Jump to content

Kron

Medlemmer
 • Content Count

  6472
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1940 :)

About Kron

 • Birthday 10/16/1984

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

22340 profile views
 1. Kron

  Grændisen

  De typene jeg liker koster ikke 50. De koster gjerne rundt 90kr.
 2. Fra en annen side: https://www.businessinsider.com/top-companies-employees-happy-fulfilled-comparably-2020-10?r=US&IR=T#5-apple-is-a-multinational-corporation-that-designs-manufactures-and-markets-consumer-electronics-personal-computers-and-software-21 Noen av verdens mest suksessfulle selskaper har også noen av de mest fornøyde ansatte. Tilfeldig? Nei. Det blir for mye konspirasjonsteorier med deg. Forskning viser helt klart en korrelasjon her. Det motbevises ikke av at du drar frem enkeltselskaper som ikke gjør det bra mtp arbeidsmiljø. Selskaper som gjør dette riktig har ett fortrinn over de som ikke gjør det. Enkelt og greit. Dette har ingenting med kapitalisme å gjøre, i den grad du ser det.
 3. Selvfølgelig påvirker det deres aksjer. Ansatte under slike forhold, spesielt i ett kreativt yrke, vil ikke yte sitt beste. For ett spillselskap så er gode utgivelser alfaomega for aksjekursen. Da ønsker du ett godt arbeidsmiljø som fremmer de kreative og produktive egenskapene i den enkelte. I tillegg skader slike saker en bedrifts omdømme, som også er veldig viktig for aksjekursen. Det er nok av forskning tilgjengelig også som underbygger at ett godt arbeidsmiljø er viktig for å få produktive og gode ansatte. https://letmegooglethat.com/?q=Research+on+work+environment+and+employees+productivity Hvordan du tenker at investorer som gjerne har fint lite å gjøre med den interne driften av selskapet, ser på det som en fordel med giftig arbeidsmiljø, er ett åpent spørsmål for meg. Det er nok av eksempler på spillutgivelser som har floppet fullstendig, og hvor det har kommet frem i etterkant at arbeidsmiljøet var dårlig. Anthem av Bioware er ett eksempel jeg kommer på i farten.
 4. Kron

  Grændisen

  Liker best peppes triple meat fra frysedisken. Grandiosa take away meat supreme er også ganske god. Har aldri vært fan av bunnen til big one. Men når en frossenpizza nærmer seg 100kr tenker jeg ofte at jeg like gjerne kan bestille fra restaurant. Kjøper derfor som regel bare frossenpizza når det er på salg, og har ett lite lager i fryseboksen.
 5. Dårlig og destruktivt arbeidsmiljø er ikke bra for å tjene penger. Så det blir meningsløst å påstå at det er en korrelasjon der.
 6. Det er 5 års reklamasjon på hund. Din bekjent burde derfor reklamere på den hunden for å få pengene sine tilbake, eventuelt få omlevert en tilsvarende hund. Derfor er ditt premiss helt feil også. Det er ikke god butikk å avle frem hunder som må avlives etter ett halvt år.
 7. Du er nok bundet opp til kontrakten når du har skrevet under. Men om du gir beskjed til utleier at du likevel ikke kan flytte inn er han pliktet til å gjøre det han kan for å finne ny leietaker. En ny leietaker vil løse deg fra kontrakten. Men du kan risikere at du må betale noe leie, om utleier ikke finner ny leietaker som kan flytte inn til datoen du har avtalt.
 8. NAV skal ikke hjelpe med å betale ned gjeld. Er noen nedsyltet i gjeld, og ikke har nok igjen til livsopphold, så har de trolig for mye gjeld å håndtere. Det man må gjøre da er å forhandle med sine kreditorer. Slik du ser luksusfellen opererer. Om ikke dette resulterer i en god løsning, hvor du har mulighet til å bli gjeldsfri i rimelig tid. Ja, da er det på tide å slutte å betale på gjelden sin. Det er ikke ett alternativ å få innvilget livsopphold for å betale ned på gjeld. Av den ganske enkle grunn at det ikke er det offentlige, men bankene som må ta risikoen for at noen kan komme i en situasjon, hvor de ikke kan ivareta sine låneforpliktelser. Dette vil jo da straffe de bankene som er for uansvarlige med å gi ut lån. Og da må man heller gå veien med en offentlig gjeldsordning, som sikrer at gjeldsofferet har nok igjen å leve for. Om gjelden er for fersk, kan det være at man ikke får dette med det første. Men når disse kravene etter hvert går til namsmannen for innkreving, kan ikke namsmannen kreve inn mer enn at du har nok igjen til faste utgifter og livsopphold. For en minstepensjonist er det gjerne ingenting å ta av. Har selv ett familiemedlem på uføretrygd nedtynget i gjeld, som han ikke betaler på nå. Det meste er fra en bedrift han startet, men som ikke gikk så bra, og endte med å gi han stor personlig gjeld. Men han blir ikke trukket en krone av namsmannen, fordi da får han for lite å leve av. Han venter også på gjeldsordning. NAV skal derimot hjelpe med å finne en løsning, der hvor en bruker som ber om hjelp for eksempel som her, ikke har fått betalt strømregningen sin, og fått avskrudd strømmen. Måten dette ble håndtert på i denne saken er skandaløs, og ikke greit i det hele tatt. Men det betyr ikke at personen bare skal få betalt strømmen heller. Jeg mener det som Hamglock skisserte tidligere i tråden her er hva NAV burde gjort i denne situasjonen. Som jeg egentlig bare kan sitere. En ting jeg kan legge til er å gi gjeldsrådgivning for å se om det kan finnes bedre løsninger. I forhold til å forhandle med kreditorer er man i en særdeles god forhandlingsposisjon med uføretrygd, og en gjeld som blir uhåndterbar. "Jeg har ikke lest noen av innleggene her. Men det saksbehandler burde gjort er følgende: betal strømregningen direkte til strømselskapet. Debiter brukeren for beløpet utbetalt og krev tilbake senere. Innkall til samtale for å sette opp budsjett og få oversikt over økonomien. Klarer ikke bruker å følge budsjett/plan skal det settes opp en forvaltningskonto hvor nav får utbetalt trygden til seg selv, som så bruker trygden til å betale brukers faste utgifter. Resterende brukes til utgifter til livsopphold som kan så betales ut til bruker på en ukentlig basis. Hilsen saksbehandleren (Hamglock)"
 9. Kron

