Jump to content

Baranladion

Medlemmer
 • Content Count

  5907
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Baranladion last won the day on June 30 2011

Baranladion had the most liked content!

Community Reputation

4799 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har ikke peiling på dette, bruker høvel selv, men kanskje et tips er å dra til en barbersalong og høre hva de bruker? De har sikkert god peiling på bra utstyr som passer til ditt bruk? Kanskje du kan kjøpe via dem også?
 2. Det er mange grep man kan gjøre, jeg ville startet med å gå over alle transaksjoner de siste 3 mnd, og se om dere kan gjøre noe med alt som er "unødvendig". Sett opp tydelige budsjetter, og hold dere til disse, der budsjettet skal komme ut med et lite overskudd som kan settes av til sparing. Kontakt banken, se om det går an å gjøre noen løsninger med lånene, som gjør at dere sitter igjen med mer penger, som kan spares. Kanskje deler av lånet kan være avdragsfritt, uten at nedbetalingstiden heves. Morsom sparing er smart, penger går inn på en egen konto hver gang du drar kortet (man merker ikke at pengene forsvinner). Så er det jo hva man gjør med de pengene man sparer da... på kort sikt kan man spare, for så blåse alt på sydentur, men på lenger sikt så vil du aldri komme helt ovenpå på den måten. Trikset er å få pengene du sparer til å tjene penger på seg selv, men det innebærer jo en viss risiko å feks handle aksjer eller sette penger i fond. Så er det så enkelt som @Salvesen. sier, enten bruk mindre eller tjen mer... å bruke mindre er særdeles enkelt, men det betinger at feks velger enten netflix eller HBO, tenker smart mtp matinnkjøp, og ellers har et stort fokus på å bruke minst mulig penger på alle områder. Et helt konkret tips helt til slutt; Gå til nærbutikkene dine og hør med de som jobber der når de sjekker og legger varer i "dårlig dato" kurven. Så tar du handlerunden din kort etter de tidene de gjør den jobben, her kan man spare enormt med penger, spesielt hvis man har en fryser.
 3. jepp, og forskjellen mellom alkohol og cannabis kan være at blodprøven til sistnevne viser positiv, selvom man ikke er ruset.
 4. Fordi nå, hvis du blir stoppet i en random kontroll, så kjører du videre dersom du ikke har promille. Hvis du blir stoppet pga dårlig kjøring, så blir man også testet for promille. Hvis politiet også må ha kontrollfunksjoner for andre rusmidler, fordi de er legalisert og mer utbredt, så vil jeg anta at mange flere vil bli tatt inn til kontroll. Jeg tror også bruken vil øke, og at mange flere vil benytte dette rusmiddel dersom det blir stuerent og helt ok å bruke.
 5. Da er ihvertfall legalisering et stort problem med tanke på arbeidsledighet og trafikkavvikling.
 6. Jeg er litt usikker på hva du mener? Hvis jeg drikker meg drita i dag, og er i en ulykke på mandag, så vil det ikke vises på noen blodprøve at jeg var ruset. Hvis jeg røyker idag, og er i en ulykke på mandag så kan sporstoffene vises over den lovlige grensen, men jeg tør påstå at ingen er ruset i 2 dager når de røyker Cannabis?
 7. Skjønner at du ser det på den måten, samtidig så vil jo en slik artikkel (kanskje med en bedre overskrift) også gi et balansert bilde av hvor farlig viruset eller situasjonen er. De artiklene det linkes til er jo ikke artikler som ber oss låse oss inne og passe oss for virus, men informasjon om at nye virus oppstår av samme grunn som Covid, og der fagpersonell forteller oss at dette er vanlig og per nå ikke farlig, men at det på sikt kan bli det. En ny pandemi vil jo komme, det burde vært et faktum alle vet om. Så er jeg enig i at de fleste medier har en lang vei å gå når det gjelder overskrifter... De er jo selvfølgelig alltid skrevet på en slik måte at folk klikker inn. Ser alltid dette i sporten, feks "ny landslagsspiller klar for United", og så er det bilde av Messi med en eller annen spiller fra landslaget til Burundi i bakgrunnen, og det er spilleren fra Burundi som er klar
