Jump to content

PanserJohan

Medlemmer
 • Content Count

  893
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

207 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. PanserJohan

  Mini eller BMW?

  Nissan Leaf. Har en slik som nummer to bil, har nesten ikke kostet meg en krone. Polo er også billige i drift og innkjøp.
 2. Takk. Jeg mener å huske at ny informasjon vedr reiseregler mv skal komme 15. juni, stemmer det? Tenkte jeg kan gi de beskjed om at jeg kan holde av leiligheten til vi vet mer. De har skrevet kontrakt, men alt har jo forandret seg. Dersom de ikke får innreise, må vi ut på markedet etter nye leieboer. Men jeg jeg vil ikke slå hånden av de enda.
 3. Vi har skrevet leiekontrakt med to studenter fra Tyskland som i utgangspunktet skal komme hit 01.07. Det fremstår som lite sannsynlig at de får komme til Norge før sommeren, men er det noen som vet noe om når de får komme hit? De bor i Tyskland, og har spurt meg om jeg kjenner noen kilder som kan si noe om dette. Jeg ønsker å avklare situasjonen av to åpenbare grunner. 1. De lurer på når Norge åpner opp for utenlandske studenter, og Tyske nettsider har ikke mye fokus på dette. 2. Jeg lurer på om jeg må starte jakten på andre leieboere
 4. It's not about timing the market, it's about time in the market. Alle de siste store krakkene ar vært "W" formet, men denne gangen kan det se ut som vi opplever en "V". Mulig det er for tidlig å si, men USA er vel kommet seg 80% siden black monday. Dette har andre mer peiling på enn meg; men kan det være at verdens børser ikke er inflasjonsjustert enda? Rekordmye penger er trykt opp for å motvirke nedgangskonjunkuren, det må da få konsekvenser for verdien?
 5. Flexilån på inntil 60% av takst. Betal kun renter. Dø med 6 mill i "gjeld".
 6. Mener jeg leste på nett (mulig elbilforum.no) at Volvo må kutte over hele produksjonslinja, men at El-bil produksjonen ikke vil rammes.
 7. De fleste krakk følger en W-kurve. Merkelig om vi ikke opplever det samme denne gangen. Forskjellen er den pengepolitiske handlemåten denne gangen. FED og andre sentralbanker trykker penger som om det ikke finnes noen morgendag, og ingen store selskap skal få feile. Mulig inflasjonen lar vente på seg, all den tid alle stater gjør det samme, og det er ikke skattebetalerne som nyter godt av det (i USA). Etter jordskjelvet, kommer det som regel en tsunami.
 8. Jeg er enig i det, men et scenario med rente under 2% til folk flest, tiltakspakker fra staten og en enorm offentlig sektor, lukter det ikke krakk. Det vil selvfølgelig være noen få som opplever at denne dråpen får begeret til å renne over, men det er ikke mange. Bankene er veldig villige til avdragsfrihet, og selv om belåningen til den jevne nordmann er veldig høy, rapporterer de fleste bankene overraskende få som ber om avdragsfrihet. (1-3% er rapportert av sparebankene), og de har ganske god geografisk diversifisasjon.
 9. Jeg skjønner ikke helt dommedagsprofetiene. Tror det vil være mer nyansert enn som så. 2/3 av den norske befolkningen har vært uberørt av permitteringer (pensjonister og stat/kommune), og hos den siste 3-delen, er det ikke mange som har blitt permittert. Tror heller det vil bli geografiske forskjeller på boligprisutviklingen. Oslo har hatt et stort trykk i mange år, så trolig ikke noen enorm kollaps i nærmeste fremtid. Men landsdeler som er avhegig av oljebransjen som arbeidsgiver, vil nok slite mer. I Trondheim har det blitt bygd enormt med leilighter de siste åra, så etterspørselen etter disse vil uansett avta. I randsonene først, så inn mot byen. Det kommer en tsunami etter dette jordskjelvet, men nedgang på 20% over hele fjøla, er usannsynlig.
 10. Dersom du vil spre risikoen, kan du jo gå inn gradvis med en spareavtale.
 11. Fatter'n har i en årrekke (20+år) jobbet offshore, og rapportene på kontraktene er nedslående. De har fått beskjed om å fullføre kun nødvendig vedlikehold, og påbegynte prosjekter. Etter det, er det stopp. Alle som jobber gjennom bemanningsbyrå (og det er flertallet), har fått beskjed om at alle turer er oppdragsbasert. Dvs at de må melde seg som arbeidsledig hos NAV etter hver tur. Så er det bare å sitte ved telefonen å vente.
 12. Vilkårene er ganske tydelige rundt corona og reising slik jeg ser det. Har du bestilt reise før 12 mars, får du dekket det som ikke refunderes av flyselskap/hotell/reisearrangør. Reisesyke dekkes ikke dersom du velger å trosse UD's reiseråd, noe som bør være selvfølgelig for de fleste. UD er regulator for de fleste reiseforsikringer her til lands, og det er opp til kunden å gjøre seg kjent med gjeldende vilkår. Du er litt blåst dersom du reiser til Hellas og tror reiseforsikringen skal dekke sykehusopphold nå.
 13. Dette er dessverre ikke på sitt verste enda. Tsunamien som følger jordskjelvet har ikke kommet enda.
 14. Du ønsker deg Rolex, men har spart opp til Seiko. Ikke noe galt med Seiko, men du må nok regne med å punge ut mer. Du må også spesifisere rekkevidden du trenger. Om det holder med en e-golf eller om du må ha Kona/Niro. Dersom du mener Tesla er "kjedelig", er du i Audi/Jaguar land. Du mangler 400 laken på Jaggen, og 250-300laken på Audi Etron 50.
×
×
 • Create New...