Jump to content

NoBo

Medlemmer
 • Content Count

  1026
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

304 :)

About NoBo

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Usikker på om PKS støtter FSN. Et alternativ til en 2x4 er å kjøpe en såkalt rettholt i aluminium fra f. eks. Biltema. Treverk er sjelden 100% rett, så et ‘dødt’ materiale som en rettholt kan være en god investering. Finn varianten med libell så kan du bruke rettholten senere ved eks. vatring av gulv.
 2. Utstyr ment for hjemmebruk (consumer grade equipment) har sjelden så avansert funksjonalitet, dessverre. Isolering ved hjelp av VLAN er vel veien å gå. Kaster ut noen tanker: Hvis du har en gammel ASUS ruter: Legg inn en tredjeparts ruter FW som gir deg mulighet til å sette opp (et untagged) VLAN på en spesifikk port. Eks. som denne karen gjorde. Hvor sikker er en tredjeparts FW, vs. stock FW? Liten diskusjon her. Alternativ FW er vel typisk TOMATO, Merlin, OpenWRT. Kjøp en boks, eks. En Ubiquiti Edgerouter X* som både er FW og støtter isolering av nett per port (VLANs), og sett den som første enhet på hjemmenettet ditt. Koster rundt 600,- Sett din eksisterende WiFi router i AP mode, koble den til nevnte boks via LAN-porten (ikke WAN.) Blir samme for evt. MESH-utstyr. Koble ditt (IOT/leieboernett/X) til en annen port og konfigurer et eget (untagged) VLAN for den porten. * Har ikke personlig erfaring med produkter fra Ubiquiti men ser ut til at de får skryt, der ute på det store Internettet.
 3. Prøvd med annen browser? Edge har jo samme motor som Chrome så om du får samme piksellering i Chrome (eller Opera, Vivaldi), har du skyldneren der. Prøv eventuelt med Edge Beta og meld inn feil hvis problemet er der også. Hvis problemet er borte der, er det bare å vente på neste MS Update. https://www.microsoftedgeinsider.com/
 4. Vi mennesker har et iboende behov for å føle trygghet i hverdagen. Det å spøke med et tema som har et alvorlig og, eksistensielt sett potensielt truende utgangspunkt, kan være med på å ufarliggjøre det samme temaet. At det fort kan bikke over i det smakløse og provoserende, nærmest primitive tror jeg ligger ‘i sakens natur.’ At det blir litt ‘dem og oss’ og går ut over ‘dem’ likeså. Tror det handler om behovet for å føle på at man har ‘kontroll’ og når det er noe som man ikke direkte kan kontrollere, skytes det fra hofta. Kall det gjerne en ventil.
 5. Opplever ofte at når jeg trykker på «Neste» for å komme til ny side så ‘blinker’ det i grått rundt «Neste» men så skjer det ikke noe. Prøver igjen, det ‘blinker’ i grått rundt «Neste» og så kommer neste side. Bruker ‘Siste innlegg’ og trykker på ‘Neste’ nederst. Har en mistanke om at det skjer (oftest/oftere) når jeg er innlogget. Se video for eksempel. iOS, Safari. IMG_6630.MOV
 6. Hva slags materiale er taket? Betong, plater av tre, noe annet? I og med at sprekken er såpass vid og lang, kan jeg være tilbøyelig til å være enig med din venn og mene at det ikke holder å sparkle. Hvilken etasje er dette i? Ser du tilsvarende sprekker eller noen form for skjevheter andre steder i bygget? Dører eller vinduer som er trege å lukke/åpne? I verste fall så er det en setningsskade ( 1, 2) hvor deler av bygget synker/stiger. Har du hørt med forsikringsselskapet ditt? Du vil normalt kunne få råd om hvordan eventuelt ta saken videre (befaring for å fastslå eventuell årsak, sak mot selger etc.)
 7. Kan gjette på at ettersom Telia har kjøpt GET, og Telias nyeste boks ser ut til å være en 2K Arris VIP 4302 fra 2016, så har alt videre arbeid blitt satt på vent? Vil tro at de vil strømlinje på tvers og da må de se det store bildet før de (Telia m/GET) gjør noe som helst... Mao. mulig stopp i videre utvikling av Get boX... Jeg sitter ikke på insider-info eller noen andre kilder, bare gjetter her.
 8. NoBo

