One X. Native 4K med TAA gav et krystallklart bilde med minimalt av aliasing. Kjører jeg 3440x1440 med TAA derimot så blir ting for blurry. TAA fungerer ikke så alt for bra med mindre du renderer i veldig høy oppløsning, med 3440x1440 så er pikseltettheten for lav så den blurryeffekten som kommer av TAA blir for åpenbar. Men skrur du av TAA så må du nesten kjøre MSAA eller så får du ekstreme problemer med aliasing som gjør at ting ikke ser ut i motvind, spesielt i bakgrunnen. Men MSAA dreper ytelse og 2x MSAA er ikke nok til å fjerne utfordringene med aliasing og aktiverer jeg 4x MSAA så kan jeg bare glemme en stabil 60 FPS... Temmelig sykt å sitte med såpass kraftig maskinvare og samtidig ikke klare å oppnå det jeg føler blir et like skarpt bilde som det jeg hadde på Xbox One X. Det er klart at om jeg sier meg fornøyd med 30 FPS så klarer jeg jo å åpne et like skarpt bilde og med bedre innstillinger enn det Xbox One X leverte men jeg hadde jo forventet at at 2080 Ti skulle klare å levere tilsvarende bildekvalitet som Xbox One X bare med 60 FPS istedenfor 30 FPS men det ser faktisk ut til å være tilnærmet umulig å oppnå. Virker som det er en god del å gå på her hva gjelder optimalisering.
 9. Dette er jo virkelig på høy tid. Har hatt lyst til å starte alts, noe som ville gagnet spillet og Blizzard da det hadde holdt min subscription aktiv lenger og jeg hadde dedikert mer tid på Blizzard og WoW fremfor å ikke gidde og heller kansellere og spille andre spill. Men selv med heirlooms så er jo veien fra level 1-110 helt absurd lang og treig. Dør nærmest bare av tanken, og etter de skalerte innholdet så har det jo faktisk blitt enda verre da ting er enda tregere enn før. Må dedikere så absurd lang tid før du når nåværende innhold, og kvaliteten på det du må pine deg igjennom er jo så som så. Jeg likte scaling på eldre innhold, ting ble litt vel teit med heirlooms hvor du bare maltrakterte alt og alle på din vei, og du kunne ikke følge progresjoner i soner eller noe som helst underveis. Men mengden EXP som kreves og mengden EXP du får per time er for dårlig etter skaleringen, du må fremdeles bruke absurd mye tid. Så selv om det å spille innholdet føles bedre og mer logisk etter skaleringen, så er fremdeles følelsen av progresjon og veien til "current" innhold alt, alt for lang. Disse endringene virker helt prima. 1-10 går unna på null, komma, ingenting så å bruke det på å introdusere spillere til rasen og klassen sin for deretter å la spillere enkelt og greit bare bestemme om de ønsker å tilbringe en 5-10 timer i gamle soner, Outland, Northrend, Pandaria, Draenor, Broken Isles eller Zandalar/Kul Tiras er en helt massiv forbedring. Nå kan du velge hvilken epoke du vil spille og du trenger bare å spille igjennom en av dem før du er på "current" innhold. Ikke noe mer kaste bort 100 timer+ for å nå current innhold, og jeg regner med at de beholder denne tankegangen fremover også så selv etter Shadowlands og når vi får neste utvidelse så er det samme systemet, obligatorisk intro i level 1-10, og deretter velger du en epoke (gamle soner, Outland, Northrend, Pandaria, Draenor, Broken Isles, Zandalar/Kul Tiras eller Shadowlands) før du er på current innhold. Med andre ord så burde det aldri mer ta lenger enn maks 15 timer før du er på aktuelt innhold. Gjør det jo langt mer aktuelt å starte nye karakterer og gjenoppleve endel av disse epokene i spillet med nye karakter og klasser. Har de endelig innsett at det å presse folk mot boosts ikke generer særlig med penger om det fører til at alle forlater spillet? Mange av de øvrige endringene hvor de ser ut til å ta vanvittig store steg bort fra "randomized" loot og loot progression og over til mer håndfast progresjon hvor du kan jobbe mot dedikerte mål er jo også veldig lovende. Alt jeg egentlig har hatet med moderne WoW ser ut til å bli utvasket med Shadowlands! Spillet vil jo dog fremdeles ha de vanlige begrensingene i form av alt for gammel spillmotor, så noen revolusjon av gameplay få vi jo ikke og det visuelle selv om jeg alltid har syntes det har fungert bra for WoW har jo sine klare begrensinger og når "Shadow"lands ender opp med å se såpass blast, lyst og cartoon-y ut så er jo det litt syn. Begrensingene til grafikkmotoren og valget av visuell stil passer ikke helt med tematikken på flere av disse sonene. Blir litt det samme problemet som Diablo 3 hadde kontra Diablo 2 som Blizzard nå ser ut til å adressere med Diablo 4. Iforhold til tematikken til utvidelsen så burde ting sett langt mørkere og dystert ut, men den visuelle stilen setter sine klare begrensinger som ødelegger litt for det kule uttrykket og stilen en utvidelse som Shadowlands kunne og burde ha hatt.
