Jump to content

Verm

Medlemmer
 • Content Count

  384
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

479 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg regner med at man kan ta ut større summer i kontanter i bankfilial. Det kan kanskje hende at man må forklare hva pengene skal brukes til og/eller signere en erklæring m.t.p. hvitvasking og slikt. Så koster det nok også en del i gebyrer. Kan ikke si jeg har hørt noe om penge-kuréer før, men det kan tenkes at et vekterselskap kan frakte kontanter for deg, slik de gjør for bedrifter daglig. Det blir kanskje litt dyrt for de summene du snakker om her.
 2. Jeg tror ikke det er noe poeng å bekymre seg så mye for det kraftverket. Det er svært uansvarlig det som skjer i og rundt kraftverket, for all del, men det betyr jo ikke at noe nødvendigvis skal eksplodere og smelte ned av den grunn. Det blir ingen ny Chernobyl-ulykke for å si det sånn. Fukushima-ulykken er nok et et bedre eksempel på hva som i verste fall kan skje, dersom en granat treffer på uheldig vis en reaktorbygning eller deler av kjøleanleggene. Hvis noen på ett eller annet vis skulle klare å sabotere verket på en slik måte at en mer fatal hendelse inntreffer, vil jo det gi nesten like alvorlige resultater som om Putin hadde trykket på knappen sin. Håper ukrainerne snart får litt vind i seilene igjen og tar tilbake Kherson-området. Nå har de bombet og sabotert viktige infrastrukturer bak fiendens linjer en stund. Det overrasker meg hvor lenge russerne har klart å holde granatregnet sitt gående. Det må da begynne å bli tomt i arsenalet deres etterhvert, og moralen kan vel heller ikke være spesielt høy på den siden. Ukrainerne på sin side kjemper for landet sitt og får forhåpentligvis mer hjelp. Som Zelenskyj har sagt, klarer de ikke å overvinne russerne slik det er nå. I alle fall ikke innen rimelig tid. Dessverre har Russland til nå "vunnet". I alle fall slik de ser på det.
 3. Et rart syn, ja. Jeg vil vel egentlig påstå at ingen "vant" andre verdenskrig.
 4. Tabben her tror jeg er å tillegge amerikanerne (eller andre) en agenda annet enn at de ønsker å støtte krefter de har troen på. Det handler om å støtte opp mot tyranni. Man har lært av historien at tyranni må stanses, og helst så tidlig som mulig, ellers kan skaden bli enorm. Det er en forskjell på å være "politi" og det å være tyrann.
 5. Slik jeg forstår det, har næringskunder vesentlig dårligere reklamasjonsrettigheter (2 år), men at leverandører og butikker gjerne har egne avtaler som inkluderer reklamasjoner i hendhold til forbrukerkjøpsloven ved videresalg. Kunde kan også kreve å rette krav direkte på egenhånd. At reklamasjoner er vanskeligere skyldes vel mer generelt at det er større rom for uenigheter om mangler og kompensasjon.
 6. Her var jeg litt på villspor. En reklamasjonssak går bakover til tidligere salgsledd. Det er da opp til produsent/leverandør hva forventet levetid er. Butikken er bare et mellomledd som kan/bør håndtere saken på vegne av kunden. En garantisak er noe annet. Det er altså rom for mye rart når loven er slik. Jeg mistenker at mange butikker gjør det enkelt for seg selv ved å innføre regler som er lette for de ansatte å huske, men som ikke nødvendigvis er korrekte. Dessuten sparer de seg for noe arbeid i å undersøke og behandle reklamasjonssaker. Jeg mener helt klart en ansatt ikke er "service-minded" bare fordi hen håndterer en reklamasjon - det er en del av jobben til vedkommende. Så er det jo ikke så lett å klage på avslag da, men en butikk har kanskje lettere for å vinne fram enn en privatperson. Hvis butikken ikke er velvillige er det selvfølgelig svært kjedelig for kunden, og igjen er det ikke så lett å klage.
 7. Dersom det ikke finnes en etablert, allmenn forventet levetid, er det produsenten/leverandøren som avgjør hva forventet levetid er. Butikken du har kjøpt varen fra formidler bare reklamasjonen til tidligere salgsledd. Forbrukerkjøpsloven sier, som andre har påpekt, at du har reklamasjonsrett på 2 år, eller 5 år dersom forventet levetid er vesentlig lengre enn 2 år.