 8. ja, og hvis denne er over den lovlige grensa, selvom man ikke er ruset så er det jo litt kjipt for de som blir tatt for det. Men samtidig, så lenge folk er klar over hvor lenge sporstoffer kan sitte i blod og urin, så er de vel klar over risikoen. Det samme vil jo være gjeldende dersom man er involvert i trafikkulykker eller arbeidsulykker, man kan altså bli dømt for å forårsake skade og død i ruspåvirket tilstand, selvom man røyket for 2 dager siden (?)
 9. Gjør de det? Jeg mener å huske å ha lest om nye potensielt skumle virus i mange år allerede. Og hva mener du med melking? Det er for meg ganske naturlig at nyhetene fortsetter å rapportere om virus som oppstår, ihvertfall når de oppstår på samme måte som Covid gjorde. https://www.dagbladet.no/nyheter/advarer-blir-en-ny-pandemi/75387188 Dette er vel en type dommedagsartikkel i ditt syn? Kanskje unødvendig å lage en artikkel for å påpeke det opplagte, det kan jeg si meg enig i.
 10. Finnes det noen måter å teste dette på da? I feks trafikkontroll? Ser for meg en enorm utfordring for både politiet og brukere rundt dette punktet... Røyker man regelmessig kan vel stoffer påvises i kroppen i opptil uker etter inntak, og man kan havne over grensen selvom man sist røyket for feks 2 dager slik jeg forstod det. Så.. ved trafikkontroll, du ser sliten ut, eller glemte å blinke.. hvordan skal politiet avgjøre om du skal testes, og er det rettferdig om man blir straffet selvom man inntok cannabis for 2 dager siden og i praksis ikke er ruset?
 11. Usikker på hvor representativt facebook kommentarfelt er for den gemene hop... Men ja, jeg humrer også av folk som leser overskriften og så kommer med sinnsyke kommentarer uten å ha lest innholdet i det hele tatt 😅
 12. Når jeg åpner opp DB sine sider, så finner jeg ikke noen saker om virus på forsiden... Er virkelig fokuset på dette uanstendig høyt altså? Linken din viser faktisk en ganske alvorlig situasjon, der det er stor fare for overføringer av virus fra dyr til mennesker som normalt ikke skjer i den hyppigheten vi ser nå, fordi folk bygger ut og ødelegger dyrs naturlige habitat, samtidig som de også fortsetter med disse matmarkedene der alskens mulig rart blir fortært. Så kan man argumentere for at dette får vi ikke gjort noe med allikevel, kineserne får rydde opp selv og dette trenger vi ikke vite noe om, men jeg vil fremdeles si at det har en nyhetsverdi.
 13. Ok. Jeg har litt mer lit til befolkningen, og tenker at de aller fleste er mer bekymret for et farlig virus du kan få hvis noen puster på deg, kontra ett du må berøre noen andres slimhinner for å få.
 14. Ja, jeg hadde tenkt å endre teksten fordi jeg misforstod. Beklager det. Problemet er at nyhetene ikke vil rapportere alle de nye selvmordene som skjer pga korona-tiltakene? Jeg vil si at vi mennesker er litt rare, og ofte finner det vi leter etter, så for meg er denne tankerekken helt naturlig: Tiltak -> Isolasjon -> Ensomhet - > selvmord. Så, når man er klar over at mange er isolert, og at flere føler seg ensomme, så er det helt naturlig å være mer obs på flere selvmord. Dette har også blitt nevnt mye i media, og er nok en naturlig motreaksjon på tiltakene. Det er også noe man burde være veldig var på at kan skje. Allikevel, så trenger jeg kilder på enten juksing med statistikk, eller overdødelighet grunnet selvmord (uansett grunn) for å kjøpe argumentene dine... Til medias forsvar, så er jeg helt sikker på at de også ville blåst det opp, dersom det var veldig mye selvmord nå etter korona.
 15. Jeg blir ikke redd hver gang det rapporteres om nye virus... Ikke før, og ikke etter corona. Jeg blir bekymret når det oppstår et nytt virus og man ser hvor ille det er og hvor syke mange blir på kort tid. Hvorfor blir ikke apekopper hauset opp og folk redde? Fordi folk har gjennomskuet media, eller fordi apekopper er veldig mye mer vanskelig å pådra seg? Kanskje vi bare skulle ignorert apekopper? Eller kan det kanskje ha en samfunnsnytte å informere folk om at dette viruset finnes, og at man enkelt kan beskytte seg mot det?
×
×
 • Create New...