 10. Forventet egentlig at Reforge skulle bli sluppet på Blizzcon, dette setter jo en stopper for det håpet.
 11. Det faktum at de ser ut til å gå for en slags merkelig løsning hvor du må betale fullpris per spill gjør meg veldig skeptisk av flere grunner. Hovedproblemet er at Google har flere ganger drept en rekke satsingsområder, selv ting som har slått greit an. Det å skulle betale fullpris for spill på en tjeneste jeg ikke kan føle meg trygg på at eksisterer om 5 år+ er ikke allverdens. Også er det dette med hvor bra det faktisk vil fungere da. On-Live var jo elendig og løsninger PlayStation Remote Play, Steam Remote Play, Xbox One SmartGlass osv fungerer jo nokså ymse selv når du kun streamer lokalt på eget nettverk. Da blir jeg svært skeptisk til dette som skal dra trafikken over det store Internettet, men er jo alltid åpen for å teste nye ting. Jeg tror nok at løsninger som dette hvor et spill renderes på serverparker med "uendelig" maskinvarekraft hvor det streames video til en tynnklient helt klart er fremtiden og sånn gaming og egentlig det meste vil se ut fremover i tid. Men for meg virker det ikke som om infrastrukturen som kreves er i nærheten av å være på plass enda. Det må nok komme på plass langt flere "hubber" som flytter innholdet og serverparkene nærmere sluttbruker, og ikke minst så må nok generell latency og båndbredde fremdeles forbedres endel før dette blir helt tipp-topp. Men er jo mulig Google har funnet på noe smart her som forsøker å komme seg rundt flere av disse begrensingene så får vi jo se hvor godt det fungerer i praksis.
 12. I og med at Apple ikke pusher oppdateringen automatisk, og det er opplyst temmelig greit fra Apple sin side om at støtte for 32-bit droppes så har man jo bare seg selv å takke om man sitter der med diverse 32-bit applikasjoner, eller applikasjoner som er avhengig av 32-bit plugins så har man jo bare seg selv å takke. Men at selve releasen føles veldig rushed er det jo liten tvil om.
 13. Gikk for Ultimate Edition selv, men det handler ene og alene om at jeg stortsett alltid betaler ekstra for spillene jeg rangerer som noe av det beste jeg har spilt. Liker å støtte oppunder de spillene og utviklerne som gir meg de største opplevelsene.
 14. Gleder meg veldig til dette. RDR2 er på toppen over spillopplevelser for min del, men som mange andre så tok det litt tid for spillet fenget meg skikkelig så jeg begynte å hoppe over veldig mye av sideinnholdet men nå på PC så skal det nok mer eller mindre spilles til 100%.
 15. Sitter selv evakuert fra eget hjem på grunn av kvikkleire skred as we speak.. Ikke en spesielt artig opplevelse.
×
×
 • Create New...