 8. Det er jo bra om man får sikret kornleveranser nå, men jeg må si jeg er skeptisk når man ser hvilke parter som er involvert og hva de generelt sier om hverandre og krigen. For all del er det mange ulike synspunkter og ståsteder, og det skal respekteres, men dette er jo diktator-typer med mye dritt i bagasjen. Det er en kompisgjeng med noen av de verste statslederne i verden, rett og slett, og de ønsker å framstå som et alternativt forbilde. Personlig ignorerer jeg alt de sier, og skulle ønske media tonet ned disse nyhetene betraktelig, da denne oppmerksomheten er ufortjent og avleder oppmerksomheten. Dessverre er det også mange andre som bidrar til dette. Ser forøvrig at ukrainske styrker den siste tiden har klart å slå ut mål langt inn på motstanderens side. Samtidig er det mindre av dette den andre veien. Russiske styrker bomber i hovedsak frontlinjene. Dette kan tyde på at ting er i ferd med å snu. Kiev har også egentlig annonsert sin offensiv, og nå oppfordrer de også russiske styrker i Kharkiv til å trekke seg tilbake. Jeg håper inderlig at ukrainske styrker får momentum i gang og får presset russerne tilbake. De har også ryddet litt i egne administrative rekker, noe som forhåpentligvis styrker den ukrainske stat.
 9. MDF er vel litt svakt når det blir så tynt. Hva med finér? F.eks. denne: https://www.obsbygg.no/bygningsplater/kryssfiner-og-osb/2327876
 10. Det er noe skikkelig griseri russerne driver med. Bomber alt og alle, og jevner det som er med jorden. Det er barbari og terror. Dessverre slipper de unna med det.
 11. Det er et vanskelig spørsmål. Det er bare et fåtall politikere som er særlig synlig i media. Det er ikke nødvendigvis partilederne som er de beste kandidatene, vil jeg påstå. Politisk lener jeg nok mest mot Rødt, så da må del vel bli Bjørnar Moxnes da, selv om han har sine mangler han og. Ellers er det jo en AP-politiker som er statsråd i dag som jeg synes vekker tillit, og det er Espen Barth Eide. For litt siden hadde jeg kanskje listet Trygve Slagsvold Vedum også, men han har skuffet stort. Abid Raja kan få en "honorable mention", for han er en likanes kar. Marit Arnstad fra SP, kanskje? Jeg synes jo MDG er relevant også, selv om mange mener de er helt crazy, men det skorter nok litt på statsministerkandidater der i gården.
 12. Huff. Har selv bodd et par steder med mye tråkking i etasjen over, og andre støyproblemer. Jeg ble til tider sprø av det. Jeg synes det er innafor å slå litt i himlinga eller veggen når det blir for ille. Men, det kan være greit å ta det opp også, selv om det er noe ubehagelig. Folk er ganske sjølopptatte i disse dager synes jeg, men det er mulig de ikke forstår noe de selv ikke hører også. Jeg tror mange tråkker med hælene, og jeg forstår ikke at de ikke får vondt i føttene, for det gjør jeg om jeg gjør slik. Et problem med riktig støydempning også er at det er den som bråker som må gjøre tiltaket, ikke den det går ut over. Men, det hjelper ikke nødvendigvis å bo i nyere blokk heller, dessverre. Det har jeg erfart. Jeg fikk til slutt nok og bor nå i hus på "bygda", men det passer ikke alle det heller. Edit: Folk nevner skyvedører ja. Huff. Den driten burde være forbudt!
 13. Det kunne vel da vært interessant å sammenlikne med strømbruken til mobilnett og annet nett? Tror ikke det bruker mindre strøm gitt. Forøvrig er det vel ikke så rart at folk ikke lenger har fasttelefon når det prises så vanvittig høyt. Telenor og andre har jo tvunget folk over på andre løsninger i mange tiår. P.s.: bildet i artikkelen viser jo en bordtelefon som bruker mobilnett!
 14. Det går an å ta ting på alvor uten spesielt inngripende tiltak. Greia er at folk gir blaffen, og har gjort det en stund. Det handler mye om det medmenneskelige dette her, og det er også av samfunnsøkonomisk betydning at norske sykehus må ta imot mange tusen fler pasienter enn før covid - det var allerede kapasitetsproblemer den gang.
 15. Jeg er vel noe bekymret for at det ikke blir tatt på alvor og at situasjonen kommer ut av kontroll igjen. Jeg er også litt bekymret for at de eldre og syke slektningene mine skal få det. Jeg er ikke bekymret for å få det selv, men jeg vil helst ikke ha det, og synes det er greit å gjøre litt for å forsøke å forhindre det. Spesielt er det nok sykehusopphold som oppleves som svært uønsket og jeg er litt forbauset over hvor lett man tar på at såpass mye folk blir lagt inn. Det er jo ingen som ønsker å havne der, vel. Jeg håper det vanker en oppdatert vaksinedose utover høsten og vinteren, og da ikke bare for spesielt utsatte.
×
×
 • Create New...