Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Sitat

 

Den ukrainske hæren sier at den har greid å presse russiske soldater tre til åtte kilometer vekk fra elva Dnipro ved frontlinjen sørøst i landet.

Det er første gang på lenge at det meldes om framgang etter måneder med fastlåste fronter i forbindelse med den ukrainske motoffensiven.

- Foreløpig informasjon varierer fra tre til åtte kilometer avhengig av geografi og landskap på venstre elvebredd, sier forsvarets talsperson Natalia Gumenjuk til ukrainsk fjernsyn.

 

https://www.dagbladet.no/studio/nyhetsstudio/5?post=150907

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
TAC-2 skrev (4 timer siden):

Man ser stadig at "mainstream"-media i USA kommer med historier som er diktet opp. For all del, de kan ikke sammenlignes med f.eks. russiske medier, men det er skuffende at de publiserer så mye søppel. Det gjelder også Israel/Gaza-krigen, der mainstream-media var veldig ivrige etter å publisere Hamas sine påstander, som i ettertid viste seg å være løgn. Eller en haug med andre temaer.

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
13 hours ago, N-4K0 said:

Før krigen var det vel ca. 41mill ukrainere og 140mill russere, en forholdsforskjell på 3,5 og en stor del av russerne er vel og har vært mer eller mindre apatiske. En god prosentandel har rømt landet, en del er imot regimet i Kreml og stadig flere (dog godt under en halv mill) avspaserer permanent i krigen.

Legg til at styret i Kreml ser ut til å drite i den jevne russer utenom nytten de kan gjøre for seg som kanonføde i krigen, så står vi igjen med en nasjon jeg tror en god del mennesker neppe vil savne hvis RU kollapser som et korthus fra Sovjettiden som følge av krigen.

En av de triste tingene er andelen russere som bor i andre europeiske land som er hjernevasket nok til at de støtter regimet i hjemlandet uten å nøle.
Flytt hjem til deres elskede RU hvis det er en så fantastisk nasjon :roll: 

Jeg er ikke uenig, men det er morsomt å si dette om andre folkeslag...Da blir det ramaskrik.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Trump er vel den jokeren Putin i stor grad venter på og som kan gi han en vei ut og en slags seier der han får beholde noe av det landet han har tatt og dermed unngå i Putins øyner å tape krigen. Putin håper at vesten skal gå lei krigen og tvinge Ukraina til forhandlingsbordet.

Og om det ikke skjer så kommer han til å "konfrontere vesten med et atomvåpen ultimatum", i følge denne personen fra dette Ukraine the latest intervjuet: https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9yc3MuYXJ0MTkuY29tL3VrcmFpbmUtdGhlLWxhdGVzdA/episode/Z2lkOi8vYXJ0MTktZXBpc29kZS1sb2NhdG9yL1YwL2NzUkZvQ3duaHVUUjAzMThFOURCaXUxTGJNbkFlYzZSMUxZSGtKTlAxNmc?sa=X&ved=0CAQQ8qgGahgKEwiooL6Ur9CCAxUAAAAAHQAAAAAQkAE

Quote

Vladimir Putin's Russia: Past, present & future

Day 632. During the Ukraine: the latest team's recent trip to the United States, David Knowles sat down with Dr Leon Aron, writer, historian and senior fellow at the American Enterprise Institute.

Dr Aron was born in Moscow, and came to the US from the former Soviet Union as a child as a refugee in 1978. In this interview we hear about his research into the cultural development of modern Russia, and look at the transformation of Russian politics and society under Vladimir Putin.

Ifølge Dr Leon Aron så går økonomien i russland til helvete og en større mobilisering vil heller ikke hjelpe Putin strategisk, bare kun gi mer kanonføde og risikere nye kuppforsøk. Prigozhin kuppforsøk i sommer var ifølge Dr Leon Aron et veldig dårlig tegn for Putin. I Rostov-on-Don vinket folket Prigozhin velkommen og ingen stilte opp for Putin.

Endret av Enceladus
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 4
Lenke til kommentar
43 minutes ago, Enceladus said:

.

.

følge Dr Leon Aron så går økonomien i russland til helvete og en større mobilisering vil heller ikke hjelpe Putin strategisk, bare kun gi mer kanonføde og risikere nye kuppforsøk. Prigozhin kuppforsøk i sommer var ifølge Dr Leon Aron et veldig dårlig tegn for Putin. I Rostov-on-Don vinket folket Prigozhin velkommen og ingen stilte opp for Putin.

Ja, som flere av oss har påpekt her flere ganger så kan raZZland rekrutere til raZZland er folketomt. Når man ser på museumsgjenstandene de trekker frem i krigføringen i større og større grad så hjelper det ikke med flere Zombier med feltspader...

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Thor. skrev (15 minutter siden):

Har Ukraina antiluft som fungerer i slike høyder, eller finnes det i det hele tatt?

Vurderte å poste denne, men fant den egentlig ikke verdig. Dette er et desperat forsøk på å få litt ISTAR. Det står også at disse må fly innenfor russisk luftrom, altså er rekkevidden på utstyrsnivået betydeligere mindre.

Lenke til kommentar

Det er vist stor etterspørsel etter elektriske biler i Ukraina. De fikser opp bilvrak som importeres fra USA og Europa som ikke lar seg reparere der. Deler av batterier som ikke kan gjenbrukes i biler blir blant annet brukt i droner til krigen.

Quote

The reincarnation of totaled Teslas—in Ukraine

Cars deemed unfixable in North America are resurrected in Eastern Europe.

Quote

Ivan Malakhovsky is not afraid to work on cases like Betty White. His 5-year-old repair business in Dnipro, in eastern Ukraine, fixes about 100 Teslas a month, roughly a fifth of them from overseas, and employs a staff that varies between six to 10 people. He’s currently away from home, serving with the Armed Forces of Ukraine, but he manages his workers, and sometimes makes software-mediated repairs, remotely. “We have problems in our lives and can fix them, whether a battery or a full-scale invasion,” says Malakhovsky. “Electric cars, electric car batteries—it’s no problem.”

https://arstechnica.com/cars/2023/11/the-reincarnation-of-totalled-teslas-in-ukraine/

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Enceladus skrev (6 minutter siden):

Det er vist stor etterspørsel etter elektriske biler i Ukraina. De fikser opp bilvrak som importeres fra USA og Europa som ikke lar seg reparere der. Deler av batterier som ikke kan gjenbrukes i biler blir blant annet brukt i droner til krigen.

https://arstechnica.com/cars/2023/11/the-reincarnation-of-totalled-teslas-in-ukraine/

Tesla’n min havna i Ukraina da jeg solgte den. Den var dog feilfri

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...