Gå til innhold

Trulss

Medlemmer
  • Innlegg

    1 705
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Trulss sine prestasjoner

942

Nettsamfunnsomdømme

  1. Nyttig informasjon, men i siste avsnitt får du det til å høres ut som om at alle vil ha grunnpakke og det er jo der skoen trykker. Mange vil ikke ha verken nett eller grunnpakke for TV-kanaler. Det er faktisk enklere å administrere dette enn å installere vannmålere i hver leilighet. Siden både vann og TV-pakker er svært kostbart er det på høy tid at man begynner ta betalt etter forbruk for begge deler.
  2. Ja, det skal sikkert gå bra! De tilbyr også prøveabonnement til kr. 99,- så man får testet det ut.
  3. Fortsatt bare 108 GB før hastigheten struper. Jeg er IKKE impontert. Finner det også litt merkelig at ICE Data Frihet ikke nevnes med et ord. Der får man 1000 GB til kr. 378,- og hastigheten ligger på 25 M/Bit.
  4. Jeg mistenker HDMI eller at kabelen ikke er satt ordenlig på plass. Alternativt mottakeren som er påkoblet TV.
  5. Det kan være at leverandøren av vannmålerene er så griske at vinningen går opp i spinningen. Flere opererer med avgift pr. måler og kanskje administrasjon/fakturaavgifter til den enkelte. Den kan også være kostbart å få laget plass på målerene i det eksisterende røropplegget. Kommunenorge har svæt forskjellig pris og struktur på prisingen, man kan umulig slå lønnsomhet og muligheter sammen for alle kommuner. Den beste løsningen er å få kommunen til å installere og drifte vannmålerene på samme måte som de gjør i eneboliger. Man flytter også kontorarbeidet fra styret og forretningsfører over til kommunen. På 90-tallet hadde mange felles løsning på strøm med undermålere til hver leilighet som ble avlest og avregnet en gang i året. Dette ble den gang forbrudt, og hver andel måtte ha eget abonnement med måler. Det er på høy tid at dette skjer med vann og TV/nett også. For å endre slikt i vedtektene tror jeg alle må være enige og at det ikke holder med 2/3 flertall? Kan styre overkjøre og ta avgjørelsen selv og begrunne med at det blir mer rettferdig og at man oppgraderer tl dagens standard? Styret står jo fritt til å velge leverandører på andre områder som feks. at vaktmester jobber etter timesbetaling eller en fastpris.
  6. Det kan være at han har forsøkt få bilen ut av den trange plassen fra passasjersetet ved å kun ta et ben over til gassen. Tanken har kanskje vært å rygge sakte og pent i to meter slik at han kan sette seg inn på vanlig måte. Siden bilen da ikke vil flytte seg har han i tillegg begynt å trykke med hendene i førersete for å få vektsensoren i gang.
  7. Alternativ A gir deg jo valget du ønsker. Du kan jobbe deltid eller ta lenger perioder ferie. Skulle en annen interessant mulighet for inntjening by seg underveis er det vel bare å hoppe på dette. Har du formue eller kapitalinntekter kan man vurdere å flytte til et lavere beskattet land. Det kan være greit å ha et forhold til hva man gjør med sin bolig i den perioden man ikke bor der selv. Kanskje den kan leies ut, kanskje man bør investere i annen type bolig som er lettere å leie ut, eller kanskje man bør leie selv og heller investere pengene man får for leiligheten.
  8. De sa reklamasjon ikke var gyldig. Så da må jeg dra saken gjennom en forbrukerinstans for å få medhold, om ikke får jeg servert hele fakturaen på batteri og arbeidstimer/feilsøking.
  9. De mener ikke dette, og da er det vel tryggest å dra saken via forbrukermyndighet først?
  10. Som forventet ble jeg forvist fra butikken med argument om at jeg må betale for å få sjekket pc og at den trolig ikke ville bli dekket da garantitiden på batterier var to år. De noterte ikke navn og nummer så da er det vel bare å sende saken over til forbrukerrådet i og med at den er behandlet svært pent og ikke har mer enn 40 sykluser på batteriet med kun 32% batterikapasitet igjen.
  11. Nå er heis endel av konstruksjonen på samme måte som parkeringsplasser, boder og trapper - og da er det naturlig at man betaler. Når det gjelder TV og nett så er dette et abonnement som man fint kan administere selv. På 90-tallet ble det forbudt med fellesmåling av strøm i borettslag og alle måtte få måler tilkoblet sin private leilighet, og det samme bør skje med vann og avløp da forbruket er høyst varierende og ikke minst så er prisen ventet å øke til uante høyder i årene som kommer. De som har satt inn målere i sine blokker får totalt langt mindre vannforbruk, og kostnadene med en kommunal måler pr. leilighet er relativt små. Det er altså ikke slik at man nødvendigvis må ty til de dyre private avlesningsløsningene. Jeg mener at vannmålere bør bli et krav (slik det er i nye bygg her i området) og at TV og nett bør bli frivillig. Det er synd at man blir påtvunget abonnement. Selv om man har frivillig ordning kan det fremforhandles gode avtaler for de som ønsker tegne abonnement.
  12. Eierne vil få mindre gjeld. Pantehaverne vil sitte på en tomt uten verdi siden de kun eier en del av tomten. Jeg ser for meg at de er villige til å gi slipp for noen få kroner. Ved tvangssalg så snakker vi vel kun om deres andel av tomten? Altså vil det jo ikke være andre enn meg som vil kjøpe den, særlig ikke om jeg allerede eier en andel av tomten fra før. Men om jeg skulle kjøpe en del av tomten som ikke er pantsatt, vil jeg da kunne kreve tvangssalg automatisk?
  13. En tomt jeg vil gi minst mulig for. Jeg er usiker på om jeg må gi enn kravene tilsier som følge av renter mellom årene, eller mindre fordi de ellers ikke vil få noen ting. Jeg tror vel disse kreditorene gjerne vil avslutte saken for en rimelig penge. Selv om kravene mot selger kan opprettholdes blir det enklere for dem om å selge sin andel rimelig til meg. Hva jeg skal bruke tomten til er jeg ikke helt sikker på enda.
  14. Andelene til noen av eierene. Lånene er misligholdt og utleggsforretning. Det er ingen tegn til bedring av deres økonomi og forholdene har vært slik i mer enn ti år. Det er kun en av eierne som ikke har dette problemet, men vedkommende vil foreløpig ikke selge sin andel. Jeg regner med det er her må begynne jobben og tror det skal gå fint å få kjøpt denne andelen, men det er lite poeng om jeg ikke får gjort noe med de andre "konkurskongene", men tror også dette skal gå greit. Spørsmålet er hvordan jeg skal forholde meg til de som har pant i eiendommen. Eiendommen har liten til ingen verdi for noen i dag som følge av eierstrukturen, og mener jeg har lest et sted at i slike tilfeller vil verdiforringelsen være kanskje 80%. Kan også nevne at denne eiendommen har liten verdi i seg selv, men jeg er likevel ikke interessert i å betale noe i nærheten av full pris.
  15. Men hva med de andre eierne? Tvangssalg fører vel til at tomten må ut på det åpne markedet? Men er dette mulig om en eier setter seg på bakbeina og ikke vil selge (og som da heller ikke har noen krav mot seg)?
×
×
  • Opprett ny...