Jump to content

BIGG

Medlemmer
 • Content Count

  1555
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1108 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. BIGG

  Tilbygg i sameie

  Minst 2/3 flertall, som i dette tilfellet vil si enstemmighet.
 2. BIGG

  Tilbygg i sameie

  Jeg ville startet med plan- og bygningsetaten i kommunen og sjekket om tilbygget er omsøkt/byggemeldt.
 3. Siden saken er avsluttet venter du bare til koronafaren er over...?
 4. Indeksjustering kan skje årlig med en måneds varsel, med en økning som tilsvarer konsumprisindeksen. Her er reglene.
 5. Med andre ord - jeg har rett...?
 6. Dette er nok ikke relevant, jeg jobber ikke turnus, har bare litt "merkelige" faste arbeidstider.
 7. Dette spørsmålet gjelder arbeidsgivers lønnsplikt ved dagens midlertidige coronaregler. Saken er som følger: 13. mars: Får permitteringsvarsel der det er presisert "med virkning fra/fratredelse 16. mars". Jeg jobber som normalt 13-15 mars. 16-18 mars har jeg fridager, og skulle normalt på jobb igjen 19-22 mars. Arbeidsgiver mener at fridagene 16-17 mars skal regnes som arbeidsgivers lønnspliktsdager. Jeg på min side mener at arbeidsgiver skal betale de to første dagene jeg faktisk skulle på jobb(19-20. mars). Er det sjefen eller meg selv som er på jordet?
 8. Jeg kjenner et tilfelle der en sykemelding to år tilbake i tid gjorde det umulig å registrere seg. Dette måte "løses opp" av en saksbehandler. Med andre ord timer med venting på telefon...
 9. Hos Forbrukerrådet finner du all relevant informasjon om husleieøkning og frister.
 10. I følge NAV er arbeidstakers oppsigelsesfrist 14 dager dersom man er permittert. Det som ikke kommer klart frem er om det skal være 14 dager løpende fra oppsigelsesdado, eller det regnes på "vanlig" måte, altså ut inneværende måned og så 14 dager?
 11. På sykemeldinger også?
 12. Fra arbeidstilsynet: Ansiennitetsprinsippet skal etter Hovedavtalen (LO og NHO) i utgangspunktet legges til grunn. Det er imidlertid slått fast at fravik kan skje på bakgrunn av bedriftens saklige behov. Bedrifter som ikke er bundet av Hovedavtalen er ikke bundet av ansiennitetsprinsippet, men må likevel gjøre utvelgelse ut i fra saklig grunn. Andre tariffavtaler kan også ha avtale om å bruke ansiennitetsprinsippet.
 13. BIGG

  Tett do, leietager/utleier?

  Hva legger du egentlig i "vedlikehold av vannklosett"? I min verden består vedlikehold av utvendig vask og rengjøring innvendig, så langt du rekker med en dobørste. Du må først å fremst finne grunnen til at det er tett før du gå etter leieboerne dine...
 14. Jeg skal ikke legge meg opp i jussen her, men utgangspunktet er slik: Handler du i butikk er det forbrukerkjøpsloven som gjelder, handler du privat er det kjøpsloven som er gjeldende.
 15. BIGG

  Uenigheter i leiekontrakt

  Da bør du prøve å skaffe deg en advokat og se hva du får for 8000. Du kommer ikke langt med en slik sum...
×
×
 • Create New...