Gå til innhold

The Very End

Medlemmer
 • Innlegg

  4 914
 • Ble med

 • Dager vunnet

  8

The Very End vant dagen sist 7. juli 2022

The Very End hadde mest likt innhold!

Om The Very End

 • Bursdag 08. des. 1987

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

15 894 profilvisninger

The Very End sine prestasjoner

12,5k

Nettsamfunnsomdømme

 1. https://www.nrk.no/urix/hevdar-palestinske-fangar-ma-amputere-etter-a-ha-sete-bakbundne-i-vekevis-1.16841576 Ses kanskje i sammenheng av dette (sak fra 2023): https://www.nrk.no/urix/amnesty-rapport-om-vold-og-drap-pa-vestbredden-1.16621206
 2. If it walks like a duck (...) osv. Det hjelper ikke å bare slippe inn mat om det ikke nås sivilbefolkningen. Det er også, ref. de tidligere kildene brukt, en utfordring at Israel ikke har åpnet opp havnene som lovet. Tror det er få som har noe godt å si om Hamas, men akkurat nå er det Israel som er den styrende makt i området og da faller også ansvaret på dem å sørge for nødvendige infrastruktur / koordinering slik at sivile får livsnødvendige forsyninger. Sivile er sivile, og vi kan ikke fortsette pekeleken (det er DIN feil) for all fremtid.
 3. Har levd på pitabrød i seks månader: – Snakkar uklart og utan mimikk – NRK Urix – Utenriksnyheter og -dokumentarer Et lite knippe lenker med tidsstamp innenfor de siste 48 timene: 1. USAID administrator says it is ‘credible’ to assess famine is already occurring in parts of Gaza | CNN Politics 2. Gaza: Israel’s Imposed Starvation Deadly for Children | Human Rights Watch (hrw.org) 3. ‘Hell on Earth’: famine nears in northern Gaza despite Israeli aid pledges | Israel-Gaza war | The Guardian 4. Jeremy Bowen: Israel denies famine looms in Gaza, but evidence is overwhelming (bbc.com) 5. Northern Gaza Already Experiencing Famine, Biden’s Top Aid Official Says (forbes.com)
 4. Når vi snakker om ladestasjoner; har noen av dere vært på Recharge City i Danmark (Circle K)? Denne er jo også spektakulær. Stoppet innom der i påsken og har kun gode ting å si om stedet. Ser at det ble ferdigstilt i feb. så det forklarer sikkert hvorfor den ikke er på listen samt vanskelig å finne bilder av. Edit: Circle K åbner ny tankstation i Recharge City Horsens | Circle K (ritzau.dk) Dårlig med bilder av selve ladeområdet dessverre. Edit 2: Og selvfølgelig; tap-to-pay (bankkortbetaling), fungerte smertefritt. #Føkk apphelvete
 5. Så den på kino med kona i helgen, likte den selv om den så klart er trist som faen. Kul måte å illustrerer hendelsene / det virtuelle livet til hovedpersonen. Også en tankevekker på at tvangsinkludering kanskje ikke er det beste alltid.
 6. Edit: Dette ble mer en refleksjon rundt problematikkene du nevner. Del 1: To sider Ofte i denne tråden ilegger en del her inne et falsk premiss; at man tenker alt er Israels feil, slik at vi i realiteten står igjen med kun to absolutter. Diskusjonen blir deretter, og så blir det helt sort / hvitt. Det er også gjentagende at man drar frem grusomhetene til terrorister til å tilsynelatende klassifisere hva som er verst eller mest grusomt. Om man ikke er i den ene leiren så er man automatisk i den andre, og er man i denne ser man bort for grusomhetene og tar part med de som utfører dem. Det jeg skulle ønske vi kunne fått til å tråden er at å stille spørsmålstegn og kritikk av krigføringen (selve handlingene men også informasjon) ikke automatisk betyr at man tar part med en motpart eller glatter over grusomhetene terroristene har begått. For, en grusomhet er en grusomhet. Voldtar og dreper man noen så er det igrunnen like dritt som å bli sprengt i filler mens man sakter blør ut og dør i et smertehelvete. Vi kan ikke veie disse mot hverandre eller bruke den ene til å rettferdiggjøre den andre. I så tilfelle er vi tilbake på steinaldernivå hvor alt må svares med blod og hevn. Del 2: Informasjonskrig Du har 100% rett i at mange er for løse på avtrekkerne før de avsier sin dom over situasjonen. Anerkjente aktører som burde visst bedre har vært tidlig ute og ment ting før faktaene var på bordet, noe som har resulterer i at informasjonsbildet er uoversiktlig. Dette bør og skal det kunne kritiseres. Men, på samme tid må vi ta et oppgjør med kildekritikken vår. Når en enkelt stemmer / person / aktør ene og alene kan fremme påstander i en Tweet som automatisk slår ihjel nesten hele den siviliserte verden, og på samme tid oppfattes som den eneste riktighet, da synes jeg vi er på ville veier. Det er også delt særdeles mye desinformasjon i krigen av disse enkeltaktørene, og allikevel får disse uimotsagt få boltre seg i denne tråden. Når man påpeker dette sitter påstandene om usakligheter, personangrep og det som verre er løst. Jeg vil da minne om at samtlige sider i området målrettet har gått etter pressen, slik at det i realiteten er umulig å vite det fulle bildet. Vi må da ha en høyere standard i hva vi lytter til enn at enkeltutskudd på Twitter automatisk slår ihjel majoriteten av de internasjonale motstemmene. Disse er i tillegg også ofte vanskelig å plassere i enten / eller, og som flere har diskutert er det ofte mer nyanser i det de har sagt enn det de som bruker / misbruker disse kildene påstår.
