Jump to content

Herr Brun

Medlemmer
 • Content Count

  31438
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Herr Brun last won the day on February 19 2018

Herr Brun had the most liked content!

Community Reputation

16489 :)

1 Follower

About Herr Brun

 • Birthday 05/26/1990

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

69140 profile views
 1. Og så slutter det å fungere når det slutter å fungere. Som alle andre scams så funker det helt til det ikke gjør det. Det finnes ingen plausibel måte å få 12 % risikofri rente på.
 2. Hvordan dokumenterer du verdiøkningen? Er du sikker på at de aksepterer denne dokumentasjonen som grunnlag for sin verdsettelse?
 3. Når du gir idiotiske råd basert på verdens mest naive virkelighetsforståelse får du nesten tåle kritikk. Om du ikke ønsker å snakke med folk foreslår jeg du finner et annet sted å skrive enn på et Internettforum.
 4. ding ding ding! (Men man "låner ut" evt. differanse mellom estimert forbruk x pris og faktisk forbruk x pris.) Det som har skjedd er at beløpet som må finansieres (enten av kunden eller av Tibber) som følge av at strøm forbrukes (og kjøpes på børs) kontinuerlig men faktureres månedlig har blitt mangedoblet (det finansieringsbeløpet er først og fremst en funksjon av strømprisen), mens marginene er uendret. Samtidig har rentene økt, slik at Tibbers finansieringskostnad antageligvis har blitt i alle fall tidoblet de siste 12-24 månedene. Jeg skjønner derfor godt at de måtte gjøre noe. Jeg hadde levd godt med 2 øre i stedet for 1 øre påslag, men setter pris på at de forsøker å presse priser, og jeg lever også godt med den løsningen de nå har landet på. Men kommunikasjonen, og særlig tidslinjen kommunikasjon->iverksetting, er et av de verste selvmålene jeg har sett på lenge.
 5. I retten er naturligvis ingen av dem anonyme, så det klarer jeg ikke helt se for meg hvordan skulle få noen betydning.
 6. Men viktig å vite at dersom man betaler på forfallsdato er lånet lik differansen mellom estimert forbruk*pris, og faktisk forbruk*pris, i 15 dager. Med prisvolatiliteten vi ser i disse dager kan det for all del være litt penger, men ikke allverden.
 7. Hva står det i tilbudet du fikk? Er det tatt forbehold om dette? Slik du presenterer saken kan det fremstå som at de ble eiere av bilen da du aksepterte tilbudet, men the devil is in the details.
 8. Ja, når de har dette punktet i avtalen, og så lenge det reelt sett er det som er grunnen til prisøkningen, så kan de det. Det aller, aller meste er lovlig i bedriftsavtaler så lenge du faktisk har avtalt det. Og dette ville nok vært lovlig i en forbrukeravtale også, men der er nok i praksis rammene for urimelige vilkår litt snevrere.
 9. Det ser ut som vi er enige om dette nå ja, men det er fordi det du nå avslutter med er noe helt annet enn den påstanden jeg opprinnelig sa meg uenig med, en uenighet som førte til ditt "eh jo"-svar.
 10. eh nei. Her er vi såpass langt til venstre på Dunning Kruger-skalaen at jeg er usikker på hvor mye som kommer til å synke inn, men for å faktisk kunne finansiere noe så trenger du kontanter, og det er såpass åpenbart at det er litt vanskelig å forklare på noen annen måte enn å si nettopp det. Men jeg skal forsøke ved hjelp av et eksempel med tall som er litt løsrevet fra TS' case: Si du har en ubelånt hytte verdt 5 millioner (etter risikofradrag for banken - 5 millioner er altså verdien banken er villig til å bruke når de skal vurdere hytten som sikkerhet), ingen penger på konto, og ingen andre verdier som kan brukes til EK. Du vil kjøpe et hus til 10 millioner. For å gjøre det i denne situasjonen må du låne 10 millioner for å kjøpe huset. Hvis du bare låner fem millioner så må du selge hytta for å kunne kjøpe huset. På samme måte som hvis egenkapitalen faktisk var i kontanter - da må du bruke dem når du kjøper huset. Du kan ikke bare "regne den som egenkapital" når du skal beregne gjeldsgraden din. Og utlånsforskriftens § 6 om gjeldsgrad, som lyder "Finansforetaket skal ikke yte lån dersom kundens samlede gjeld overstiger fem ganger årsinntekt", regner med all gjeld, ikke bare gjeld som er sikret med en eller annen variant av det du sier. Alt det du skriver er knyttet til utlånsforskriftens regler om belåningsgrad, altså egenkapitalkravet (du kan maks låne 85 % av boligens verdi), men hjelper nøyaktig ingenting for å oppfylle krav til gjeldsgrad. For å bruke ditt såkalte faktum som jeg svarte på: Hvis de skal bruke egenkapitalen i hytten til å eie hus for 8 millioner, så må de låne 8 millioner. Så enkelt er det faktisk. Du får ikke kjøpe hus uten penger, og du får ikke på magisk vis penger ved å eie en hytte, du må låne dem. Og lånet er maks 5 ganger inntekten.
 11. Jeg tenker dere har valgt en utrolig dårlig løsning for "felles" økonomi, især når dere er samboere og ikke gift. Jeg tenker det er verdens mest naturlige ting å ha felles kontoer for regninger og forbruk. Dere bør sette dere ned og snakke om dette, anslå hvor store faste og variable utgifter dere har hver måned som dere finner det naturlig å dele på, og så finne ut hvordan dere skal finansiere disse i fellesskap. Her er det naturligvis en del forskjellige løsninger, men "jeg betaler alt og du overfører penger til meg når jeg ber deg om det er oppskrift på skjev og urettferdig byrdefordeling.
 12. Det hjelper ikke med "egenkapital" i hytten så lenge du ikke selger hytten. TS får ikke låne mer enn 6 millioner uansett hvor mye egenkapital de har.
 13. Enig i det aller, aller meste du sier, men det er vel grunn til å tro at man kan få færre oppdrag fordi man er selvstendig. Nå er det jo i aller høyeste grad selgers marked, og det finnes gode tjenester som Brainbase, Folq etc. for å markesdføre sine tjenester, men jeg kan godt forstå at noen tror at man får færre oppdrag fordi man er selvstendig, all den tid man må gjøre salgsarbeidet seg selv.
 14. Strengt tatt ikke, nulltidskontrakter ble forbudt. En avtale hvor du i enkelte tilfeller tjener null kroner for arbeidstiden din må vurderes først og fremst opp mot avtaleloven § 36, den er ikke forbudt etter arbeidsmiljøloven. Det er vanlig f. eks. for eiendomsmeglere og selgere å jobbe på ren provisjon etter en innledende periode med garantilønn. Det er ikke forbudt.
×
×
 • Create New...