Jump to content

Kron

Medlemmer
 • Content Count

  6286
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1798 :)

About Kron

 • Birthday 10/16/1984

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

20983 profile views
 1. Men bare ett oppfølgingsspørsmål som jeg lurer på. Er det faktisk slik at en selger kan kreditere deg mot en bank eller kredittkort du ikke har lenger? Kan man ikke som forbruker kreve at en selger tilbakebetaler deg til en bankkonto du faktisk disponerer, om du f.eks ikke lenger har det kredittkortet du betalte varen for, gjerne 1-2 år siden. Hva med når man kjøper en vare brukt f.eks. Og det skulle bli noe galt med denne varen under reklamasjonstiden. Og du den nye eieren møter en selger som krever å tilbakebetale den gamle eieren på kredittkort som varen ble kjøpt med. Jeg synes ikke det gir mye mening. Føler at dette handler om at komplett bank er søsterselskap til komplett, og interne regler de har lagd seg. Tviler på at de hadde vært så vanskelige om det var ett annet kredittkort det var snakk om her.
 2. Jeg har diskutert med komplett.no i ett 2 sifret antall henvendelser frem og tilbake i denne saken. De rikket seg ikke i forhold til disse bonuspoengene. Det gjorde heller ikke komplett bank. Både komplett bank og komplett.no mente jeg måtte se disse poengene som tapt. Jeg var klar til å sende saken videre til forbrukerrådet. Vet ikke hvor sterk sak jeg hadde, men jeg opplevde det uansett svært urettferdig at jeg skulle få 353,- igjen for noe jeg hadde i utgangspunktet betalt 749,- for. Av taktiske grunner tenkte jeg det også var lurt å gi meg 2 muligheter for medhold i forbrukerrådet/FKU, så jeg sendte ett krav om at de ga meg en tilsvarende vare i stedet for at kjøpet ble hevet. Og om de ikke gjorde dette, ville jeg også kreve dekningskjøp i forbrukerrådet. Det ene ledet til det andre, hvor jeg endte opp med å få https://www.komplett.no/product/1160594/mobiler-klokker/tilbehoer-til-mobiltelefoner/powerbank/alogic-27000-mah-traadloes-powerbank-ultimate som erstatning for det jeg betalte 749,- for... Jeg skjønte egentlig ingenting når de gikk med på at jeg fikk en vare de selger til 1800,- den dyreste batteribanken de har, som erstatning her, når de hadde gjort seg så ekstremt vanskelige for 396,- bonuspoeng. Jaja, sak lukket for min del.
 3. I stand corrected. Men vi har mange som har blitt dømt på indisier som har vist seg å være uskyldige. Så vanntett er det ikke.
 4. Aktoratet må ikke bevise noen ting. Det eneste de trenger å gjøre er å sannsynliggjøre med mer enn 50% at hun er skyldig. Man kan man bli dømt kun på bakgrunn av indisier.
 5. Det er lurt å aldri gi samtykke til førerkortbeslag. En ungdom jeg jobbet med ga samtykke til beslag etter at han ble tatt for kjøring i ruspåvirket tilstand. Det gikk veldig lang tid uten at han hørte noe om saksgangen. Flere måneder. Anbefalte han å gå til politiet å trekke samtykke for å få fortgang i saken. Da var saken ferdig behandlet etter en måned. Ble jo en stund etter dette før han fikk lappen tilbake, siden overtredelsen var alvorlig, men for mange er det også viktig å bli ferdig med saksgangen, og ha en straff å forholde seg til.
 6. Blir vel ett 3080, men kunne tenkt meg litt mer VRAM enn 10GB. For 4k gaming er vel enkelte spill allerede oppe i 8GB i bruk. 10GB er vel derfor mindre fremtidssikkert enn det kunne ha vært.
 7. Tenker jeg snart skal oppgradere selv. Har alltid hatt sansen for D-Link, og de lanserer/har lansert en ny ax portefølje nå. https://latestintech.com/d-link-presents-the-future-of-wi-fi-connectivity-with-mesh-and-wi-fi-6/ Disse er til salgs nå i Norge: https://www.prisjakt.no/product.php?p=5405703 https://www.prisjakt.no/product.php?p=5338869 Disse er ikke til salgs i Norge: D-Link Smart AX2400 Mesh Wi-Fi 6 Router (DIR-X2460-US), Q3 2020, $160 D-Link Smart AX5400 Mesh Wi-Fi 6 Router (DIR-X5460-US), Q1 2020, $280(denne selges i USA, men ikke her i Norge etter som jeg kan se) Alle støtter WPA-3 som jeg har som krav til min nye router. De støtter også standardiserte EasyMesh fra Wi-Fi alliansen. Alle støtter Alexa og google assistant, og de kan styres med en app fra telefonen. Den billigste X1560 støtter ikke BSS Coloring, som utelukker den for meg(bor i ett borettslag, og det er over 30 routere som kringkaster i min leilighet) Det er bare den dyreste X5460 som har 160MHz channel width og USB porter. Til mitt behov ser jeg nok på X1860, eventuelt X2460 når den kommer til salgs her. Ser det står X1870 i bilde under her. Men det er en skrivefeil. https://www.dlink.com/en/products/dir-x1860-exo-ax-ax1800-wi-fi-6-router En sammenligning mellom de:
