Jump to content

NoBo

Medlemmer
 • Content Count

  1358
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

904 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sometimes it’s hard to tell if people are trolling or just plain stupid…
 2. To mulige årsaker: 1. Den gamle PC-en din var infisert og filene ble (var allerede) kryptert når du kopierte dem ut. 2. Din forrige arbeidsgiver hadde aktivert mekanismer som automatisk krypterte filer som ble kopiert over til ekstern disk, nettopp for å forhindre at data kom på avveie. Either way you’re screwed… Du skriver ikke hvilket OS du har (/hadde på gammel maskin), Windows eller Mac? Versjon? Husk at en Apple Mac også er en PC - Personal Computer. Antar at du har en maskin med Windows. Windows har innebygget to ulike former for kryptering; BitLocker (hele volumer) og EFS. Hvis førstnevnte, burde du ikke kunne fått sett på filene i det hele tatt uten å få spørsmål om å legge inn en nøkkel for å låse opp maskinen. Hvis EFS, som krypterer enkeltfiler og mapper, kan det være at du kan bruke det innebygde verktøyet CIPHER for å se om filene er krypterte. Windows’ Explorer (Filutforsker) bør/kan også vise filer som er krypterte med en annen farge (typisk blå).
 3. Du fant med andre ord ikke noen i sportsbutikker nær deg? Nå er jo Viken et langstrakt fylke så det kan lønne seg å være litt mer presis med hvor det er aktuelt for deg å dra. XXL har ofte tredemøller utstilt. Sportsmaster i Bærum har ‘Showroom’ med det meste av det de selger utstyrt (men er kanskje ikke blant de rimeligste). Hva er det, mer spesifikt, du lurer på? Skjønner at det er greit å få en ‘hands on experience’ men kanskje noen her på forumet kan gi deg noentips og erfaringer med det du lurer på?
 4. Det kan også være at lukten sitter i vaskemaskinen. Rester av såpe, skyllemiddel, skitt og fett(!) vil skape lukt og gi grobunn for bakterier i maskinen og dermed skape dårlig lukt i klærne. Jeg lar alltid døren stå åpen mellom hver vask samt åpner skuffen hvor man fyller på såpe og skyllemiddel for at maskinen skal tørke; bakteriene trenger fuktigheten for å gro. Kjør ‘Renseprogram’ hvis maskinen har det, alternativt kjør den på 90 grader (kokvask) uten noen klær inni. Det finnes midler (‘vaskemaskinens’) man kan kjøpe som skal hjelpe men man kan også bruke eddik. Fyll på 1-2 dl med klar mateddik (7%) og kjør en kokvask (90 grader). Kjør gjerne et skylleprogram etterpå for å få ut rester av eddiken. Første klesvask kan gjerne være tøy som det ikke gjør noe om har en svak eim av eddik. Uansett bedre duft enn surtluktende bakterier. Redigert: Bruk Natron i en ny runde med kokvask etter eddikvasken så får man ut eddiken og renset maskinen ekstra godt. Se artikkel hos dinside.no med tips og fremgangsmåte hvor det blant annet anbefales å gå over maskinen innvendig med mikrofiberklut til slutt.
 5. Litt over 1 krone per WhatsApp-bruker der altså. Klart, brukerne betaler ikke for tjenesten sånn sett men ser man på botens størrelse opp mot antallet aktive brukere så er den ikke stor.
 6. NoBo

  Lån til søsken

  Ser det nevnes at TS kan betale ned brorens forbrukslån direkte fra sin konto men vil ikke anbefale det uten at TS har full kontroll* på brorens økonomi all den tid TS risikerer at broren kan ta opp nye (forbruks-) lån andre steder. Lån som da dukker opp etterhvert… *’Full kontroll’ på en annens økonomi fordrer vel noen form for umyndiggjøring 🤔. Bedre å la namsmannen/-fogden stå for slike grep. TS: Få satt opp en full oversikt over hva du har lånt din bror, hva han faktisk skylder deg samt hvor lite han har betalt tilbake, og vis dette til deres mor. Kanskje litt kalde fakta kan få henne til å forstå ar det er utidig av henne å legge ansvaret på deg for at din bror skal fortsette å leve over evne. Fint om du kan eksemplifisere med ting du vet han har kjøpt (varer, ferie etc.) som ikke er strengt nødvendige og som er med på å dra ham ned, økonomisk. Om din bror er villig til å ta en ‘Luksusfellen’-gjennomgang (og følge opp endringer) av egen livsstil og økonomi er det bra men ikke gi ham mer penger.
 7. NoBo

  Vil ikke gire

  …så da står bilen, du får med andre ord ikke brukt den? Lader du batteriet (hvor gammelt er det?) før du prøver igjen? Hvilken motor har bilen? Hvor langt har den gått? Antar at verkstedene du har hatt den hos har sjekket oljenivået på girkassen for å utelukke det mest banale (for lite olje)?Hvor lenge siden er det at oljen i automatkassen ble fullstendig skiftet, med tilhørende filter? Ingen synlige lekkasjer av noe slag?
 8. Ser det står ‘eksempel’ nederst i bildet ditt; - Du må med andre ord kikke andre steder etter ‘din’ lapp men da vet du hva du ser etter. Det bør forøvrig være en kopi av den lappen i/ved hjulbrønnen der reservehjulet skal være, altså i bagasjerommet, uansett om bilen har reservehjul eller ei.
 9. Du har tatt bilde av lappen til en Passat med 2.0 TSI som har motorkode ‘CBFA’; - Har du den bilen (også)?
×
×
 • Create New...