  Dunkelyd i girkasse

  Sjekk at ikke eksosanlegget slår borti. Du skriver at du opplever at lyden kommer fra girkassen men sjekk likevel. Motorfestene, har du fått sjekket disse? Sjekk om motoren beveger på seg (mye); sett på håndbrekket, start motoren, sett den i revers og slipp clutchen litt ut. Få noen til å se på motoren samtidig. Det vil normalt være litt bevegelse i motoren men ikke mye. Husk at motor i gang og bil i bevegelse kan skape ulykker. Sikkerheten først ;-) Opphenget i forstillingen kan også bli slitt og gi ulyder. Fôringer som er utslitte kan gjøre at andre fôringer blir fortere slitt enn normalt og gjøre at det er enda mer som må skiftes ut = dyrere reparasjon... Noen ulyder ved full sving høyre/venstre? Over små dumper/kanter?
 9. Mulig at 9-tallet angir at de er en hunde-enhet, altså en ‘K-9’ / ‘K9’ unit, med bortfall av ‘K’-en? Schäferen er vel nesten med i hver eneste episode. K-9 på engelsk uttales omtrent som ordet for hundedyr på engelsk, canine. De har jo noe som kan ligne på et hundehode på uniformen;
 10. Fant en mulig forklaring her;
 11. Antar du har kontroll på (mulig) total belastning som ‘juletreet’ (aka kontakfordeleren) kan bli utsatt for, spesielt siden du skal forgrene videre( ?) Dumt hvis første ledd har max på 10A hvis total belastning (potensielt) er nærmere 16A... En del elektromotorer har gjerne høyere belastning ved start enn under drift også.
 12. Tipper at Ensys-ens WiFi får en timeout pga. at ICE-boksen ikke er klar til å motta WiFi-tilkoblinger. Og så har Ensys-en ikke logikk for #retry. Timeout once, followed by infinite #fail.
 13. Hvis ikke det løser det, kan en manuell workaround være å sette en strømbryter type ‘Ring hytta varm’ med SIM-kort mellom Ensy-en og stikkontakten. Kjøper du en slavemodul i tillegg, kan du gjøre tilsvarende på ICE-boksen også. Da kan du manuelt styre når enhetene får strøm, hvis ikke de har kontakt over WiFi.
 14. Høres ut som om du er ute etter et verktøy/system for dokumenthåndtering. Så må du avgjøre om du vil ha alt lokalt, med program/tjenester gående på din maskin eller om du vil bruke en skytjeneste hvor PDF-ene dine og håndtering av disse skjer i skyen. Søkte på ‘open source document management system pdf tag metadata’ og ser det dukker opp mange muligheter. Noen av de er helt sikkert overkill for ditt behov. Har ingen erfaring med slike systemer så du må nesten bare lese deg opp. Hvis du kan tenke deg å betale for en tjeneste, kan Microsoft Sharepoint Online med integrasjon mot Microsoft Office 365 (skytjenesten, ikke den personlige Office-pakken du kan laste ned) være et alternativ. Blir fort ‘overkill’ med Sharepoint så for ditt behov er det ikke sikkert at det er det beste valget. Les mer eks. her.
 15. Hvis poenget er opplevd ‘urettferdighet’ pga. at sluttkarakteren i dagens system er basert på et summert resultat fra individuell(e) test(er) og gruppeoppgave(r), kan en mulig løsning være at det oppgis én karakter for individuelt resultat og én for gruppeoppgave. En bieffekt av det er at man får en indikasjon på hvor godt man evner å skape resultater på egen hånd vs. som del av gruppe.
×
×
 • Create New...