Jump to content

The Very End

Medlemmer
 • Content Count

  3430
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

The Very End last won the day on June 19

The Very End had the most liked content!

Community Reputation

6891 :)

1 Follower

About The Very End

 • Birthday 12/08/1987

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

12783 profile views
 1. Ja for det er jo smart å brenne ned det som gir oss energien. Ellers minner jeg om at det er eierne av kraftselskapene, kommunene stort sett, som selger strømmen - ikke politikerne.
 2. Vi er i samme båt og det er kjipt som fan. Jeg har en liten leilighet og middelmådig betalt jobb, men måtte ut med nesten 3000 kr. i strøm siste måned. Det er ikke det at jeg ikke forstår at man kan bli sint - det er vi alle, men vi må rette kritikken til hvor den hører hjemme, nemlig oss selv. Internasjonale samarbeid har vært en suksess for Norge, og det skal vi fortsette med, men vi må tilpasse det noe. I førte omgang høres det fornuftig ut det mange andre sier her, å regulere bransjen i større grad. Vi må sørge for at vi har nok strøm når vi trenger det, men når vi har det kan vi også tjene noen penger på å hjelpe våre europeiske venner. Det må ikke være enten eller
 3. Du ber meg forholde meg til nyanser, når du ser fullstendig sort / hvitt på det. Det er få (ingen) som ikke peker på at det med nåværende kunnskap har vært en heller dårlig investering å satse på Russland, men det er jævelig arrogang å sitte her på sin høye hest etter at ting har utspilt seg. Videre er det jo helt sort / hvitt det du sier om at at man skal prioritere sitt land. De fleste har ikke noen problemer med å se utfordrinene i dag eller at disse krever noen tiltak, men det er ikke enten eller som du fremstiller det. Det er ikke slik at politiker automatisk forkaster sitt eget land fordi man arbeider mot internasjonale samarbeid. Men samarbeid betyr ikke det samme som at vi kan velge kun fordelene uten å ta noen av ulempene også, men dette trenger jeg ikke sitte å repetere, dette forstår du om du vil. Avslutingsvis så er det ikke markedet som utnytter oss, det er din hjemkommune som eier kraftverkene. De selger strømmen fordi de tjener penger på det, jævelig mye penger. Rett ikke kritikken mot andre når feilen er oss selv. Men som jeg også sier, jeg er helt for en delvis regulering slik at vi har bedre fyllingsgrad i våre magasiner (for å være mindre sårbare). PS: Vår velstand skyldes at vi har eksport olje. Å si at det er urettferdig å ofre sin vellstand uten å erkjenne at velstanden stammer fra andre er historieløst.
 4. Ahhh ja sant, Norge er ikke en del av verden, samt at hvem trenger vel å ha solidaritet med den? Mon tro om Norge skal slutte å ekspotere / importere varer, ja f.eks. Olje. Vi kan drikke olje og spise litt bark. Altså, vi kan ikke velge å skumme følten i ethvert internasjonalt samarbeid, det er ikke slik ting fungerer. Er ikke uenig i at man skal sette restriksjoner, men å kutte kablene og kalle det den ultimate løsningen er lite nyansert.
 5. Jeg tenker at det er helt innafor å kalle en del her inne nettopp det, da de ikke ønsker eller vil forstå hvorfor det akkurat nå er en eksplosiv vekst i energiprisene i Europa. En-løsnings alternativer ("kutt kabelene") og svar ("Europa-bad") på komplekse geopolitiske situasjoner er mantraet, for det er lettere å forstå og rette sinnet sitt mot det enn å sette seg inn i problemstillingen.
 6. Herregud mann, det er omtrent 20 år siden man anbefalte diesel (med påfølgende korrigering på bakgrunn av ny kunnskap). Det er ikke lengre et argument som kan brukes til noen ting. Ellers vil jeg sterkt fraråde å hevde at en selv sitter med overlegne kunnskaper («vitner om lite kunnskap»), det kan fort slå tilbake på en selv.
 7. Interessant artikkel, som hjelper til å utvide forståelsen og øke nyanseringen i det hele. Tar med et av avsnittene her (men ikke alt da det sikkert er mot noen regler). Ergo, det ene utelukker ikke det andre, og fornybar energi utenom vannkraft vil med oppgraderinger ikke by på problemene som folk i kommentarfelt ofte bruker som hovedargument.
 8. Poenget med å spise ofte er at man da regulerer sultfølelse, blodsukker og mengde mat. Som en som gikk ned 30 kg syntes jeg det fungerte bra å ikke være sulten mesteparten sav tiden, da jeg spiste med 3-4 timers mellomrom. Om 3 måltider fungerer best for deg eller andre, så synes jeg du skal gjøre det - Finn den metoden som fungerer best for deg.
 9. Ser at journalist har kost seg på jobb; hevder elbilsalget går ned mens realiteten er at elbilsalget har økt mye fra i fjor (64% -> 79%). Riktignok har antallet nye biler gått ned, men det viktigste parameteret er antall % av nybiler solgt som er elbiler.
 10. Har du dokumentasjon på at vindkraft i Norge bygges av rumenere? Det er vanskelig å spå fremtiden, men det man vet er at man ikke vet. Allikevel, proteksjonisme (meg og mitt, verden får klare seg selv) har sjeldent ført til særlig velstand for nasjonene som har forsøkt dette. Og igjen vil jeg minne om at det er en del faktorer som er grunnen til hvorfor strømmen er spesielt dyr nå (utover vindkraft og eksport = bad).
 11. Men har vi råd til å ikke skape fremtidige arbeidplasser? Hvordan har det gått med samfunn / land som står på stedet hvil hva angår samfunnsutvikling f.eks.? Alt var ikke bedre før og slik man husker hvordan ting har vært er sjeldent korrekt (f.eks at strømkablene kun er en eksportvei).
 12. Det er klare paralleller til informasjonssikkerhets-debatten her: hvor man forsøker å ta et problem som avhenger av flere faktorer og så lage en løsning (f.eks teknisk løsning som på et magisk vis skal løse et organisatorisk / menneske problem). På den ene siden har man de som kun skylder på fart, på den andre har du de som kun skylder på vei. Er sted i midten er sannheten, men som deg er jeg enig i at nordmenn er verdensmestre i ansvarsfraskrivelse.
 13. Covid vaksine… what? Men en liten presisering: det er aldri en faktor alene som har skylden, det er flere. Det er derfor fart ofte går igjen, fordi fart veldig ofte er en medvirkende (men ikke eneste) faktor. Det er også det som er enklest å gjøre noe med enn å få folk til å skjerpe seg, bygge ut veistandaren på samtlige rare småveier i Norge eller å bedre tryggheten i biler. Ellers mener jeg å ha lest statistikk på at fleste dødsulykker er utforkjøring, og her er det stort sett høy fart i kombinasjon med idiotkjøring som er en av de største faktorene. Edit: ser ut som møteulykker og utforkjøring er nokså likt hva angår dødsfall: https://www.ssb.no/transport-og-reiseliv/landtransport/statistikk/trafikkulykker-med-personskade Edit2: snakke her generelt om dødsulykker og ikke kun siste periode i isolasjon.
 14. Problemet er at disse såkalte lokale arbeidsplassene avhenger av energi. Som han over meg peker på, vi har ikke nok Per dags dato for å sikre fremtidens lokale arbeidsplasser. Vi kan ikke styre Norge AS som det skulle vært Kodak.
 15. Det blir fort stor mental gymnastikk når folk skal forsøke å lage særregler for ting de ikke liker (vindkraft).
×
×
 • Create New...