Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
7 minutes ago, Brother Ursus said:

Kø for å kjøpe egg.

Lenge leve Sovjet!

Alt går etter planen.

Ja, økonomien går så det suser! Omsetningen av varer er så høy at produsentene ikke klarer å levere varene fort nok til butikkene. Eneste grunnen til distribusjonsproblemene er reservedelsmangelen på varebiler pga Vestens økonomiske krigføring mot Russland i form av uetiske og ubegrunnete boikotter.

/s

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Sitat

 

Forrige uke stoppet senatet i USA president Joe Bidens hjelpepakke til Ukraina på 60 milliarder dollar. Denne uka skal EU stemme over budsjett med lån og støtte til Ukraina på 600 milliarder kroner.

NATO-sjef Jens Stoltenberg er bekymret for Vestens økende motvilje til å støtte Ukraina i krigen mot Russland.

 

https://borsen.dagbladet.no/nyheter/advarer-skjebnesvangert/80656855

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
5 hours ago, Mannen med ljåen said:

Tror ikke det har så mye å si hva russerne stemmer ved valget, Putler får nok "flertall" uansett. 

...som er en av grunnene til at jeg ikke helt har håpet som jeg skrev. Men en styrket støtte av Ukraina frem til "valget" kan kanskje være med på å gi økt oppmerksomhet i raZZland omkring hvor dårlig "spesialoperasjonen" går, og dermed føre til styrkede reaksjoner fra russere mot raZZlands krigføring, som igjen kanskje kan føre til handlinger som stopper krigen.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (12 timer siden):


I det minste i teorien. I realiteten ser vi at i det øyeblikk enkelte ressurs blir smeltet om eller olje gjort til et raffinert produkt, så telles det ikke lengre som russisk. Dermed fortsetter Russland å øke eksporten. Og selv om land som India og Kina sitter igjen med mer av profitten, så drypper det på russerne også.

Det er nok det EU jobber med å stramme inn, fra oktober ble det forbudt å importere og eksportere en rekke varer som inneholder russisk jern eller stål, og fra jeg har forstått vil det utvides til å inkludere alle varer. Så kan man alltids spekulere i om den kinesiske produsenten jukser med dokumentasjonen, men konsekvensene er store om man blir tatt. Jeg ville vært veldig forsiktig med å handle fra Russland om selskapet mitt hadde USA og Europa som viktigste markeder. 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
bojangles skrev (3 timer siden):

Er du sikker på dette? Såvidt jeg har fått med meg så er det UK som har stoppet all handel med russiske metaller. Iirc så skjedde dette rundt påsketider d.å. Jeg har forsøkt å følge med for å se om andre vestlige land har fulgt opp denne sanksjonen men såvidt jeg vet er det kun britene som har gjort det. Og det til tross for at britene oppfordret andre land til å kaste seg på. 

Ja, jobber med import og vi har aldri importert noe fra Russland eller med russisk opprinnelse, men ble berørt da vi har enkelte varer som faller under tariffkoder hvor man må dokumentere at de ikke inneholder russisk jern eller stål. Det er forskjeller på hvordan hvert lands tollvesen kontrollerer og hvilke dokumentasjon de krever, det beste skal være et Mill Test Certificate som viser opprinnelsen av hver innsatsvare. Fra hva jeg hørte var det et komplett kaos i begynnelsen av oktober da spesielt Sverige med strengt tollvesen hadde køer med biler som ikke kom over grensen grunnet manglende dokumentasjon. 

https://www.nholt.no/artikler/2023/sanksjonspakke-11-og-importrestriksjoner-pa-russisk-stal/

 

  • Innsiktsfullt 7
Lenke til kommentar
31 minutes ago, knipsolini said:

Ja, jobber med import og vi har aldri importert noe fra Russland eller med russisk opprinnelse, men ble berørt da vi har enkelte varer som faller under tariffkoder hvor man må dokumentere at de ikke inneholder russisk jern eller stål. Det er forskjeller på hvordan hvert lands tollvesen kontrollerer og hvilke dokumentasjon de krever, det beste skal være et Mill Test Certificate som viser opprinnelsen av hver innsatsvare. Fra hva jeg hørte var det et komplett kaos i begynnelsen av oktober da spesielt Sverige med strengt tollvesen hadde køer med biler som ikke kom over grensen grunnet manglende dokumentasjon. 

https://www.nholt.no/artikler/2023/sanksjonspakke-11-og-importrestriksjoner-pa-russisk-stal/

 

har gått meg hus forbi. Det er jo bra vi følger britene, men dette burde kommet på plass alt i våres,men nå er det altså igang. Bra.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Mener denne artikkelen/tilsvarende er delt tidligere, men kan ikke si jeg har fått med meg at dette poenget er nevnt:

Quote

 

Mandag kom den årlige våpenrapporten til det anerkjente fredsinstituttet Sipri (Stockholm International Peace Research Institute).

