Jump to content

Raude

Medlemmer
 • Content Count

  443
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

273 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

3508 profile views
 1. Men det er vel ikke risikofritt det?
 2. Da har jeg solgt meg ut. Ettersom jeg skal bruke pengene ila. de to neste årene så anser jeg det som for risikabelt å ha disse i indeksfond. Det som er kjipt er at inflasjonen vil nå spise en god del av disse nå som de vil være plassert på sparekontoen. Regner med at jeg sitter med en liten gevinst, redningen ble å kjøpe kun fond bestående av amerikanske aksjer etter at Ukraine ble invadert. Mye av gevinsten skyldes nok den sterke dollaren ift. den norske kronen.
 3. Helt enig, folk bør slutte å glorifisere kjernekraftverk. Vi i Norge trenger det ikke da vi har vannkraftverk vi kan ty til når det ikke blåser eller når sola ikke skinner. Problemet vårt er vel ACER-avtalen som må sies opp eller reforhandles.
 4. Jeg fikk bare vite at de ikke har fått delen, men skal undersøke om det er mulig å få vite forventet tid.
 5. Hei, jeg eier en bil som er under nybilgaranti. Ryggekameraet mitt sluttet å funke sånn ca. i begynnelsen av februar. Nå er vi i juni og merkeverkstedet har ikke fått tak i delen enda. Hva er rettighetene mine? Skal man godta å vente så lenge?
 6. Problemet er at det er ikke så mye av den flåten igjen 😅
 7. Generelt så liker jeg det Tesla gjør, men akkurat her så er jeg uenig med Elon Musk. Ikke det at jeg mener radaren er nødvendig, for jeg ville heller godt for kombinasjon av Vision og Lidar, men på nåværende tidspunkt kan man ikke stole på Vision om natta, vanskelige kjøreforhold osv. Jeg ville tatt radarbasert Adaptive Cruisecontrol til Hyundai/KIA enn Teslas sin Vision. Det er ikke mange ting Tesla kan kritiseres for lenger, men Vision, regnesensor, suspensjon og design (tenker på model Y) er noen få av tingene de kan fortsatt kritiseres for.
 8. Sovjet Unionen har i Afghanistan krigen tapt 9.000 soldater i løpet av 500 uker. Russland gikk ut offentlig og bekreftet etter første uke av invasjonen i Ukraina 498 drepte soldater. Og at alt gikk etter planen. La oss for moro skyld bare anta at tallene til Russland stemmer, selv om i realiteten er tallene nok vesentlige høyere. Med denne tapsraten ville Russland ha tapt 249.000 soldater i løpet av en periode på 500 uker i Ukraina. Nå var jo Sovjet Union krigen i Afghanistan kalt for en katastrofe. Kan noen fortelle meg hvordan krigen i Ukraina gå som planlagt? Hvordan kan man logisk sett denazifisere et land uten å bytte ut den nåværende regjeringen? De fleste russerne var for krigen når den begynte, lurer på hvordan stemningen vil snu nå som de har gått på så store tap. For meg så er dette krigsforbrytelser av verste sort. Litt rart at ingen har gjort noe med Russland tidligere når de drev med det samme mot mindre land som Tsjetsjenia, Georgia, Syri osv.
 9. Så med fossilbilen så klarer du å kjøre 1000 km med 6 liter bensin/diesel? Merkelig. Forbruket på min Ioniq 28 kWh er på ca. 10 om sommeren og 14 om vinteren. I 50-80 hastigheter.
 10. Jeg er usikker, men: -Russland og Kina vil ikke ha EU fordi de da kan mobbe mindre stater med sin bilaterale tilnærmingen. -Russland og Kina vil ta seg til rette på bekostning av de mindre. Det finnes dessverre ingen plass for mindre stater med mindre vi går sammen. Hva har Russland gjort de siste årene? Okkupert Abkhazia, Sør-Ossetia, Krim, Luhansk, Donetsk og nå prøver de seg på hele Ukraina. Ville de gjort det om Ukraina var del av EU? Neppe. Husk også at Norge tapte store områder av Barentshavet til nettopp Russland fordi vi er så små og ubetydelige. Hva har Kina gjort de siste årene? Husker dere da Norge ble mobbet? Hvorfor skal Russland bestemme om at Sverige og Finland ikke kan bli med i NATO? Jeg er redd det ikke finnes et alternativ til EU. Enten så blir vi med hvor vi kan også være med på å bestemme eller forsvinner vi. Den dagen USA skroter hele NATO står vi alene.
 11. Norge er et lite land, vi kan ikke forsvare oss selv engang… Hadde det ikke vært for NATO, eller nærmere bestemt USA, ville Russland og Kina tatt seg til rette på bekostning av de små (f.eks. Norge). Den dagen USA bestemmer seg å gå ut av NATO vil den norske politikken bli styrt av russerne med mindre man integrerer seg mer med resten av Europa.
 12. Skulle bare mangle. Det er forståelig at de er for det. Det er vel ikke mange her i Norge som vet hva russerne har gjort mot dem. Og selv etter at de fikk uavhengighet så har russerne ikke sluttet med å plage dem med sin propoganda, trusler, bygging av kjernekraftverk i Hviterussland bare noen få km unna hovedstaden til Litauen osv. De har ikke fått fred den dag i dag, selv om de er i NATO. Litt historie om hva Litauen har gått gjennom.
 13. En norsk Hyundai IONIQ electric 28 kwh.
 14. Jeg håper det norske folket er smarte nok til å avstå fra å kjøpe denne bilen. Ved å hjelpe Russland finansierer kineserne krigen i Ukraina og har indirekte blod på hendene sine. Vær så snill ikke kjøp denne eller andre kinesiske biler. Vi i Vesten må stå sammen om demokratiet. Ja, jeg vet at det meste vi kjøper er uansett produsert i Kina, men eierne av selskapene som Apple o.l. er i hvert fall amerikanske.
×
×
 • Create New...