 7. Det er i fascinerende å se den mentale gymnastikken på spill her, av eneste grunn at noen har bestemt seg for at «slik er det». For å repetere; informasjonskrigen skjer på «alle» sider, og man skal være kritisk til all informasjon som kommer (SÆRLIG Hamas / Palestinske selvstyremyndigheter), men, at så og si hver eneste kilde som fremmer spørsmål / kritikk av informasjonen og krigføringen som føres alle skal være fiendtlig innstilt ovenfor Israel er bare tull. Diskusjon rundt «hva betyr nå egentlig ord» blir også støyende over tid.
 8. Men om du har en flyktning som flykter fra krig og forfølgelse, skal redningen din avhenge av om landet som tar deg imot tror du er kompatibel? Poenget er at å bruke uttrykk som importert og ikke kompatible - selv om du ikke er det, får deg til å høres ut som en rasist / en med sterk fremmedfrykt som forsøker å legitimere eget syn med å pakke det (menneskesynet) inn i diverse argumenter. Men enig, la oss sette strek her.
 9. Ah, menneskelig selektering / sortering basert på hvor intelligente / hvor kompatible vi tror vi er sammen høres jo trivelig ut. Jeg er sikker på at de fleste såkalte «importerte» er intelligente og kompatible med oss, men grunn manglende muligheter (har du for eksempel feil navn kan du si lykke til med å få en god jobb i dag) så er integreringen utfordrende (1001 kompliserte grunner her utover trynefaktoren). Men hva dette har med kvinner som flytter til byen å gjøre er for meg en gåte.
 10. Ang. vinter - WLTP, forslag: Alle biler «fryses ned» til -10C i 24 timer , og starter fra helt kaldt batteri og cupe, for deretter å kjøre en løype (på mølle) som simulerer varierende (men mest høye) hastigheter i en time eller to. Temperaturen i cupe skal måles og holde 21 grader, slik at man ikke kan lure testene med å la temperaturen / måleren være feil inne i bilen (ser på deg asiatiske biler!). Da får man jo i realiteten testet ut hvor effektiv den er på å varme opp batteri og bil samt hvordan dette påvirker forbruket totalt sett. Så vil man for en gangs skyld kunne oppleve at om man forvarmer så burde man med god margin klare å nå WLTP - tallene. Hvis man gjør vintertester uten å teste hvor effektivt bilen varmes opp og holder på varmen så er jo vintertestene helt ubrukelige.
 11. Det skal jeg si deg; (u)oppnåelige dimensjoner For makan til optimistisk pølsevev som WLTP er skal man lete lenge etter. Ja det er bedre enn forrige testmetode. EPA virker å være mer treffende, selv om jeg ikke aner hvordan denne er forskjellig fra WLTP.
 12. Jeg er under 40 😅 Men litt mer seriøst er argumentet mitt basert på komfort og effektivitet (noen prosent energi å spare) samt økonomi og praktisk med å velge mindre (er herk å bytte dekk over 20-tommer uten spesialutstyr). Synes det er en uting å ha for store dekk med hovedargument at det ser kult ut når vi er i en tid hvor effektiv bruk av ressurser blir viktigere og viktigere. I tillegg velger flere av produsentene å legge store felger på automatisk som standard på tilvalg når man kanskje bare ønsker litt bedre lyd i bilen. Kjører 60 profil om jeg ikke husker feil, men kunne godt hatt mer om bilen var godkjent for det Natt og dag mellom 20 og 18 - tommer.
 13. Ah ja, Borris og de andre trivelige typene som sendte Storbritannia ut i resesjon grunn (blant annet) rasisme og løgnene sine. Men bare så det er sagt, ytringsfrihet har vi og han skal fullt ut få lov til å mene hva han menter. Likefullt mener jeg at hans tidligere «meritter» og troverdighet medfører at hans stemme er lite verd å lytte til. Overskriftene i innlegget hans oser også god dose forenkling av problematikken. («Å la mordere vinne») er jo ikke det som diskuteres, det som diskuteres er våpenhvile som skal / kan tvinges frem med sanksjonere i form av stopp av salg av våpen med hovedargument omtanken for sivilbefolkningen.
×
×
 • Opprett ny...