Gå til innhold

Kan ikke norske bataljonssjefer telle til to?


Anbefalte innlegg

On 2/18/2023 at 8:51 PM, Rune_says said:

Her er det ukultur og «cover-up» i militær ledelse så det holder… 

Forsvarssjefen lovet bedringer men stiller feigt nok ikke til intervju.  Tydeligere kan det ikke signaliseres ar forsvaret fortsatt har en ukultur som lever i verste velgående.

Det sier sitt når forsvarssjefen er ute å beklager for en ny sak omtrent annenhver måned, men det skjer aldri noe med offiserene som er involvert. Mest sannsynlig er det bare en liten brøkdel av alle sakene som kommer i media.

Det norske forsvaret er stappfullt av patetiske smågutter som tror de er tøffe fordi de har fått litt makt ved å være offiserer. Men de er ikke engang tøffe nok til å beskytte soldatene de liksom skal ha et ansvar for, og de er ikke tøffe nok til å innrømme hva de driver med. Selv en gjennomsnittlig barneskolefrøken er tøff nok til det, men ikke disse gutta. For en patetisk gjeng som forsvarssjefen til stadighet må ut å dekke opp for. Ser ikke helt hvorfor noen skal ha respekt for de som jobber der når de ikke engang prøver å rydde opp.

Endret av Reg2000
  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som to skolegutter hos rektor 😶

(Tipper først inn på teppet hos forsvarsministeren for korreks og så) på riksdekkende nyhetssending. 

3B5DDDD9-319C-43BC-98FE-D7CB6156843C.thumb.png.ae101a356b9eed3f8c760c14908ebb2a.png

image.thumb.png.7938a8f062aaab2414bde37077fcf06b.png
Sitatkilde

Krig (også kalt ‘militær operasjon’ av enkelte) fordrer selvfølgelig en god fysikk men kanskje enda mer en god psyke. Nå har ikke jeg detaljkunnskap om hvordan ting gjøres i Forsvaret men slik det fremstilles så virker det å være mye å hente på å ha enda mer fokus på respekt for medsoldater fra alle hold i ledelsen.

At tenåringsgutter i førstegangstjenesten har en hjerne som (i beste fall) er 6-8 år fra å være ferdig utviklet burde ikke være nytt for Forsvaret. Da burde det også ligge fremst i pannen til spesielt det nærmeste befalet (som vel ofte er herremenn som heller ikke er så gamle) å slå ned på unoter  og forme de unge soldatene (samt befal) til også ha respekt for sine medsoldater.

Ser at soldater og befal som skal i utenlandstjeneste screenes for egnethet; som nevnt av andre så bør kanskje inntaksprosessen til førstegangstjenesten styrkes på det området for om mulig å luke ut flere.

At Forsvaret bruker så lang tid på å finne ut av om en reaksjon skal gis (korreks, refs  eller verre) at enkelte har avsluttet førstegangstjenesten før avgjørelse foreligger er bare trist. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (6 minutter siden):

Dette er, med all respekt å melde bullshit.

I militæret opererer man ikke slik, der er man enten stridsdyktig, eller så er man ikke stridsdyktig. Det gjelder enten du er mann eller kvinne. Så lenge du er god nok og fysisk sterk nok spiller ikke kjønnet ditt noen rolle, det som spiller en rolle er om du er kapabel.

I noen stillinger er det egne, høyere og absolutte fysiske krav som man må klare for å komme gjennom. Å ha kuk er ikke et av disse kravene. Hos for eksempel artillerijegerne eller MJK er de fysiske kravene såpass harde at det er nesten umulig for kvinner å klare det.

Noen av de sterkeste og dyktigste medsoldatene mine da jeg var i Forsvaret, både i førstegangstjenesten og senere var kvinner. Og jeg kan fortelle deg at i troppen min, så var det stort sett en person uten kuk som knuste de andre på nærkamptreningene, og ei annen dame som var best både til å skyte og gå langt med tung pakning. Bedre enn noen av gutta.

Kort sagt, ethvert forsvar trenger de beste, mest motiverte og kapable menneskene, ikke de beste gutta.

