Gå til innhold

NoBo

Medlemmer
  • Innlegg

    2 167
  • Ble med

1 følger

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

9 977 profilvisninger

NoBo sine prestasjoner

1,7k

Nettsamfunnsomdømme

7

Hjelpsomme svar

  1. Synes denne var interessant 😃 (Ikke lest gjennom tråden men søk viste ingen forekomster av Ozempic og kreft (eller Ozempic og diabetes).)
  2. Guest OS er med andre ord Windows 7?
  3. …og da har du prøvd hos alle bankene i landet? Selv om du står i feil kursiv hos ‘din’ bank kan det være at neste bank er litt mer fremoverlent 🤞
  4. Mener jeg så at Komplett har et understell som har max høyde oppunder 130 cm men er også mitt inntrykk at de fleste har max høyde rundt 120 cm +-. Når jeg står på min tredemølle i flat posisjon så er tastaturet ca. 132 cm fra gulvet, tredemøllen bygger ca 15 cm. Får du tak i / har du en tredemølle som ikke bygger så mye så kan det gå uten for store påbygg av pulten. Kan være greit å sjekke bruktmarkedet også, eksempelvis denne https://www.movement.as/bord/skrivebord/understell-og-bordben/hevsenk-understell-uten-bordplate/elektrisk-hevsenk-understell-ettpunkts-stamme-fra-idt-i-solvgra-pent-brukt-49319.html#325e596eb4 - ikke helt midt i blinken men kan potensielt spare en del kroner hvis man er vilkig til å vekge brukt.
  5. Mener også å ha fått med meg at 98 oktan er 'feilmerket' med E5 og (fremdeles) er uten gummidødaren/kondenssvampen etanol. I mitt tilfelle så er alkylatbensin billigere enn 95/98 da klipperen som bensinen brukes på går så lite at fjorårets overskudd med alkylatbensin fint kan brukes året etter, det kan man ikke alltid si om vanlig bensin.
  6. Husk at når du setter en tredemølle under så er det ikke sikkert at max pulthøyde er tilstrekkelig til at du får skjermen og bordplaten høyt nok til at det blir behagelig (avhengig av hvor lang du er) når du står på møllen. Kan selvfølgelig løses ved å legge noe under bordbena, noe mellom understell og bordplate eller legge noe oppå som hever arbeidsflaten. Jeg har gjort som du tenker, med elektrisk hev-senk pult og tredemølle på hjemmekontoret Var vel bare første ukene at jeg skiftet mellom å sitte og stå/gå, nå har jeg pulten permanent stående i øverste posisjon og står/går når jeg jobber. Jeg er over 1.90 m så max høyde på pulten var i utgangspunktet for lavt. Valgte derfor å legge en ekstra plate oppå , med noe mellom for å få god arbeidshøyde mot skjerm og tastatur, mus. Jeg har for øvrig en standard tredemølle så jeg måtte demontere støttene og hang kontrollpanelet til møllen oppunder understellet til pulten. Utendørs - Tenker du en arbeidsflate for jobbing på PC eller mer generelt?
  7. Kan tyde på problemer med rettigheter på filsystemet. Prøv å starte VSCode med Admin-rettigheter, blir det noen endring da?
  8. Om ikke du spør selv så få styret til å be om/kreve papirer på at ‘arbeideren’ kan dokumentere nødvendig kompetanse (fagbrev) til å utføre den nødvendige reparasjonen; kan bli interessant (spesielt for eier av leiligheten over deg) dersom det i etterkant blir en forsikringssak pga. dårlig utført arbeid av ufaglært.
  9. Hvordan har det gått med tanken om musikkskole?
  10. Lag en ny gruppe hvor hun kan melde seg inn, få henne til å poste og se om du/dere kan se hva som skjer?
  11. Hvordan har du fått verifisert at den (tilsynelatende) fungerer?
  12. I og med at det nevnes så hadde det vært greit om testerne hadde koblet på en smart strømmåler, type smartplugg, og vist hva 'bruke en del strøm' betyr i praksis istedenfor å bare kaste det ut. Grei nok test ellers, savnet riktignok at journalist hadde tatt en telefon til en insektsforsker for å høre om eventuelle negative konsekvenser for andre deler av naturen ved å desimere lokal myggbestand.
  13. Det var vel enklere for hennes selvfølelse å si at du nok er homofil enn å føle på (bli 'ertet' av venninnene for) at hun ikke var attraktiv nok til at du prøvde deg selv om det var avtalen mellom dere 🤫
  14. Hvor gammel er den? Hvis den begynner å bli noen år kan du med fordel bytte regulator samt slange da disse ikke varer evig. En gammel regulator kan gi problemer med trykk, tilførsel, men man bør også være obs på lekkasjer. Anbefalt intervall for bytte er gjerne 5 (10) år men avhengig av omgivelsene det oppbevares i (kulde/varme/fuktighet etc.) kan man måtte bytte tidligere. Har du mulighet til å teste gassflasken mot noe annet, som en gassgrill, så du får eliminert den som mulig feilkilde? Edit: sjekk også hva slags gasstrykk ovnen opererer på, spesielt hvis regulator byttes, for å sikre at du får korrekt type regulator.
  15. Pass også på at de tjenestene du eksponerer mot Internett er konfigurert ihht. oppdaterte anbefalinger. Ta VPN som eksempel, enkelte implementasjoner er mer sårbare for suksessfulle angrep enn andre. Hvis man har mulighet til å bruke to-faktor autentisering mot tjenestene man eksponerer mot Internett så er det å anbefale. Dette med logging av trafikk - og ikke minst proaktiv overvåking monitorering og handling på disse - er noe jeg ser selv bedriftskunder sliter med å få kontroll på, dessverre, så at man som privatperson skal få det til krever sitt. Får man det ikke til bør man i det minste sørge for at tjenestene man eksponerer mot I trenert er konfigurert etter til en hver tid oppdaterte anbefalinger 😊 Som nevnt av andre; det handler i utgangspunktet ikke om hvor interessant man måtte være eller interessante data man måtte ha; det handler om hvor enkelt det er å få tilgang og eks. kryptere alt angriper måtte finne av data og kreve løsepenger. Møter angriper en IP-adresse uten åpne porter eller som har porter som er vanskelige å utnytte eventuelle sårbarheter på, går de videre til neste. Som et eksempel: en innbruddstyv velger heller boligen uten alarm enn den med. En av de eldste tjenestene man kan bruke for å sjekke hvilke porter som er eksponert mot Internett er https://www.grc.com/x/ne.dll?rh1dkyd2 (litt grisete og 90-tallsaktig nettside men den gjør jobben 😆). Tjenesten https://www.shodan.io er også fin til å finne både egne og andres internetteksponerte sårbarheter 😊
×
×
  • Opprett ny...