Jump to content

Herr Brun

Medlemmer
 • Content Count

  31078
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Herr Brun last won the day on February 19 2018

Herr Brun had the most liked content!

Community Reputation

16307 :)

1 Follower

About Herr Brun

 • Birthday 05/26/1990

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

59628 profile views
 1. Jepp. Sånn er det å bo i tettbygd strøk. Bil mellom Groruddalen og Grünerløkka er ikke bærekraftig. Så enten må vi redusere plassbehovet og ressursbruken knyttet til individuell transport, eller så må vi folk over på kollektiv.
 2. Virdi Du må lage konto, men her har du link til annonser ganske langt tilbake i tid.
 3. Det kan jeg bekrefte at det er. Mye deiligere enn å stå som sild i tønne med varm jakke på bussen, i alle fall. Ca. like langt som å ta t-bane og trikk. Hva som er raskest er avhengig av hvor langt unna kollektivstoppene du starter/slutter, men er du et stykke unna i en ende er elsykkel raskere.
 4. Nei, Paxterne til posten er registrert som elektriske mopeder og kan ikke lovlig bruke sykkelvei, sykkelfelt eller fortau. Det er bare at sjåførene i stor grad gir faen.
 5. Klart man kan. Jeg bor i rekkehus i forstaden, og alle mine naboer har bil. Jeg har ikke bil, kun sykkel (herunder en slags lastesykkel, dvs. en longtail-sykkel). Jeg er i samme livssituasjon som naboene, og ville helt sikkert kjøpt meg bil hvis vi etablerte oss her for noen år siden. Men syklene erstatter veldig mye av behovet, og det lille behovet som gjenstår (svært store innkjøp, hytteturer) bruker vi delebilordninger til. Så leiebil supplerer mitt primære transportbehov. Men fordi praktisk talt alle kostnader ved mitt bilhold er marginalkostnader, og det er noe friksjon knyttet til å skaffe bil, så ender jeg opp med å bruke bilen vesentlig mindre enn jeg ville gjort om den uansett bare sto i oppkjørselen og de store kostnadene ved bilholdet var faste kostnader.
 6. Hvis du ville dusjet på morgenen før du satte deg i bilen går vel det opp i opp. Og med elsykkel trenger du stort sett ikke dusje. Jeg sykla til jobb med brødmotor i fire år og dusja på jobb (men da dusja jeg jo ikke hjemme, som jeg ville gjort hvis ikke), og sykler nå elsykkel. Nå dusjer jeg hjemme.
 7. Alternativene her er naturligvis at den skaden rammer bærer kostnadene ved skaden, noe som er den klare hovedregel. Å dra inn Erna Solberg og/eller pappa er useriøst. (Selv om foreldre etter omstendighetene kan bli ansvarlige for barns skadeverk) Spørsmålet her er om du ved å sparke ballen ut i veien har opptrådt erstatningsbetingende uaktsomt. Hvis du har spilt på en faktisk fotballbane vil jeg mene det skal godt gjøres, det er sånn som skjer når man spiller fotball. Hvis du har spilt på en gressplen er det litt mer aktuelt, men også da er jeg litt usikker på om du kan klandres for at ballen kommer på avveie. De som bare uten videre konkluderer med at du må betale her gjør det for enkelt for seg selv.
 8. Jeg har ikke prøvd spesifikt 365P, men har slitt med bransjespesifikk cashback med Curve.
 9. Du skal ha rimelig høy inntekt og ubegrenset med muligheter for å jobbe ekstra for at det skal være verdt 1000 kroner... Det tar fem minutter å føre dette opp på skattemeldingen.
 10. Alle budgivere har tilgang til anonym liste. Budvinner (og selger naturligvis) har tilgang til full liste uten sladd.
 11. Det er som hovedregel ikke lov til å avtale arbeidstid som går ut over 9 timer per 24timersperiode og 40 timer per 7dagersperiode, jf. aml. § 10-4. Arbeid ut over dette er overtid. Overtid, altså arbeid ut over det avtalte, kan bare gjennomføres dersom det foreligger et særlig og tidsavgrenset behov for det. Det betyr at det ikke er tillatt å fylle faste vakter med overtidsarbeid. Arbeidsplanen skal gå opp med de alminnelige ressursene man har tilgjengelig. Det betyr at man verken kan ha en fast ordning hvor hver lørdag blir ledig uken før (at det alltid "plutselig" dukker opp en udekket vakt), og at man ikke kan "plukke overtidsdager" et år i forveien. Det må foreligge en arbeidsplan hvor lørdagene i utgangspunktet er dekket opp med ansatte som jobber kun alminnelig arbeidstid, og så kan man bruke overtid til ekstravakter (f. eks. plutselig behov for mer arbeid enn vanlig) eller dersom folk blir syke.
