Gå til innhold

Sette penger i lotto


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Indeksfond er tingen.

Sitat

Nesten 5 av 10 nordmenn gamblet på pengespill i fjor. I gjennomsnitt spilte de for 18 000 kroner, eller 375 kroner i uken.

 

Bare 2 av 10 nordmenn sparte i fond. I gjennomsnitt har de som sparer i fond satt inn 4000 kroner årlig de siste fem årene.

 

Nesten 5 av 10 sparer ikke til egen pensjon, og store deler av de andre sparer ikke optimalt. Likevel oppgir nesten 6 av 10 at de ikke er villig til å gå ned mer enn maksimalt 30 prosent i lønn som pensjonister.

 

Vi har regnet på hva du sitter igjen med i dag, dersom du spilte Lotto eller satte av tilsvarende penger i aksjemarkedet/i banken de siste 5, 15, 25, 35 og 45 år.

https://www.nordnet.no/blogg/lottopenger-i-aksjemarkedet-gir-garantert-milliongevinst/

Sitat

Den som tipper Lotto vil over lang tid kunne forvente seg å tape nesten halvparten av innsatsen i gjennomsnitt (premieandelen i Lotto har ligget på 50,22 prosent i gjennomsnittet de to siste årene).

Den som har tippet for 375 kroner i uken de siste 15 år, vil da f.eks. være 136 000 kroner fattigere i dag. Hadde du derimot satt disse pengene i globale- eller amerikanske aksjer, ville du sittet med hhv 374 000 og 430 000 kroner i dag. Banksparing ville gitt 328 000 kroner.

Den som har tippet for 375 kroner i uken de siste 35 år, vil da f.eks. være 317 000 kroner fattigere i dag. Hadde du derimot satt disse pengene i globale- eller amerikanske aksjer, ville du sittet med hhv 2,1 og 2,9 millioner kroner i dag. Banksparing ville gitt 1,4 millioner kroner.

 

Forutsetninger: Tippe Lotto for 375 kroner i måneden, eller spare tilsvarende beløp månedlig i aksjemarkedet og på bankinnskudd. Grafen over viser historisk utvikling. Indeksen MSCI World er brukt som grunnlag for utviklingen til globale aksjer, mens S&P 500 er brukt for amerikanske aksjer. Tallene er ikke justert for skatt og inflasjon. Det er heller ikke tatt hensyn til årlig forvaltningskostnad i aksjefond. Dette kan imidlertid gjøres svært billig ved kjøp av indeksfond.

 

  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

For å øke sjansen for å vinne så er det bare til å kjøpe flere kuponger! 😁

 

Men jeg ville heller sett på EV (expected value), altså hvilken forventet avkastning noe gir.

For å få best mulig EV så bør en gjøre det motsatte av det som en gjør for å øke vinnersjansene, da bør en kjøpe minst mulig lodd/kuponger.. 🧐

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

En annen måte å tenke på er "Hvis lykken vil finne meg så holder det med en rekke"  🙂

Hørte en sammenligning med at oddsen for å vinne i Lotto tilsvarte å sette en bøtte et tilfeldig sted langs toglinjen mellom Oslo og Bergen.  En eller annen gang under turen så slipper du i blinde ut en ball og treffer du denne bøtta så er det førstepremie.  Så beste er nok å holde det på moderat nivå - absolutt ikke noen investering.  Eneste som er positivt er at overskuddet støtter kultur og idrett.

Du kan selvfølgelig garantere gevinst ved å tippe 5 370 000 rekker til 5 kr/stk = 26,85 mill innsats, men største lotto-premie er lavere enn enn dette - og har du først 26,85 mill så har du neppe behov for noen Lotto-premie 😉

For ikke å snakke om Eurojackpot der vinnersjansen per rekke er 1:140 mill til 25kr/rekke. 

Lenke til kommentar
peterjohn skrev (1 time siden):

Hordan man kan øke sjansen å vinne ?

Nei du må spille mer. Og hvis du bor i Tyskland får du en ekstra fordel 😜

Aldri har noen gitt økonomisk råd som inkluderer lottospilling. Men 10 kroner er minsteinnsats for å være med på en lottotrekning, og ingen havner i et økonomisk uføre av å spille 40 kroner i måneden.

Men jeg tror pengene er bedre investert i innskudd på fond hver måned.

Lenke til kommentar
peterjohn skrev (5 timer siden):

Er det lurt å sette penger i Lotto ? Det koster 50 kr i uke eller 250 kr for fem uker. Hordan man kan øke sjansen å vinne ?

Som flere andre nevner, er det sjeldent lurt å spille lotto dersom man ønsker å tjene penger, da bør man heller spare alt man klarer på andre måter, som feks i fond. 

Norsk tipping skal selvsagt tjene penger, og selvom premiene de gir ut er enorme, så er det altså spillerene som finansierer dette. Det betyr, at de fleste må tape penger, for at noen skal vinne. Oddsen for at man over tid vinner penger på slike spill er altså ekstremt lave. 

Hvis man allikevel ønsker å gi det et forsøk, så kan man vel bruke tråden til å diskutere hva som gir størst sjans for gevinst, og jeg mener å ha hørt at Joker er det som gir det best mulighet til 1.premie. 

Langodds og trav er sikkert også lettere å tjene penger på dersom man setter seg litt inn i det, og spiller safe og med tålmodighet. 

Lenke til kommentar

Lotto er en av de beste måtene å bli rikt raskt dersom man har veldig lite.

Det er ingen ting annet enn spill som kan gi 50'000 ganger pengene tilbake på noen dager. Sannsynligheten for å vinne er ekstremt liten, så risikoen for tap er skyhøy. 
 

Skal du investere 10'000kr bør du satse på alt annet enn spill. Skal du invester 50kr så er Lotto absolutt å anbefale.

Lenke til kommentar

Aldri spill for mer enn du ikke hadde blitt lei deg over å ha mista på byen er også en måte å si det på. Spill hvis du syntes det er moro og du mener spenninga er verdt det, men ikke spill med forventinger om å vinne, og aldri spill for mer enn du har råd til å tape.

I praksis så er det like stor sjangs for å vinne om du spiller for en 50-lapp eller om du spiller for 5000. Du har reint matematisk sett såklart en høyere sjangse, men denne er så liten at i praksis så utgjør det ikke mye.

Spiller av og til, og tenker som så at "når det er min tur, så vinner jeg". De gangene jeg glemmer å levere eller av andre årsaker ikke er med så tenker jeg som så at "det var ikke min tur den uka her alikevel, da hadde jeg jo spilt". Jeg har iløpet av åra vinni en hel masse småsummer (og en på 10.000 på Flax en gang), men alt i alt så har Norsk Tipping tjent mye mer på meg enn jeg har på dem.

Endret av Wheeljack
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...