 8. Joda. Men selv om det i teorien og offisielt er internettdekning ett sted, så betyr ikke det nødvendigvis at det er stabilt eller spesielt raskt. Ofte er internett svært dyrt også i u-land. Det hadde vært fint om den statistikken også sa noe om dette.
 9. Dette handler jo ikke om å gi internettilgang til moderne land med god infrastruktur. Men tenk på mulighetene i alle de land uten denne infrastrukturen. Mange mange land i Afrika, Asia og Sør-Amerika. Og i tillegg på havet. havet dekker tross alt 70% av planeten, og har så godt som ingen internettilgang i dag.
 10. Husk at det er komplett bank poeng, ikke komplett.no poeng. Poengene som blir oppspart på komplett bank kan brukes mot alle kjøp, ikke bare kjøp hos komplett.no. Det står blant annet dette på komplett bank; "Med Komplett Bank Mastercard tjener du automatisk bonuspoeng på dine varekjøp. Du kan når som helst ta ut dine oppsparte bonuspoeng hos oss, eller du kan få den fratrukket ved din neste handel på Komplett.no."
 11. Mener du virkelig at komplett kan kreve at jeg anskaffer meg ett kredittkort for å få mine rettmessige penger tilbakeført til meg?
 12. Jeg hadde kjøpt en batteribank tidligere i år som ble tilbakekalt av komplett.no på grunn av en feil på produktet. https://www.nettavisen.no/nyheter/komplett-tilbakekaller-iiglo-powerbank-26800-mah/3423990167.html Jeg betalte da med Komplett Mastercard kredittkort. (Pga bonuspoengordningen til kortet) Problemet nå er at dette kortet har jeg sagt opp helt tilbake til Mai i år. Komplett refunderte likevel denne powerbanken til komplett bank hvor jeg ikke har ett kundeforhold lenger. Komplett fraskriver seg ansvar og ber meg ta kontakt med komplett bank. (som jeg skal prøve å gjøre i morgen, men frykter at det ikke er mulig å få dette refundert av dem) Ett annet problem er at jeg betalte denne powerbanken med 396 bonuspoeng jeg hadde oppspart på komplett bank og resten i kroner (356,-) Totalt 749,-. Komplett vil bare refundere kr jeg hadde brukt som kr, og bonuspoengene som bonuspoeng. Men så er igjen problemet her at jeg ikke lenger har ett kundeforhold i komplett bank, og ikke har mulighet til å bruke bonuspoeng uten. Det er derfor meningsløst å refundere bonuspoeng til meg. Er det noen som har noen råd til meg her? På forhånd takk
 13. Det er ikke slik jeg har forstått sandkasse-argumentering. jeg forstår det som en måte å diskreditere den man er i diskusjon med ved å insinuere at man argumenter på samme nivå som ett barnehagebarn som leker i sandkassa. Men selvfølgelig, definisjonen kan variere, det er ikke som at man finner ordet definert i en ordbok. USA har vel aldri påstått at de er 100% fritt heller. Og det har de heller aldri vært. Ikke resten av verden heller. Her tillegger du USA utopiske standarder som ikke er realistiske eller mulig i dagens verdensorden. Forøvrig så er politikk på ingen måte at man vender det andre kinnet til når man får en på trynet. Det er ett stygt spill, og det kommer det alltid til å være. Men det er Kina som er den store stygge ulven her i denne sammenheng. Du snakker om at USA ikke er fritt nok, Kina er ikke fritt i det hele tatt.
 14. Jordbær er svært lukrativt å drive med i forhold til innsats for bonden. Det er en grunn til at de bruker åkeren til jordbær og ikke annet som poteter eller gulrøtter Burde være helt mulig å lønne arbeiderne skikkelig. Det er vel en naturlig del av utviklingen i ett I-land. Og kan ikke helt se at dette er negativt på noen måte. Verdiskapningen er jo fortsatt der, og arbeidskraften kan brukes i andre yrker.
 15. Jeg finner det morsomt at du anklager meg for "Sandkasse-argumentering". jeg kunne anklaget deg for det samme. Men det kommer jeg ikke til å gjøre, hadde forventet bedre av en administrator her da slik type angrep verken er konstruktivt eller oppfordrer til saklig diskusjon. Kina er en alvorlig trussel mot den frie verden. USA har ett av de mest frie markedene i verden, helt i motsetning til Kina, men det betyr ikke at de forfølger en utopisk tankegang om ett fritt marked og ignorerer hva som faktisk er realitetene i verden. Verden er ikke ett utopia, man må av og til velge den minste av 2 onder. Vil dette føre til usikkerhet rundt å etablere seg i USA for selskap med tilknytning til autoritære regimer? Ja, det vil det nok. Ikke uenig der. Men jeg kan ikke helt se at det negative med dette oppveier det positive.
×
×
 • Create New...