  Kreve bilder fra Verisure

  Komfyrvakt er heller ikke så dumt…
 10. Tror det er NAV de spøker med, ikke brukerne som jeg tipper de har stor medlidenhet for, derav annonsen. I annonsen skriver de at de svarer etter 72 timer, ett stikk mot NAV som skal svare på spørsmål innen nettopp 72 timer. Kan være lang tid for noen som er i en vanskelig situasjon der og da. Slike påfunn er vel nettopp med på å øke bevisstheten rundt hvordan vårt kjære NAV system opererer. Og akkurat det er vel en god ting, for det kan resultere i debatt og aktivisme. Tror mye av problemet er at folk flest ikke er klar over hvor ille NAV kan være for enkelte.
 11. Du skjønner vel at den annonsen er en spøk, og ikke en reell salgsannonse?
 12. Russland har vitterlig gjort en langt bedre jobb i Syria enn USA gjorde i samme land, Irak og Afganistan. IS og andre ekstreme grupperinger er så godt som borte. Russland sørget for at resten av Syria ikke ble kastet ut i kaos(ref:Libya), ved å støtte Assad. Ukraina har da også vært en suksess for Russland. Hele baktanken var å beholde kontrollen og sine marinebaser på Krim-halvøya. De tok over denne øya på en dag, uten å få dødelige trefninger med ukrainske soldater som var der. Ganske godt planlagt. Konflikten mellom befolkningen i østre deler av Ukraina og Ukraina er bare en distraksjon. Og her har Russland holdt det gående til den dag i dag, uten å være særlig direkte involvert selv. De ønsker ikke at konflikten her skal løses, fordi da vil neste fokus og stridstema være Krim-halvøya, som er hva Russland faktisk er interessert i. Ja, USA hadde ekstrem utvikling under andre verdenskrig. Men det var fordi de var nøytrale under store deler av krigen, og langt geografisk unna. Det gjorde at fabrikkene kunne jobbe uforstyrret under hele krigen. Det er langt mer imponerende når du ser til Sovjetunionens utvikling og produksjon under andre verdenskrig, når de samtidig var invadert av tyskerne. Men en moderne krig mellom to stormakter vil være noe veldig annet enn andre verdenskrig. I en teoretisk krig uten atomvåpen mellom Russland og Kina vil Russland fortsatt ha ett overtak. De har langt større kapasitet. Viktige fabrikker og strategiske mål i Kina vil fort bli tatt ut av russiske missiler. Kina vil ikke få 3.5 år som du refererer til at USA hadde under andre verdenskrig. Kina har også over en milliard mennesker å fø på. I en krig vil en hungersnød i Kina trolig bli katastrofal. Det vil være langt vanskeligere for Kina å nå Russlands industrielle sentrum, som er i vestre del av Russland.
 13. Det er Kina som bruker mest på militæret nå. Men Russland er foran Kina på militærteknologi og kapasitet. Spesielt på atomvåpen, hvor Kina er langt bak. Faktisk er det nettopp Russland som har hjulpet Kina med mye av den teknologiske utviklingen de har hatt militært de siste årene. Du kan ikke ta igjen ett teknologisk forsprang ved å spytte inn på budsjettet i løpet av få uker. Utvikling og teknologi er også begrenset av opparbeidet kunnskap, og kompetansen man har tilgjengelig. Men Kina vil før eller siden ta igjen Russland, og kanskje også gå forbi USA som militær supermakt. Men det er snakk om ett lengre tidsperspektiv enn noen uker... Om det var en fullskalakrig mellom Russland og Kina, uten andre involverte ville det vært en rask seier for Russland. De har så stor atomkapasitet at de kunne i løpet av kort tid gjort hele sentrale Kina ubeboelig. Kina har ikke den kapasiteten. https://www.globalfirepower.com/countries-listing.php Her tar de ikke engang hensyn til atomkapasitet
 14. Militært er Russland verdens nest mektigste. Dessuten, det finnes andre virkemidler enn krig. Det er i stor grad vestens konsum og grådighet, som har bygd opp Kina til den økonomiske supermakten de er i dag.
 15. Fikk dere informasjon av utleieren om at det kom til å være slikt arbeid den ene måneden dere korttidsleide leiligheten? Jeg skjønner at utleieren deres selv er leietakeren til huseier. Dere har muligens rett på prisavslag i leien på grunn av ulempen dette har forårsaket.
×
×
 • Create New...