 12. Det som står om diskriminering er teknisk sett riktig, men samtidig bare tull. Det er ikke noen generell begrunnelsesplikt etter diskrimineringslovverket, og for å ta det konkrete eksempelet: Dersom den næringsdrivende ikke vet at du har en funksjonsnedsettelse (eller hvilken religion eller hudfarge du har, med den viktige presiseringen at det heller ikke kan diskrimineres basert på antatt religion eller hudfarge som igjen er basert på navn, som den næringsdrivende ofte har), så er det ikke mulig at du har blitt diskriminert på grunn av dette. Det er ikke slik at alle med en funksjonsnedsettelse (eller alle som bekjenner seg til en eller annen religion) har krav på å bli kunde. At en ny kunde har vært kunde før er ikke noe som kan komme inn under noe diskrimineringsgrunnlag, men et helt saklig grunnlag å nekte (enkelte typer) kundeforhold på. Det som står om GDPR er muligens riktig, men de lærde strides. Hvis strømselskapet er åpne om at de mener å ha et legitimt behov for å innhente og lagre og sjekke opp navn på kunder, også tidligere kunder, for å kontrollere om de kvalifiserer for tilbud i fremtiden, kan det være grunnlag for å nekte å slette data basert på en vurdering av strømselskapets legitime interesser. Retten til å bli glemt gjelder bare dersom det ikke finnes behandlingsgrunnlag/behandlingsgrunnlaget ikke lengre gjelder. Jeg er usikker på om det finnes tilsynspraksis på om det er tillatt å opprettholde en database med tidligere kunder i noe tid etter avslutning av kundeforholdet, men jeg tipper Datatilsynet bare har spurt på det spesifikke spørsmålet TM har stilt til dem, nemlig om de kan bruke faktura for å vurdere om du skal få bli kunde på nytt Det er nemlig riktig at faktura ikke kan brukes som grunnlag for å kontrollere om kunden tidligere har vært kunde. Data som innhentes og lagres med grunnlag i lovpålagte plikter kan kun brukes for å oppfylle de lovpålagte pliktene.
 13. Da har du ikke lett særlig godt: § 10-6.Overtid (1) Arbeid utover avtalt arbeidstid må ikke gjennomføres uten at det foreligger et særlig og tidsavgrenset behov for det.
 14. Hvis det ikke er noen markedskrefter her i det hele tatt, dvs. ingen profesjonelle investorer som har puttet penger på dette, så ville jeg kun investert om jeg var ansatt og rimelig sikker på at jeg fikk en god deal. Om det har vært noen andre investorer du stoler på inne så ville jeg krevd å få vite hva de betalte, på hvilke vilkår, og krevd tilsvarende prising og vilkår som dem. Men husk at for en ikke-profesjonell investor er det en betydelig "adverse selection"-effekt i unoterte investeringer: De profesjonelle investorene har nettverk til å komme seg inn på de attraktive dealene, og fyller dem opp slik at selskapet ikke trenger å bruke tid på røkla der ute. Det betyr at du og meg og røkla ikke får tilgang til de attraktive dealene, og står igjen med drittselskapene. Et viktig unntak er om du er ansatt, da kan det være verdt å investere i egen arbeidsgiver om det er et tidligfase vekstselskap eller lignende, men da altså helst på samme prising som minst én profesjonell investor.
 15. Megler får ikke bare omkostninger, megler får full provisjon. Det er standard meglerkontrakt, de får sin kompensasjon så lenge huset selges en viss tid etter at du inngår avtalen. Evt. får megler betalt for sine timer, dersom det er avtalt timesbetaling.
×
×
 • Create New...