Gå til innhold

Raude

Medlemmer
 • Innlegg

  491
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

3 801 profilvisninger

Raude sine prestasjoner

329

Nettsamfunnsomdømme

 1. Jeg ville ikke eid en Tesla etter utløp av batterigaranti, en asiatisk elbil derimot.
 2. Hvis påstandene fra Henrik/brødrene er sanne, skal barnevernet ta seg hånd om de øvrige barna? Hvis påstandene er uriktige skal Henrik/brødrene bli straffet?
 3. Er det noen her som har penger plassert i KLP Likviditet P eller kjenner til dette pengemarkedsfondet? Jeg bruker dette fondet som buffer, men jeg skjønner ikke hvorfor kostprisen som fremkommer av KLP sin nettside litt lavere enn det jeg har skutt inn? Er det gebyrer som reduserer kostprisen eller andre ting?
 4. Valutasikrede fond koster mer. Inflasjonstallene vil nok falle her på berget også, en sterkere krone gjør det billigere å importere varer f.eks. Jeg tror ikke på dollaren under kr 9 på en stund. Da må rentedifferansen mellom USD og NOK øke. Ser man på den lange trenden så har NOK økt fra under kr 6 dollaren til kr 11 for ennkort tid siden, det er sykt. Det vil nok holde seg rundt +/- 10. But you never know. Jeg tar imidlertid sjansen og går inn nå.
 5. Raude

  Elbil-tråden

  Å tro på Toyota er som å tro på julenissen. Hvis du med tørrstoffbatterier mener Solid State Batteries så har Toyota sagt at de skulle komme i 2020. Her er det en artikkel fra 2017: https://www.forbes.com/sites/bertelschmitt/2017/07/25/ultrafast-charging-solid-state-ev-batteries-around-the-corner-toyota-confirms/amp/ Nå har det gått 5 år også har de kommet med nye lovnader om at det kommer til å skje ila de neste 5 årene? Slik at alle bør avvente med å kjøpe elbiler? Dette er en bevisst strategi fra Toyota som virker å ligge langt bak konkurrentene hva gjelder elbiler.
 6. Denne er jeg enig i. Ville lagt til Hyundai IONIQ electric 28 kW til listen som det rimeligste alternativet, dvs. ca. 100-130K. Jeg eier selv Hyundai IONIQ electric 28 kW og den har nå kjørt litt over 130.000 km. Den er utenfor nybilgaranti, men har foreløpig ikke hatt noen feil på den. Batterigaranti er 8 år / 200.000 km, det er mao ingen andre som kan matche Hyundai’en på dette. Det er også den mest energieffektive elbilen på veien. Rekkevidden er ca. 160 på vinteren og 240 på sommeren, ikke all verden, men det går rimelig fort unna på lading, ca. 15-20 min til 83 %. Den eneste ulempen er at den ikke har app. Fra tid til annen så sjekker jeg bruktbilmarkedet og det er lite som frister med et budsjett på ca. 225K. Nissan Leaf er ikke aktuell pga. ChadeMo, utgående ladeteknologi. Kvaliteten på Tesla Model 3 før 2021 var dårlig og det er ingen varmepumpe på disse, fra og med 2021 koster de ca. 300K noe som er over budsjettet mitt. Citroen E-C4. Har lite kjennskap til franske elbiler, men basert på erfaringene fra andre så er rekkevidden på vinteren på denne ca. 180km. Tilnærmet samme som på IONIQ jeg har som koster dobbelt så lite. ID3. En del programvarefeil, svak forstilling, men den største ulempen er PLASSERING av ladeporten som gjør den lite aktuell. Hva har VW tenkt på her? At alle gateparkerer? Jeg bor i en leilighet i Oslo og har en parkeringsplass i garasjeanlegget. Parkeringsplassen er så trang at jeg må parkere helt inntil veggen på passasjersiden slik at jeg kan komme meg ut av bilen. Da er det jo vanskelig å ha nok plass for å sette inn laderen på passasjersiden. Men det verste er at man må gå rundt bilen hver gang man skal lade. Dere som eier ID3 og ID4, går dere rundt bilen hver gang dere skal lade???
 7. Jeg synes renta er fortsatt lav-normal, 5,5 % tilsvarer 4,3 % etter rentefradrag.
 8. Zelenskyj hadde ikke noe valg og kunne ikke mobilisere pga. russisk propoganda, både innad i landet, men også internasjonalt. Jeg tror Zelenskyj er det beste som kunne skjedd Ukraina. Det at han ikke forlot landet i det russland gikk til angrep var helt avgjørende. Urozhaine skal være frigjort. Staromlynivska next?
 9. Hei, jeg har en hybel i leiligheten min som jeg leier ut. Det er felles entré til leiligheten, men så er det egne dører til leilighet- og hybeldelen. Hybeldelen har pr i dag en vanlig soveromsdør. Dette vil jeg gjøre noe med slik at det blir mer behagelig for leietaker, altså at det blir ingen støy for hen hver gang jeg går inn eller ut av leiligheten. Er det noen som har vært bort i kjøp inkl. montering av brann- og lyddør. Kan noen anbefale noe eller evt. tipse om hva jeg skal se etter? Her ønsker jeg ikke å spare penger på, men heller ikke betale en blofpris.
 10. Norge burde se opp til land som Israel og Finland.
 11. Takker! Jeg tror jeg går for KLP sitt. En fordel til som ikke er nevnt i artikkelen er at salg/realisasjon av fondet er raskere i KLP. Så får jeg beholde pensjonssparingen i Kron.
 12. Nå som jeg er ferdig med boligkjøps- og boligsalgsprosessen så tenkte jeg å gjøre et comeback i global indeksfond. I forbindelse med dette så hadde jeg et spørsmål knyttet til valg av fond. Kron tilbyr "Kron Indeks Global"-fondet til en totalkostnad på 0,14 prosent. KLP tilbyr "KLP AksjeGlobal Indeks P"-fondet til en totalkostnad på 0,18 prosent. Kjenner noen til om det er noen vesentlige forskjeller mellom disse? Og hva burde jeg gå for?
 13. Realistisk sett ila. 2.-3. år, ja. 50 % av økningen kan komme ila. 1.-2. år. Det er nok mitt neste prosjekt, ja, nå som utleiedelen er i boks.
 14. Jeg glemte å legge til at dersom vi hadde droppet bilen så kunne vi leid ut parkeringsplassen til kr 1.000-2.000/mnd. i tillegg til at vi hadde sluppet å bruke penger på den. Vi vil jo bo ganske greit ift. T-banen. Men jeg er nok dessverre for glad i bil.
×
×
 • Opprett ny...