Rapporten avdekker en produksjonsnedgang for mange vestlige våpenleverandører i 2022.

Våpenselskaper er rammet av manglende arbeidskraft, stigende kostnader og forstyrrelser i forsyningskjeden. Alle disse utfordringene forsterkes av Russlands angrepskrig.

 

Lurer på hva konspirasjonsteoretikerene som mener at det er våpenindustrien som "bestemmer" at 
USA/NATO/"Fyll inn tilfeldig mål" skal starte en krig slik som det påstås etter krigsutbrudd gang etter gang etter gang etter......... Også etter at "USA/NATO begynte krigen mot raZZland"  som noen raZZlandapologeter/raZZlandtroll presterer å påstå 🙄🤕

https://www.nettavisen.no/nyheter/stoltenberg-advarer-om-darlige-nyheter-fra-ukraina/s/5-95-1497474

Endret av Gjest MKII
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Sitat

Exciting plans are underway in Berlin, as German officials prepare for a large defense purchase. This move, according to local knowledge, suggests that the country is planning a significant increase in the production of domestic air defense missiles specifically, the Iris-T. This venture includes an astounding purchase of 1,280 Iris-T missiles intended to bolster the Bundeswehr’s local air defense capabilities. 
This intriguing piece of information was derived from a planning document for an upcoming meeting of the Bundestag budget committee, anticipated to take place next Wednesday. The document suggests that the decision is pretty much a done deal, mentioning the forthcoming conclusion of a framework agreement. This important agreement encompasses the manufacture and delivery of a staggering 1,280 Iris-T short-range guided missiles, naturally with an initial commitment of 120 Iris-T deliveries to Ukraine. 

https://bulgarianmilitary.com/2023/12/11/germany-boosts-its-air-defenses-with-an-order-of-1280-iris-t/

  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Verm skrev (1 time siden):

Nå har Tusk tydeligvis fått motstanderen av banen i Polen. Det lover godt for Polen og forholdet til Ukraina. Det er greit når fornuften seirer. Den blokkaden det har vært snakk om på grensen må opphøre straks.

Gode nyheter for alle, ikke minst polakkene selv. Tusk er en større realist enn PiS-tilhengere ved at han er villig til å ignorere barnslige innfall som krigserstatningskrav omkring Tyskland og mye annet, men det må understrekes at han først og fremst er en polakk som vil fremme Polens interesser, og vil dermed ikke bli en enkel mann for EU, ikke minst ettersom han kjente disses system inn og ut. Han kommer til å gå inn for dialog med Ukraina og oppklaring omkring EU og Ukraina. Det må huskes at han er statsminister for en koalisjon, og må være mer av en balansekunstner enn tidlig. Det som kommer til å oppta ham i de etterfølgende årene er å rydde opp etter PiS, og til det må han ha konstant ro for å unngå kostbare distraheringer - og EU må være med på det. 

Det er forresten soleklart at Putin fremdeles vil ødelegge Ukraina, da han nylig kunngjort at dette landet har ingen fremtid, og da er alle ideer om å holde tilbake våpenleveranser ekstremt uansvarlig og destruktivt. Zelenskyj på sin side må sette til side noen av hans stivsinnet for å komme seg ut av uføret hvor han har kommet i konflikt med "alle" i det siste, ettersom han må holde mulighet for forhandling og eventuell ufordelaktig fredsordning levende, ikke minst for å gi folk flest følelse av at de kan ha forskjellige alternativer - i kontrast til Putin. 

Har hørt om at Putin har planer om å omgjøre kvinner til utklekkinganstalter for å føde så mange barn som mulig, og at abortrettighetene skal avskaffes helt; er dette riktig? Hvis det er, er dette et skritt som aldri noensinne har vært sett i Russlands historie. Nå må det russiske folket innse at jo mer de vil ofre seg, jo verre vil det bli. Det er sett en lang rekke flyulykker i det siste, som vist at myndighetene driver russisk rulett med det russiske folkets liv, for nå er det et spørsmål om tid før tusener vil bli ofret for Putins skyld. 

I NATO er det en voksende erkjenning om at den politiske ledelsen er meget farlig inkompetent, eks-militære, byråkrater og eks-politikerne som ledende politikerne sier nå rett ut at man ikke kan forsvare egne land i krigstid. De siste avsløringer om hvordan ammunisjonsproduksjonen kunne ha gått så galt, har gjort det klart at klokken må stilles meget langt bakover og at man må på nytt verdsette nasjonale hensyn knyttet til sikkerhet og stabilitet. 

Endret av JK22
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Gjest MKII skrev (9 timer siden):

Dette er det eg har vore redd for heile tida. Russland aukar produksjonen av materiell og ammunisjon, medan vestlege demokrati brukar år på å bestemme seg. Om det ikkje skjer noko drastisk er eg redd for at Russland kjem til å vinne.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...