Jump to content

Heilage

Medlemmer
 • Content Count

  9921
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1150 :)

About Heilage

 • Birthday September 16

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

25316 profile views
 1. Mener du som i å skru på VSync eller noe annet? Det går jo an det (usikker på om det er på i CKII f.eks), men noen spill oppfører seg jo veldig dårlig med VSync på, og det løser jo ikke akkurat problemet?
 2. Bah. Oppdaget i dag en ganske ekstrem coil whine på kortet mitt, høyt nok til at det høres gjennom lukket kabinett. Det oppstod nok forholdsvis nylig, jeg benchet kortet ganske mye uten å få støy da jeg fikk det, og nå får Crusader Kings II kortet til å ta helt av.
 3. Jeg skal fikle litt med innstillinger, takk for tipset
 4. Det er ikke noe problem hvis ting først er bootet i riktig rekkefølge, så jeg tror ikke det har noe med strømsparing å gjøre.
 5. Sitter her med et GTX 1080 og lurer på en ting: Er skjermer/DisplayPort ikke lenger plug-and-play? Jeg får null skjermbilde dersom skjermen ikke er på, med riktig input, når maskinen booter. Glemmer jeg å skru på skjermen, eller bytte input, må jeg reboote. Det er ikke verdens største problem akkurat, men synes det er så utrolig underlig. Kan ikke huske at slikt har vært et problem på mange, mange år. Gainward GTX 1080 GS, Dell U2715H. Kabelen er av kraftig type, men forholdsvis lang (ca 3m tror jeg).
 6. Er det ikke fint når nerder kommer sammen på denne måten? Forøvrig, har vi noe marked på forumet lenger? Husker det var noe en gang i tiden (typ ti år siden...), men finner ikke igjen noe.
 7. Muligens et dumt spørsmål, men tror dere noen vil være villige til å bytte et Gainward GTX 1080 Phoenix GS mot et FE GTX 1080? I teorien er vel Gainward-kortet mitt verdt mer (fabrikkoverklokket), men jeg ønsker litt større fleksibilitet ift størrelse og kjøleløsninger. Dette er ikke en annonse, mer et spørsmål om det vil være noe vits i å slenge ut en annonse i det hele tatt, sånn i tilfellet jeg er helt på jordet.
 8. Han spiller noen spill på en FreeSync-skjerm med et GTX 1060 og kommenterer at det ikke betyr stort. Jeg fikk ikke særlig mye ut av videoen, han testet jo egentlig ikke å tvinge frem framedrops og tearing, såvidt jeg kunne se, så jeg vet helt ærlig ikke.
 9. Tja. Pris er pris, folk betaler mer for mindre, avhengig av hvor mye de bryr seg om gitt ting (du vil ikke tro hva noen folk er villige til å betale for riktig effektpedal til en gitar). Det som bekymrer meg mer er at jeg googlet og fikk frem produktsidene til begge disse skjermene, og selv om de tilsynelatende er veldig bra (200Hz og HDR og whatnot), har ingen av dem noen detaljert spec sheet og ser ikke ut til å ha funksjonalitet for noe annet enn gaming. For all del, for noen er det nok, men ikke for alle. Må nok seriøst revurdere om variabel refresh rate er verdt det, men det er min egen sak. Litt kjipt å prøve å få Vsync på 60Hz til å bli bra nok og konfigurere alt til å unngå FPS-dips og alt dette medfører, men det får så være.
 10. Det er jo nettopp poenget mitt. Burde kanskje poengtert at skjermbytte skjer mot slutten av året, det er jo en relevant detalj. På det tidspunktet er RX Vega å kjøpe, men det betyr ikke at det er en det minste akseptabel opp- eller sidegradering. Der må vi bare vente og se hva som skjer. Men hvorfor finnes det ikke G-sync skjermer med et lignende feature-sett som skjermen jeg nevnte over? Det er jo åpenbart at Acer har sett at gamer- og produktivitetsfeatures kan kombineres. Å betale det som virker som en rimelig dyr skatt for G-sync (ved samme størrelse og oppløsning) som har mindre features virker jo ikke særlig gunstig.
 11. Hva føler folk om FreeSync vs G-Sync i disse dager? Oppdaget akkurat Acer XR382CQK, som har en rimelig perfekt kombinasjon av features, bortsett fra at den har FreeSync og jeg har et GTX 1080. Har inntrykk av at FreeSync er noe mer begrenset, særlig i hvilke frekvendsområder det er støttet (leser 30-70Hz for eksempel), hvorav G-Sync tilsynelatende støtter 1-100hz (dersom skjermen er 100Hz maks). Det sagt, den skjermen forutsetter jo at RX Vega er en habil erstatter for 1080, noe som overhodet ikke er gitt, så akkurat nå føler jeg meg veldig usikker. Den er ikke akkurat billig, men koster mindre enn ymse Thunderbolt 3-docker og ekstra ladere sammen med en annen skjerm, så vinningen går vel opp i spinningen.
 12. I teorien ikke en dårlig idé, men jeg foretrekker færre, større skjermer (funker bedre med IDEene jeg bruker, workspacet er best på én skjerm synes jeg). Det sagt, jeg kunne i teorien kjørt på med en av Dell sine G-sync-skjermer, da den matcher U2715Hen min bra. Plass på skrivebordet og ryddighet blir natturligvis et problem, men det er ikke umulig å løse. Hadde jeg hatt eget kontor/bibliotek kunne det vært mer aktuelt, absolutt, men det kommer ikke på plass før om et par år.
 13. Jeg synes de kravene er helt logiske og rasjonelle, men markedet og produsentene er åpenbart uenige. Det er vel bare "freaks of nature" som liker både gaming og har produktivitetsbehov. Antyder du forøvrig at via HDMI så får man 3440x1440@50Hz? Det kunne være akseptabelt, antar jeg. Har tittet såvidt på DP-baserte KVM-switcher, men en av de koster fort 2k eller mer, så man betaler mye for den funksjonaliteten. For hva det er verdt, så har jeg separate tastatur og multi-device BT-mus, så det er egentlig bare flere inputs som er det viktigste. Derfor kan 50Hz være tålelig på sekundær-inputen. Vil gjerne høre mer om den 38" du nevner, av typen som har 1600p? Har du et modellnummer?
 14. Acer X34A var jo en av de aktuelle, men HDMI-inngangen (som jeg også trenger) støtter visstnok ikke native-oppløsningen, ergo er den ubrukelig. Hvis du kan motbevise dette, så er den aktuell igjen. Jeg tror du og jeg har diskutert utseendet på visse produkter tidligere, og det er vanskelig å gå ned den veien uten at jeg begynner å kritisere smaken til særs mange personer, så vi lar den ballen ligge.
 15. Driver og surfer etter 21:9 skjermer nå, sitter på 2560x1440@27 nå og tenker at jeg kunne vunnet en del i produktivitet når jeg jobber, hvis jeg har litt ekstra oppløsning. Krav: - 34/35" - 3440x1440 - Minst 2x DisplayPort eller Mini-DisplayPort inn - IPS - G-Sync (helst) - Ikke så forjævlig stygg (helst) Hittil er det Dell U3417H som er det eneste som kommer nære nok. Treffer bra på utseendet og input, men mangler jo G-Sync, som er litt kjipt. Finner egentlig ingen alternativer, men kanskje noen her kjenner til noe?
×
×
 • Create New...