Jump to content

PanserJohan

Medlemmer
 • Content Count

  866
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

198 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. TMY kommer til å selge i bøtter og spann. Det tror jeg ID3/ID4 vil gjøre også. E-tron sportsback vil også gjøre det godt, sammen med den nye Skoda Enyaq.
 2. Som i bilmarkedet ellers, er det ikke nødvendigvis eksakt størrelse og rekkevidde som konkurrerer i samme kategori, men pris. Mitt inntrykk er at det er prisklassen 700-900K som konkurrerer innad. Så har du det å rutte med, velger man i dag mellom Tesla/Jaguar/Audi/Mercedes. Mye følelser og identitet inne i bildet ved valg av bil. Tror de aller fleste som har kjørt el-bil en stund, har merket at det ikke er viktigst om den kjører 35 eller 40 mil. 95% av all kjøring er kortere enn det. Og all den tid 95% av lading skjer hjemme, er ikke Teslas ladenettverk så viktig som man først trodde. Hiv oppå crossbars/skiboks, og lastekapasitet blir god nok for de fleste. Selv stod det mellom Audi/Telsa og Jaguar da jeg kjøpte, og Jaguar vant soleklart. Den kjører kortere enn Tesla, mindre plass og tregere lading enn Audi, men hjertet ville ha Jaguar. Ikke alle som kjøper bil, er 100% rasjonelle. Da ville alle kjøpt KIA/Toyota. 🙂
 3. Støtter @Prusk 100%. Dersom du har troen på enkeltaksjer, bruker du samme strategi dersom det er snakk om større summer. f.eks equinor, Sara, Veidekke osv.
 4. Jeg synes linken mellom hvor mye antibiotika de (Spania&Italia) bruker i matproduksjonen, og MRSA bakterier på sykehus. Og at det påvirker dødeligheten av viruset.
 5. Sjekk mornigstar.no, velg fond -> kategori Norge, sorter på lave kostnader og du vil finne norske index fond. F.eks dnb, Alfred Berg osv.
 6. Jeg leier ut i sokkelen, og er spent på leiemarkedet dramover. Nåværende leietagere flytter til sommeren, så jeg må ha inn nye. Vi har leid ut til studenter i alle år, kona og jeg trives med det. Usikker på hvordan dette vil påvirke markedet på kort sikt.
 7. Tror ikke magen er problemet, men passformen over skuldrene. De fleste byer har herreekviperingsforretninger som har disse. De er ofte ment å passe over en dressjakke, så størrelsen er nok normal +. TrHeim har Gunnar Ree og Arne Rønning, ellers i landet er jeg blank,
 8. Er umulig å si, men at det nå er viktig å se på EK/Gjeld ratio, er vel hevet over en hver tvil. Bransje og historikk er også gode pekepinner. Så langt kan det se ut som Norden vil komme seg raskere enn US, all den tid sosialdemokratier takler kriser av denne typen mye bedre mtp lønn under sykdom. Norske selskap som driver eksport trives med den nye kronekursen, og Equinor/DNO har vel falt mer enn nødvendig og er noe fryktdrevet pluss russland/saudi krigen som pågår. Men den kan vare lenge.
 9. Indexfond (nordisk) er sammensatte fond med de største selskapene på oslo børs. Sprer risikoen
 10. Jeg mener at på et eller annet tidspunkt, må vi endre strategi. Skjerme de i risikogruppen, og få folk tilbake på jobb. Min lekmansoppfatning er at vi holder oss hjemme over påske, men etter det tror jeg vi må isolere sykehjem/eldreboliger o.l.
 11. Jeg tror det er en gyllen mulighet dersom en har litt cash, og langsiktig kjøpe solide (EK/Gjeld) norske selskap. Dersom du kan sitte en stund i posisjonen, kan selskap som Equinor/Yara/Veidekke være gode kjøp slik det ser ut nå. Med fare for å fange fallende kniver, er nok ikke timingen eledig i så måte.
 12. Ang økonomi, kan jeg anbefale den siste podcasten til PlanetMoney, som snakker med de ledende økonomene under finanskrisen, om hva de mener de gjorde feil hva økonomisk stimulans angår. Hovedpoengene er staten bør bruke mer penger hurtigere enn under finanskrisen, og redd "alle" bedrifter. Rimelig interessante betraktninger fra en kar som jobbed i FED da det smalt sist.
 13. Det er ikke noe problem å dra i marka med familien, så lenge familien holder seg kun til seg selv. Turgåere kan passere med 1 meters avstand, og risikoen er lav. I morgen blir det aking med stor avstand til andre i akebakken.
 14. Med to barn hjemme fra bhg, går jo matbudsjettet opp betraktelig. Litt uvant å planlegge alle måltider hjemme siden de går på fullkost barnehage. Så det har blitt et par turer på Rema
 15. Ingen tegn på tomme matbutikker her i tr.heim. Vil heller si de er packed med stort sett det meste, og ekstra mye av det som ble hamstret sist uke. Store paller havregryn og dasspapir. Det er ikke der slaget står fremover, men det blir spennende å se hvordan det går med importerte varer fra land som sliter. Om det blir mindre mozzarella, chorizo e.l. (I-landsproblemer altså)
×
×
 • Create New...