Da vet du hvor fort landskapet og oppgavene i en krig kan forandre seg. Det går sikkert helt fint i trygge, tilrettelagte omgivelser på et lukket område. Til og med lamme mennesker i rullestol kan implementeres i militæret, med dagens teknologi og tilrettelegging. Det er sikkert mange kvinner som kan egne seg i spesielle stillinger som helikopterpilot eller andre, mindre fysisk krevende oppgaver, feks innen logistikk, feltsykehus, kommunikasjon, etterretning, spionasje, eller sivile oppgaver.

Men om man er i en krig, slik man i dag får et tett innblikk i, vil det være mulighet for situasjoner der man en dag kjører en tank, neste dag kanskje må bære en skadet, 80 kilo tung soldat to-tre mil eller stå i flere timer og løfte 50 kg tunge 155 mm granater for å holde fienden borte. Da er det bedre å ha menn enn kvinner i fronten og kampens hete.

Det samme gjelder sivile yrker som brannmann, der man ene dagen kanskje utfører en brannsikkerhetskontroll på et bygg, og neste dag må ta seg inn i et brennende bygg og bære ut en 100 kg tung person. Da vil kvinner ikke være nyttige i kontrollen men ikke nyttige i redningsaksjonen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vi får håpe disse personene ikke begynner som yrkessoldater da, hvis de for eksempel melder seg til utenlandstjeneste i Afghanistan eller andre steder de kan havne i fremtiden. 

Hvis de oppfører seg på denne måten mot deres egne med-soldater, hvordan kan de egentlig finne på å oppføre seg i en krigssituasjon mot kvinner fra fiendtlige land? Eventuelt at en fiende kan forsøke å bruke kvinner som spioner, for å utnytte unge norske soldater som heller tenker med feil hode. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg så debatten ikveld og det var ikke akkurat tillitsvekkende uttalelser fra forsvarssjefen. En nesten merkelig ynkelig forestilling av alle som har ansvaret for å rydde opp i alle hendelsene som har skjedd der. Jeg ville ikke sendt barna mine dit. 

Godt gjort å stå på TV uten å reagere når det nevnes at befal som har vært involvert i slike saker har blitt forfremmet fremfor å møte konsekvenser for det de har gjort. 

Endret av Reg2000
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det har vært tema før om forfremmelser, både på NRK og i aviser, derfor ingen reaksjon fra forsvarssjefen.

 

Quote

Humans, like many other terrestrial life forms, reproduce sexually. We, like all other sexual creatures, are subject to instinctive sexual desire triggered by appropriate criteria.

 

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

[I avdelingen for gøye forslag] Man kunne jo tenke seg en egen militærlov der verifisert voldtekt blant soldater resulterer i at den voldtatte får utlevert et skarpt skudd og gis anledning til valgfri (ikke-dødelig) bruk på overgriperen.  Det ville nok hatt effekten at en potensiell overgriper tenkte seg om to ganger, uansett hvor mange hormoner hen flommet over av...

Lenke til kommentar
BadCat skrev (19 timer siden):

De får gå tibake til slik det var før, ingen menn og kvinner på samme lokasjon. Intet samvær mellom mann og kvinne før de er gift.

Ja, la oss gå fra en ekstrem til en annen. Men forstår jeg deg riktig at du personlig ser det som helt greit at ei jente blir alene og mot sitt ønske plassert på ett rom sammen med 5 gutter? Du tenker det ivaretar damene på en god nok måte i forsvaret? 
 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det var ikke kvinner i forsvaret da jeg var der annet enn befal.

Da det kvinnelige befalet kom på rommet og begynte å prate om at jeg hadde laget fine tegninger som hang over køya så var det uklart i starten at hun egentlig var ute etter noe annet. Da må det være mye enklere med menn som sier "Vil du være naken med meg i dusjen."

I forsvaret får man refs for å ha sex i tjenesten. Det eneste forsvarlige blir å svare at det  utgår. Man er fattig og det er kjipt nok å være i tjeneste om man ikke skal få bot eller kakebod i tilllegg. På toppen av det hele leses refslelser opp foran alle på oppstilling. Da blir det en flokk av hakkende høns resten av året.

Endret av BadCat
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
3 hours ago, Kron said:

Ja, la oss gå fra en ekstrem til en annen. Men forstår jeg deg riktig at du personlig ser det som helt greit at ei jente blir alene og mot sitt ønske plassert på ett rom sammen med 5 gutter? Du tenker det ivaretar damene på en god nok måte i forsvaret?


Tilsier ikke det faktum at kvinner må særlig ivaretas, at kvinner ikke hører hjemme i forsvaret?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...