Jump to content

nVIDIAsucks

Medlemmer
 • Content Count

  908
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

44 :)

About nVIDIAsucks

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

6470 profile views
 1. Garantilønn for vernepleier med null ansiennitet i KS-området er 459 100 etter årets oppgjør. Med maks ansiennitet (16 år) er garantlønn 537 900. Garantilønn er absolutt minimum. I min kommune (middels stor østlandskommune med ca. 16 000 innbyggere) ligger minimum for vernepleier 30 000 over dette igjen. Dette er ganske vanlig praksis i hele regionen. Men det er dårlig med medleverturnus hos oss iallfall.
 2. I utgangspunktet har de samme lønn. Men garantilønnstabellen er bare en minimumstabell, så det kan godt være det er forskjell på disse to rundt omkring.
 3. Ikke noe problem i Paris iallfall.
 4. nVIDIAsucks

  Lønnsforhandlinger

  Selv om 3,6 % datotillegg tilsvarer reallønnsnedgang så er det likevel en del bedre enn frontfagsrammen på 3,7 %, forutsatt at dere har overheng og glidning fra i fjor.
 5. Sikkerhetsklarering gis ut fra en helhetsvurdering, så et forelegg trenger ikke nødvendigvis være diskvalifiserende. Det gis ikke sikkerhetsklarering for lavere nivå enn konfidensielt. For tilgang til begrenset holder det med autorisasjon.
 6. Har samme problem med homenet. Har inngått avtale om levering og røret ligger klart utenfor, men de nekter å overholde avtalen.
 7. Min erfaring er at forskjellen mellom de moderat prisede og de dyre maskinene er at de dyre kommer med mer mikkmakk og (ofte) unødvendige ekstrafunksjoner. Selve barberingsresultatet er det samme. Om du er ute etter godt resultat går du feil vei om du går fra tradisjonell høvel til maskin. Om du synes høvelen tar for lang tid kan du prøve å kutte det ned til varm dusj - > barbering med høvel -> alumstein (-> aftershave). Ingen såpe, ingen olje og ingen krem. Ikke like mye kos, men er sånn jeg får unna hverdagsbarberingen.
 8. Jeg spurte ikke om din forståelse av hva som er avtalt, men om hva som ordrett står i arbeidsavtalen.
 9. Hva står det om arbeidstid i arbeidsavtalen?
 10. Hvilken stillingskode har du? Edit: Når jeg ser litt nærmere etter så passer ikke tallene du oppgir med hverken ny eller gammel garantilønnstabell.
 11. Som også Herr Brun sier så har ikke arbeidsgiver i kommunal sektor styringsrett på lønn. Om du lå rundt 400k før nedjusteringen så er du enten ufaglært med høy ansiennitet eller fagarbeider med middels ansiennitet. Med mindre vi snakker om Oslo kommune så har ikke kommunen anledning til å gi lavere lønn enn det som står i garantilønnstabellen i hovedtariffavtalen. Jeg kjenner jeg ble ganske nysgjerrig på hva som har skjedd her så send meg gjerne en PM om du føler for å utbrodere. Dersom dere (av en eller annen merkelig grunn) er blitt justert ned i lønn, men ikke stilling, så er vel ny lønn er fremdeles 100 %, men beløpet er lavere. Litt det samme som at ny lønn etter lønnsoppgjøret ikke er 102,7 %, men fremdeles 100 %.
 12. Ordningen jeg snakket om, er det som kalles for bruttoordningen. Denne gjelder for de som er født senere enn 1962 og som har opptjening før 2020, så muligens ikke relevant for trådstarter. Født i 1963 eller senere – jobb med tjenestepensjon før 2020 - KLP.no
 13. Som ansatt stemmer det at det trekkes 2 % av lønnen til pensjonssparing. I tillegg spytter arbeidsgiver inn ca. 15-20 %. Hele den summen går ikke utelukkende til pensjonssparing, men skal også dekke andre ting som fast/midlertidig uførepensjon, etterlattepensjon, eventuelle andre forsikringer, AFP, administrasjonskostnader, osv. Det er ikke forskjellige satser fra en stilling til en annen og man har ingen mulighet til å påvirke investeringsvalgene. Så vidt jeg har forstått så er det heller ikke forskjell fra en kommune til en annen. Dersom man har opptjening i statens pensjonskasse (SPK) også, så samarbeider SPK og KLP og samkjører hele den offentlige tjenestepensjonen man måtte ha. Hva du faktisk ender opp med å få i pensjon avhenger av en rekke faktorer og om det er lenge til du skal gå av med pensjon så er det ikke sikkert det som gjelder i dag fremdeles vil gjelde. Men det som gjelder i dag, om man er født senere enn 1962, er at man skal sitte igjen med ca. 2/3 av sluttlønn om man går av ved 67 år. Går man av tidligere får man mindre og går man av senere får man mer. Det kan være verdt å merke seg at offentlig tjenestepensjon er en livsvarig ytelse, i motsetning til en del private tjenestepensjoner som ofte bare varer en gitt periode (for eksempel 10 år). Edit: Det kom ny ordning fra og med 2020. Se her for mer informasjon: For deg som er ung og får tjenestepensjon i 2020 eller senere - KLP.no
 14. For 2022 har hver forelder rett på inntil 20 omsorgsdager. Normalt er det 10 dager per forelder per år. Hvis man har ett barn. Det er ingen begrensning på hvor mange dager du kan ta sammenhengende, men normalt kan arbeidsgiver kreve legeerklæring fra og med fjerde fraværsdag. Men ut 2022 har ikke arbeidsgiver lenger anledning til dette. Det ville i dette tilfellet være legeerklæring på mors sykdom du legger frem.
×
×
 • Create New...