Jump to content

Kron

Medlemmer
 • Content Count

  6263
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1789 :)

About Kron

 • Birthday 10/16/1984

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

20705 profile views
 1. Det er ett greit innspill. Men slikt kan fort bli konfronterende og ubehagelig. Det er ikke noe jeg er villig til å gjøre. Jeg foretrekker å ta det over telefon. Kan jo ha en vennlig prat på telefon også. Så er det også slik at dette ikke akkurat er nabohuset mitt. Det er ganske langt unna. Ikke sikkert utleier hadde vært hjemme engang ved en slik fremgangsmetode. Jeg lurer også på om vi kan hoppe over dette leddet helt å heller kreve at utleieren betaler. Men vet ikke om han kan ha ett juridisk ansvar for dette.
 2. Nei, på gule sider er det ingen navn tilknyttet adressen. Jeg kommer selvfølgelig ikke til å åpne med ett hardt krav, men være løsningorientert og hyggelig i kontakt med ny leietaker på vegne av Kjell. Men ser fordel av å ha skriftlig kontakt. Jeg håper jo også leietaker ser det slik som du skriver her.
 3. Ja, han er nok det. Men dette hjelper ikke. Ny leietaker er vel forøvrig ikke mye bedre som venter nesten 3 måneder etter innflytning for å tegne strømavtale...
 4. Ja, men ønsker å opprette formell skriftlig kontakt. Det er jo heller ikke sikkert ny leietaker vil betale "for sitt eget strømbruk". En verbal, og potensiell konfronterende første kontakt vil jeg unngå. Hjelper heller ikke om jeg må sende kravet videre til forbrukerrådet eller aktuell instans for avgjørelse, da jeg må ha kontaktinformasjon på personen jeg skal hjelpe Kjell å kreve betalt av. Og det er ikke sikkert jeg får det ved å troppe opp på vedkommendes "dør". jaja, trenger vel egentlig ikke å være anonym 😂
 5. Så min iPhone ble ødelagt på ferie og kjøpte meg en Vivo V17. Første gang jeg har en Android telefon. Finner dog ikke ut om hvordan jeg kan stille inn telefonen på norsk. Som dere ser på screenshot er den på engelsk nå. Norsk er ikke ett alternativ der. Ikke krise å ha det på engelsk men lurer likevel på om det er mulig å få norsk på noen måte? 🙂
 6. Det er en garanti ala NAV garanti som den paragrafen tillater. Ikke en garanti hvor du skal betale en sum på forskudd som du ikke får tilbake. Slik tolker jeg det ihvertfall. Dette handler om hva utleier har anledning til å kreve.
 7. Det er ikke slik det fungerer. Er det tvist om et krav skal det ikke sendes til inkasso. Gjør de likevel det, så gir man bare inkassoselskapet beskjed om at det er tvist om kravet. Tvister skal i første omgang til forliksrådet. Det er den som stiller ett krav som må ta det inn der.
 8. Kron

  Brydd på hybelkontrakt

  Eller har du det skriftlig for eksempel på meldinger mellom deg og utleier?
 9. Driver å ser litt på leiemarkedet lokalt og kom over en annonse hvor utleier krever «depositumgaranti». Det er jo en svært dårlig ordning for leietakere, siden man ikke får beløpet tilbake etter endt leieforhold. Egentlig bare en sikkerhet for utleier som leietaker må betale for. Er dette lov? Regner med at "depositumgaranti" ikke er omtalt i husleieloven. Og da må det vel isåfall være en frivillig ordning for leietakers del? Jeg fant følgende i husleieloven som jeg tenker er relevant her: § 3-7. Forbud mot andre ytelser ved leie av bolig Det kan ikke avtales at leier av bolig skal betale andre eller større pengebeløp enn angitt i §§ 3-1 og 3-4 til 3-6.
 10. det er ikke krav om folkeregistrert adresse for å motta sosialhjelp. Oppholder du deg i en norsk kommune, og er medlem av norsk folketrygd skal du selvfølgelig få sosialhjelp om behovet er der. https://www.google.com/amp/s/www.abcnyheter.no/amp/helse-og-livsstil/livet/2019/07/14/195592475/de-hjemlose-som-forsvinner-fra-systemet
 11. Hadde veldig lyst på nytt tv i år. Og vurderte Samsung QLED. Men at 2019 modellene til Samsung ikke har HDMI 2.1 er virkelig dårlig. Vet de har 2.0a som støtter enkelte ting som finnes i 2.1. Men ikke f.eks eARC. Ville derfor vurdert LG Nanocell, men ser ikke ut som at det blir noen black friday tilbud på toppmodellen i denne serien. 9800 eller 9010 i størrelse 65 tommer. Samsung 2020 modeller er jo uansett nødt til å komme med full hdmi 2.1 støtte. Så det blir nok da å vente for min del. Men har funnet ett godt tilbud på en multiromshøytaler fra Audio Pro, som jeg har slått til på. https://www.google.com/amp/s/www.prisjakt.no/amp/product.php%3Fp%3D5051152 Jøss, 40 minutter etter jeg skrev dette innlegget fikk jeg varsel fra prisjakt om at LG 65SM9800 var satt ned til 15000,-. Så da blir det nok nytt TV likevel. https://www.prisjakt.no/product.php?p=5134638
 12. Det er EA vi snakker om her. Kan ikke sammenligne med små utviklere som f.eks Hello Games som hadde alt å tape på å ikke fikse No Mans Sky. I EA, der er det bare penger som rår. Om de skal fikse Anthem er det fordi de ser ett potensial til å videreutvikle spillet til en god tilstand, en tilstand som det burde ha vært i fra starten av. Og dette ville de bare ha gjort om de kalkulerte at det var penger å tjene. De kommer ikke til å gi dette gratis bort til noen. Det er ikke EAs mantra, og det har det heller aldri vært. Og de som faktisk har kjøpt Anthem er jo de mest lettlurte kundene de har, selvfølgelig vil de benytte muligheten de har for å ta betalt for spillet 2 ganger 😂 Men ja, jeg ser jo ironien oppi dette.
 13. Folkens, det er PRE-ALPHA! Sier seg selv at grafikk og slikt som dere klager på er langt fra ferdig 🙂
 14. Det har de allerede svart på i artikkelen. Du kan trekke av 250,- om du vil forsikre bilen selv. Som gjør at du selv med full bonus mest sannsynligvis vil komme dårligere ut av det om du forsikrer bilen selv. Skulle dog ønske at man kanskje kunne legge på en 50,- lapp i måneden og få egenandel på 4000,-. 10000,- er veldig mye om du skulle ha ett lite uhell.
 15. Det har rablet fullstendig for dem. Jeg håper bare at dette sirkuset ikke går ut over ES6. Men Fallout 76 er en total flopp, og de ønsker vel å melke de få spillerne som er igjen for så mye som mulig. Jeg tror Fallout 76 går f2p i forbindelse med "wastelander" oppdateringen. Det er den eneste muligheten spillet har til å få en spillerbase som forsvarer videre utvikling. Og da må de innføre andre metoder for å tjene penger på spillet. Dette abonnementet er ett ledd i denne overgangen.
×
×
 • Create New...